maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie73 verkeersdeelnemers bekeurd door Motor Surveillance Dienst

73 verkeersdeelnemers bekeurd door Motor Surveillance Dienst

-

Does Travel - naar Suriname

Politieambtenaren van de Motor Surveillance Dienst (MSD) hebben in de week van zondag 22 november tot en met zaterdag 28 november drieënzeventig (73) verkeersdeelnemers bekeurd. Dat heeft het Korps Politie Suriname zondag laten weten.

De boetes die het meest zijn uitgeschreven zijn: rijden zonder gebruik te maken van een veiligheidsgordel, rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd, rijden zonder het voertuig te hebben verzekerd, rijden door het rode verkeerslicht, rijden op zodanige wijze en verkeerd sorteren.

Zestien van de verkeersovertreders hebben hun opgelegde boetes buiten proces afgehandeld meldt de Surinaamse politie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Het is jammer en triest. verkeersongeval is nummer 1 doodsoorzaak in Suriname. Het is simpel een mentaliteit probleem, omdat men kent de verkeersregels niet, doordat rijbewijzen kan je kopen voor 350 euro in Suriname door : corrupte agenten en rijscholen. Die moeten aangepakt worden. Chinezen en Brazilianen kunnen niet eens Nederlands noch Surinaams hebben allemaal rijbewijzen. Dat is de oorzaak : Sopt het verkopen van Rijbewijzen en pakt de corrupte agenten aan met hun bond is een criminele bond.


  Maak melding
 2. De boetes die het meest zijn uitgeschreven zijn: rijden zonder gebruik te maken van een veiligheidsgordel, rij- of voertuig niet gekeurd of herkeurd, rijden zonder het voertuig te hebben verzekerd, rijden door het rode verkeerslicht, rijden op zodanige wijze en verkeerd sorteren.

  Zijn geen andere zaken die een boete kunnen opleveren? Of wordt hierop niet gecontroleerd? Zou graag willen weten indien deze zaken wel worden gecontroleerd en gestopt om een prent te geven.
  Zoals:
  – verkeerd parkeren
  – troep uit het raam gooien
  – rijden zonder licht
  – afslaan zonder richting aan te geven
  – voetgangers geen voorrang verlenen op zebrapad
  – bellen achter het stuur
  – slecht te zien kentekennummers
  – niet werkende ruitenwissers
  – doorgeroeste bak die een gevaar is op de weg
  – te zwaar beladen
  – roekeloos rijgedrag
  etc etc

  Justitie:
  Ik stel voor dat de uitgeschreven boetes en incassering, dus ook de kosten, t.g.v. de politie komt en dus niet in het algemeen potje van de overheid.
  Om de eigen kosten te bekostigen die noodzakelijk zijn voor de controle op handhaving van de verkeersreglementen


  Maak melding
 3. Bigi Sma, gelijk heb je, maar ik denk dat alle gevallen die je noemt, door de politie geboekt worden onder ‘Rijden op Zodanige wijze’, want dat is of grote onzin of zo vaag, dat het voor alles te gebruiken is. B.v. Rijden op Zodanige Wijze dat de telefoon tegen hun oor kwam, of Rijden op Zodanige Wijze dat ze troep uit het raam kunnen gooien enz.enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES