zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpenbare School Meerzorg 3 krijgt meer hulp

Openbare School Meerzorg 3 krijgt meer hulp

-

Does Travel - naar Suriname

De in deplorabele staat verkerende Openbare School Meerzorg 3 in Commewijne, heeft recentelijk een gedeeltelijke opknapbeurt gekregen. De leerlingen moesten onder levensgevaarlijke omstandigheden les volgen. Intussen zijn de plafonds vervangen. Vanuit Nederland krijgt de school in Suriname meer hulp.

De heer Rayeed Nasibdar (Nederland) heeft de afgelopen week contact opgenomen met de schoolleiding van OS 3 Meerzorg. Naast de loshangende plafonds blijkt dat er nog veel meer gebreken zijn aan het schoolgebouw, waaronder:  dakgoten die aan vervanging toe zijn en loszittende palen die ook een gevaar vormen voor de veiligheid van de leerlingen. 

Na het contact met de schoolleiding, is Rayeed Nasibdar, terstond gestart met een geldinzamelingsactie voor de school. Tot op dit moment is er €1.171,00 opgehaald, we gaan voor meer zegt de trotse initiatiefnemer Rayeed Nasibdar. Er is intussen opdracht gegeven aan het bedrijf Gutterking om de werkzaamheden aan de dakgoten zo snel mogelijk op te starten.

Naast het vervangen van de dakgoten en loszittende palen, is er ook gedacht aan andere zaken om te realiseren, zoals opstapbankjes zodat de kleintjes bij het bord kunnen komen, verlichting, papier, reparatie van schoolborden en boekenkasten. Intussen zijn de opstapbankjes geschonken aan de school door de heer Ritesh Soechit, de man die toezicht houdt op de uitvoering en dat alles goed verloopt.  

De vorige Surinaamse regering onder oud-president Bouterse, heeft geen aandacht geschonken aan de scholen. De scholen zijn in deplorabele situaties achtergelaten. Gezien de huidige economische situatie van het land moeten we samen een handje helpen om de scholen in goede staat te brengen. Scholen hebben aandacht nodig, want daar zit de toekomst, de leerlingen moeten veilig voelen op scholen, zij moeten het land in de toekomst overnemen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Bouterse en NDP Barbaarse boeven hebben het land vernietigd, uit gezogen. Infra structuur verwaarloosd. Al het geld gestolen dat hiervoor bestemd was. En nu moet deze Regering al die Ellende van 10 jaar Roofzucht oplossen en het Volk schreeuwt al na 5 maanden voor oplossingen.


  Maak melding
 2. Sp-erclus , , 16 van die paarse boeven zitten in het parlement , , en die eikels zeggen ook nog glashard , , het valt allemaal wel mee , , ze moeten die 16 ndp dna leden aan het werk zetten , , bermen schoonmaken , helpen met opknappen van scholen en gebouwen , en onderhoud van de wegen , en hun loon wordt 0,0 SRD , en het salaris wat ze als dna lid krijgen , terug storten in de staatskas , , 10 jaar lang hebben ze gestolen die padjakkers .


  Maak melding
 3. Beste heer Nasibdar, namens de kinderen van Meerzorg bedank ik u voor deze mooie geste, maar eigenlijk zouden de Surinamers hier te lande zelf het probleem moeten oplossen. Als men al het geld, dat men dit jaar uitspaart door het niet doorgaan van de pagara estafette, zou doneren voor het goede doel, zou men niet alleen de school te Meerzorg kunnen opknappen, maar ook een heleboel andere bouwvallen, die als school gebruikt worden, elders in het land. Als wij niet zelf zweten om een probleem op te lossen, maar het allemaal gedoneerd krijgen, worden we gemakzuchtig en is de kans groot dat we het ook niet op waarde schatten.


  Maak melding
 4. Verloren generatie ! Deze generatie is groot gebracht met handjes ophouden, geen initiatief nemen maar afwachten wat uit Nederland komt. Nu is het ook iemand uit Nederland die het initiatief neemt om het schoolgebouw te herstellen. Zelf zitten ze de hele dag te niksen en te chillen. Wat zouden wij toch moeten zonder hulp uit Nederland. Ga maar kijken aan de Polakstraat. De loods is vol met pakketten uit Nederland. En dan nog roept de k**k fascist en racist Bouterse op tot het creëren van chaos.


  Maak melding
 5. Mooi initiatief, hier zouden meer van moeten komen. Er zijn in Su nog veel meer scholen die wat hulp kunnen gebruiken. Ik pleit voor een landelijk campagne, waarbij een Stichting in het leven word geroepen die zich inzet voor scholen in Suriname.
  Er zitten ruim 350.000 suries in nederland. Als ze allemaal 1 euro zouden doneren, zou dat tegen de huidige koers van 1-20, neerkomen op 7 milj. SRD.
  Daarmee zou er een heleboel gedaan kunnen worden aan de omstandigheden waaronder kinderen in Suriname onderwijs genieten. Ik ben ervan overtuigd dat de diaspora gemeenschap in nederland, meer zou kunnen betekenen voor de ontwikkeling en herstel van ons mooi Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES