zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVSH Transport introduceert elektrisch shuttle bus op Nieuwe Haven

VSH Transport introduceert elektrisch shuttle bus op Nieuwe Haven

-

Does Travel - naar Suriname

VSH Transport is op weg naar het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Onlangs heeft het zijn hoogfrequente personeelstransport, met hoge CO2-uitstoot, vervangen met transport op basis van zonne-energie.

Het is een elektrische shuttle bus voor 15 personen met een solar charging systeem. In opzet is het de eerste in zijn soort in Suriname. Er zijn wel vergelijkbare voertuigen die in de Horeca gebruikt worden zoals bij de golfclub en enkele casino’s. Die zijn op zich wat kleiner en niet-solar. Op het Jules Sydney Havencomplex is het wel de eerste en enige die wordt ingezet door VSH Transport. Dit voertuig wordt ingezet voor het transporteren van VSH Transport personeel en klanten die VSH Transport-terminal bezoeken op de Jules Sydney haven.

“Binnen onze bedrijfsvoering als terminal operator op de Jules Sydney haven zijn wij continu bezig onze operations te monitoren en evalueren. Wij kijken naar hoe wij kunnen optimaliseren in veiligheid en efficiency op elk aspect. In dit geval hebben wij besloten deze stap te doen uit overweging van veiligheid en efficiëntie om personenverkeer op de VSH terminal veiliger en efficiënter uit te voeren. Dit hebben wij ook gedaan in samenhang met onze kwaliteits- en milieudoelstellingen”, vertelt Jamal Sastro, Operations Manager bij VSH Transport.

Het bedrijf is van plan om na evaluatie van de totale performance zijn vloot uit te breiden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Langzaam zal hopelijk het besef nu ontwikkeld worden, dat die stinkende rokende uitlaten van alle twee en vierwielers in het verkeer echt niet meer kan in de tijd waarin we leven. Climate change is een van de grootste hoofdbrekens in de wereld van nu.

  Suriname zou als “groenste land” ter wereld daarin een leidende rol kunnen vervullen. Deze taak zullen onze nieuwe beleidsmakers hoog op de agenda moeten plaatsen. Innovatie op dit gebied is zeer geweest..
  Ik durf ook te beweren dat alle keuringstations in Suriname corrupt bezig zijn, als ik om me heen kijk in welke staat een groot deel van de voertuigen zich bevind. Paramaribo is ook een van de meest vervuilde steden ter wereld op het gebied van de uitstoot van schadelijke stoffen.


  Maak melding
 2. Één zonne-energie centrale in Coronie en één in Nickerie en nu een shuttle bus op zonne-energie op de haven in Paramaribo. Het lijkt erop dat Suriname eindelijk het licht heeft gezien.


  Maak melding
 3. Even dacht ik dat het een Amfibus was. Ik ben benieuwd wanneer de eerste Amfibus in Suriname gaat rijden.

  Amfibussen zouden een hele oplossing zijn vooral voor de dorpen in het oerwoud van Suriname langs de riveren. Het voordeel van deze bus is dat ze zowel in rivieren/ te water als op land op wegen kunnen rijden. Met Amfibussen zou men dus vanaf Paramaribo op de weg naar het Afobakkastuwmeer kunnen rijden over de weg en vanaf het Afobakkastuwmeer in het stuwmeer en naar de dorpen varen naar de dorpen langs de rivier.

  Ook voor toeristen zou dit mooi zijn, zouden van hotels, opstappplaatsen in Paramaribo naar en over het stuweer kunnen rijden en varen en weer terug rijden naar Paramaribo.

  Deze Amfibus moeten ook op zonne-energie geleverd kunnen worden.

  Amfibus/ Zie Amfibus op Youtube
  Marrons en Inheemsen kopen jullie Amfibussen en jullie hebben jullie korjalen niet meer nodig, bovendien geen last meer van de regen en de zon en zelf met airco in de Amfibus vanaf Paramaribo tot je hut in je dorp en omgekeerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES