zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijZwerfvuil blijft een probleem in Nickerie

Zwerfvuil blijft een probleem in Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Zwerfvuil blijft een probleem in het district Nickerie. Onverantwoordelijke burgers dumpen vuil langs de Van Idsingaweg richting Zeedijk in Suriname. Dit ondanks het feit dat de wekelijkse ophaal van huisvuil gratis is in het district. Ook wordt er vanuit het districtscommisariaat Nickerie op regelmatige basis grofvuil opgehaald in de diverse ressorten.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan doet wederom een beroep op de burgers geen vuil langs de openbare wegen, in de trenzen of leegstaande percelen te dumpen. Zij zegt dat de samenleving zelf verantwoordelijk is voor het schoon en ziektevrij houden van het milieu.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Deze zwijnen zijn niet ontwikkelt. Politie moet keihard ingrijpen bij een heterdaadje. Ook moet men en kliklijn openen met als beloning een blik bruine bonen of sardien. 🙂


  Maak melding
 2. Oplossing:
  1. Plastic verpakkingsmateriaal en met name plastic boodschappentassen verbieden.
  2. Statiegeld op alle glazen- en petflessen.
  3. Zware boetes als je gesnapt wordt bij het gooien van troep uit je auto of illegaal dumpen van huisvuil lange de openbare wet.


  Maak melding
 3. In Singapore is er geen vuil op straat te zien, een land in Afrika die hiervan een heel goed voorbeeld van is Rwanda. Zie Youtube over oa Rwanda
  ( Rwanda is wel een dictatuur maar deze dictator president, Paul Kagame doet het wel heel goed) als je ziet hoe dit land zich in 30 jaar ontwikkeld heeft.

  Surinamers kijken jullie naar Rwanda en zie hoe deze mensen hun land schoon houden. Elke laatste zaterdag van de maand maken ze ergens in het land schoon in groepen. Wat hieruit geleerd kan worden, is maak je omgeving niet vies en houd je land schoon. Het zou goed zijn als men dit in Suriname ook zou doen. Mensen die gezamenlijk hun wijk schoon houden, sloten, bermen, afval oppruimen, bloemen, planten planten.

  Zie Youtube Rwanda hoe ze hun stad en land schoon houden

  Z.E. president Chan en Vice-president RB en Surinamers, Nickerianen, bewoners van de kuststreek, distrikten, marrons, inheemsen, van Paramaribo, kijkt u naar Rwanda op youtube en zie hoe deze mensen hun stad en land schoon houden en laten wij dit ook op deze wijze doen op deze methode naast de bestaande huidige die er al is. Zie wat Surinamers hiermee wordt bijgebracht als ze van hun land houden en van schoonheid houden. Zie wat het oplevert.


  Maak melding
 4. Surinamers moeten zelf hun vuil opruimen. Als men het in Rwanda kan, kunnen die Surinamers het ook na doen. Zie Youtube hoe Rwanda hun stad en land schoon houdt.

  Dit is een heel mooi voorbeeld hoe wij Suriname ook schoon kunnen houden en deze methode gaat werken dat Suriname ook schoon blijft.


  Maak melding
 5. Gemakzucht van mensen is de oorzaak van alle zwerfvuil. Zowel in westerse als niet-westerse landen. Wat dat betreft, is Suriname geen uitzondering.
  Iedereen wil een schoon milieu (dat wordt althans met de mond beleden). Daarom is het des te verwonderlijker dat er overal troep op straat of langs de kant van de weg ligt.
  De nieuwste aanwinst: mondmaskers.


  Maak melding
 6. Zowel in westerse als niet westerse landen is zwerfvuil een probleem.
  Iedereen wil een schoon milieu (dat wordt althans met de mond beleden) maar toch gooien mensen veel van zich af.
  Suriname is wat dat betreft dan ook geen uitzondering.
  Nieuwste aanwinst: mondmaskers.


  Maak melding
 7. Pony

  12 december 2020 At 16:35

  Wauw, jullie reageren ook op alles en nog wat, pfff jullie hebben politieagenen hahaha
  Koos kun je niet reageren zonder a-sociale typeringen.

  ==========================

  Beste Poeny, maar de Suri’s hebben een patent op alles wat gratis en asociaal is. Ook bedelen gaat ze makkelijk af.


  Maak melding
 8. hé pony , , ha ha paars loeder , , jij reageert ook op alles en nog wat , want wij reageren op alles en nog wat , maar politieagenen is dat a-sociale typeringen , , lijkt ook op alles en nog wat , , Koos zal ook wel achter zijn oren krabben , wat een …………….


  Maak melding
 9. Dit is een pure mentaliteit kwestie en doet zich niet alleen in Nickerie, maar overal in Suriname voor. Ook in het binnenland laten jagers en vissers al hun rotzooi achter in het kamp waar zij hebben vertoeft. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar Surinamers zijn de grootste milieu barbaren! Het is maar de vraag of ze het ooit gaan leren om hun eigen rotzooi op te ruimen en niet her en der te dumpen.


  Maak melding
 10. ZOVEEL APEN BIJ OW DIE ZOMAAR GELD KRIJGEN. ALLEMAAL ZITTEN IN AIRCO.

  KIJK NAAR ONZE STRAATBERMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  KIJK NAAR ZOVEEL ZAND AAN DE ZIJKANT VAN DE WEGEN WAAR WATER MOET WEGSTROMEN…………

  KIJK NAAR ZOVEEL GATEN IN DE WEGEN. ALLE GOTEN EN KANALEN ZIJN POTDICHT. KAN OOK MET EEN HARK OPENGETROKKEN WORDEN.

  ZOVEEL AVONDKLOK. ZET DE MANNEN EN VROUWEN VAN OW IN DE NACHTDIENST. DAN IS ER GEEN VERKEER.

  ER IS GEEN GELD. DAN DOE ALLES HANDMATIG. IN NICKERIE ZAAIEN ZE OOK MET DE HAND.

  NOGMAALS OW MENSEN EN CBB MENSEN VRETEN LANDS GELD ZOMAAR OP.


  Maak melding
 11. Ik lees in ander stuk iets over dat boeven 24 uur in cel zitten en niet kunnen luchten. Mijn mening is altijd geweest laat deze mensen hun bijdrage leveren aan de maatschappij,door dit soort vuiligheid op te ruimen. En natuurlijk is het vuilnis probleem een kwestie van mentaliteit, opvoeding,of je van jezelf houd en je land.


  Maak melding
 12. De schoonste rustigstigste van Suriname is het distrikt Saramacca.

  Bewoners van Saramacca, ik zeg geen Saramaccaners, houden jullie je distrikt schoon en mooi. Planten jullie overal waar het mogelijk is bloemen om dit distrikt wat schoon zijn, schoonheid het voorbeeld van Suriname laten zijn.

  Hierdoor zullen toeristen graag naar uw distrikt komen.

  Laat de smerige en slordige Surinamers een voorbeeld aan jullie nemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES