VIDEO: Stille tocht voor slachtoffers in het Surinaamse verkeer

10

Zondagavond was er een stille tocht in Suriname waarin aandacht werd gevraagd voor de slachtoffers in het Surinaamse verkeer. Volgens initiatiefnemer Sibrano Pique was de recente aanrijding aan de Afobakaweg, waarbij 6 personen in een Noah busje om het leven kwamen, de uiteindelijke aanleiding voor deze stille tocht.

In het busje zaten tien personen inclusief de bestuurder. Vijf personen kwamen ter plekke om het leven, een zesde persoon kwam afgelopen vrijdag te overlijden in het ziekenhuis. Vier personen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Diverse vrienden en familieden van de slachtoffers die omkwamen bij bovengenoemde aanrijding waren aanwezig en deden mee aan de tocht zoals te zien in de video hierboven.

Zondag werd ook bekend dat de bestuurder van het Noah busjes wordt aangemerkt als de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval:


10 REACTIES

 1. Op zich een prima initiatief maar lopen de meeste weer zonder mondkapjes. Wellicht een idee om wat buitenlandse deskundigen in te vliegen als die er niet te vinden zijn in Su. Geeft dat geld maar daar aan uit. In plaats van Family and Friends te faciliteren. Steeds weer de gaten dichten. Meer politie controles drempels en weet ik veel allemaal. Zo’n klein heerlijk mooi land!!!!


  Maak melding

 2. Frank, ben eens met je. Maar dit domme heeft nooit geleerd om te luisteren, gaan ze ook nooit doen. Ik merk steeds op dat als hun medemens in leven is ,er nauwelijks omgekeken wordt . Als ze dood zijn dan staan in de rij om afscheid te nemen en zogenaamd hun medeleven tonen. Ik zou zeggen gaan jullie voor het parlements gebouw staan en doen jullie daaar je bek lach voor de aanpak van idioten die abnormale rijgedrag hebben. Er moeten strengere maatregelen komen voor deze idioten!


  Maak melding

 3. Goed om aandacht te schenken aan het verkeer.
  Maar Sibrano Pique zou ook een tocht, maar zeker geen stille, moeten organiseren voor:
  – onschuldige personen vermoorden
  – veiligheid ( terugdringen van overvallen diefstal inbraken etc)
  – mishandeling
  – burgerlijke ongehoorzaamheid

  Sibrano Pique
  Er zijn nog zovele zaken die vragen om een stille tocht probeer eens iedere dag de aandacht te vragen


  Maak melding

 4. Die 40 jaar “revo” heeft Suriname echt geen goed gedaan. Geen greintje ontwikkeling, alleen maar diefstal en verrijking voor een enkele familie.
  Een beetje ontwikkeld mens geeft er geen stuiver voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.