SLM krijgt toestemming Europese luchtvaartautoriteit om te vliegen naar Europa

7
SLM Boeing 777 in Duitsland, vliegt vrijdag terug naar Suriname
Foto (c) Douwe C. van der Zee - De SLM B777 bij aankomst op Schiphol.

De Europese luchtvaartautoriteit ( EASA-TCO) heeft gisteren goedkeuring aan de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gegeven om met de ‘Bird of the green paradise‘ te mogen opereren naar Europa. Dit betekent dat de SLM vanaf dit moment met de eigen B777-200ER de vliegroute Paramaribo-Amsterdam v.v. zelf mag onderhouden meldt het bedrijf in Suriname.

De SLM heeft op 14 december jongstleden de ‘Extended Diversion Time Operation(EDTO) approval’ van CASAS voor dit toestel ontvangen. In de luchtvaart hebben EDTO en ETOPS dezelfde betekenis en is de SLM dus nu EDTO of ETOPS gecertificeerd.

Gelijk na de ontvangen documentatie heeft de SLM de bijgewerkte vliegvergunning (AOC ) inhoudende het EDTO of ETOPS approval en de aangepaste verzekering opgeladen in de database van de Europese luchtvaartautoriteit ( EASA-TCO) ter verkrijging van de goedkeuring te mogen opereren naar Europa.

De goedkeuring kwam gisteren binnen en er wordt nu binnen de SLM gewerkt aan het opstarten van de Mid-Atlantische operatie met dit vliegtuig.


7 REACTIES

 1. dat dode vogeltje kan niet meer vliegen , , het had geen kracht meer om verre afstanden te vliegen , , het vogeltje bleef in zijn kooi en kreeg geen voer en water en ging de pijp uit , en velen denken dat dat vogeltje uit de dood zal herrijzen , dan kunnen ze wachten tot ?????


  Maak melding

 2. Geloof me ,deze vliegtuig zal nog een jaar grond blijven! Hoe kan een bedrijf dat vleugel lam is ,vooral in deze corona tijd, nog kunnen opereren . Ik ben benieuwd, oh ja ga vooral met de slm vliegen maar ga dan niet klagen als je ergens blijft hangen!


  Maak melding

 3. Kijk even vooruit:
  Aan Corona komt een eind, iedereen die wil of moet vliegen zal een fit to fly bewijs moeten leveren. De negatief test van mijn dochter die moest vliegen naar Tanzania is digitaal gekoppeld aan haar paspoort. iedereen die wil/moet vliegen kan gevaccineerd zijn en dat bewijs leveren via het paspoort. Dat geld kan er wel bij.

  De komende maanden met 2 vaccins zal het best hard kunnen gaan.

  Echter SLM moet haar Vliegtuig per Mei retourneren bij Boeing en heeft dan geen Vliegtuig meer voor transatlantisch none stop vliegen. Tegen die tijd zal SLM $ 100.000.000 rood staan bij de overheid.
  Break even vliegen en de rente betalen of een deel van de rente betalen is al een grote stap.
  Stoppen is geen optie zolang SLM voor de goede mensen goed werk levert en de rente aan de staat kan betalen. Dat zal het minimum scenario moeten zijn. Ook een oude B777 zal beter zijn qua exploitatie dan een nog oudere A340. jammer dat de wat nieuwere A330 door Bouterse is gecanceld.
  Het business plan moet nu geconcentreerd worden op:
  1>> Een betrouwbaar efficiënt vliegtuig. verlengen van het huidige contract is dan het beste lijkt mij. prijs optimaliseren want er staan er nog al wat stil.
  2>> Zoek een partner in de regio of europa die de zelfde B777 configuratie vliegt zodat bij onderhoud niet jan en alleman in gehuurd moeten worden voor vervangende capaciteit.
  3>> Alle onderhoud op Schiphol zodat er niet steeds naar Brussel of Frankfurt gevlogen moet worden voor elk wisse wasje.
  4>> Versterk richting Noord Brazilie door samenwerking met Gol of TAM zodat Manaus en Belem feeders worden voor Europa/Panama/VS. Uit die benadering moet er gewerkt worden aan verhoogde frequentie zodat er beter geconcurreerd kan worden en toerisme een betere kans krijgt. Toerisme krijgt alleen een kans als SERVICE met hoofdletters beleeft kan worden in Suriname. Dus overal kwaliteit Torarica als uitgangspunt en geen Berg en Dal.


  Maak melding

 4. Mooi verhaal Jojo: Stoppen is idd geen optie. Door gebrek aan visie en mismanagement bij de leiding van de SLM heeft er jarenlang kapitaalvernietiging plaatsgevonden. Ben benieuwd hoe deze organisatie er nu voor staat, nadat de bezem erdoor is gehaald. Ook is het maar de vraag of het businessplan al zodanig is aangepast dat het bedrijf op den duur weer winstgevend kan zijn. Daar zal de eerstkomende jaren natuurlijk geen sprake van zijn.
  By the way…voordat SERVICE beleeft kan worden in Suriname, moet er eerst gewerkt worden aan een mentaliteitsverandering, want houding & gedrag het kan vele malen beter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.