maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameIn Paramaribo opgeslagen ammoniumnitraat overgebracht naar veilige locatie

In Paramaribo opgeslagen ammoniumnitraat overgebracht naar veilige locatie

-

Does Travel - naar Suriname

De voorraad NH4NO3 (ammoniumnitraat) van Newmont Suriname die was opgeslagen in de loods van Haukes NV aan de Uraniumstraat, in het resort Flora, is in zijn geheel overgebracht naar een veilige locatie buiten Paramaribo. Dit onder toeziend oog en begeleiding van het ministerie van Defensie. Hiermee is een belofte nagekomen welke Minister Krishnakoemarie Mathoera in augustus dit jaar heeft gemaakt met vertegenwoordigers van de bezorgde buurtbewoners te Flora en Tammenga.

De gevaarlijke stof is nu tijdelijk opgeslagen in een speciaal hiervoor ontworpen opslagruimte op het emplacement van Newmont Suriname in de Merian goudmijn, welke op 66 kilometer afstand ligt van Moengo.

Voorafgaand aan dit gebeuren is door buurtbewoners van met name de ressorten Tammenga en Flora bij de Defensieminister het verzoek gedeponeerd om deze gevaarlijke stof uit de bewoonde gebieden te laten verwijderen.

Dit kwam te berde nadat op 4 augustus 2020 de Libanese hoofdstad Beiroet werd opgeschrikt door een reusachtige explosie in een pakhuis waarin NH4NO3 was opgeslagen. Een explosie die slechts dood en verwoesting heeft achtergelaten. Door een speciale commissie, geïnstalleerd door President Chandrikapersad Santokhi, is er met vertegenwoordigers van verschillende bedrijven, opererend in de mijnbouwsector, aan tafel gezeten en van gedachten gewisseld over de meest veilige en adequate wijze van transport en opslag voor de diverse soorten ontplofbare stoffen die worden gebruikt in de sector.

Tevens is het proces van herziene wetgeving betreffende opslag van chemicaliën in ons land, reeds ingezet.

Deze presidentiele commissie “Inventarisatie, Advies en Optreden omtrent ontplofbare en/of gevaarlijke stoffen” is hiermee belast. De commissie is interdepartementaal en bestaat uit vertegenwoordigers van het kabinet van de President, het ministerie van Defensie, het ministerie van Justitie en Politie, NCTB, NCCR, DNV, het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. hallo pervical , , valt nog mee , , en ze moeten een goede locatie vinden , en het transport moet ook veilig zijn , , kijk waren die paarse boeven bende nog aan de macht , dan werd er niets ondernomen


  Maak melding
 2. Goed zo mensen, terwijl Slijngaard aangaf dat het veilig was opgeslagen.
  Men moest Slijngaard gijzelen en vast binden in de loods en vuurwerk afschieten dichtbij de loods dan zou hij misschien op andere gedachten komen.


  Maak melding
 3. @WAT
  NU PAS. Dit is een heel groot schandaal.
  Gevaarlijke stoffen compartimenteer je in solide gescheiden compartimenten.
  Het is dan ook nog handig om in een compartiment een plofzone te hebben waardoor de energie snel en gericht weg kan zodat andere compartimenten niet in gevaar hoeven te komen.

  Dit is een gewone loods. Hier is sprake van geen enkel compartiment geweest.

  Bij eerste waarneming had men dit moeten afvoeren naar Newmont en daar in kleine hoeveelheden op goede afstanden van elkaar moeten opslaan. Hoe interesseert niet. Het is een probleem van Newmont dat zich duidelijk niet stoorde aan regels qua veiligheid.

  Enorme boete opleggen en vanaf nu heel intensief laten controleren en alle kosten in rekening brengen bij Newmont tot dat gegarandeerd alles goed gebeurd.. gewoon 100 ambtenaren op zetten die alles vastleggen en volgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES