woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie houdt buitenlanders aan die zich voordoen als politieagenten met kogelvrije vesten

Politie houdt buitenlanders aan die zich voordoen als politieagenten met kogelvrije vesten

-

Does Travel - naar Suriname

De twee buitenlanders, die de Surinaamse politie op woensdagmiddag 9 december op de hoek van de Rembrand- en de Albert Cuypstraat heeft aangehouden, deden zich voor als politieagenten. De 26-jarige H.V. en de 28-jarige verdachte R.D. waren gekleed in kogelwerende vesten met als opschrift ‘Politie’ meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Beide mannen worden ervan verdacht op maandag 30 november jongstleden een roofoverval te hebben gepleegd aan de Patatawiristraat. Daarbij werd een manspersoon beroofd van zijn sieraden en geld, waarna zij het hazenpad kozen. De man deed aangifte ter zake diefstal middels geweldpleging op het politiebureau Geyersvlijt.

Leden van het RBTP signaleerden op 9 december een verdacht voertuig met vier inzittenden aan de Jan Steenstraat en reden deze op een bepaald moment klem. Terwijl de politiemannen naar het voertuig liepen, namen ze duidelijk waar dat één der inzittenden een zware wapen te voorschijn haalde. De politie aarzelde niet en was op dat moment genoodzaakt vuurwapen geweld aan te wenden.

De verdachten zagen kans weg te rijden, maar werden achterna gezeten door het RBTP. Zij werden vervolgens wederom klem gereden aan de Rembrand- en Albert Cuypstraat. Drie verdachten kozen het hazenpad van wie één hunner het aangrenzend bos in vluchtte.

In het voertuig werd de verdachte H.V. met een vuistvuurwapen en een schotverwonding die hij vermoedelijk heeft opgelopen bij de aanhouding aangetroffen. De gewonde verdachte werd voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het bosschage werd vervolgens door het RBTP uitgekamd en werd de 28-jarige R.D. daarbij in de kraag gevat. Het tweetal heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van de andere twee voortvluchtige pseudo-agenten gewerkt, die met het zware wapen vandoor zijn gegaan.

H.V. en R.D. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het vluchtvoertuig en een vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee zij de roofoverval hadden gepleegd aan de Patatawiwiriestraat in de woning van de verdachten gevonden en eveneens in beslag genomen.

Het onderzoek wordt voortgezet door Kapitale Delicten meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. QQQ..

  Hier Had Ik Ook Al Voor Gewaarschuwd

  Is Maar Het Begin.. De Huidige Regering Moet Suriname Minder
  Aantrekkelijk Maken Voor Dit Soort Gasten Voor Het Te Laat Is


  Maak melding
 2. QQQQQ,,,

  Geef Mij Maar de leiding

  Korps Politie Suriname Heeft Een Talent Als Mij Nodig.

  Ik Ben Jong.. Getalenteerd Zit Vol Ambitie.. Strategisch Ingesteld


  Maak melding
 3. IVANOF LIMBURG 12 december 2020 At 21:00

  QQQQQ,,,

  Geef Mij Maar de leiding

  Korps Politie Suriname Heeft Een Talent Als Mij Nodig.

  Ik Ben Jong.. Getalenteerd Zit Vol Ambitie.. Strategisch Ingesteld

  Limbo ik gun je de leiding als je gaat werken de taalfouten in je tekst en het juiste gebruik van hoofdletters. Het is een en al storend en vaak sla ik het over.
  Dusssssssssssssssss……………………….werk eraan.


  Maak melding
 4. QQQQ.. Franco

  Surinamers Die Geen Grammatica Fouten Maken Hebben Een Hoog IQ
  Surinamers Die Grammatica Fouten Begaan Hebben Een Laag IQ… Ok

  Groote Geesten Stuiten Altijd Op De Oppositie Van Kleine Geesten

  Jij Bent Een Ka Ka Geest.

  Ik Hoop Dat Ik Jou Voldoende Heb Ingelicht


  Maak melding
 5. weer zo,n pulle down metality reactie ,waarby men het niet meer over het onderwerp heefd maar op de taal fout(en) dit is echt op zn surinaams gezzegd KRaboe Praktyk
  als je het niet wil of kan lezen dan sla je het toch over,of is het arogantie om te tonen dat men het beter kan?


  Maak melding
 6. Elke Surinamer die denkt dat hij een substantiële bijdrage kan leveren om de Surinaamse politie naar grotere hoogten te tillen, mag dat natuurlijk hier op Waterkant komen vertellen, maar eigenlijk moet hij gewoon bij de politie gaan solliciteren. Hier over je vermeende kwaliteiten komen opscheppen, legt geen zoden aan de dijk.


  Maak melding
 7. frank toch , jij als paarse stront kent toch die paarse limbo van bakana torie , , maar je vriend is bij srs eruit gegooid , hij is net als jou een bouta lover , maar limbo(ivanoff limburg) is het in zijn hoofd geslagen en schrijft elk woord beginnend met een hoofdletter , en al zijn reacties zijn een warboel , echt paarse stront , , jullie twee hebben geluk dat ze de nepagenten opgepakt hebben , , want die weten dat je bij paarse ratten moet zijn want die hebben geld , , het gestolen geld wordt weer gestolen , , en limbo jij moet niet zo opscheppen , , maar je denkt met een borrel op kan ik dit gewoon vertellen , , neem nog een neut


  Maak melding
 8. Ik zou deze opsporen en flink aan de tand voelen want die denkt alleen crimineel en is een opgewonden standje en maar blijven bedelen om een job terwijl hij niets van de baas van het clubje moet hebben. A law morro dagoebal.

  Goed werk zonen van Hermandath!


  Maak melding
 9. Hebben deze zware criminelen ook deel in de vatenmoorden?
  iedere verhoormethode is toegestaan om de andere 2 op te sporen.
  Buitenlanders?
  Zouden het Cubanen, vrienden van Bouterse, zijn
  Zouden het Nederlanders, vrienden van Veira en de vorige regering, zijn?
  Zouden het Columbianen, vrienden van de coke familie en Bouterse, zijn
  Zouden het Dominicanen, vrienden van de coke familie en Bouterse, zijn
  Zouden het Nigerianen / Ghanezen, vrienden van Bouterse, zijn

  Want zeg nou eens eerlijk:
  Onder wiens bewind hebben de bovengenoemde buitenlanders Suriname aangedaan zonder de visumplicht?

  Felicitaties en een dikke stevige applaus voor de Surinaamse politie.
  Wellicht laat de politie zien dat er met hen niet valt te spotten. ook Bouterse moet niet met ze spotten.
  Parmessar zegt dat er 3 NDP personen op een dodenlijst staan en dat de NDP het zelf zal oplossen. Dus NDP wilt scheiding der machten niet accepteren en dreigen nu zelf het heft in handen te nemen. Is dit de aanzet om weer de wapens op te nemen? Mooi niet toch politie en laat de NDP weten dat jullie ze ook zult ophalen mochten ze het woord bij de daad leggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES