DNA stelt ex-vp Adhin in staat van beschuldiging

34
'Adhin gaf opdracht verduisterde apparaten te vernietigen'

De Nationale Assemblée in Suriname (DNA) heeft zojuist de vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van ex-vp Ashwin Adhin behandeld. Daarbij heeft een meerderheid van leden ervoor gestemd om Adhin in staat van beschuldiging te stellen. 31 leden waren voor en 15 tegen. Hierdoor kan de zaak tegen hem weer opgepakt worden.

Adhin was op maandag 16 november aangehouden door de politie en zat 9 dagen vast. Hij is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar diefstal en vernieling van media-apparatuur in het kantoor van de huidige vicepresident, Ronnie Brunswijk. Ook zou er in deze zaak volgens het OM sprake zijn van valsheid in geschrifte.

De vordering in DNA was door de procureur-generaal op 26 november per brief ingediend bij het parlement krachtens artikel 2 lid 1 e.v. van de Wet In Staat Van Beschuldigingstelling en Vervolging Politieke Ambtsdragers. Dit nadat de rechter Adhin in vrijheid stelde omdat deze vond dat hij eerst door het parlement in staat van beschuldiging gesteld moet worden, zoals de wettelijke bepalingen voorschrijven.

Dat is op donderdag 10 december dus gebeurd. De BEP heeft niet gestemd en de vergaderzaal vroegtijdig verlaten.


34 REACTIES

 1. QQQ

  Dit Is Een Schaakspel Die ik Intens Zal Volgen
  Pg Is Dan Nu Aan Zet

  Ik Hoop Dat Er Op Hoog Nivo Geschaakt Zal Worden
  Om Zo It Maximale Uit Te Mogen Halen.

  In Lands Belang


  Maak melding

 2. Adhin mag door de OM vervolgd worden. Geeft het vervolgingsapparaat (het OM) alle ruimte om de vervolging in te stellen en of ze een vordering tegen Adhin hebben. Adhin kan met het geld wat hij allemaal verdiend heeft in zijn regeerperioden dure advocaten in de hand nemen om zijn onschuld te proberen te bepleiten. Ik een simpele ziel zal geen rechtsbijstand/dure advocaten in de hand nemen om mij te verdedigen. Heb niet genoeg geld of niet van de context gebruik kunnen maken- de corrupte context- mede door Adhin de afgelopen jaren vorm gegeven, om mij dure advocaten te kunnen veroorloven. Advocaten in Suriname worden allemaal betaald door crimineel geld. Zal een simpele ziel in Suriname die zijn gelijk zou willen halen een advocaat kunnen betelen.
  Adhin kan dat. Genoeg zitten dieven. laat Adhin die nu in de rechtstaat die Suriname is, zich laten overweldigen door de rechtstaat. Laat hij proberen in de rechtstaat het ongelijk van het OM aan te tonen met haar vordering. Adhin kan met volle teugen van deze rechtstaat genieten, wat zijn baas, ja Adhin is honds, dus die heeft een baas, anderen heeft onthouden. Zo de slachtoffers van 8 december. Standrechtelijk geëxecuteerd, niet voordat ze allemaal op een onmenselijke manier zijn mishandeld. Adhin mag van geluk spreken. Dure advocaten die mogen acteren in de verdediging van Adhin. Hoop niet dat het recht krom is.


  Maak melding

 3. Bep heeft niet gestemd, hmmm dus Bep is voorstander v vernietiging van Overheidsgoederen. Oké duidelijk!

  QQQ dit is geen schaakspel, dit is wel zo fair voor de 2 die nog opgesloten zitten, dankzij aloe baba. ⚖️


  Maak melding

 4. Jammer dat zo een slimme vent liet zich misbruiken om apparatuur kapot te maken. Zoals een bekende advocaat in Suriname heeft gezegd als je met Bouterse bemoeit kan 3 dingen met je gebeuren : 1 Gevangenis
  2 Vermist
  3 vermoord


  Maak melding

 5. limbo telkens staat jij schaakmat , , moet toch zuur zijn dat je telkens verliest , maar ja jou vriend adhin gaat in de bak , , misschien kun je hem opzoeken in de jail , , en neem je schaakbord mee , of kan die galbak niet schaken , , anders neem je het spel mee , mens erger je niet , zou toch leuk zijn voor jullie tweetjes


  Maak melding

 6. Mooi aloe baba krijgt nu de ruimte om zijn onschuld te bewijzen in de rechtbank. En hetzelfde staat Bouterse ook te wachten. Politie moet de man ondervragen.


  Maak melding

 7. huichelaar , , jij smeed met twee ijzers , dat ziet iedereen hier op WTK , , die adhin zit ook al 5 jaar lang iedereen te verloochenen , maar ook hij die aardappelen-uien kop zal zijn straf krijgen , en als hij in de bak komt wordt hij niet meer beschermd zoals een paar weken terug , , velen daar zetten hem schaakmat


  Maak melding

 8. Waardeloze vent die Adhin. Hij en zijn NDP kornuiten kunnen nu de ware democratie beleven en niet die rotzooi en ellende die de NDP al 40 jaar pretendeert te verkopen aan het volk.


  Maak melding

 9. QQQ…WAT

  Jij Bent Nieuw Kommer
  Ik Ben De Gene Die De Biografie Over Bouterse Heb Geschreven

  De Puinhopen Van 10 Jaar Bouterse

  Is Overal Verkrijgbaar


  Maak melding

 10. 4 miljard US-$ vd republiek Suriname is verduisterd door de regering ddb-adhin.

  hoefdraad, 5 jaar president vd CBvS en daarna 5 jaar minister van Financien is in geen velden of wegen in de republiek Suriname te vinden. De harde schijf is verdwenen. ashwin adhin ex-vice president vd republiek Suriname vernietigd hardware van zijn werkplek.

  Wie niet wil inzien dat er sporen hiermee door de regering ddb-adhin worden uitgewist moet maar zijn/haar ogen sluiten voor deze grote en gevaarlijke criminelen die alleen bezig zijn hun kapitaal veilig te stellen.


  Maak melding

 11. Gefeliciteerd chan. Het lukt aardig om de schijnwerpers van de werkelijke problemen te verschuiven.
  Na 1e kwartaal 2021 zal het duidelijk worden met jo set’ing.


  Maak melding

 12. nauw limbo , je hoort het rot op , jou biografie hebt je gestolen uit een van die sprookjes boeken van robg , en zal allemaal wel fantast zijn , , robg is opzoek naar jou , hij wilt een date met jou


  Maak melding

 13. Aloemang weet nu echt wat een RECHTSSTAAT zal zijn.NIET die paarse poppenkast olv opa D. Hij heeft geprofiteerd van die belachelijke wet voor ambtsdragers en nu mag hij zichzelf gaan verdedigen. Zijn 2 ooms hadden dat recht niet.
  Die belachelijke wet moet afgeschaft worden. De kleine man wordt gelijk aangehouden en opgesloten ongeacht het delict.
  Aloemang, lever die dure auto’s in, die grote stukken land voor zg mijnbouw, vertel waar boefdraad uithangt, vertel pe a moni de. Dan kan je in het reine met jezelf komen ipv nog steeds in de paarse shit te blijven rondbaggeren. O moro je drai a ka. O moro ai tingi.


  Maak melding

 14. Over adhin ie er al zoveel gelult hier.
  Die van bep is de zaal uit gelopen omdat een instaat van beschuldiging door dna ook hem boven het hoofd hangt. Net als bouva ,families bee, brunswijck en somohardjo zullen ze terecht moeten staan vanwege de njang patu en voor de caricomfestiviteiten.
  Ze zijn toen niet voor niets overgelopen naar de ndp.
  Wanneer het instaat van beschuldiging zal plaatsvinden van deze 3 families is groot vraagteken, alweer zijn ze ingedekt door de samenwerking met vhp die het niet zal toelaten dat ze worden vervolgd anders kan chan met zijn familie en vrienden thuis gaan zitten.


  Maak melding

 15. Dat die idioot van een Adhin een podium krijgt in DNA snap ik eigenlijk niet. Het Parlement van Suriname heeft geen oordeel geveld over zijn daden, dat doet de rechter. Het parlement heeft alleen gereageerd op de vraag van de PG deze malloot in staat van beschuldiging te stellen zodat er een gerechtelijk onderzoek kan plaatsvinden. Zonder het in staat van beschuldiging stellen van (ex)ambtsdragers is het blijkbaar volgens de Surinaamse wet niet mogelijk deze lieden te vervolgen. Dus het parlement heeft gewoon haar huiswerk gedaan en daar verder geen oordeel aan verbonden.
  Anders dan Adhin zelf die gemeend heeft zijn pleidooi te moeten houden in het parlement. Ik zou zeggen doe niet zoals je voorzitter het heeft gedaan, houd je pleidooi voor de rechter en niet op de berm en ook niet in het huis van het volk. Als je onschuldig bent zal geen enkele rechter het in zijn/haar hoofd halen je te veroordelen. Beleef de ware democratie die jullie zelf een decennia lang hebben vergruisd..


  Maak melding

 16. 200 miljoen kasreserves gejat van het volk, en nu met dat geld probeert hij zijn corrupte, criminele, misdadige praktijken af te kopen. De tijd van schaamteloos roven, stelen, liegen, bedriegen, oplichten en frauderen door de paarse maffia, is voorbij. Niks, zand erover…..oppakken en opsluiten in Santo Boma (het nieuwe Ocer).


  Maak melding

 17. Esmerald 10 december 2020 At 23:07
  Bep heeft niet gestemd, hmmm dus Bep is voorstander v vernietiging van Overheidsgoederen. Oké duidelijk!

  Dit was het eerste dat mij was opgevallen.
  Ik heb diverse interviews gezien / beluisterd van deze DNA lid.
  Ik vind deze man die BEP vertegenwoordigd een grote lafaard die nog steeds met zijn handel en wandel de vorige regering steun geeft o.a. bij de stemming zaken van:
  – Hoefdraad in staat van beschuldiging stellen
  – Verruiming kredietplafond.
  – Adhin in staat van beschuldiging stellen
  etc etc.

  Indien hij geen boeskondre mang is doch een Indiaan dan zouden wij zeggen UHH die prate met gespleten tong.


  Maak melding

 18. Deze afgedankte tekenfilmfiguur probeerd het volk wijs te maken, door ons te vertellen dat bleublack zwart is en creame wit is.
  En de mensen die op de ndp hebben gestemd zeggen yeeeeaaaahhh wat hij adhin zegt is waar, hoor!!!


  Maak melding

 19. Tijden vol angst en onzekerheid.
  Na de berovingen, plunderingen en verzamelde leugens van de afgelopen jaren is iedereen vastbesloten de waarheid te achterhalen.

  Deze ellendveroorzakers dachten dat hun overtredingen en misdrijven ver was, de tijd is aangebroken dat de waarheid vlakbij is te vinden.

  Het wordt een ieder duidelijk dat hun doelen niet bereikt kan worden, vandaar veranderen ze heel angstig hun aanpak.

  Naarmate er meer bewijs boven tafel komt, beseft men dat de daders mogelijk niet ver zijn.


  Maak melding

 20. Sommigen hier vallen steeds tegen met hun commentaar, een beetje denigrerend, discriminerend, maar het mag, dus soit!!!!
  Ik hoop alleen dat de PG vaart gaat maken met alle zaken die nog op de plank liggen.
  Kom Panday, ga je nou prioriteiten stellen op verzoek van jouw baas, de pres.
  Waarom begin je niet met first in last out maar met first in first out, het stinkt naar partijpolitiek. Jullie hebben bij het OM een grote achterstand, zelf hebben jullie gevraagd om ondersteuning, meer mankracht en kennis om de achterstand weg te werken en wat doe je, je gaat politiekje spelen, terwijl je onafhankelijkheid moet uitstralen. Foei toch. Jip en Janneke.


  Maak melding

 21. Wanneer gaat de dief de dure gepantserde auto’s inleveren. Geld gestolen, auto’s gestolen, valsheid in geschrifte, computers met hard disk naar de filistijnen geholpen om alle misdaad sporen te maskeren.
  De techniek van de verschroeide aarde. Alles hebben ze meegenomen uit de kantoren. Heb begrepen zelf het meubilair. Wat voor hebzucht hebben deze NDP-ers uitgestraald?


  Maak melding

 22. HAHAHAHA
  Kom Panday, ga je nou prioriteiten stellen op verzoek van jouw baas, de pres.
  Waarom begin je niet met first in last out maar met first in first out, het stinkt naar partijpolitiek.
  ALDUS DE IMBECIEL POENY. EERST WORDEN AL DIE SAKA SAKA DAGOES VAN BOUTERSE EN DE HELE NDP OPGEPAKT.
  DAARNA ZIEN WE WEL WEER.
  DE PAARSE ZWAKZINNIGEN VALLEN ALTIJD WEER DOR DE MAND.


  Maak melding

 23. Mica zal ik jouw naam veranderen in MiKa. Mijn kleinkind zou zeggen, wat je zegt ben jezelf (imbeciel)

  Een integere PG moet niks te maken hebben met de politiek. Het OM hoort onpartijdig haar werk te doen. Het OM is geen werkarm van geen enkele regering. Zo hoort het in een democratie, scheiding der machten.

  Straks gaat men weer komen klagen over klassenjustitie 🤡🤡


  Maak melding

 24. Ma mense, hei hebbe fieris ontdek in kompjoeter, dang hei geeve opdrag die fieris te fernietige, dang die meedewerker denke dat datie kang beste door die kompjoeter fernietige.
  Dang is tok nie sein sgult. Ov wel?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.