‘NDP moet aangifte doen van bestaan dodenlijst en namen bedreigde personen melden’

58
NDP fractievoorzitter Rabin Parmessar

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) heeft zaterdagavond gereageerd op het bericht dat er volgens NDP fractievoorzitter Rabin Parmessar een mysterieuze dodenlijst bestaat, waarvan alleen de NDP op de hoogte is en het ook ‘zelf’ gaat oplossen. Parmessar zei dat er drie parlementariërs op deze dodenlijst staan. Volgens de VHP behoort de paarse partij aangifte te doen en de namen van de bedreigde volksvertegenwoordigers bekend te maken.

De partij schrijft in een persbericht:

De VHP is op 25 mei 2020 met een grote meerderheid van stemmen door het electoraat gekozen als de grootste partij. En niet zomaar, de kiezers hebben gekozen voor onder andere veiligheid, onafhankelijke rechtspraak, corruptiebestrijding, transparantie en openbaarheid van bestuur. En het kiezersvolk ging jarenlang gebukt onder het destructieve beleid van de vorige regeringen onder leiding van de voormalige militaire machthebber Desi Bouterse. 

Suriname is sedert de jaren ‘80 continu in de machtsgreep geweest van deze zelfde intimiderende, agressieve, gewelddadige en rancuneuze personen die onder het mom van de revolutie, vele levens en de economie kapot hebben gemaakt. Suriname was in de greep van angst en geweld tijdens de revolutie. Immorele oude ‘revolutionairen’ uit het kamp van de NDP, proberen nu heimelijk misdadige doelen te realiseren, namelijk middels geweld, list en bedrog aan de macht te komen. Deze mensen schromen niet om de trend van geweld voort te zetten. 

De VHP wenst de samenleving blijvend te herinneren aan het gewelddadige karakter en verleden van de NDP, thans deel uitmakend van de huidige oppositie. In de jaren ’80, hebben exponenten van de NDP, precies dezelfde tactiek toegepast, namelijk van gefabriceerde scenario’s, valse beschuldigingen, provocaties en bedreigingen. Om zodoende op een later tijdstip hun gewelddadig handelen te rechtvaardigen, waarbij ervoor gekozen werd om andersdenkenden van hun vrijheid en leven te beroven.

Complottheorieën van de jaren ’80, steken nu weer de kop op. De recente oproep van Bouterse aan jongeren om middels wapens de macht over te nemen, is een van de vele scenario’s van de NDP. Volgens Rabin Parmessar, bestaat er een mysterieuze hitlijst waarvan alleen de NDP op de hoogte is en het ook “zelf” gaat oplossen. Dit soort complottheorieën kunnen slechts komen uit het misdadige brein van personen die de rechtsstaat en de democratie niet respecteren. 

Als de NDP ‘op de hoogte’ is van zo een ernstige situatie en daar geen concrete mededelingen over doet, is dat niet in het belang van de veiligheid, democratie en de Rechtstaat. De paarse partij behoort aangifte te doen en de namen van de bedreigde volksvertegenwoordigers bekend te maken. Bovendien denken zij nog in dictatoriale termen en van bandeloosheid van o.a. de tachtiger jaren om zelf het probleem aan te pakken! Als de NDP nalaat om nu eindelijk wettelijk en ethisch te handelen, is zij medeplichtig wanneer er daadwerkelijk een escalatie plaatsvindt. 

Als er inderdaad een ‘hitlijst’ bestaat, doet de VHP een dringend beroep op de NDP en de parlementssleden leden die op de hoogte zijn van deze ‘hitlijst’, aangifte te doen bij de justitiële autoriteiten zoals dat van elke rechtgeaarde Surinamer wordt verwacht. Indien de NDP en of de parlementariërs geen aangifte doen, plegen zij een ernstige inbreuk op de beginselen van de rechtsstaat. De VHP roept de samenleving op om alert te blijven en de rechtsstaat te beschermen. 

Bekijk ook:


58 REACTIES

 1. Rabin Parmessar is een ziekelijke leugenaar met een arrogante uitstraling. Deze man is een ophitser, een volksmenner. Hij weet zelf niet waarom fascist Bouterse hem nodig heeft. Well cooly boy, fascist Bouterse heeft jou nodig omdat je een sluwe ondernemer bent die niet binnen de bevolkingsgroep van fascist Bouterse is te vinden.Daarom verkoop jij je ziel aan de duivel. Mocht er inderdaad een hitlijst bestaan dan hoop ik dat jouw naam op die lijst voorkomt. Weet je waarom? Omdat jij de lijst zelf gemaakt hebt, pathologische leugenaar die je bent.


  Maak melding

 2. De politie moet Parmessar oproepen voor verhoor en hem goed aan de tand voelen.De NDP is echt een demonische parij.Angst en verderf zaaien daar geilen ze op.Wat ze doen is gewoon psychoterreur.Zou die partij niet onderhand verboden moeten worden? En DB is een politieke stoorzender.Zo lang hij vrij rondloopt in Suriname kan de burger zich niet veilig wanen.Net als satan, hij weet dat zijn dagen geteld zijn en daarom gaat hij rond als een briesende leeuw.


  Maak melding

 3. NDP heeft zelf de hitlijst gemaakt om personen binnen de NDP de zwijgplicht te leggen, mocht je wordt opgeroepen door de politie. Dat bedoelt Parmessar. Men mag niet praten over gelden die ze hebben gestolen van het land met de politie.


  Maak melding

 4. Hitlijst is van de NDP zelf gemaakt in Ocer samen met Meriba. Parmessar moet praten van bedreigingen door zijn maffia partij, dat personen binnen de partij die gaat praten met politie over de gestolen gelden zal belanden in een drijvende vat.


  Maak melding

 5. @i SU, dat bedoel ik dus. Zorg voor angst en zorg voor chaos en je hebt het volk monddood gemaakt. Het zijn zeer smerige praktijken van die racisten en fascisten van de Nat. Demonen partij / beweging.


  Maak melding

 6. De ndp is een gevaar voor de democratie en veroorzaakt maatschappelijk- en politieke onrust in het land. Dat er op partij bijeenkomsten staatsondermijnende uitspraken worden gedaan en nu naar het schijnt, mensen op een hitlijst staan, getuigd van het feit dat deze partij een criminele ideologie nastreeft. Het is hoogst aannemelijk dat de mensen die op deze lijst staan geen lid van de bende zijn, maar lid zijn van aan andere partij. Het is ook zeer laag bij de grond dat de seniele leider van de partij etnische verschillen aanhaalt om jongeren tegen elkaar op te jutten. Hij doet dat natuurlijk met de bedoeling dat wanneer zijn veroordeling een feit wordt, het niet ondenkbaar is dat er onlusten in Suriname zullen plaatsvinden. Chan doet er goed aan om het moreel bij leger en politie zodanig te versterken dat indien dit mocht gebeuren, het meteen in de kop wordt gedrukt.


  Maak melding

 7. Parmessar, “de knieler”…..

  een politiek kuikentje, pathologische leugenaar en een geesteszieke paarse opruier.

  Santo Boma loopt langzamerhand vol met dit soort paarse criminelen.


  Maak melding

 8. IS ERG LASTIG. WANT BEHALVE DE GESTOLEN 200 MILJOEN USD VAN HET VOLK HEEFT DE NDP HEEL VEEL WAPENS OOK GESTOLEN UIT DE KAZERNE.

  ZE KUNNEN MAKKELIJK EEN DNA VERGADERING OVERROMPELEN EN IEDEREEN PLAT SCHIETEN.

  DAN ZIT DESIE WEER UIT TE LEGGEN OP DE VLUCHT NEERGESCHOTEN.

  DAAROM MOET CHAN BETER NAAR BELFORT LUISTEREN. LIEVER STRAK DAN SLAP. NOGMAALS LIEVER STRAK DAN SLAP.

  DENK DAT DE BOODSCHAP NIET IN KLEINGELD OMGEZET HOEFT TE WORDEN.


  Maak melding

 9. DE OPA,S DIE MAFFIA WILLEN SPELEN OP DIT MOMENT IS OPA DESIE & KWEEKZONEN ALSOOK DE KREUPELE OPA RAMON. ALLEMAAL MAFFIA OP 1 NIER.

  HIERNAAST BESTAAN ER VELE GEWAPENDE DRUGSGERELATEERDE WERKARMEN. DAAROM BEGRIJP IK NIET DAT VEIRA IN DE ZAAK VAN CAIRO NOG VRIJ RONDHUPPELT OOK.

  ZE HEEFT EEN GROTE ROL IN DE WAPENVOORRAAD.

  MAAR CHAN HEEFT GEEN TIJD VOOR DIT SOORT ONZIN. DE ECONOMIE / PRIJZEN / EXPORT IS NU BELANGRIJK.


  Maak melding

 10. Figuren binnen de VHP en NPS hebben luidkeels vanaf diverse podia geroepen dat de NDP met tak en wortel moet worden uitgeroeid. Ze zijn namelijk bang voor de 16 zetels die de NDP nog steeds een behoorlijk draagkracht geven. Deze 16 zetels zijn ten koste van de VHP inmiddels weer aangegroeid naar een hoger aantal zetels. Met het uitschakelen van de NDP top hoopt de VHP voor eeuwig de NDP uit te schakelen en de macht naar zich toe te trekken. De VHP is niet een politieke partij voor het volk.


  Maak melding

 11. @RobG: op 25 mei j.l. zijn het geen leba´s of bakroe´s geweest die hun stem hebben uitgebracht, maar het volk! Verder klopt het wat je zegt over hoe er over de ndp word gedacht. Waarom dat zo is, staat in mijn posting.


  Maak melding

 12. Ik ben net wakker, het eerste wat ik zie in de media is dat de president weer op de wandeltour is. Hoe ik dat merk, door zijn uitlatingen, dit keer in Nickerie, waar hij zegt dat de regering een “klein beetje saldo” heeft overgehouden (niemand bevraagt hem naar enig concrete transparantie) en dat hij dit beetje gaat uitgeven onder anderen aan het medisch personeel, ipv sparen voor eventuele toekomstige Staatskosten, want Suriname heeft niet genoeg kapitaal om aan haar verplichtingen te voldoen. Altijd als meneer Chan (door anderen liefkozend potros genoemd) on tour is heeft hij leuke cadeautjes voor het volk.

  Een beetje verstandig iemand zou in deze warrige Corona tijd alle meevallertjes koesteren en niet direct gaan uitgeven om politieke goodwill te kopen.
  Maar goed, de keuze is aan deze regering, ze zullen wel beter weten.

  Btw, regelmatig lees ik hier in verschillende contexten, “ het is water naar zee dragen, onbegonnen werk, dus kappen; wat men zich niet altijd realiseert, is dat men ook kan zeggen, je moet niet afwachten tot het zeewater naar jouw toekomt, want anders, dan blijft er niks meer over. Clou, wil je een herstart of helemaal niks!!!!!!

  Hoop op een fijne zondag!!!!


  Maak melding

 13. De leiders van de Nationale Denkfout Partij hersenspoelen hun sekte al 40 jaar. Deze domme paarse ezels worden nu behalve haat en racisme ook opgefokt om weer misdrijven te plegen tegen hun eigen landgenoten.
  Bouta-lovers hebben op hun bijeenkomsten al geroepen dat ze de straat op willen gaan. Ze wachten alleen nog maar op de startsein van hun leider. Op social media maken Bouta-lovers duidelijk dat ze ready zijn om letterlijk te vechten en het voor hun niet uitmaakt wanneer de situatie uit de hand loopt.

  Beste NDP sympathisanten,

  beseffen jullie goed waar jullie leiders mee bezig waren en nog steeds mee bezig zijn.
  Kijk zelf hoeveel van jullie vlak voor de verkiezingen zijn opgelicht.
  Besef dat door dit gedrag jullie je eigen land en landgenoten onrecht aandoen.
  Bullshit Bouta en zijn kameraden hebben van jullie en van jullie broeders en zusters bedelaars gemaakt en rijden zelf in een gouden koetsen.


  Don’t let them fool ya,
  Or even try to school ya! Oh, no!
  We’ve got a mind of our own,
  So go to hell if what you’re thinking is not right!
  Love would never leave us alone,
  Ay-in the darkness there must come out to light.

  Could you be loved, and be loved?
  Could you be loved, wo now! – and be loved?

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 14. @RobG.
  Kijk nou eens terug in de afgelopen 10 jaar.
  Eerst alle inkomsten opvreten, dan lenen, lenen en nog eens lenen, bank reserves uitgeven.
  Hoe ga je daarna alle leningen aflossen?


  Maak melding

 15. Poeny
  zo te lezen ben je nog niet geheel wakker als je dat al ooit bent geweest
  Dit artikel gaat weer eens over die criminele bende van je. de ndp. Jij zwakzinnige paarse hond. Honden zoals jij zijn de ergste. net doen alsof je tegen je partij bent, je bent onafhankelijk, maar uit je woorden komt ALLES naar buiten walgelijke nsb’er

  Dan open je je smoel over de weldaad van onze excellentie de heer Santokhi.
  Ja de weldaad. Dank u wel president
  Hij weet dat sparen een groot goed is.
  Hij weet ook dat Suriname sparen kan vergeten, dankzij het walgelijke beleid van jullie, ja jullie schurftige honden.
  Hij weet dat de nood nu heel hoog is, zo hoog dat hij hoe klein dan ook de voorkeur geeft aan het helpen van mensen, aan zij die het heel zwaar hebben, OOK door corona. En daarom , ja daarom helpt hij het volk. HULDE voor onze president en zijn partij
  Ik zou zeggen hou je smoel, en gebruik het waarvoor het is. Vreten en zuigen


  Maak melding

 16. @Rat7, het land besturen is toch even anders dan Santokhi had gedacht met zijn ” Wo sit ing “. De feestdagen zijn naderbij en Santokhi speelt Sinterklaas en Kerstman om de mensen te misleiden of tegemoetkomen met wat geld. Na de feestdagen gaat hij de mensen financieel uitpersen op een onmenselijke manier. Zo erg is de regering Bouterse niet geweest. Maar de 200 dagen van Santokhi komen naderbij. In 200 dagen zou Santokhi de nood van het volk verlichten. Hij zal verantwoording moeten afleggen.Ik kan je nu al zeggen dat Santokhi een nog grotere puinhoop van de Surinaamse economie en samenleving gaat maken. Hij moet zijn mandaat terug aan het volk geven. Het volk moet de straat op en moet heftig gaan protesteren. Zijn enige hoop is dat de olie-inkomsten zo snel mogelijk binnen zijn handbereik komen.


  Maak melding

 17. Die hit lijst is zelf door de boeven moordenaars partij opgesteld gepubliceerd..
  Zo te zien maakt het geen indruk meer.
  Zelf verzonnen dat voel je zelf wel aan..


  Maak melding

 18. Paramesser, een onhandelbare jongen van 74

  Eerst alle criminelen van de ndp achter slot en grendel, dat is wat het volk wil. Nog veel meer dan wat dan ook. De riminelen moeten boeten voor wat ze ons hebben aangedaan. dat is wat we eerst willen. Daarna zien we wel weer. Dan heb je hier mongolen die roepen dat we de straat op moeten gaan. Ga jij daar in de bijlmer daar straat op en hou je hand op dakloze


  Maak melding

 19. Veel NDPers zouden niet misstaan in de partij van Trump omdat:
  1. Ze zijn oerdom, maar denken van zichzelf dat ze slimmer zijn dan iedereen.
  2. Ze liegen alsof het gedrukt staat.
  3. Ze geloven alle onzin en nepnieuws dat hun grote ‘lijder’ uitkraamt.
  4. Ze geven hun verlies nooit toe en ze blijven doordrammen dat zij eigenlijk gewonnen hebben.
  5. Ze schuwen het vermoorden van mensen, die hen niet aanstaan, niet.


  Maak melding

 20. Deze cocaine snuivende crimineel,loopt als een kameel en valt om als je hem aanraakt.
  Wil aandacht trekken met zijn toneel opvoering.Hij moet aangifte gaan doen en zijn collegas beschermen. doet hij dit niet dan wordt hij samen met zijn collegas opgesloten.Met hun domme uitspraken maken ze zichzelf nog ingewikkelder.


  Maak melding

 21. Speciaal voor onze vriend Ali Bombarie:

  Zorgpersoneel dat zich heeft ingezet voor het onder controle brengen van COVID-19 krijgt als dank een tegemoetkoming van SRD 750 van de regering. Dit bedrag komt bovenop de SRD 300 bonus die reeds in november gegeven is en ook eind december betaald zal worden.

  Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bevestigd in Nickerie, waar hij samen met een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi op bezoek is. De bewindsman zegt dat de regering met goede calculaties, sparen en bezuinigen heeft kunnen realiseren dat er eind december aan elke persoon in de zorgsector een bedrag van SRD 750 gegeven wordt.

  De SRD 750 is voor zowel verplegend, administratief, technisch als ondersteunend personeel én voor zowel overheids- als particuliere ziekenhuizen. “Als dank voor het vertrouwen dat de mensen aan de regering gegeven hebben en de vele offers die zij gebracht hebben”, aldus minister Ramadhin.

  Btw, je bent zelf een vuile RAT, ik zie het schelden als een soort zwakte, maar je merk het, ik heb soms ook mijn zwakke momenten, ben ook maar een mens, nogmaals ik vind je een vuile, vieze, smerige RAT.


  Maak melding

 22. @RobG
  De druiven worden zuur.
  Parmessar bedelt bij Brunswijk met belofte jij mag ook stelen als je Adhin laat lopen.
  Adhin heef spiksplinternieuwe NIKON apparatuur afgeschreven door administratief de term tegebruiken “niet geschikt voor de dienst”. Ik heb als NIKON gebruiker even gekeken om wat voor ding het ging. Alleen de Body kost in NL euro 2.850. Er zijn NIKON lenzen afgeschreven en klonen terug geleverd etc.
  De aanschaf in SRD 175.000 was bij aanschaf deze apparatuur dus bijna $ 25.000 waard geen kleinigheidje die je voor een iemand mat een voorbeeld functie niet door de vingers kunt laten glippen.

  Iemand die in die positie dit soort kleptomane daden doet en nu roept rancune is een gewoon een omhoog gevallen dief.

  Parmessar die dit verdedigt is een grote leugenaar en hij weet dat. Nu gaat men bedreigingen en angst op wekken om wat minder intelligente aanhang te verleiden. Nu roepen ze wij zijn de partij van soso lobi want anders hadden wij de halve VHP op kunnen sluiten. Het is niet gedaan beste RobG:
  1>> Als ze door de vingers gekeken hebben en corrupte VHPers hebben laten lopen, het zou kunnen, dan verklaart Parmessar nu dat de NDP regeringen corrupt waren.
  2>> Als er geen VHPers veroordeelt konden krijgen omdat ze wat slimmer zijn (iets wat ik geloofwaardig vindt) dan heeft de NDP regering gefaald en is Parmessar een inhoud loze bluffer.

  Indien hij nu geen aangifte doet. zal justitie hem moeten uitnodigen wegens het in gevaar brengen van de maatschappelijke orde.

  Laten we van een ding zeker zijn elke maand gaat het een stukje beter. Het is heel knap van uit de gesaboteerde overname na 10 jaar bewezen wanbeleid in 4,5 maanden zicht op oplossingen te krijgen. Rating Fitch doet al een stapje.

  Parmessar en Adhin hebben het over reputatie schade. beste RobG de reputatie van NDP Kleptocratie wordt slechts bevestigd en er volgt meer.

  Zie hoe deze regering zelfs de onder valse vlag aangenomen NDP loyalisten gaat faciliteren zodat zij niet meer het slachtoffer zijn maar een nieuw huis krijgen.

  Hoor in de DNA hoe Vreedzaam te keer gaat. Het is zielig hoe men door het schaafijs zakt.


  Maak melding

 23. Als op die lijst de volgende namen voorkomen, dan weet je genoeg over de makers van die lijst.
  Hoefdraad
  Van Trikt
  Javaanse ex-directeur van de Postbank


  Maak melding

 24. Dit komt door de bedreiging van Bouterse in Ocer, en komen ze nu zielig te doen dat er een dodenlijst is om NDPers te vermoorden.

  Dit is net als de 8 december moorden van 1982 toen ze hadden voorgelogen dat de vermoorden mensen lid waren van de CIA.


  Maak melding

 25. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten; de enige partij in Suriname waarvan bewezen is dat ze een dodenlijst hadden, waarvan de mensen op die lijst opgehaald en daadwerkelijk vermoord zijn geworden, is de NDP onderleiding van de enige echte DiDiBri.


  Maak melding

 26. @ henkes
  ndp vergelijken met de amerikaanse reps?

  hoe erg kan je de plank misslaan met je domme opmerking.
  blm en antifa linkse groepjes slopen heel veel steden en vermoorden daarbij mensen.
  lopen meerdere jaren beschuldigingen te doen die never nooit waar gemaakt zijn.

  en dan gaat zo’n domme ezel als jij vertellen dat ndp op de reps lijkt?
  hilarisch hoe stom iemand kan zijn.
  trump had een beter uitslag geweest voor suriname, want trekpop biden en kamelen hairyass gaan nix voor suriname doen


  Maak melding

 27. Een goede reactie van de VHP.
  .
  De oude, gestoorde lafaards trachten met deze onzin de jongeren op te hitsen om weer een coup te plegen. Zoals gewoonlijk zoeken ze andere slachtoffers om het vuile werk te doen. Het zou goed zijn de familieleden van Bouters 24/7 te schaduwen.
  Hopelijk gaan er geen jongeren in deze valkuil trappen want de internationale gemeenschap, het ICC, gaat de vervolgen en zwaar bestraffen terwijl deze psychopaten veilig in hun huis blijven zitten. Trap er niet in in. Help deze criminelen niet. Ze willen alleen maar meer graaien en uit BOMA blijven. Voor Bouterse is dit de enigste oplossing om uit de gevangenis te blijven want vluchten naar een ander land is voor hem niet mogelijk. Dan zou hij direct naar Scheveningen gaan voor 11 jaar.


  Maak melding

 28. Coruptie gaat al lang rondt in ons Assemblee (regering) dus begin maar niet met 2010 .
  Maar begin maar by 1960 en opvallend die regeringen bestonden uit VHP en NPS en later de PNP ,dus bedenk dat we allemaal schuldig zyn aan coruptie tot op de dag van vandaag is er niks veranderd. De huidige Partyen die nu de regering vormen zyn ook corupt.
  Dus jullie moeten een toontje lager kraaien want het verschil van het vorig beleidt is nihil,wie houdt wie voor de gek.
  Onze leider wachten op de olie inkomsten om weer groot tegaan doen,en niet om het volk uit de stront te halen maar om hun eigen zakken tevullen. Laten ze alvast de boven modale inkomsten belasten om het volk te helpen byvoorbeeldt,inplaats daarvan worden de armen geconfronteerd met voor hun onbetaalbare pryzen in de winkels , en de middenstandt wordt ook niet ontzien,die wordt ook uitgemelkt dan komt er een landt van arm en ryk totstandt .
  is het dat wat men wil ? men vergeet dat er andere regeringen ook zyn uitgekots van deze coalitie omdat ze zo goedt waren. gim mi oroe shoe


  Maak melding

 29. Brunsie heefd de acht maron zetel verkocht voor eigen gewin aan de heer santokie en die heefd SURINAME weer aan nederland verkocht dat is wat nu aan de handt is .
  Groot feest by de Matrialistisch Westerse Gelieerde elite
  maar niet voor de TROTSE SURINAMERS en de INHEEMSEN


  Maak melding

 30. De hele partij top van de n d p beerput arresteren voor verhoor. Een bedreiging voor herhaling van 8 dec 1982 is voldoende om assistentie van de VN, USA, NL te vragen en voor eens en altijd een einde aan de cariere van de ex pleesident, couppleger, moordenaar en veroordeelde drugshandelaar en corrupte wanbeleid uitvoerder te maken. En dan ocer plat maken.


  Maak melding

 31. Directeur zonder Verstand, ik ben liever een stomme ezel dan iemand als jij, die denkt dat Trump en de Republikeinen een goede job gedaan hebben voor Amerika en de wereld. Als ze zo goed waren als jij beweert, waren er niet zoveel Amerkanen aan corona gestorven en hadden ze die dorpsgek wel herkozen en had hij niet met meer dan 7 miljoen stemmen verschil verloren. Maar misschien heb je toch een beetje gelijk en ga ik een beetje te ver om NDPers te vergelijken met Republikeinen, die vele malen erger zijn.


  Maak melding

 32. @ Ali, nou nou…..dat jij je mening geeft op iemands reactie is jou goed recht. Maar jou taal gebruik is zo benedenmaats achterlijk denigrerend en alles aan negatiefs wat een weldenkend mens maar kan bedenken. Ken jou niet maar je lijkt mij zo’n racistisch gladharige waar men alleen maar walgelijk van kan worden en braak en schijtnijging van krijgt. Achterlijk walgelijk racist lijk je mij. Ben benieuwd naar je reactie maar bedpaar jezelf de moeite. Want die gaat gelijk de prullenbak ik. Kaulo racist


  Maak melding

 33. @ Rbrown, en ook al zou Santokhi Suriname aan Nederland verkocht hebben dan wat nog? Het is niet alleen dom maar ook achterlijk om te denken dat Nederland interesse in Suriname zou hebben bovendien is het ondenkbaar dat een land een ander land opkoopt. Misschien kan jij een voorbeeld noemen. Toen Trump vorig jaar aanstalten maakte om Groenland op te kopen werd hij keihard uitgelachen niet alleen door de Denen maar nog meer door het eigen volk. Een land kan een ander land nml niet opkopen. Dus dat was heel erg dom van Trump en nu maak jij ook zo een domme opmerking.


  Maak melding

 34. hé robg , , paarse rat , , bouta kontenlikker , , wat een onzin hebt jij weer gepend , , ben je nog steeds een duimzuiger , , ja zal wel , want je denkt dat het bouta’s …… is hé , hoe kom jij erbij dat de ndp meer dan 16 zetels nu zal halen als er verkiezingen zouden zijn , , jij bevindt je echt in een droomwereld , ha ha ha , en weet je paarse galbak , , dat de regeringen met bouta als plesident , de aller slechtsten zijn geweest die wij tot nu toe hebben gehad in ons Suriname , , maar jij pisvlek robg blijft achter je baasje staan , en je gaat voor hem op de knieen , en jij vindt het goed dat je baasje vele liefhebbende Surinamers heeft vermoord , , en jij zal nu wel niet kunnen slapen dat er 3 ndp dna leden op een dodenlijst staan , de lijst van hun eigen ndp robje g , , wacht maar af , ze vermoorden elkaar omdat zo dadelijk als je baasje bouta in de jail is de machtigste te zijn , , en wat jij zegt paarse lul wordt het geen meer zetels maar eerder 0 zetels , , paarse koekenbakker


  Maak melding

 35. @Jojo,
  De afschrijving die naar uw zeggen door Admin is gepleegd zal wel terecht zijn. Mensen onderschatten of hebben geen weet van dat heel veel apparatuur in de tropen snel stuk gaat. Ik ga ervan uit dat de economische levensduur van de apparatuur binnen de kortste keren verlopen was. Het apparaat was economisch gezien niet rendabel meer om ingezet te worden. Daar tegenover staat de technische levensduur. De technische levensduur kan altijd verlengd worden zolang men investeringen pleegt om de levensduur te verlengen. In dit geval zijn het dure investeringen die economisch gezien geen nut hebben. De kosten zijn hoger dan de opbrengst. Maar m.i. spelen andere zaken een rol.

  Een ding is duidelijk.De VHP wil de NDP met tak en wortel uitroeien zodat zij alleen kunnen overheersen over Abop. De NPS tellen wij niet mee. NPS en PL zijn een gepasseerd station. De kunstmatige beademing van de NPS en PL is onbegonnen werk. Met veel poeha kan de VHP de beschuldigende vinger naar de NDP wijzen maar dat hoort bij het spel. De NDP heeft nog altijd 16 zetels en dat maakt de olifant nerveus. Dit is daarom ook de reden waarom zij achter de schermen onder een hoedje spelen met de PG. De VHP is bang voor de NDP.


  Maak melding

 36. @Robg je woont veilig over de Noordzee met een Oranje paspoort. Jij gladharige bent bezig om onrust te creëren hier op Waterkant zodat we in Suriname problemen gaan krijgen, daar zit jij op te wachten. Maar dat gaat je niet lukken. Waar is je vriendej Wayambo gebleven ?


  Maak melding

 37. ja robje g , jij ziet niet in met je een hersencel van een paarse ratten vlo dat de dodenlijst is aangemaakt door de ndp zelf , maar jij snapt het niet hé eikel , , sorry paarse eikel , dat die parmessar bezig is om zijn partij genoten angst aan te jagen zodat ze vertrekken en hij die kloot dan onder bouta staat , en het stokje kan overnemen , maar robje g jij blijft alleen over , en weet dan niet wat , , paarse dromer


  Maak melding

 38. Beste medicijn voor alle elemde in SU is goed bedtuur.
  En dat kan alleen als het volk met goed verstand de politici volgt.Actief zijn.
  Geen pardon ook al kijken ze op jou.
  En hard werken voor een beter bestaande !!!


  Maak melding

 39. RobG 13 december 2020 At 22:24
  @Jojo,
  De afschrijving die naar uw zeggen door Admin is gepleegd zal wel terecht zijn. Mensen onderschatten of hebben geen weet van dat heel veel apparatuur in de tropen snel stuk gaat. Ik ga ervan uit dat de economische levensduur van de apparatuur binnen de kortste keren verlopen was. Het apparaat was economisch gezien niet rendabel meer om ingezet te worden.

  RobG
  Wederom een kanttekening plaatsen achter jou opmerking naar Jojo toe.
  In zijn algemeen:
  Ieder zichzelf respecterend bedrijf hanteert bij het bepalen van de afschrijvingsperiode de economische levensduur en nooit de technische levensduur.
  De economische levensduur is altijd korter dan de technische levensduur. Dit heeft te maken met verschillende factor.
  De technische levensduur zou je adviseren je boeken open te slaan en of via internet erachter te komen waarom deze langer is dan de economische.
  Voorbeeld van een reden:
  De economische levensduur gebruik je om de prijs van de investering terug te kunnen verdienen, m.a.w. wat neem je mee in je kostprijs en wel om zo snel mogelijk je investering terug te verdienen.
  haha RobG ik zie je denken en je voorhoofd fronsen.

  Mensen onderschatten of hebben geen weet van dat heel veel apparatuur in de tropen snel stuk gaat.
  RobG
  Dan heb je het over de technische levensduur en niet de economische levensduur.
  De producenten onderzoeken dit en proberen dit tegen te gaan.
  Want je kunt ook stellen “in de koude streken veel apparatuur in de tropen snel stuk gaat”.
  Reactie:
  Je bedoeld dus sneller stuk gaat i.p.v. snel stuk gaat. Dit is dus let erop. een groot verschil

  RobG
  Het apparaat was economisch gezien niet rendabel meer om ingezet te worden.
  Reactie:
  Is tegenstrijdig met wat je hiervoor beweert namelijk “Ik ga ervan uit dat de economische levensduur van de apparatuur binnen de kortste keren verlopen was”.

  RobG
  De technische levensduur kan altijd verlengd worden zolang men investeringen pleegt om de levensduur te verlengen. In dit geval zijn het dure investeringen die economisch gezien geen nut hebben.
  Reactie:
  Niet geheel juist RobG. Je verlengt levensduur doordat de IOW > DOW is het omgekeerd dus de DOW > IOW dan ga je niet voor investering en verlenging

  RobG
  In dit geval zijn het dure investeringen die economisch gezien geen nut hebben.
  Reactie
  Wanneer hebben dure investeringen economisch gezien geen nut? Ja RobG vraag dit maar aan een zakenman maar zeker niet aan de SLM.

  RobG
  Om kort te zijn een opmerking / advies:
  Lees jou posting nogmaals en begrijp waar je tegenstrijdigheid in zit. Ik weet dus niet waar je dit verhaal vandaan haalt maar ik snap er geen bal van.
  Maar ik begrijp wel dat je Adhin wilt vrijpleiten met je rammelde theorie.
  1 – heel veel apparatuur in de tropen snel stuk gaat
  2 – de economische levensduur van de apparatuur binnen de kortste keren verlopen was
  3 – apparaat was economisch gezien niet rendabel meer om ingezet te worden (belees 1)
  4 – De technische levensduur kan altijd verlengd worden zolang men investeringen pleegt om de levensduur te verlengen

  RobG:
  Lees je eerst goed i de materie alvorens je een reactie geeft.
  En laat Jojo met rust want die geeft inhoudelijk kwalitatieve reacties en geen onzin 😎


  Maak melding

 40. RobG
  De technische levensduur kan altijd verlengd worden zolang men investeringen pleegt om de levensduur te verlengen. In dit geval zijn het dure investeringen die economisch gezien geen nut hebben.
  De kosten zijn hoger dan de opbrengst. Maar m.i. spelen andere zaken een rol.

  Vraagje
  Over welke kosten, kosten die hoger zijn dan de opbrengst, heb je het RobG?
  En enig idee welke andere zaken een rol spelen?
  1 wil ik je wel meegeven – zelf verrijking door te frauderen


  Maak melding

 41. RobG
  Hoe idolaat moet u zijn om dat soort onzin op te schrijven.
  Mijn NIKONnetje D5000 heel wat zwakker dan een D850 of D820 wat daar aan lezen bijzit heeft heel wat oerwoud en savanne gezien is nu onder tussen 9 jaar oud en heeft de afgelopen 4 jaar zeker twee jaar in Tazania gehuisd bij mijn Dochter. Hij is twee maal boven op Kilimajaro geweest etc.

  Dit heel solide spul en voor het belangrijkste deel Elektronica en kan tegen een stootje beste RobG de mijne ziet er niet meer uit door alle stof etc. maar met de goede lens doet deze het uitstekend.

  Er is onderkend dat de regerering in Suriname labtops en electronica in 5 jaar afschrijft en meubilair in 10 jaar. Dat zijn de regels.
  Adhin heeft zelf verklaart op advies van een senior medewerker op de afschrijf memo voor dat hij tekende heeft toe laten voegen “Niet meer voor de Dienst geschikt”

  Als een D850 is over 20 jaar nog geschikt om fototjes te maken op het kabinet van de VP beste RobG aangezien het professionele deel van dit soort diensten uitbesteed is.
  Feitelijk bleek de dienst niet in staat om de apparatuur te bedienen beste RobG.

  Het bleek ook gezwets te zijn dat het spul geschonken zou worden aan het doveninstituut. directeur heeft verklaard zie documenten die naar de DNA gegaan zijn.

  Wij kunnen concluderen dat de VP:
  1>> Onbekwaam personeel had aangenomen en hij zelf gefaald heeft die fout te corrigeren. De mevrouw had geen enkele reden om rancuneus te zijn maar eerder dankbaar omdat zij door het falen van de VP gewoon haar salaris en baan behouden heeft en nu schijnbaar wel naar behoren functioineert.
  2>> Hij zich met het op advies laten bij schrijven van de tekst “Niet meer voor de Dienst geschikt” hij duidelijk wist wat hij deed.
  3>> Hij met het zelf optekenen in zijn verklaring duidelijk maakt dat hij misbruik maakt van zijn ambt.

  Beste RobG met als met de Auto’s geeft dit aan dat de betrokken functionarissen dieven zijn die proberen middels vals op bewust vals opgemaakte stukken misbruik maken van hun ambt.

  Ook al was het niet meer geschikt voor de dienst dan waardeer je niet af maar ruil je het in of veil je het.
  Natuurlijk is dit een gewoonte echter deze gewoonte is door de NDP verbouwd tot een verdien model.

  Dat iemand zo ziek van geest is het rancuneus te vernielen zegt heel veel. De schades die aangericht was dat er poorten in de apparaten geforceerd waren. Dat neem je pas later waar. ook de LED’s zitten bij de duurdere uitvoering gedraaid dus ook niet zichtbaar.

  De smeekbede van Parmessar dit is de moeite niet en VP wilt over 5 jaar dat wij ook dat op deze wijze gecontroleerd gaat worden en ….
  De gedachte alleen is absurd. De NDP die aan Brunswijk voorstelt van ons mag u gaan stellen, dat is onze norm, als u Adhin laat lopen.


  Maak melding

 42. “Complottheorieën van de jaren ’80, steken nu weer de kop op. De recente oproep van Bouterse aan jongeren om middels wapens de macht over te nemen, is een van de vele scenario’s van de NDP. Volgens Rabin Parmessar, bestaat er een mysterieuze hitlijst waarvan alleen de NDP op de hoogte is en het ook “zelf” gaat oplossen. Dit soort complottheorieën kunnen slechts komen uit het misdadige brein van personen die de rechtsstaat en de democratie niet respecteren.”

  Het moge duidelijk zijn dat de NDP master is in het bedenken van complottheorieën. Het is een fascistische partij die door criminelen geleid wordt die voor zelfverrijking gaan ten koste van het volk van Suriname. Daar binnen de NDP zitten de werkelijke verraders van het Surinaamse volk met hun zogenaamde nationalistische inslag en vingerwijzing naar de “witte man”. Het enige wat zij het afgelopen decennia hebben verwezenlijkt is de megalomane zelfverrijking van hun zelf, de partijleiding, familie en vrienden.
  De regering Santokhi/Brunswijk snapt heel goed dat er geen grappen moet worden gemaakt met mensen die staatsondermijnende uitspraken doen en die met deze uitspraken een gevaar zijn voor de democratische rechtstaat Suriname. Zij hebben in de jaren 80 al bewezen dat zij onder het mom van “revolutie” in staat zijn voor chaos te zorgen en uiteindelijk voor eigen gewin te gaan.
  En dan snap ik de uitspraak dat “de criminele organisatie NDP met wortel en tak moet worden uitgeroeid.


  Maak melding

 43. Paramissser moet met zijn eigen verhaal naar de P G stappen aangifte doen en niet in de ruimte pullen.
  Daarmee bereik je niks.
  Dus actie tegen je zelf….

  Succes…


  Maak melding

 44. Het is niet duidelijk om welke drie parlementariërs het gaat. Parmessar heeft geen namen genoemd bij de politie, waar hij aangifte heeft gedaan.

  Hoe wil je dan deze NDP’ers bescherming bieden als je niet eens weet wie het zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.