dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPersoneel Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) in actie

Personeel Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) in actie

-

Does Travel - naar Suriname

Het personeel bij de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is in actie. Zij willen een looncorrectie aan de hand van de unificatiekoers. De directie heeft een bod gedaan, maar de personeelsleden zijn er niet mee eens en hebben het werk vanmorgen neergelegd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Wat ik niet snap is dat velen nu een looncorrectie willen hebben omdat de koers nu vele malen hoger ligt dan de schijnkoers tijdens de vorige regering.
  Ook toen was de koers op “straat” 2 tot 3 keer zo hoog.
  Ook toen waren de prijzen buitensporig.
  Verschil met nu en toen is de transparantie en eerlijkheid van de huidige regering.
  Waarom gaan jullie niet demonstreren om al de veroorzakers van deze ellende te laten oppakken en alles wat ze jullie hebben ontnomen en nog zullen ontnemen vanwege het na-ijl effect van hun handelen?
  Jullie zijn wel enge lafaards om nu jullie bezwaren en eisen en wensen kunnen ventileren / kenbaar maken, ongeacht indien jullie daardoor alles verder stuk maken, vanwege jullie momenteel gegeven democratische rechten.
  Toen jullie in de achterbak en op hardhandige wijze werden gegooid deden jullie niets maar trokken jullie zich terug als bange wezens.
  Dit zijn één van de kenmerken van DE Surinamer.
  Zelfs de kreet “met wapens moeten jullie dit afdwingen” daar schijten jullie waterige shit, wat een helden zijn jullie toch.


  Maak melding
 2. Nu kryg je stront aan de kniker, want alles is duurder geworden maar de lonen dan , in het landt dat zogenaamd een leeg staatskas hadt moet het zwaar vallen om de lonen op koers tehouden, de vakbonden moeten nu maar kleur gaan bekennen voor de werknemers of zyn het al aspirant politici. laat zien wat jullie voor elkaar krygen in de zogenaamde DOMOCRATIE.


  Maak melding
 3. De Algemene Bond voor Bankpersoneel bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) geeft de regering twee weken de tijd om zijn vertegenwoordiger in de raad van commissarissen te benoemen.

  Waar waren jullie toen Kromosoeto benoemd werd tot directeur?
  Dus jullie hebben door te zwijgen ook bijgedragen aan de diefstal en vernietiging van de SPSB


  Maak melding
 4. Bigi sma
  uw schryven hadt maanden terug nog gekund maar je kund de koers en de pryzen in de winkel nu niet meer met 5 maanden terug vergelyken,de minderdraagkrachtigen kunnen nu al niet naar de winkel,de werkenden voelen nu ook de inflatie,en over welke Democratie heefd u het?
  Vindt u Suriname een democratie? met een internationaal gezochte cirmi ? als VP
  laten we mekaar niet voor de gek houden,daar hadden we het over by de vorige regering,het verschil is nihil. Onze grondtwet is het toch duidelyk omschreven maar nederlands is moeilyker dan ik dacht, en niet alleen taal fouten maar sommigen kunnen niet interpreteren. Daarom is het hele Assemblee inclusive regering ongrondwettelyk.


  Maak melding
 5. 10 jaar waren ze zo bang voor de moordenaar en de bende om op straat te komen protesteren.Nu zie je deze lafaards overal op straat verschijnen.Eigen srd.zitten ze te vergelijken met usd.Opdonderen misselijke luie volk.


  Maak melding
 6. Ooh, als al die bonden een loonsverhoging eisen, dan mag de koers hoger. De overheid hoeft geen moeite meer te doen om de koers te stabiliseren.

  Only in Suriname krijgen mensen een loonsverhoging in deze covid periode.


  Maak melding
 7. @RBrown,

  U bent een mislukte product van de mensheid.
  Leest u een keer uw commentaar van de periode voor deze regering aan de macht was.
  Doe dat eens een keer!!!!


  Maak melding
 8. @jk
  Als je geen antwoordt heb op kritiek ,dan kom je voor god spelen. toen was het ook niet goedt maar nu wordt het erger, zeker met individu,s als u met je krabbe mentaliteit


  Maak melding
 9. rbrown , , ja JK zegt het goed hoor , , je hebt van die paarse stront balletjes gemaakt en je gaat ermee knikkeren , paarse raten blijven altijd vies , bah , , en wat Bigi Sma zegt is correct , , die lui van , MAS, die nu staken zijn jouw paarse maatjes hé , en jij keurt dat goed hé eikel , , tijdens bouta durfden ze dat niet , o jee dan zouden ze gemold worden , , maar nu , wat eigenlijk jammer is dat deze nieuwe regering te soft is , en deze paarse gasten worden opgejut door de ndp , om stennis te maken , , de nieuwe regering had vanaf dag 1 al , , alle paarse ratten in alle sectoren de laan uit moeten schoppen , want nu zijn het raddraaiers , omdat ze hun baasje bouta weer aan de macht willen hebben , , en jij rbrown zal dan voorop lopen met een paarse vlaggetje en een paars petje hé , strontzak


  Maak melding
 10. Aan alle bonden die loonsverhoging eisen als gevolg van de koers zou ik willen vragen en tegelijkertijd wijzen op het volgende:

  Zou het de huidige regering lukken om de koers van een USD terug te brengen naar (stel)
  SRD 4.
  Zullen alle bonden dan ook in staking gaan en eisen dat de lonen met 400% worden teruggebracht?
  Of zullen de bonden denken “eenmaal loonsverhoging gegeven blijft gegeven” en dus geen loon teruggeven bij een lagere koers.
  Ben benieuwd of de bonden dit in een overeenkomst zouden willen tekenen namens alle loontrekkers.

  eerlijk mijn mening:
  Ik denk van niet want dan krijg je nog stinkende stront aan de knikker


  Maak melding
 11. Die bankrover moordenaar verkrachter COKE dealer saboteur brunsi lacht samen met die kinderen moordenaar die chan die met coke in zijn kofferbak was betrapt eet wat ze willen, beloven het volk zoveel maar ………… doen het zelfde als burger Bouta.


  Maak melding
 12. Enige wat ik hiervan kan zeggen, is dat het makkelijk is om te oordelen. Echter de realiteit is dat de prijzen momenteel, een ieder de nek omdraait in Suriname.

  Woont u in Nederland dan zou ik liever zwijgen. Want elke dag worden de prijzen verhoogd en is het voor de kleine man, niet meer te doen met hun huidige salaris


  Maak melding
 13. 2020, wel woord wint de (woord)verkiezing in suri;
  Corona
  Nepotisme
  Loonsverhoging
  Bond
  Koers
  Lockdown

  Hebben ze iets geleerd vd wereldwijde “verlamming”, zoals bijv zelfreflectie.
  Yep de helft zeer zeker, de rest nahhh.


  Maak melding
 14. Konsensi
  Heeft het volk dit niet zelf gewild.!!
  Hebben ze niets geleerd van de jaren ’80?
  Daarna gaven ze hem weer de macht en daarna weer.
  Hoe stom en achterlijk ben je dan wel niet.
  Dus je opmerking moet niet zijn
  =======Woont u in Nederland dan zou ik liever zwijgen.=============
  Maar
  ========woont u in Suriname dan zou ik liever zwijgen.=============

  En zelf nu geven jullie de ndp 16 zetels.
  Jullie vragen er zelf om, nou dan krijgen jullie het ook. Sterkte er mee

  Wij zeggen maar altijd=== wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten.====
  Dus wees stil en onderga de gevolgen van jullie stompzinnig gedrag
  Er komt nog veel veel meer jullie kant op. Ik kan en wil en zal geen medelijden met jullie hebben. Ik denk het niet, maar misschien heel misschien zal het volk het leren.
  De typische Surinaamse mentaliteit; alles gratis, Welnu vergeet het maar. Eens, eens zal je je schulden moeten betalen. En als, als dit lukt, dan komt er weer een idioot, deze zal dan al lang door de wormen zijn opgevreten, jullie veel beloven, want de groep die dan de macht heeft zal nare maatregelen hebben getroffen in ’s lands belang. En dan ja dan zullen jullie net als bij de rattenvanger van Hamelen er weer in stinken.
  🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀

  Suriname scoort dan ook heel hoog op de wereld domheidindex.

  Zelf hier, hier op Waterkant lees je van een tweetal figuren dat ze weten hoe het moet, maar de een kan geen behoorlijk Nederlands schrijven en de ander geeft ruiterlijk toe dat hij geen scholing heeft gehad, alleen zwemles, maar desalniettemin willen ze mee discussiëren en anderen vertellen hoe het moet. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Zooooooooooooooooveeeeeeeeeeeeeeeeeeeel domheid


  Maak melding
 15. Daar gaan we weer!!!!! Wie is nu aan de macht, wie regeert nu, wie draagt verantwoordelijk voor hetgeen wat nu gaande is. Wie wilde regeermacht om de rotzooi op te ruimen. Dus om nu met huilverhalen te komen en steeds wijzen naar het verleden is om de boel voor de gek te houden, kom op zo regeer je geen land. Iedereen wist hoe het land op voorstond voor 25 mei, men wist dat het moeilijk zou worden, desondanks werd er van alles belooft, maar dat de praktijk weerbarstig is en men fout op fout maakt ipv van transparant naar het volk toe uitleggen dat het heel moeilijk gaat worden. Nee, men hield geweldige verhalen vanaf de podia in het binnenland, wij gaan bruggen bouwen , zus en zo. Het volk is niet doof, wat je niet waar kunt maken moet je niet beloven. Wat de vorige regering kapot heeft gemaakt interesseert het arme volk niet, men wilt brood op de plank, als deze Bakker geen brood kan leveren dan maar een andere Bakker.
  Ik blijf erbij, de koersverhoging was een toegepaste truc om de inkomsten van de overheid te verhogen, het had niks te maken met de koers in bedwang houden. Elke beetje econoom kon op zijn vingers tellen dat alle prijzen omhoog zouden schieten. Wat de regering van plan was, de lonen aan de oude koers vastpinnen en minder salaris uitgeven en meer inkomsten overhouden, komt als een boemerang terug.
  De regering heeft verzuimd de genomen maatregelen af te stemmen met het volk, het bedrijfsleven en andere partijen, men heeft verzuimd de prijsstijging de kop in te drukken ( de minister van EZ is in slaap gevallen), een goede bestuurder spreekt alles transparant met het volk en gaat er niet vanuit dat het volk alles maar hoeft te slikken. Ik heb de indruk dat deze regering geen rekening houdt met haar partners en eigenhandig beslissingen neemt en uitvoert, want men heeft een mandaat van het volk, maar het volk verarmen was ook niet de afspraak. Als het volk dit beleid niet pruimt dan moet de regering haar beleid wijzigen zo niet ophoepelen, a kondre a no foe joe. Nieuwe verkiezingen uitschrijven is een optie.
  De stopzetting van subsidies, het aantal ambtenaren terugbrengen naar een werkbare grootte en een efficiënt opererende dienst en de afspraken met het IMF zullen heel hard aankomen bij het volk, dat weet deze regering en toch verzuimd deze zelfde regering via een uitgekiende publicatie en voorlichting af te stemmen met de sociale partners en volk. Logisch dat de vakbonden zich gaan roeren, zij staan in en komen op voor de belangen van hun leden. De hele woeioewoeioe nu is het gevolg van; doordat de vakbonden systematisch buitengesloten worden door deze regering. Waar blijf de DNA in deze, wij horen en zien niks concreets van deze zakkenvullers, alleen maar vergaderen. Jip en Janneke


  Maak melding
 16. Haha,
  Zo snel mogelijk vergeten wie de ellende heeft veroorzaakt. 😂😂😂
  Zo snel mogelijk vergeten dat op de dag van overdracht er nog steeds gestolen werd. Dat had zelf de meest trouwe aanhanger van de ndp niet verwacht. Nee zo laag zouden ze nooit zijn.
  WEL DUS! WEL DUS
  Zo snel mogelijk vergeten dat computers werden gestolen. Nee zo laag zouden ze nooit zijnop de volgende regering het onmogelijk zou maken aan de slag te kunnen gaan.
  WEL DUS. WEL DUS
  Zo snel mogelijk vergeten dat de minister van Financien zou vluchten. Dat zou jij niet doen mang.
  WEL DUS. WEL DUS

  HET MOET IEDERE DAG WEER WORDEN GEZEGD, HET VOLK MOET WETEN WIE DEZE ELLENDE HEEFT VEROORZAAKT. DIT HAD NIEMAND, MAAR DAN OOK NIEMAND VERWACHT.
  BEHALVE, JA BEHALVE DIE VUILE VIEZE TERINGHONDEN BOUTERSCHE EN BOEFDRAAD
  DE JHEREN BOBO

  BTW IS DE VOORTVLUCHTIGE CRIMINEEL BOEFRDAAD AL OPGESPOORD,
  HIJ HAD TOCH EEN ZAAK AANGESPANNEN.
  HIJ IS ONSCHULDIG, MAAR STAAT OP DE OPSPORINGSLIJST VAN INTERPOL

  DAAROM DAAROM EN NOG EENS DAAROM MOET HET VOLK IEDERE DAG ZIEN EN VOELEN WIE ZE DEZE ELLENDE HEEFT GEBRACHT.
  STRAKS MOET ER RENTE WORDEN BETAALD. HET BUITENLAND HEEFT NU EVEN GEZEGD WE STELLEN UIT, OMDAT DANKZIJ BOEFDRAAD MEER DAN 9%!!!!!RENTE KRIJGEN. STRAKS STELLEN ZE NIETS UIT. WILLEN ZE HUN CENTEN HEBBEN. DAN DAN KOMEN DE KLAPPEN.
  VOLK VAN SURINAME STERKTE, STERKTE WANT ER KOMEN NOG HEEL VEEL SLECHTE JAREN. DANKZIN
  BOUTERSE, BOEFDRAAD, ADHIN ENZ
  VERGEET DIT NOOIT


  Maak melding
 17. Niet doen alsof er voor het eerst een regering is die gestolen heefd, de huidige PRESS weet daar alles van. wat zyn jullie toch een stel hipocriten.negen van de tien is crimineel wie daar niet mee eens is werpt de eerste steen


  Maak melding
 18. Mica, zo te lezen ben jij niet instaat een land mede op te bouwen, wij mogen natuurlijk niet vergeten wat de NDP heeft uitgevreten, natuurlijk niet, maar moet de regering haar beleid daarop baseren, ik dacht het niet. Kijk naar Europa, de Duitsers zijn vergeven maar niet vergeten. Het kan dus ook in Suriname maar dan met mensen die realistisch zijn en die niet bezig zijn met a- politieke zaken.
  Laat het OM haar werk doen, iedereen voor de rechter brengen waartegen een rechtszaak loopt, iedereen.
  Wij komen uit een gevaarlijke periode, het had ook anders kunnen uitpakken, er is een tweedeling in het land, hoe kun je de mensen weer verbinden. Je kunt niet verwachten dat de regering de aanhangers van de NDP van haar beleid vervreemd, je hebt ze ook nodig. Dus een handreiking zou niet verkeert kunnen uitpakken.
  Trouwens, wij hebben het allemaal over de toekomst van het land, jij wilt toch niet dat de opbouw naar een beter Suriname mislukt, nou dan!!! Het moet niet zo zijn dat kamp A tegenover kamp B staat, na een verkiezing is elke schouder nodig, anders komt er niks terecht en het volk betaalt weer het gelag. Wij moeten gewoon met z’n allen samen gaan werken, elkaar meer vertrouwen. Jip en Janneke


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES