‘Surinaamse investeerder brengt Marriott naar Guyana’

8
Surinaamse investeerder brengt Marriott naar Guyana
Foto (c) Marriott

Een dochteronderneming van het Surinaamse bedrijf Cirkel Group gaat in buurland Guyana een Residence Inn by Marriott hotel opzetten. Dat meldt de Guyanese krant Guyana Chronicle vandaag. Het bedrijf staat in Suriname al achter het Courtyard by Marriott Paramaribo Hotel, dat in 2009 opende aan de Anton Dragtenweg.

Het gaat om een 150 kamers tellend hotel naast de Eugene F. Correaia International Airport in Ogle aan de oostkust van Demerara en betreft een investering van US$ 28 miljoen, schrijft de krant.

Deze samenwerking is een voorbeeld van de groeiende samenwerking tussen Guyana en Suriname, ook in de private sector. Op regeringsniveau zijn er al afspraken gemaakt om de beiden landen beter te verbinden met een brug en een open-skies overeenkomst.

Het is overigens niet het eerste Marriott Hotel in Guyana. Er bestaat al een Guyana Marriott Hotel in de hoofdstad Georgetown.


8 REACTIES

 1. Welke grote Guyanese investeerder investeert in Suriname??
  Verschillende Surinaamse bedrijven investeren al eerder in Guyana, Rudisa, Fernandes, Assuria en nog een paar anderen. Komen wel Guyanese bedrijven naar Suriname?? Behalve visbedrijven, die eerder de vissen naar Guyana brengen en vandaar naar het buitenland exporteren.


  Maak melding

 2. Ondernemers investeren overal waar ze geld kunnen verdienen. Winst kunnen maken dat is belangrijk.

  Kijken waar de kansen zijn/liggen en daar je geld in zetten.

  Door de olie-en gasvondsten van olie multinationals in Guyana zullen zal Guyana veel US-dollars ontvangen aan opbrengsten. Het klimaat in het land is dus zeer goed voor ondernemers om daar op dit moment te ondernemen in tegenstelling tot vele landen in de wereld.

  Alle Surinamers die een onderneming hebben doen er verstandig aan om in Guyna te gaan ondernemen. Het gaat om $$$$$$$ verdienen en er beter van worden. Dit deel van dit geld zal ook weer naar Suriname stromen.

  Ook Suriname zal aantrekkelijker worden hoe meer aardolie -gasvoorraden gevonden worden in Suriname. Met de huidige vondsten van olie-en gasvoorraden staat Suriname in de belangstelling voor vele ondernemingen en landen in de regio, Nederland, USA, Frankrijk, Indonesie, enz. De multinationals die in Su investeren komen uit deze landen (dochternonderneming van Shell, Appache, Total, Indonesië, enz.

  Zie ook dat IAMgold en Newmont ondernemingen in goud ook uit Canada en USA komen.

  Wat belangrijk is is dat er goed bestuur moet zijn in een land. Guyana heeft dat en Suriname is 25 mei 2020 ook hier goed mee bezig.

  Verder veiligheid en vooral vertrouwen.


  Maak melding

 3. En niemand die zich afvraagt wie achter en in de Circle Group zit en zie je de link naar de ndp? naar de voortvluchtige crimineel boefdraad, de ex minister van financien.
  ma goed we kunnen allemaal wat vinden
  Een ding weten we zeker; adhin zit, bouterse zit bijna en boefdraad dokt
  wees er maar trots op


  Maak melding

 4. @Mica: Dat ding werkt niet meer!! Het vingertje naar de NDP! Ik zal nu geen namen noemen, het komt binnenkort vrij en dan wil ik jou commentaar zien! Blijven jullie maar liegen en bedriegen hoor!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.