President heeft ontmoeting met voormalige Tucajana Amazones

9
President heeft ontmoeting met voormalige Tucajana Amazones

President Chandrikapersad Santokhi heeft een ontmoeting gehad met leden van de voormalige guerillagroep Tucajana Amazones. De ontmoeting heeft plaatsgevonden op donderdag 17 december op het kabinet van de president. Woordvoerder Mario Wijngaarde geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat in 1992 de Tucajana Amazones ervoor heeft gezorgd dat er een akkoord is getekend voor Nationale Verzoening en Ontwikkeling. De aard van de ontmoeting met het staatshoofd is geweest om kennis te maken met de president en tegelijkertijd enkele hete hangijzers met hem te bespreken.

Santokhi geeft aan dat er wat ruis was in de samenleving met betrekking tot de Tucajana’s. “Er waren enkele berichten die als dreigementen gecategoriseerd kunnen worden, maar dat komt niet van de leden van de voormalige Tucajana Amazones, dat is duidelijk geworden. Immers de Tucajana Amazones bestaan niet meer na het Vredesakkoord van 1992, ze worden wel nog zo getypeerd. Het is nu een stichting die zich inzet voor het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Ik ben blij dat wij als overheid kunnen samenwerken met de stichting om ontwikkeling te brengen voor de doelgroep”, aldus het staatshoofd.

Wijngaarde zegt dat de groep concrete afspraken heeft kunnen maken met de president met betrekking tot het brengen van ontwikkeling voor haar Inheemse broeders en zusters in het binnenland. “Er zijn verschillende gebieden in het achterland met elk hun eigen uitdagingen, problemen en dus ook oplossingen. Wij willen duurzame ontwikkeling en denken dan in termen van onder meer agrarische ontwikkeling, pluimvee en het creëren van afzetmarkten”. De woordvoerder voegt eraan toe dat aan het staatshoofd een aantal zaken zijn gepresenteerd en dat er in januari een vervolggesprek komt.

De woordvoerder benadrukt dat er ook nog inhoud gegeven moet worden aan het grondenrechtenvraagstuk. Dit zal bij het vervolgtraject op de agenda staan. De president geeft te kennen dat er al een uitvoeringsafspraak is gemaakt met de stichting om in januari van het komende jaar bij elkaar te komen en de vraagstukken met ter zake deskundigen en een projectmanagementteam van de Tucajana gedetailleerd te bespreken en inhoud te geven aan de uitvoering. “De plannen moet gerealiseerd worden. Wij hebben een gezamenlijk doel en dat is ontwikkeling te brengen voor de Inheemsen en dus ook voor Suriname”, zegt de regeringsleider.


9 REACTIES

 1. Hmmm, wordt dit niet weer geregisseerd vanuit ocer en leonsberg? Want de afgelopen 10 jaar hebben we niks gehoord van deze, door opa D en melvin L bewapende , zg verzetsstrijders cq militairen als tegenhanger van de JC van de huidige VP.


  Maak melding

 2. Door de geschiedenis heen hebben ze altydt beloften gedaan en zich nooit aan gehouden ,zo is het grootste deel der Inheemsen omgebracht, dit is weer een vervolg van.
  Ze beloven veel maar einde rit is er weinig wezenlyk veranderd
  stop alle activiteiten van grote bedryven in het binenland tot dat de INHEEMSEN een status aparte verkrygen en laat de geschiedenis herschryven ,dit is INHEEMS grondtgebiedt en niet nederlands .
  men doet alsof Bouta de schuldt is van alle onrecht in Suriname ,hoe zit het met wat er daarvoor is gebeurt, wanneer gaan wy Surinamers ophouden elkaar als krabbe te bejegenen


  Maak melding

 3. ja – ja – rbrowny met y , , je baasje bouta is de schuld van alles , wat de laatste 40 jaren plaats vond , , en jij paarse kontenlikker , , ga toch naar leonsberg en kus je baasje zijn paarse ars , , en je krijg als beloning paarse stront , en smakelijk hé


  Maak melding

 4. @wat
  nog nooit een behoorlyke inbreng gelezen van jouw ,je teerd maar op taal fouten en een politiek party ,nu moet je goedt luisteren ik ben kleuren blindt en levensgevaarlyk
  was dus my laatste reactie op jouw waardeloos reacties


  Maak melding

 5. Beste meneer Rbrown, uw reactie valt mij tegen. Ik had u hoger ingeschat. Jammer, maar misschien is het een malig. Misschien zit u even slecht in uw fel.
  Ik heb u enige tijd geleden een vraag gesteld, wellicht is deze aan u voorbij gegaan. Kunt u, als u tijd heeft hier nog eens naar kijken en mij vertellen wat u ervan vind

  waterkant.net/suriname/2020/12/15/artiesten-en-organisatoren-willen-geld-zien-van-de-overheid-na-inkomstenderving/
  Olivia 16 december 2020 At 14:14
  Geachte meneer brown. Ik vrees dat u de realiteit niet onder ogen wil zien en steeds maar herhaalt wat uw pleesident voortdurend zei namelijk zand erover.
  Dat kan niet, dat mag niet en dat zal niet. het zou en zal u sieren als u uw ogen eens opendoet en bereid bent de WANDADEN en vooral de GEVOLGEN van deze wandaden van bouterse en de GEHELE NDP wil benoemen en wil veroordelen. Het enige dat u voortdurend doet is maar blijven hameren om uw grondwet en vooral vergeten wat is gebeurt. Ik weet niet of u ouders nog leven, of u een partner heeft of u kinderen heeft, maar als deze zouden worden verkracht, gemarteld, ledematen zouden afgerukt, financieel te gronde worden gericht zodat ze op straat zouden moeten slapen, zou u dan ook blijven hameren op doorgaan, vergeten wat gebeurt is, de schuldigen vrij laten lopen zodat ze dit kunnen blijven doen? Of zou u boos zijn en willen dat ze gestraft worden. Misschien zou u ze zelf af willen maken.
  Het volk moet IEDERE dag horen en lezen wie ons geliefde land heeft vernietigt, verkracht, financieel ten gronde heeft gericht. Niet alleen uit bosheid en uit wraak, maar ook om ze het besef bij te brengen dat dit NOOIT meer mag gebeuren

  Ik denk dat als
  bouterse, boefdraad, adhin, abrahams, en al die anderen die over de rug van ons rijk zijn geworden voorgoed naar boma verdwijnen en al hun bezittingen weer terug worden gegeven aan ons dat dit iets goed kan maken van het leed dat onze eigen mensen ons hebben aangedaan.
  Ach, het zal wel wish fill thinking zijn van mij, dat dit ooit gebeurt, maar het helpt als onze kinderen beseffen wat er gebeurt is, zodat onze gemeenschappelijke vijand niet de blanke is maar onze eigen mensen, die onder ons wonen. Dit doet 10000000000000000000keren meer pijn
  Onze kinderen krijgen de klappen van de ndp, maar het zal ze weerbaar maken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.