zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBroers worstelen met politie bij aanhouding

Broers worstelen met politie bij aanhouding

-

Does Travel - naar Suriname

De gebroeders G.G. (20) en M.M.(17) zijn in de nacht van zondag 6 op maandag 7 december door de politie van Albina aangehouden, waarna zij na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering zijn gesteld. Bij hun aanhouding ontstond een worsteling tussen de politie en de twee broers meldt het Korps Politie Suriname.

Surveillerende wetsdienaren troffen in de late avond van zondag 6 december de verdachte G.G. in de omgeving van Marijke dorp aan. Hij werd tot drie keren toe gesommeerd de plek te verlaten en zich naar zijn woning te begeven. Dit viel niet in goede aarde bij G.G. en slingerde hij vulgaire taal naar het hoofd van de politie. Gezien de man zijn adem sterk naar alcohol rook, rees gelijk het vermoeden bij de politie dat G.G. onder invloed was van alcohol.

Hij werd direct in het politievoertuig geplaatst om ter ontnuchtering overgebracht te worden naar het politiebureau. Zijn jongere broer M.M. die inmiddels hiervan in kennis werd gesteld, sprong plotseling voor het dienstvoertuig. M.M. werd ernstig aangesproken door de politie, maar omdat hij er niet mee eens was dat zijn broer door de politiemannen werd meegenomen, greep de jongere broer M.M. een rekruut aan zijn arm vast.

Terwijl de jongere broer wederom ernstiger werd aangesproken door de wetsdienaren, raakte de man zo verhit. Hij gooide via het raam aan de zijde van het achterportier met alcoholische dranken op de rekruten.

De politieambtenaren stapten ter aanhouding van M.M. uit het dienstvoertuig. Bij die gelegenheid werd een rekruut van achteren aangevallen door de man. Er ontstond toen een worsteling tussen de politie en de twee broers. Het gelukte de wetsdienaren beide broers in de boeien te slaan, waarna zij ter voorgeleiding werden overgebracht naar het politiebureau.

Gelet op de jeugdige leeftijd van M.M. is hij ondergebracht in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie meldt de Surinaamse politie vandaag.

opening
Fernandes Express
BODO Party

8 REACTIES
 1. Ze kunnen wel uit het bos komen en in Albina nu wonen, maar de bosmanieren blijven in hen zitten.

  De politieagenten weten nu wat ze van bosjesmensen moeten verwachten en dat ze hier een goede draaiboek, plan van aanpak bosjesmensen, voor maken bij hun aanhouding.
  Bij hun aanhouding zal de politie met worstelen te maken krijgen. Tra fas no de dan no mek spotie nanga den. Ze zijn nog niet aangepast aan de Surinaamse westerse manier van leven, cq als de politie je aanhoudt. Worstelen en weg rennen dat is wat er sinds de koloniale tijd bij hen nog steeds van toepassing is.


  Maak melding
 2. Het jammere van deze situatie is dat men anderen die rustig zijn, over een kam gaan scheren. Deze 2 idioten vertegenwoordigen niet de rest van de gemeenschap. Net zoals 1 of meerdere agenten het verpesten voor andere agenten in de KPS. Generaliseren is iets wat psuedo surinamers goed in zijn. Subjectief bekritiseren en niet objectief. Maar ja, …..
  was er sinds voor de onafhankelijkheid en zal er nog steeds zijn. Suriname blijft maar in de cirkel van niet alleen armoede, maar ook banaal denken. By the way, gefeliciteerd met … jarig staatkundige onafhankelijkheid. Hopelijk gaan we met een vernieuwd denken het jaar 2021 in.


  Maak melding
 3. De gevangenissen in Suriname zeggen meer dan genoeg, naast de talrijke overvallen op hardwerkende mensen in hun winkels thuis.

  Zie jaren 80 van de vorige eeuw en zie de marron, gronden van derden bezetten, enz. zie de huidige economische financiële situatie die een ieder treft, maar hoe zou het degenen die uit het oerwoud kwamen, op gronden van derden onbevoegd wonen, niet zijn aangepast vergaan.

  Vele van deze mensen hebben door de oorlog, enz hun dorpen moeten verlaten en zijn niet aangepast in de moderne leven in de stad, hebben geen huizen, geld, enz en zie waar dat naar toe leidt.

  Wie de realiteit niet onder ogen wil zien, moet zichzelf maar voor de gek houden.


  Maak melding
 4. In oa de EU zijn moslims ook niet aangepast. Ze leven nog steeds volgens zeer oeroude gebruiken en tradities en hun geloof.

  Wat moet het westen ermee? Zij komen in grote groepen naar het westen om hier een bestaan te zoeken.

  Het westen heeft zijn regels en die zijn niet vd moslims.


  Maak melding
 5. Maar wie zegt dat de 2 heren ooit in het bos hebben gewoond? Ik ken Marijkedorp niet als een boesboesie. En 9 van de 10 inwoners van de dorpen van Albina naar Galibi zijn Indiaanse oorsprong met soms ook een mix en een klein deel zijn van Marron afkomst.


  Maak melding
 6. Dorp aan de rivier, districten, in Sipaliwini, enz, Galibie, Boes ston, Wit Santie, Apoera, Kwamalasamutu, Benzdorp, Pokigon, Santigron, op een berg, enz met Granman e/o, Opperhoofd e/o Kapitein, Basja, Bere, Lo, enz, en hun gezag. Alles is voor mij Amazonebos waar grote groepen vd inheemsen en marrons vandaan komen. Deze mensen hebben hun eigen regels en gedrag, wetten/regels, tradities, zeden, gewoonten, kroetoe, begrafenisrituelen, benoemen van opperhoofd, pangie, dans, als je in hun dorpen komt, enz.

  Van daar dat hun gedrag anders is dan mensen in oa in Groot-Paramaribo waar andere Surinaamse westerse regels gelden, waaraan men zich aan moet houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES