Braziliaanse verdachte neergeschoten na achtervolging door RBTP

25
politie op locatie
Archieffoto

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft gisteravond een verdachte neergeschoten nadat zij een auto klem reed te Paramaribo-Noord. Het RBTP had een achtervolging ingezet waarbij zij het voertuig klemreed nabij de kruising van de Rembrandtstraat en de Albert Cuypstraat in Suriname.

Na het klemrijden sprongen twee mannen uit het voertuig en vluchtten in onbekende richting. Er zaten nog twee andere mannen in het voertuig, waarvan de bestuurder die een geladen vuurwapen bij zich had toen hij uit het voertuig stapte. Deze man negeerde waarschuwingsschoten van de politie om zich over te geven.

De agenten waren daarom genoodzaakt gericht op hem te schieten waarbij hij een schotwond opliep. De verdachte werd met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn compagnon gaf zich wel over en werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het zou gaan om twee Brazilianen. Er zijn sterke aanwijzingen dat deze verdachten betrokken waren bij een recente beroving, waarbij een voertuig werd buitgemaakt en na en paar dagen in brand werd gestoken.

De Surinaamse politie onderzoekt de zaak verder en werkt aan de aanhouding van de twee andere verdachten. Het voertuig waarin ze zaten is in beslag genomen.


25 REACTIES

 1. De Brazilianen Zijn Hun Positie In De Onder Wereld Aan Het Verstevigen

  Ik Gaf Ook Al Aan De De Daders Die De Voertuig Hadden Buitgemaakt En In Brand Hadden Gestoken Richting Brazilianen Gezocht Moeten Worden

  Ik Ken De Patronen Van Wanner Een Surinamer Een Daad Gepleegd Heeft En Wanner Het Om Brazilianen Gaat.

  Makkelijk


  Maak melding

 2. Je hebt gewoon een krabieta smoelwerk of je bent een demoon met je hebt gezegd ga bij de FBI of de CIA werken als criminal profiling nep profeet


  Maak melding

 3. Als jij een keer je smoelwerk niet piert gebeurd er zeker niks hou dus een paar weken je snater dicht met je krabieta voorspellingen voorspel eens voor de verandering iets positiefs met je smoelwerk als je zo een gave hebt doe er iets positiefs mee maar nee alleen maar negativiteit kan je voorspellen duivel dat je bent


  Maak melding

 4. Ik Wil De Politie Erop Wijzen Dat Er Geen Braziliaanse .. Advocaten. Ingenieurs, En Andere Hoog Opgeleiden Figuren Naar Suriname Toe Komen

  De Brazilianen Die Ons Land Aan Doen Zijn In De Meeste Gevallen Criminelen
  Ze Komen Naar Ons Land Om Hun Criminele Activiteiten Voort Te Zetten

  Men Moet Er Nu Voor Zorgen Dat Suriname Minder Aantrekkelijk Wordt Voor Zulke Figuren Voor Het Te Laat Is.


  Maak melding

 5. QQQ

  Weet Je Wat Ik Zo Erg Vindt Dat Mensen Steeds Andere Namen Aan Nemen En Op Mij Komen Schelden,

  Ik Zou Nooit Met Een Ander Naam Op Deze Site Kunnen Komen.. It Past Niet Bij Mij
  Als Ik Dat Eens Doe Ben Ik Fake… Ik Wil Geen Fake Zijn

  Als Ik Iemand Wat Te Zeggen Heb Zeg Ik Die Persoon Gewoon Straigth Up

  Ik Ga Me Nooit Verschansen Achter Een Ander Naam Niet Mijn Stijle.

  Als je Mij Een Klootzak Vindt Mag Je Dat Zeggen Vindt Ik Cool.
  Zeg Ook Waarom Kan Ik Iets Van Leren

  Ok Deal


  Maak melding

 6. Als je een boef bent denk je als een boef en herkent de patronen van je opponenten. Soms behoord deze kennis tot je werk of doordat je zelf een boef bent.


  Maak melding

 7. QQQQQ

  Ga Maar Op Onderzoek Uit
  Ga Je Erachter Komen Dat Chinezen In Nederland Zwaarder Worden Gestraft,

  Bv. Als Een Chinees Oa Voor Een Moord 18 Jaar Cel Straf Krijgt
  Krijgt Een Niet Chinees 12 Jaar Cel Straf Voor Moord. Meen Ik Echt.

  Geld Ook Voor Een Simpele Fietsen Diefstal.. Ze Worden Altyd Zwaarder Gestraft

  Kan Ook Zijn Dat Men Nederland Minder Aantrekkelijk Wil Maken Voor Chinezen Criminelen,


  Maak melding

 8. Dit is nou net zo,n voorbeeld van Pull Down Mentality, Krabe praktyk, gewoon doen alsof men geen nederlands verstaat, en niet op de bal maar op de man speel.


  Maak melding

 9. Paul 9 december 2020 At 14:02
  Wat is de toegevoegde waarde om de etnische afkomst van deze verdachte te vermelden?

  Paul
  Om anderen alert te maken mochten zij deze soort tegen komen.
  Zeg nou zelf:
  Het is donker in je straat en het is 1 uur in de ochtend en je ziet 4 “Latour” en of “Sunny Point” figuren als rondkijken lopen. Wat doe je dan? Nog steeds in je hobbelstoel zitten en wiebelen?
  Is jou gedrag het zelfde als je figuren die Javanen / Hindoestanen / Libanezen / Chinezen zijn?

  Wel Paul dit is denk ik de reden om andere mensen alert te maken zodat er enige voorspelling is waar te nemen. Wat niet zo hoeft te zijn dat alle “zwarten” criminelen zijn verre van dat want je hebt ook heel veel goede die op straat lopen. Maar tja die lijden zoals gebruikelijk vanwege de slechte


  Maak melding

 10. QQQQQQ

  Nederlandse Justitie Is Bang Voor De Opkomst Van De Chinezen Maffia Die Tot 1 Van De Gevaarlijkste Ter Wereld Behoort… Dat Is De Reden Waarom Chinezen In Nederland Zwaarder Gestraft Worden … In De Jaren 70 Had De Chinezen Maffia Op Een Nippertje Na De Criminaliteit Monopolie In Handen.

  Onderschatten Jullie De Chinezen Niet.. We Mogen In De Handen klappen Dat De Chinezen In Suriname Zich Tot Nu Toe Als Een Vriendje Opstellen.. Laten We Bidden Dat Het Zo Blijf..

  Maar Voor Hoe Lang Nog. Vraag Maar Aan Een Chinees Daar In Suriname Hoe Moordlustig Chinezen Kunnen Zijn.. Ze Vermoorden Je Hele Familie..Maak Niet Uit Als er Kinderen Van 2 Of 4 Jaar Bij Zijn. Als Ze Dat Niet Doen Kunnen Die Kinderen Wraak Nemen Als ze volwassen Zijn Geworden

  Bv.. Voor Een Fietsen Diefstal Krijg Iemand Een Procesverbaal Mag Die Weer Naar Huis
  Bij Chinezen Telt Dat Niet In Nederland. Ze Krijgen Makkelijk 3 Tot 6 Maanden Voor


  Maak melding

 11. @IVANOF LIMBURG,
  De commentator met de kleinste herseninhoud!
  Ik heb zelden zulk dom gelul gelezen.
  En dan over de Chinezen…., wat een dom en simpel gelul.
  🙉🙉🙉🙉🙈🙈🙈🙈🙊🙊🙊🙊


  Maak melding

 12. Criminelen zyn de grootste etnische groep in Suriname en is niet ras of kleur gebonden en doet udicatief ook mee ,komt zelfs vaak voor by de rykste familie,s


  Maak melding

 13. hé limbo , , je bent geestelijk ziek door al die onzin dat je pent in jou reacties , , je kunt je pijn verzachten door van de bosjebrug te springen , en door die vrije val zie je de geesten naast je en samen verdwijnen jullie in de diepte , , of wordt het niet een keer tijd dat je je zelf door de kop schiet , zuiplap , , en als je dat niet durft , vraag het aan je maatje rbrown , , want paarse ratten helpen elkaar toch als ze in nood zijn , , maar die zal ook wel niet durven , , dan rest nog om die politieagenten die op die braziliaan schoten te vragen , , en als die niet willen ga je toch naar je baasje bouta op leonsberg , nou die zal je niet in je kop schieten , maar in je rug , daar heeft hij ervaring mee


  Maak melding

 14. Bigi Sma, waarom in jouw voorbeeld gewag maken van het gedrag van “latour” en “Sony point” personen???? Deze SOORT, wat een enge typering🙈🙈 foei, je had ook een andere etniciteit kunnen gebruiken of helemaal niet!!!! Ik kijk er niet van op wie er allemaal in mijn straat rondlopen, dan zou ik iedereen moeten verdenken. Rondsnuffelen, dat kan iedereen met slechte of goede bedoelingen.


  Maak melding

 15. Paul
  Maar toevallig is dat soort Brazilianen niet diegenen waarvan 80% crimineelgedrag vertoont maar bijvoorbeeld 20%.

  Pony
  Als je personen uit Sunny Point en Latour in jou woonbuurt ziet lopen en ook personen van de omgeving van bijvoorbeeld Brokopondo laan en Mon Plasier ziet lopen, op wie denk jij Pony dat je eerder jou aandacht aan zal schenken?
  Sunny Point / Latour of Brokopondolaan / Mon Plasier.
  Wel eerlijk antwoorden


  Maak melding

 16. Bigi Sma, ik heb lopen dubben, zal ik nou antwoord geven op jouw suggestieve vraag. Je suggereert dat jouw manier van personen benaderen of zien na twaalven in mijn woonbuurt ook bij mij aanwezig zal zijn. Nou ik moet je teleurstellen, mij maakt in wezen niet uit wie ik op welke uur van de dag tegenkom, zolang ik geen last van je hebt, hebt je vriend aan mij.
  Weet jij hoe een crimineel eruit ziet, ik niet. Dus Bigi Sma, als ik een groep Chinezen, Javanen, Hindoestanen of Creolen om twee uur in de nacht op straat tegenkom, dan passeren wij elkaar gewoon met een groet, natuurlijk ben je op je qui-vive, je weet maar nooit, zo naïef ben ik niet, maar dat heb ik bij iedereen, geen specifieke groep, het heeft niks te maken met jouw vooroordeel.
  Misschien heb je iets gemist in jouw omgang met andere etniciteiten. Criminelen komen voor in alle groepen. Iedereen is fatsoenlijk tot dat………..
  Een geruststelling, familie en vrienden van mij hebben hetzelfde gevoel als jij, en reageren ook zo. Sorry, ik heb meer met Creolen dan met andere etniciteiten.


  Maak melding

 17. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Braziliaanse verdachte neergeschoten na achtervolging door RBTP.

  Er zijn reeds jaren CRIMINELE BRAZILIANEN uit de Favela’s (sloppen wijk) in Suriname.
  Ze komen illegaal via de grenzen Suriname binnen.
  Vaak ook onder andere namen.
  Veel van deze gasten worden ook nog door hun eigen politie en justitiële autoriteiten gezocht voor diverse gepleegde MISDRIJVEN in BRAZILIË.

  Het ministerie van Justitie in Suriname moet nu echt goed werk gaan verrichten bij het KPS afdeling vreemdelingenzaken.
  Het GEDOOGBELEID m.b.t. de illegalen in Suriname, moet nu achterwege gelaten worden.

  En nog een aanvullende (reactie) op het volgende.
  Nederlandse Justitie Is Bang Voor De Opkomst Van De Chinezen Maffia Die Tot 1 Van De Gevaarlijkste Ter Wereld Behoort… Dat Is De Reden Waarom Chinezen In Nederland Zwaarder Gestraft Worden … In De Jaren 70 Had De Chinezen Maffia Op Een Nippertje Na De Criminaliteit Monopolie In Handen.

  Bv.. Voor Een Fietsen Diefstal Krijg Iemand Een Procesverbaal Mag Die Weer Naar Huis
  Bij Chinezen Telt Dat Niet In Nederland. Ze Krijgen Makkelijk 3 Tot 6 Maanden Voor.

  Heb ik nooit geweten over de CHINEZEN in Nederland.
  Wat ik wel weet, dat enkele Chinezen afkomstig uit Hong Kong, Singapore en Macau, eind jaren zestig tot begin jaren zeventig van de vorige eeuw, waren ze betrokken in de drugshandel op de Amsterdamse Zeedijk.
  En daarna kwamen die andere gasten te voorschijn w.o ook de WITTE NEDERLANDER.

  En over Fietsen Diefstal met verwijzing naar de Chinezen in Nederland, zal wel een MOP zijn.
  En zo ‘denigrerend’, komt men met zo’n reactie.

  Tot slot verwijs ik graag naar een recent artikel over de zware criminelen.
  Bron: (crimesite.nl) te lezen:
  Drugshandelaar Stanley “Kai” Esser overleden.
  Hier is de nieuwe Crime Top 100
  Schiphol-medewerkers veroordeeld om cokesmokkel uit Suriname.

  En tot slot: Men is nog steeds op zoek naar de (verdwenen) Patrick van Dillenburg.

  Bron: (ed.nl)
  Moordzaak Helmonder stokt nog: is het wel moord en mocht verdachte Ad K. wel worden aangehouden?

  DAG 1AMSTERDAM – Was er wel sprake van moord?
  En mocht de verdachte Ad K. wel gearresteerd worden?
  Na een dag lang citeren uit een metersdik dossier besloot de Amsterdamse rechtbank maandagmiddag de twee meest heikele punten van de coldcase-rechtszaak tegen de Helmonder voor dinsdag te bewaren.

  Kernvraag is – volgens de advocaten – óf er wel een moord was. Ad K. (50) zou in 2002 de Amsterdamse drugscrimineel Patrick van Dillenburg hebben geliquideerd. Maar, zo zei de rechter vooralsnog: officieel is de man enkel vermist. Er is geen stoffelijk overschot.

  Ook veel lees plezier over beide verdachten m.b.t. de zaak Patrick van Dillenburg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.