dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoodgeschoten beschermde ooievaars in beslag genomen

Doodgeschoten beschermde ooievaars in beslag genomen

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens controlewerkzaamheden te Wageningen/Kaaiman Polder hebben leden van de dienst ‘s Lands Bosbeheer, afdeling Natuurbeheer te Nickerie deze twee doodgeschoten en gevelde kaalkop ooievaars/nengrekopu (mycteria americana) en een illegaal jachtgeweer bij een groep van meer dan 11 personen in beslag genomen.

Vanwege overtreding van de Jachtwet, de vuurwapenwet en de wet economische delicten, werd proces-verbaal aangezegd. De jachtbuit, het jachtgeweer en het voertuig werden overgedragen aan de politie van het resort Wageningen voor verdere afhandeling.

Kaalkop ooievaars/nengrekopu behoren volgens de jachtwet tot een totaal beschermde diervogelsoort in Suriname. Het komt niet voor op de jachtkalender, dus mag er helemaal niet op gejaagd worden of in uw bezit zijn onder welke omstandigheid dan ook.

Het is verboden om op beschermde diersoorten te jagen, pogen te jagen, doden, vangen, pogen te vangen, het dier of delen ervan in uw bezit te hebben, vervoeren, kopen, ten verkoop aan te bieden, verhandelen of als geschenk aan te bieden meldt de Surinaamse overheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
  1. In canada worden bij overtreding van de jachtwet alle bezittingen, wasronder jachtatributen, boot, auto en zelfs de woning van de overtreders verbeurd verklaard. In Suriname hoeven we niet zo ver te gaan, de overtreders mogen hier hun woning behouden, maar de rest mag van mij van dit tuig worden afgepakt. Vooral.het afpakken van hun auto zal hen wat verstand bijbrengen.


    Maak melding
  2. Henkes , deze jagers zijn ermee bezig om het dierenrijk te vellen , allen maar voor eigengewin , ze mogen alles behouden , maar moeten als voer dienen voor de koning van de dieren de leeuw , reken er maar op de leeuw weet er wel raad mee.
    de ndp deed ook aan eigengewin , , dus nog meer voer voor de leeuwen , en andere dieren


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES