vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKabinet overwoog Bigi Sma dienst te schrappen, maar wil senioren juist nu...

Kabinet overwoog Bigi Sma dienst te schrappen, maar wil senioren juist nu vertier bieden

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse overheid heeft overwogen om de Bigi Sma dienst, die vandaag in Flamboyant gehouden wordt, niet door te laten gaan. “Het zou echter niet ten dienste staan van onze waardige seniore burgers die al tijdens deze zware pandemie al veel verstoken zijn van gezelschap en vertier. Ook deze kwetsbare groep moet met plezier en op een veilige, menswaardige wijze invulling kunnen geven aan hun dagelijks leven” aldus een verklaring van de regering.

In een bericht wil de regering in Suriname verduidelijken dat het in deze om een dankdienst gaat. Hierbij zal dus het protocol voor kerkdiensten/ religieuze bijeenkomsten, van toepassing zijn. Één van de regels daarbij is het toegestane aantal personen per vierkante meter zegt de overheid.

“Wij delen mede dat op basis van voornoemde protocollen rond de 500 personen aanwezig mogen zijn in deze locatie. Het aantal genodigden is bijzonder ver beneden dit aantal. Laten wij onze senioren deze gelegenheid niet ontnemen en gezamenlijk de juiste informatie delen” aldus meldt de Communicatie Dienst Suriname.

UPDATE: De veel besproken ‘Bigi Sma Dey’ is op het laatste moment door de regering aangepast. Het wordt nu een drive-thru event!

Op social media was ophef ontstaan over het organiseren van de Bigi Sma Dei. Tegenstanders vonden het niet gepast om in deze periode, waarbij de COVID-19 maatregelen zijn aangescherpt, een event te organiseren. Helemaal niet voor een groep die wordt beschouwd als kwetsbaar voor het coronavirus.

Er is zelf een protestbijeenkomst bij Flamboyant gepland waarbij de Bigi Sma dey genoemd wordt:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Go for it.
  Honderden overtreders worden elke dag staande gehouden en hun smoesjes zijn zo belachelijk.
  Duidelijk staat vermeld dat bij deze evenement protocollen en regels in acht genomen zullen worden en gelet zal worden op de capaciteit.
  De senioren verdienen ook een dagje plezier .Geniet senioren.


  Maak melding
 2. Dit is geen jnang drigi regering, Damaru je ben zo dom als de andere paarse criminele. Het is nu geen tijd om te feesten maar stil staan bij duizenden doden die in de wereld gevallen door corona. Jullie paarse criminelen hebben de afgelopen jaren niets anders gedaan dan feesten. Damaru dit is geen Bouterse criminele regering, maar een regering met kennis en kunde


  Maak melding
 3. Dit was een Bigi Sma Dey voor rijke mensen met een auto en wel gesteld Bigi Sma.
  Moesje van de arme wijken kunnen niet deelnemen aan de Bigi Sma Dey.
  Erg hoor.


  Maak melding
 4. Wat een Bull Shit!! Om te zien dat deze gasten totaal niet weten waar ze mee bezig zijn. Onze Bigismas zijn bij uitstek de kwetsbare groep wat covid betreft dus zou het helemaal afgeblazen moeten zijn! Maar natuurlijk Chan zijn woord is wet maar de wil van zijn vrouw gaat boven de wet! Natuurlijk doet ze haar stinkende best om haar zeer beschadigde imago op te krikken, alleen blijkt uit haar besluiten en daden dat het alleen nog slechter kan. Het niveau van de vorig first-ladies zal ze nooit bereiken. Het zit niet in haar aard en dat zal nooit veranderen, na ing tang tang so! Ondertussen heeft ze ruim 800 seniore burgers aan de dood laten ruiken, alleen maar om schone schijn! Bah, bah, wat een smerig mens!!


  Maak melding
 5. lulsien. je weet toch wel dat je niet wordt VERPLICHT om te gaan?
  Ja, ik begrijp je wel, vroeger MOEST je verschijnen als bouters of zijn vrouw of San dit eiste
  anders geen werk, anders geen eteh

  Winti
  verdomde jammer jong, verdomde jammer dat er arme moesjes zijn.
  Natuurlijk en vanzelfsprekend zijn deze arme moesjes ontstaan na de verkiezingen, die glansrijk zijn gewonnen door de huidige coalitie.
  Maar hou hoop, zodra de voortvluchtige crimineel de ex governor, de ex minister van financien, the fugitive boefdraad is opgespoord en zodra adhin zijn zegje heeft gedaan zal er geld zijn en kunnen de arme moesjes ook gaan genieten van de welvaart die van ze gestolen is door de ndp.
  Hou moed mijn jong, hou moed, Geef niet op


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES