Benadeelde signaleert Facebook oplichter op straat en schakelt politie in

2
gevangenis suriname
Foto ter illustratie: man in gevangenis.

De politie in Suriname heeft een 30-jarige man aangehouden, die zich op Facebook voordeed als importeur van bromfiets en bromfietsonderdelen en met het geld van geïnteresseerden ervandoor ging. De man D.W. is op zaterdag 12 december door de politie van het bureau Uitvlugt aangehouden, meldt de Surinaamse politie.

Volgens verklaring van twee aangevers publiceerde D.W. via social media bij Facebook groep ‘Things for Sale’ dat hij Erox bromfietsen te koop aanbood. Op een afgesproken locatie ontving hij de geldbedragen van geïnteresseerden, waarna hij de kopers blokkeerde.

Het gelukte de twee aangevers om hem na enige tijd te bereiken. D.W. probeerde met een smoes, dat de douane moeilijk doet waardoor er een vertraging is opgetreden, de dans te ontspringen. Hij werd echter op 11 december jl. door één der benadeelde aan de van ’t Hogeruysstraat gesignaleerd.

De politie werd erbij gehaald en heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding heeft hij toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de oplichter ingesloten.

Daar het vermoeden bestaat dat er meerdere slachtoffers zijn, worden eventuele benadeelden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van bovenvermeld politiebureau.


2 REACTIES

  1. Er is nu zoveel criminaliteit in Suriname dat politie, gerecht etc niets mee kunnen beginnen. Zelf snelrecht toepassen, met een genadeloze fong fong, compleet met gebit en poten ombouwen zou veel effectiever en preventief werken want een gewaarschuwd mens telt voor twee. En dat bespaart de staat ook nog geld dat ze toch niet hebben.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.