dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePetronas meldt succesvolle boring in Blok 52

Petronas meldt succesvolle boring in Blok 52

-

Does Travel - naar Suriname

De Maleisische oliemaatschappij Petronas heeft zojuist via haar dochteronderneming Petronas Suriname E&P B.V. (PSEPBV) aangekondigd dat het zijn eerste ontdekking van Hydrocarbon (koolwaterstof) in Suriname heeft gedaan met de succesvolle boring van de Sloanea-1 exploratieput in Blok 52.

Volgens het persbericht van Petronas gaat het dus om koolwaterstof welke afkomstig is van fossiele, ruwe olie die uit de aarde wordt gehaald. Veel koolwaterstoffen die ontstaan uit aardolie zijn brandbaar. Deze koolwaterstoffen zitten bijvoorbeeld als brandstof in aanstekervloeistof, benzine, diesel, kerosine, lampolie, paraffineolie, petroleum en stookolie.

Emeliana Rice-Oxley, vicevoorzitter van Exploratie, Upstream van PETRONAS, zei: “We zijn tevreden met de positieve resultaten van de put. Het zal Petronas de drive geven om door te gaan met het verkennen van Suriname, een van onze focusbekkens in Amerika. We kijken uit naar een verdere succesvolle samenwerking met onze partner ExxonMobil en een verdere versterking van onze relatie met de regering van de Republiek Suriname, als oplossingspartner, die vorderingen maakt met het leveren van schone en betrouwbare energie op de markt.”

Blok 52, dat een oppervlakte van 4.749 km² beslaat, ligt ten noorden van de kust van Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, en bevindt zich in het toekomstige stroomgebied van Suriname en Guyana, waar verschillende grote ontdekkingen van koolwaterstoffen zijn gedaan.

De Sloanea-1-exploratieput is met succes geboord tot een totale diepte van 4.780 meter met behulp van de Maersk Developer-rig (foto).

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. `Guyana zal ExxonMobil tegen 2025 USD 20 miljard verschuldigd zijn´

    ‘ExxonMobil doet poging tot kolonisatie Guyana’

    Bron: de west.

    Olie en andere natuurlijke rijkdommen, een zegen of een vloek…


    Maak melding
  2. Zie hoe Noorwegen, Dubai, Saoedie – Arabie met haar natuurlijke rijkdommen omgaat. Een zegen of een vloek.

    Een zegen als de leiders, technocraten, juiste mannen/vrouwen met skills en ervaring op de juiste plekken zitten en de doelen zijn, het algemeen belang van lang en volk nu en voor de toekomst en inspelen op veranderingen.

    Natuurlijke bodemschatten/fossiele brandstoffen raken op en er zijn duurzame energiebronnen. Wat doet verstandige leiders ve land, technocraten, juisten mannen/vrouwen met skills en ervaringen als je op de juiste plekken zitten bij de overheid, bedrijfsleven, onderwijs en wetenschappen, enz als het om veranderingen gaat en op tijd in te spelen, waardoor het volk, het land (inter)nationaal mee gaat in de vaart der volkeren en niet vast loopt.

    Dat telt en zal Suriname, de leiders van Suriname, politici, technocraten, onderwijs en wetenschappen, het bedrijfsleven, onderwijs en wetenschappen, het volk, enz goed in het oog moeten houden, dat telt, visie. Kijken hoe de vlag er nu bij hangt en naar de toekomst kijken en er zorg voor dragen dat de vlag in top staat. Want halfstok na wan tra tabaka.


    Maak melding
  3. Lees een andere poeperij hier

    Petronas meldt succesvolle boring in Blok 52
    Doordat je smoelwerk verlegen is zit je nu de Guyanezen hun zaken te diekken


    Maak melding
  4. Volgens mij zijn Guyana en Suriname 50 jaar te laat met het aanboren van deze enorme olie- en gasvoorraden; de wereld is bezig het gebruik van fossiele brandrtoffen af te bouwen. Denemarken b.v. heeft per direct al haar olie en gas bronnen gesloten omdat ze in de toekomst volledig willen overschakelen op duurzame energiebronnen wind, waterkracht en zonne-energie. Het is dus een kwestie van tijd dat de rest van de wereld hetzelfde doet. Suriname moet er niet te veel op rekenen dat de olie en gas voorraden ons in staat zullen stellen een tweede Dubai te worden.


    Maak melding
  5. Goed nieuws, maar, wat ik mij elke keer weer afvraag is, is er enig controle van de Surinaamse Overheid op de werkelijke hoeveelheid olie, gas of waterstofvondsten. Ik krijg alle soorten cijfers onder mijn neus, ik lees geweldige, fantastische verhalen. Hetzelfde geldt bij de goudvondsten en bosbouw. Is er enige deskundige control vanuit het ministerie van Financiën. Zit er iemand van ons bij de noteringen of krijgen wij cijfers te lezen die wij moeten geloven op de bruine/blauwe ogen van de boodschapper (maatschappijen) Welke positie neemt Staatsolie hier in. Wie bevestigt officieel de werkelijke vondsten naar buiten toe, is het de Overheid (Staatsolie) of de maatschappijen.


    Maak melding
  6. De multinationals bepalen en niemand kan ze wat maken. Geen enkele regering.

    Zie deze documentaire op Youtube:
    – Stealing Africa Why Poverty?

    Gelukkig zijn er in deze documentaire instellingen/instituten de op komen dat de grondstoflanden een grotere deel van de inkomsten krijgt.


    Maak melding
  7. Gevraagd:
    – Toont u een foto vd kust van Suriname met de boorput in blok 52 waar aardolie, gas gevonden is, ook die van blok 58 voor de kust van Suriname en de namen vd succesvolle boorputten en de hoeveelheden aardolie per put.

    Hierdoor kunnen Surinamers beter geïnformeerd zijn, waar er deze put ligt.

    Deze foto vd kaart zou nog beter zijn als die ook de succes volle boorputten in Guyana en Suriname aan de lezer toont. Waardoor ook de lezer m/v kan zien waar deze putten liggen en waar de toekomstige aardolie bronnen geconcentreerd zouden kunnen zijn. Ook in deze kaart laten zien waar Staatsolie op land aardolie bronnen heeft.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES