Verzoening Jungle Commando en Toekajana Amazones

13
Verzoening Jungle Commando en Toekajana Amazones
Foto: Steven Jakaoemo

Een historische bijeenkomst te Mapane in verband met de verzoening tussen leden van het voormalige Jungle Commando van Suriname, onder leiding van Ronny Brunswijk en de Toekajana Amazones.

Het Junglecommando was een guerrillacommando in Suriname. Het stond onder leiding van Ronnie Brunswijk en het voerde eind jaren tachtig een guerrilla tegen het Surinaamse leger onder leiding van Desi Bouterse.

Gedurende de Binnenlandse Oorlog beheerste het Junglecommando een groot gebied in Oost-Suriname.

De Toekajana Amazones was een guerrillagroep die aan het einde van de Binnenlandse Oorlog een gewapende strijd voerde voor erkenning van de rechten van inheemsen. 


13 REACTIES

 1. Wanneer wordt er verteld dat de Tucajanas een creatie was van Bouterse om het democratisch gekozen regering te saboteren door zo’n moordmachine en meedogenloze moordenaars in het leven te roepen. Wanneer gaat Bouterse hiervoor verantwoording afleggen? Moord en verderf.


  Maak melding

 2. Brunswijk heeft ze nodig voor de verkiezingen in 2025.
  Deze mensen zijn vergeten dat Brunswijk een deal had gesloten met Desi de duivel Bouterse. En gekozen had voor illegale handel en een politieke carriere in ruil voor gerechtigheid van deze mensen en de slachtoffers.
  Brunswijk kan nu alsnog zorgen voor gerechtigheid van de slachtoffers en de nabestaanden.


  Maak melding

 3. Goede zaak dat Bravo leider vd Jungle Commando in de tachtiger jaren vd vorige eeuw en Toekajana Amazones zich verzoenen.

  Dit gedeelte vd binnenlandse oorlog moet ik nader onder de loep nemen, want ik heb toen deze zaken toen speelden geen tijd aan dit onderdeel van de strijd besteed. Het de strijd, leed, de slachtoffers, nabestaanden, doel, hoe de Toekajana Amazones ontstaan is en waarom enz?.


  Maak melding

 4. Zolang de Inheemsen geen aparte status verkrygen zullen wy tegen welke Gov dan ook zyn
  Dit de zoveelste keer dat men uit de stadt de mensen komt misleiden.
  Inheemsen oeng kong na wang en eis oeng kondre op want deng man diesie na soso a goedoe ding e soekoe ,ding abi ka nanga Ingie


  Maak melding

 5. limbo , zet rbrown op zijn plaats onder jou motto ( niet de onze ) wir shaffen das , , maar die rbrown zal het wel niet snappen er staat geen Y in jou woorden , , wat hij wel begrijpt
  een Y is geen Y , , twee Y is een half Y , , 3 Y is een ….Y


  Maak melding

 6. Het beste is iedereen terug op de boot naar waar ze vandaan komen. En Suriname weer een mooi indianen land zonder alle racisten die elkaar niks gunnen.


  Maak melding

 7. In welke hoedanigheid was deze meneer aanwezig, want de jungle comand wordt nog gezocht.Tegenwoordig reist hy rondt onder de noemer Vice PRESS, dus wil ik graag weten als wie hy daar aanwezig was


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.