Alarmerend nieuws over stijging aantal corona besmettingen in Suriname

11
Vrouw van 97 genezen van besmetting met coronavirus in Suriname
Archieffoto - COVID-19 afdeling in ziekenhuis Suriname.

Het aantal COVID-19 gevallen in Suriname is de laatste 24 uur flink toegenomen. Volgens de officiële COVID-19 website van de Surinaamse overheid zijn vandaag reeds 22 besmette gevallen genoteerd. Dit is veel vergeleken met de aantallen van de afgelopen weken.

Gisteren bijvoorbeeld werden er 6 gevallen van besmetting genoteerd en vandaag dus bijna 4 keer zoveel. Van de 22 nieuwe gevallen komen 16 uit Paramaribo en 4 uit Wanica. Het totaal aantal actieve gevallen is het afgelopen etmaal gestegen naar 48.

De Surinaamse nieuwssite Starnieuws schrijft dat de regering in spoedvergadering samen met de Assembleecommissie bijeen komt en dat de maatregelen mogelijk zullen worden verscherpt. Deze waren afgelopen weekend al verscherpt waarbij onder andere de avondklok werd vervroegd.


11 REACTIES

 1. De feestdagen kun je dit jaar vergeten. Wereldwijd is er sprake van toenemende besmettingen met het virus waardoor alles weer op slot moet.Sommige mensen zijn hardhorend totdat het noodlot toeslaat en hen meeneemt naar de andere wereld. Hoe dom kun je eigenlijk zijn. Als iedereen zich aan de regels gaat houden zijn we straks van het virus af.


  Maak melding

 2. Op voedsel zaken na, alle winkels sluiten.

  – avondklok vervroegen,
  -afstandsonderwijs,
  – Bedrijven waar werknemers thuis kunnen werken dit laten plaats vinden,
  – 1,5 of 2 meter afstand van elkaar,
  – niet meer dan 2 mensen in een groep, tenzij men uit het zelfde huis is op straat samen zijn,
  – hangmensen op straat, winkels mag niet,
  – groepssporten mag niet, sportcentra sluiten,
  – handen regel matig goed wassen met zeep, goed afspoelen met schoon water en goed drogen of met speciale desinfecterende middelen inwrijven,
  – hoesten in de elleboog vd arm.

  Een begin periode en eind datum ve periode instellen voor alles gaat op slot.


  Maak melding

 3. En super intelligente en super geschoolde Melisa wilde in Flamboyant park een ‘super spreader event’ organiseren voor de kwetsbaarste groep in de samenleving.


  Maak melding

 4. QQQ..

  Mensen En Mensen Kinderen.

  Dit Is Een Mondiaal Probleem Overal Ter Wereld Is Corona Aan Het Toenemen
  Blijkbaar Heeft Deze Corona Zijn Eigen Agenda..

  Ik Verzoek Het Surinaams Regering Om Vooral Niet In Paniek Te Raken. Effe de Touwtjes Wat Strakker Trekken. Goeie Voorlichting Enz enz
  Het Corona Dossier Is Een Hoofpijn Dossier.

  Maar Op Den Duur Gaat De Menselijke Intelligentie Het Van De Corona Winnen.


  Maak melding

 5. Wat me opvalt is dat de meeste gevallen Brazilianen zijn die of uit de goudvelden komen of via Frans Guyana het land in zijn gekomen.

  Wat doen die &@!#;&@:; Franse troepen en Gendarmeries dan aan de grens. Illegale goudkampen weten ze wel te verbranden maar illegale Brazilianen kunnen ze niet stoppen!?…


  Maak melding

 6. Jullie hebben me vast gemist, sukkelos. Maar ja, er is voor mij buiten dit forum i.t.t. velen van jullie een werkzaam, zinvol leven, was even weg, dus hier gaan we weer. Ik heb weken geleden al geroepen dat we worden bedonderd door deze regering, ook op het gebied van het aantal positieve gevallen. De commentaren waren ook toen niet van de lucht. Op0 gegeven monemt is er een artikel verschenen dat mijn beweringen onderstreepte, wat was het toen stil hier, maar zo kennen we jullie wel. Nu gaan ze met de billen bloot, omdat gebleken is dat hun strategie niet werkt en ze vast lopen in hun plannen zoveel kmogelijk geld af te troggelen van de SurNeds. Ondertussen hebben ze ons wel al die tijd blootgesteld aan dit virus. En ja, VHP is alles voor geld, zelfs onze gezondheid en uiteindelijk ons leven!


  Maak melding

 7. @ Hongkongfee: Dat is wat ze ons wijs proberen te maken! Terwijl iedereen NL als de pest meed, gooiden hun slaafjes het luchtruim voor NL wagenwijd open! Weet je wel dat men vanuit NL alleen bij BEPAALDE bedrijven de COVIDtest kan laten doen en dat alleen BEPAALDE bedrijven in Sui het vervoer via Zanderij mogen doen, en dat alleen BEPAALDE bedrijven de quarantainebewaking mogen doen? Zo kan ik doorgaan, maar we zijn geen van allen blinden in Jeruzalem! O ja, jij wel!


  Maak melding

 8. De enige maatregel is een lockdown, want Surinamers hebben moeite om zich aan de avondklok en corona maatregelen te houden. Het aantal scharrelkippen/hanen is te groot. Er moet een hek komen zodat ze niet kunnen uitlopen.
  En toch, kijkend naar de omringende landen, doet Suriname het lang niet zo slecht, want het aantal actieve gevallen was een poosje geleden nog heel laag. Blijkbaar is er Par’bo weer een illegaal feestje geweest dat het aantal ineens weer doet stijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.