CBvS directeur William Orie gepromoveerd

10
CBvS directeur William Orie gepromoveerd

De heer William M.M. Orie, directeur van het Directoraat Monetaire Zaken en Economische aangelegenheden (DME) van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is op maandag 7 december 2020 gepromoveerd tot Doctor in de Economische Wetenschappen aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zijn promotieonderzoek is getiteld “Obstacles to Financing facing Micro, Small and Medium-sized Firms in Suriname” met als ondertitel “A study from a small-state perspective”.

De Raad van Commissarissen, Governor, Directie, Staf en Overig personeel van de CBvS zijn trots op dit markant resultaat van Directeur Orie en wensen hem heel veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Directeur Orie is de Raad van Commissarissen, de Governor, Directie, Staf en Overig personeel van de CBvS zeer erkentelijk voor alle support tijdens de studie en voor de attentie in verband met zijn promotie. Ook bedankt hij van harte alle banken, bedrijven, instituten en personen die een bijdrage hebben geleverd aan de bedrijven- en bankenenquête die hij heeft uitgevoerd in het kader van zijn promotieonderzoek. Hij hoopt met de afronding van de PhD studie een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de beleidsvoorbereiding en implementatie in Suriname in het algemeen en de CBvS in het bijzonder.

Bekijk hier een Nederlandstalige samenvatting van het proefschrift en de videobeelden van de verdediging.

10 REACTIES

 1. Kijk ,dit bedoel ik , niet achteruit kijken maar vooruit. Ik wens meneer Orie alle succes toe en dat zijn bedrage aan su voor velen een stap in de goede richting mag zijn. Ik ben trots op u!!! Succes!


  Maak melding

 2. Ik zou blij moeten zijn voor Orie, maar ik ben een beetje chagrijnig, meneer Orie, vandaar deze vraag, waarom loopt het nog steeds niet zoals het hoort te lopen bij de CBvS???? met zoveel deskundigheid in huis… de vorige Governor van Trikt, die had ook een extra graad behaald en zit nu voor zijn ”lol” in het gevang.
  De andere “knappe” (Adhin) die is op weg naar Boma. Hahaha

  Alsnog van harte gefeliciteerd👍💐


  Maak melding

 3. Als alle geleerden in s m e zich zouden verenigen, dan hadden we geen enkel crime meer in het overheid apparaat, had je ook geen analfabeten zitten in de de overheid,,, zo dan zouden de zaken vlotter lopen.. dan begreep men eerder waarover het gaat.

  Maar helaas de gemiddelde suri houd niet van samen werken..


  Maak melding

 4. RobG
  En dit is wat ik bedoel. Deze man is gepromoveerd en is dus geen pseudo econoom noch een NEP econoom. Dus RobG wil jij je meten met zo iemand dan heb je nog heel wat te doen.
  Na mang mit mang toch.


  Maak melding

 5. Hij is geen pseudo econoom, zeker weten, maar waarom functioneert CBvS niet zoals het hoort!!!!!, kennelijk is kennis niet genoeg, ze missen misschien een bepaalde karaktertrek haha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.