Aantal actieve COVID-19 gevallen gestegen, strengere maatregelen vanaf 15 december

6

Het aantal actieve COVID-19 gevallen in Suriname is de afgelopen 24 uur weer gestegen en bedraagt op dit moment 30. Dat blijkt maandagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. De stijgende cijfers zijn aanleiding voor de Surinaamse overheid om de maatregelen aan te scherpen.

“We zijn gegaan van nul besmettingen per dag naar dagen waarop we zes en tien besmettingen gezien hebben, het afgelopen weekend. Dit is het moment om erger te voorkomen” aldus de minister van volksgezondheid, die maandag verscherpte regels aankondigde.

Vanaf dinsdag 15 december gelden de maatregelen die onder het plaatje van de cijfers te zien zijn:

De algemene maatregelen blijven van kracht;
1.Draag uw mond en neus bedekking
2.Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht. 3.Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Maatregel 1
Het Uitgaansverbod wordt ingesteld van 21:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend.

Maatregel 2
Geen samenscholing van groepen groter dan twintig personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal er nog steeds geen dispensatie worden verleend.

Maatregel 3
Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten, zijn uitsluitend toegestaan met inachtneming van de volgende voorwaarden:
– Het aantal toegestane aanwezige personen wordt bepaald door de beschikbare capaciteit van de desbetreffende ruimte.
– De maatstaf is gesteld op niet meer dan 1 persoon per 5 vierkante meter tegelijkertijd.

Maatregel 4
Recreatieve sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden.
Dit zonder scheidsrechters en/of toeschouwers.
Onverkort blijft van kracht dat sporten met intensief contact nog niet zijn toegestaan.

Maatregel 5
Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water, is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

Maatregel 6
Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.
Er zullen sancties volgen indien genoemde plekken, ondanks het verbod toch open zijn.

Maatregel 7
Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden, mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open. Tenzij zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Verder zijn opengesteld; Markten, recreatieoorden; Casino’s; gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; kansspelkantoren; sportscholen, yoga, dansscholen, aerobics, zumba en sport- of fitnesscentra.
Contact beroepen, zoals de fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops;
Dit alles volgens de geldende protocollen, met inachtneming van de COVID19 maatregelen.

Maatregel 8
De grens via de lucht blijft partieel geopend voor personenverkeer, mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend, voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is.

De detailinformatie wordt verstrekt aan de desbetreffende actoren in de luchtvaartsector. Het mag duidelijk zijn dat de Regering U in de gelegenheid wilt stellen, om op een veilige en verantwoorde wijze buitenlandse trips te maken. Dit natuurlijk conform de protocollen. Daarom vraag ik U zich zo omstandig mogelijk te laten informeren indien U plannen hebt om te reizen.

Maatregel 9
Vluchten naar het binnenland worden slechts ondernomen onder naleving van de geldende luchtvaart protocollen .

Maatregel 10
Personen in quarantaine of isolatie,
maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen.
Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.


6 REACTIES

 1. Mooi mang oen moest opo a luchtverkeer goh doro oen tranga jesi lik regering en waar is chan wrm geeft hij die statement niet, if a bing di bouta ie bo jere mofo


  Maak melding

 2. QQQQ..

  Een Ider Die Het Vliegtuig In Stap Moet Vrij Van Corona Zijn Anders Ga Je Het Vliegtuig Niet In.

  Dat De Corona Aantal Aan Het Toe Nemen Is Omdat Men Weer Volop Aan Het Feesten En Besten Is.. Wintie Pray Tap Tempo..Trouw Feest ..
  Verjaardag feesten Nik Nooit Covid No Bing Bestang

  Krijge Je Dit He..


  Maak melding

 3. Nog steeds snap ik het nut niet van een avondklok. Indien alle uitgaans gelegenheden gesloten zijn en de maatregelen gehandhaafd worden. Wat is dan het probleem. De bevolking word gepamperd op deze manier. Ik heb hier helaas geen begrip voor…en word er langzamerhand echt moe van.. pffff


  Maak melding

 4. Overal waar we echte cijfers zien zie je een tweede golf Straks een derde golf. Hopelijk krijgen we geen zware golf zoals duitsland en holland.
  dan lees ik dat een of andere idioot mensen oproept om hun smoelwerk te openen.
  NEE< hou je aan de maatregelen. Nederland kan het niet aan. Hoe moet Suriname het dan aan kunnen. Doe waar je zin in hebt en kijk wat er gebeurt, kijk ook welke extra nog veel zwaardere maatregelen getroffen moeten worden.
  Achterlijke lummels


  Maak melding

 5. Deze virus is nooit verdampt. Omdat er in Nederland en in Su heel warm was, was deze virus minder actief nu het koud is in Nederland en het regent in Su is deze virus weer erg actief. En men denkt het is voor bij. Now way. Een virus blijft zeker 2 jaar voordat ie minder wordt en gaat nooit echt weg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.