Onhandelbare jongen (17) verwondt eigen moeder aan hoofd met ijzeren staaf

13
verdachte-aangehouden-politie-suriname
Foto: Archieffoto - aangehouden verdachte wordt afgevoerd.

De Surinaamse politie heeft een 17-jarige jongen op zijn woonadres aangehouden, nadat hij zijn eigen moeder aan haar hoofd verwondde met een ijzeren staaf. Dat meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond.

Volgens verklaring van de moeder is haar 17-jarige zoon erg onhandelbaar en loopt hij vaak weg van huis. Vanaf zijn 13e jaar zoekt de moeder naar professionele hulp bij de verschillende instanties, maar er treedt geen verandering op in het gedrag van haar zoon.

De afgelopen week kwam J.B. in de vroege ochtend naar huis en werd hij aangesproken door zijn moeder. Dit viel niet in goede aarde bij J.B., waardoor de tiener tekeer ging. Aangezien de moeder vond dat haar zoon onfris rook, nam zij op een gegeven moment een emmer met water en gooide water op haar zoon.

Bij die gelegenheid pakte J.B. een ijzeren staaf die in zijn nabije omgeving was en gooide die op het hoofd van de moeder. De vrouw liep daarbij een gezwel op aan haar hoofd. Na zijn daad verliet hij de woning met de woorden “dat zijn moeder de politie mag bellen, maar dat hij niet voor lange tijd opgesloten zal worden”. Ook deed hij bedreigende uitlatingen naar zijn moeder.

De moeder deed huilend het politiebureau aan voor het doen van aangifte waarna de 17-jarige op donderdag 10 december door de politie van bureau Latour werd opgespoord en aangehouden. Hij ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. De ijzeren staaf waarmee J.B. de moeder een slag heeft toegebracht is in beslag genomen.

J.B. is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld en vanwege zijn jeugdige leeftijd ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie, meldt de politie.


13 REACTIES

 1. Wow jeugd van nu hé!.ik kan me nog heugen ik was 14 en k had iets gedaan wat myn moeder niet leuk had gevonden.ik kreeg een klap en k had toen alleen een moeve gedaan alsof ik terug wou slaan.boiiii heyyy die dag vergeet ik nooit van me leven.als myn achterbuurvrouw my niet komt reden dan had die vrouw myn handn kapot geslagen.me mond die ging al bloeden maar a koti go sa mie kiesie boiii.en deze klootzak had byna die moeder doodgemaakt.99% deze kloot gebruikt drugs..jeugd van nu kent geen respect meer voor ouders.de tyd van toen en nu is heeeel veel veranderd.


  Maak melding

 2. Is hoogst waarschijnlijk vaderloos opgegroeid.Papa had wel de lusten en mama heeft de lasten.
  Dit soort jongeren gaan een hopeloos leven tegemoet. Ik pleit voor het invoeren van de dienstplicht zodat ze discipline en respect worden bijgebracht en een kans krijgen in de maatschappij. Je haalt daarmee een grote groep probleem jongeren van de straat die crimineel gedrag vertonen en overlast veroorzaken.


  Maak melding

 3. Kolibri, ik weet het niet zeker, maar ik denk dat mijn moeder nooit zo over mij heeft gedacht, omdat ik haar altijd met eerbied en liefde behandeld hen en haar nooit met een ijzeren staaf bewerkt heb. Als jij je moeder ook mishandel, zal ze zeker ook wel eens gedacht hebben (al zegt ze het niet hardop) dat het beter was geweest als ook jij niet geboren was.


  Maak melding

 4. Dit is een product van z,n opvoeding , van kleins af aan. OP z,n Surinaams gezegd : te joe kweki sneki , joe e kisi aboma.Een boom moet tijdens de groei in de juiste richting gesteund worden , om te voorkomen dat t scheef groeit .


  Maak melding

 5. Best heftig hoor.
  Besef wel dat sommige mensen van kinds af aan gedragsstoornis hebben. Ook al zijn pa en ma in huis. Het is net of ze bezeten zijn of iets dergelijks.


  Maak melding

 6. Krin taki, wat je beweert klopt vaak, maar niet altijd. Bjj sommige kinderen kunnen de ouders nog zoveel opvoeden en bijschaven als ze willen, hun kinderen worden toch een DiDiBri wanneer ze volwassen zijn.


  Maak melding

 7. PCS in suriname doet alleen kantoor werk werken op het veld is niet aan hun besteed.
  Je kan ze aanroepen zoveel je wil.
  Wij komen niet, komt u met u familie hier op kantoor, we zitten hier op onze luie reet.
  Wel eerst langs de huisarts .
  Klaar ben je doorgedraaide ADHA kind.


  Maak melding

 8. Pa Winti, wie ben ik om te bepalen wanneer mensen kinderen mogen verwekken? Ik weet wel dat er heel veel kinderen verwekt worden wat helemaal niet de bedoeling was toen hun ouders bezig waren met de handelingen die leiden tot de geboorte van een kind. En niemand krijgt bedoeld of onbedoeld een kind met de verwachting dat dat kind hem of haar na 17 jaar komt bewerken met een ijzeren staaf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.