Imanuelle Grives schrijft boek om punt achter periode te zetten

16
Imanuelle Grives schrijft boek om punt achter periode te zetten
Foto (c) Instagram Imanuelle Grives

Nadat de Surinaams-Nederlandse actrice Imanuelle Grives werd gearresteerd voor drugsbezit kwam ze in een emotionele achtbaan terecht. Samen met journalist Anton Slotboom schreef ze een boek om een punt te zetten achter die periode. 

‘Later als ik groot ben, ga ik iedereen laten zien dat ik wél iemand ben, dat ik wat waard ben. Wacht maar, iedereen gaat het zien!’ En toen werd Imanuelle in de zomer van 2019 met een grote hoeveelheid drugs aangehouden op dancefestival Tomorrowland, waarna zij twee maanden in hechtenis doorbracht in de beruchte Antwerpse gevangenis.

Hoe belandt een bejubelde actrice op het hoogtepunt van haar carrière ineens in de gevangenis? Wat is het werkelijke verhaal achter de actrice, een rolmodel dat voor het oog van de hele wereld ten val kwam?

In Imanuelle. Mijn vechtershart gaat Imanuelle samen met de Rotterdamse journalist Anton Slotboom op zoek naar antwoorden. In dit autobiografische verslag nemen ze je mee op een dollemansrit van roem, prachtige overwinningen, seks en feesten, maar ook van angstaanvallen, eenzaamheid en drugs. Het is een persoonlijk verhaal waarin Imanuelle ongeveinsd vertelt over haar strenge christelijke opvoeding, het worstelen met de druk van bekendheid en het pakken van nieuwe kansen.

Hoe klim je weer op als je aan de rand van de afgrond hebt gestaan?

Imanuelle Grives (1985) is Nederlands bekendste actrice van Surinaamse afkomst. Ze is bekend van series als Vechtershart en Celblok H. en speelde in films als Alleen maar nette mensenWeg van JouVechtmeisje en Tuintje in mijn hart.

Anton Slotboom (1980) is journalist. Zijn recente biografie over Jules Deelder kreeg vier sterren van Algemeen Dagblad en behaalde de bestsellerlijst.


16 REACTIES

 1. Als in het voorwoord staat dat ze niet schuldig was, wil.ik het boek wel eens lezen als ik het ergens mag tegenkomen. Maar, als er in het voorwoord staat dat ze daadwerkelijk, bij haar volle verstand, drugs probeerde te smokkelen, wil ik verder niets meer horen of lezen; ze had gewoon niet zo stom moeten zijn.


  Maak melding

 2. Destructief gedrag van de zoveelste Surinaamse nee´gher(in): Promes, Drenthe, Helder, Wooter, Hasselbank, van Gobbel etc. etc. etc…..zal ik verder gaan?…Altijd maar weer hetzelfde soort…nooit een Surinaamse Javaan, Hindoestaan, Indiaan, Boeroe, Dogla, Chinees of whatever…altijd weer die gasten met die duivelse boeventronies…..soso ding blakka ma***…….En altijd maar weer het eeuwige gel*l over het slavernij verleden van hun voorouders veroorzaakt door Nederland…en dus is hun asociaal gedrag zoals bijvoorbeeld (stelen ook in de kleedkamer van collega´s, mishandelen, handel in verdovende middelen, verkrachten, dood door schuld, gokken, roven) allemaal de schuld van Nederland. Weg met deze eeuwige teringlijers!


  Maak melding

 3. Deze mevr probeert met haar boek weer credits te verwerven bij casting bureaus en andere invloedrijke mensen uit de entertainment industrie. Wat mij betreft geven ze deze crimineel geen enkele rol meer. Het is over en uit.


  Maak melding

 4. Het zal wel een boek vol onwaarheden zijn dat mevrouw een racistische behandeling in België kreeg, dat haar advocaat niet te vertrouwen was, dat de felgekleurde pilletjes op smarties en trees snoepjes leek en dat de bananen waarin de drugs verstopt waren, echt op bananen leken. Dat de blanken jaloers zijn omdat zij zo succesvol was. Dat de rechters gelukkig wel mensen waren daarom kreeg ze een lichte straf. Ach mens ga je diep schamen maar wel iedere zondag vroom vooraan dicht tegen de kansel zitten. Maar weet een ding “ hoe vromer de geest des te groter het beest”


  Maak melding

 5. Jammer dat ze anderen de schuld geeft van haar destructieve gedrag.
  En bij de talkshow ook nog een paar krokodillen traantjes laten om sympathie te wekken. Dat was een goed staaltje acteerwerk, maar niet heus.


  Maak melding

 6. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.”

  Heel makkelijk om over iemand te oordelen als je de details niet weet. Uiteraard heeft zij een fout begaan maar ook zij verdient een tweede kans.


  Maak melding

 7. Axvier ,dLoriean@@ Dat je blind bent als een paard en zo doof als een kwartel moet jezelf weten. Ik ben je achterlijk racistische geouwehoer hier zat. Ga lekker bij de PVV site je frustraties uit lullen. Zulke straatrat als jij zijn te vergelijken met Holleeder, Mieremet, Cor van Hout en alle die Brabantse pillen en coke dealers. Mond dicht en ga in een hoek zitten janken pipo de clown


  Maak melding

 8. Xavier ‘d Lorean, elke racist kan uit het hoofd een hele rij met namen van misdadigers, uit de groep waar hij vooroordelen over heeft, opnoemen omdat hij het tot zijn dagtaak gemaakt heeft fouten van die groep uit te vergroten. Als je met net zo veel ijver de andere groepen, die volgens jou nooit iets doen dat niet door de beugel kan, zou onderzoeken, ben ik er zeker van dat je van al die groepen ook een hele lijst zal kunnen aanleggen. Of wil.je beweren dat die groepen alleen uit engelen.bestaan?


  Maak melding

 9. Tel alle criminelen uit alle bevolkingsgroepen bij elkaar op behalve de braka mang
  Tel het aantal criminelen uit de groep van de braka mang op
  HONDERD PROCENT ZEKER DAT DE BRAKA MANG WINT.
  EN DE BRAKA MANG IS ZO BLIJ WANT HIJ HEB GEWONNE


  Maak melding

 10. @Xaviera d’Leon: die kleine ingie boi en zijn familieleden ben je voor het gemak vergeten lijkt het wel.
  Als ik Ima zo bezig zie op die zeilreis dan enk ik het is wachten op de volgende keer.
  Met die drugsactie heeft ze meer publiciteit verworven dan met alle filmshots en ze is echt nog niet genezen.


  Maak melding

 11. Het eerste kadootje die een racist krijgt bij zijn geboorte is een bril met verschillende gekleurde glazen , zodat hij/ zij gekleurd door het leven gaat. Daar heeft Xavier nog steeds behoorlijk last van. Nemen jullie hem niet kwalijk mensen. Mijn moeder zou zeggen tje porti neemt hem niet kwalijk hoor, want hij weet niet beter.

  Trouwens ..deze dame weet heel goed als je met drugs op pad gaat dat er een grote kans is dat je wordt opgepakt. Zij heeft bewust de kans genomen om het toch te doen. Tja …dan moet de consequentie van je achterlijk gedrag ook accepteren.

  Zijn gaat een boek over schrijven om haar frustratie weg te nemen.

  Ik hoop dat Xavier ook een boek gaat schrijven om zijn frustraties kwijt te raken.


  Maak melding

 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi bij het het begin van deze Lockdown.

  @Glenn 14 december 2020 At 18:49, @Henkes 14 december 2020 At 20:10
  @Sammy the Queen 15 december 2020 At 03:04
  Jullie hebben gelijk. TOP.

  Want enkele zijn heel blind om de waarheid te onderkennen.


  Maak melding

 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi bij het het begin van deze Lockdown.

  @Glenn 14 december 2020 At 18:49, @Henkes 14 december 2020 At 20:10
  @Sammy the Queen 15 december 2020 At 03:04
  Jullie hebben gelijk. TOP.

  Want enkele zijn heel blind om de waarheid te onderkennen.
  B.v. met: Je opmerking moet nog beoordeeld worden.
  Maar als er RACISTISCHE REACTIES worden vermeld, worden deze helemaal niet beoordeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.