zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKappen van bomen op kostgrondje wordt man noodlottig

Kappen van bomen op kostgrondje wordt man noodlottig

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft dinsdag nadere informatie vrijgegeven over de zaak waarbij een man zaterdag 5 december kwam te overlijden nadat een boom op hem viel. Het zou gaan om een zekere George Jonas, van wie de overige gegevens nog niet bekend zijn meldt het Korps politie Suriname.

De politie van het bureau Brokopondo kreeg de melding dat op de weg naar Victoria een ongeval met dodelijk afloop zich had voorgedaan. Bij aankomst op de locatie is gebleken dat twee manspersonen zich hadden begeven naar een kostgrondje om deze open te kappen.

Volgens verklaring van de andere manspersoon velde George een eerste boom die niet omviel, maar tussen lianen kwam vast te zitten. Niets vermoedend zette George zijn werkzaamheden voort en bij het vellen van een tweede boom, trok deze de eerste boom mee die op het hoofd van George terechtkwam.

Door de slag liep het slachtoffer een barstwond op aan zijn hoofd en overleed ter plekke. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam van George is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

De andere manspersoon is na verhoor heengezonden, aldus de politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Lijkt wel Domino D Day. De ene omvallende steen valt op de andere en veroorzaakt een kettingreactie. Om deze ongevallen te voorkomen kappen ervaren kappers om en om.
    Ik denk soms slecht/door en denk eerder dat de 2 heren een strekapoe hadden nl wie het eerst zijn boom zou vellen. Ervaren kappers kunnen inschatten waar de gekapte boom kan neerkomen en gillen tegen de anderen :VAN ONDEREN! Om ongelukken met een vallende boom te voorkomen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES