maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDeze rolmodellen kregen een Black Achievement Award

Deze rolmodellen kregen een Black Achievement Award

-

Does Travel - naar Suriname

Dit zijn Patrick Rechards, Helga Hart-Sweet en Ivar Lede. Zij kregen afgelopen donderdag de Black Achievement Awards uitgereikt in Amsterdam. De onderscheidingen worden sinds vijf jaar uitgereikt ter afsluiting van de Black Achievement Month, die dit jaar in oktober plaatsvond.

De maand is in het leven geroepen om aandacht te genereren voor zwarte rolmodellen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving. De Black Achievement Month stond dit jaar in het teken van het thema Helden, waarbij er extra werd gekeken naar de inzet van zwarte mensen in de gezondheidszorg.

Twee van de winnaars komen daarom uit de zorg te weten Helga Hart-Sweet, unitleider van de Intensive Care (OLVG) en Ivar Lede is arts-microbioloog. De derde winnaar is Patrick Rechards, cateraar/restauranthouder en ambassadeur van de Surinaamse keuken in Nederland.

De Black Achievement Awards waren live te volgen via AT5. De muziek werd verzorgd door de HAYP band onder leiding van Alwin Lewis. Verder waren er muzikale bijdragen van Glen Faria en Berget Lewis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Weer die zwarte racisten die alleen maar oog voor hun eigen ras hebben. Zie je wel hoe hypocriet ze zijn. Trouwens de eerste kleurling die racisme en discriminatie in Nederland onder de aandacht van politiek bracht was niemand minder dan de Hindoestaanse auteur Anil Ramdas. Veel dank zijn we hem verschuldigd.


  Maak melding
 2. @Paul
  Dit heeft niks met racisme te maken.Goed dat er ook zwarte rolmodellen zijn vooral voor kinderen.En Mw Helga Hart-Sweet die ik persoonlijk ken vanuit de ziekenhuis wereld wordt door al haar artsen en verpleegkundigen op handen gedragen.Ze is niet voor niets hoofd van een afdeling.Haar deskundigheid en expertise worden geroemd in het ziekenhuis en bovenal is zij een erg aimabel mens.Ze heeft het verdiend!!!


  Maak melding
 3. Frank kijk je hoeft mij niet uit te komen schelden want ik zeg alles op feiten. Zwarten zijn de grootste racisten en noem mij eens een land op waar een zwarte leider dat land tot bloei heeft gebracht. Je kan dit niet …. ik ook niet …. niemand kan het. In jouw luie oogjes zijn wij daarom racisten. Kijk eens hoe ze elkaar uitmoorden in Ethiopië, Mozambique, Nigeria en Mali.


  Maak melding
 4. Is het Kastenstelsel niet ook vet racistisch? Hoe donkerder hoe minder je bent. Ik kwam door het woordje Kaffer te googelen erachter dat in de wikipedia uitleg op het eind iemand die ik altijd hoog heb staan/gestaan als racist wordt aangemerkt. Ikzelf wil mijlenver van het begrip en gedachten aan het racisme wegblijven want misschien zal ik mijn laatste slok krijgen van iemand die racistische gevoelens koestert. Nee ik zal niet schromen om die slok te nemen want misschien verandert diegene door dat gebaar in een neutraal denkend/handelend persoon.


  Maak melding
 5. Er Zijn Voldoende Afrikaanse Landen Die Door Zwarte Leiders Tot Bloei Zijn Gebracht
  Ghana Is Er 1 Van.. Angola.. Is Op Dit Moment 1 Van De Welvarendste ,, Tanzania,, Kenya
  Mozambique Zijn Landen Die Heel Welvarend Zijn.

  Maar Angola Is Op Dit Moment De Rising Star Tussen De Afrikaanse Landen


  Maak melding
 6. Paul:
  laat je mensen uit de bossen vandaan komen en voor zichzelf iets gaan presteren inplaats met modder gooien en haat zaaien , ik noem dat afgunst jaloezie en racisme.
  Zoek niet de schuld bij de afro su, die strijden inderdaad voor zichzelf en daar is niks mis mee.

  De groeten.


  Maak melding
 7. @ Sammy the Queen je verwijst naar Ghandi. Toch ? Verkocht hij de Afrikaan aan blanke slavenhouders of gebeurde dit door de zwarte stamhoofden ? Waarom wordt dit niet als interne racisme gezien?
  Ghandi noemde hen zo omdat deze kaffers liever achter de blanken bleven aanlopen en zich liever lieten vernederen dan in opstand te komen.


  Maak melding
 8. IVANOF LIMBURG
  5 december 2020 At 18:29
  Er Zijn Voldoende Afrikaanse Landen Die Door Zwarte Leiders Tot Bloei Zijn Gebracht
  Ghana Is Er 1 Van.. Angola.. Is Op Dit Moment 1 Van De Welvarendste ,, Tanzania,, Kenya
  Mozambique Zijn Landen Die Heel Welvarend Zijn.

  Maar Angola Is Op Dit Moment De Rising Star Tussen De Afrikaanse Landen

  Waarom loopt Afrika, als het werkelijk zo in opkomst is, leeg richting het Westen? Waarom blijven ze niet daar om mee te delen in de enorme rijkdommen.


  Maak melding
 9. Er zijn genoeg mensen in de zorg die hard werken op dit moment.
  Maar…. als die witten, witte voetjes willen maken bij die afro’s, whatever.

  De rest blijft op de achtergrond, en hoeft niet in de picture te staan.
  Voor allen een diepe buiging, ik doe ze niet na.


  Maak melding
 10. Vertel het eens, Dat moet het zijn dombo, a no vertel het Is
  als je zo stom bent mars ga je huiswerk leren.
  wat, wat zeg je me nou, je hebt het geleerd, dan ben je zeker een broertje van rbro, Het zit in jullie genen noh,

  Dus aan al die slimme jongens van de ndp; Arfrica is the place to be volgens limbo.
  Ga snel, volop kansen daar


  Maak melding
 11. Grote Geesten Stuiten Altijd Op De Oppositie Van Kleine Geesten

  Mica..

  Die Vraag Heb Ik Richting Paul Gelanceerd
  Voel Je Niet Aan Gesproken


  Maak melding
 12. QQQ Mica

  Eens Vroeg Ik Jou Om Je Etnisch Te Gaan Registreren Bij De WeB Meester
  Kost Jou Nix He.. Gewoon Aan Melden En Door Geven.

  Schiet Op


  Maak melding
 13. En het begon allemaal met een bericht..
  Black Archievement Award! 😁😁
  Die mensen doen hun werk goed. Ook niet goed 🤷🏾‍♂️
  Masra Paul zit niet lekker in zijn vel 👎🏽


  Maak melding
 14. QQQ Paul

  Paul Is Er Bang Voor Om Op Mijn Vraag Te Reageren.. Ik Heb Ook Een Vervolg Vraag.. Maar Goed

  Paul
  Dee Gaf Aan Dat Heelveel Afrikanen Afrika Verlaten Om Heil In een Ander Continent Te Zoeken

  Heelveel Blanken Verlaten Nederland Ook Om Zich In Een Ander Continet Heil Te Zoeken
  Verklaar je nader Paul


  Maak melding
 15. deze mensen hebben het zeker verdient , om in het zonnetje gezet te worden , het zijn hardwerkende met hun hart op de goede plaats
  maar ze moeten niet de naam modellen voor deze mensen noemen , , kijk die limbo hier geilt al op met de naam model , , en paul is gefrustreerd door alles , , en mica weet het dan ook niet meer.
  niet alles hoeft racistisch te zijn of overkomen , , maar wordt wel neergezet door limbo en paul


  Maak melding
 16. QQQ Wat

  Ik Heb De Indruk Dat Jij Verkeerd Bezig Bent
  Jij Propt Jou Neus Vol Met Alles Wat God Verboden Heeft

  Hoe Ziet Jou Ideaal Zondag Eruit

  Spiet Kong Mi Mang


  Maak melding
 17. limbo , , jij paarse lul , , wat wil jij zeggen eikel , , jij praat over een god , , wat van god , , en welke god kan iets verbieden , , dat jij niet in die god gelooft zien we in jou reacties de laatste tijd droplul , , hier kun je opmaken dat jou god bouta jou niets heeft verboden , , je zegt dat je bouta haat , , maar jij eet van twee walletjes , , en telkens is dat duidelijk te zien in je onzin reacties , , en voor ons is elke dag zondag , dat zal jij nooit meemaken , want er zijn er velen die je bloed willen drinken , , ja zelfs je baasje bouta , , want die is een Dracula


  Maak melding
 18. Ik snap niks van deze discussie, dat deze mensen van Afrikaanse afkomst hard hebben gestudeerd en hun werk goed doen, keihard werken en een keer in het zonnetje worden gezet, en daar moet ook kritiek op komen, Eigenlijk niet eens de moeite waard om te beantwoorden. Ik wist nooit dat de meeste hindoestanen zo jaloers waren op ons. Maar nu merken wij dat. Is eigenlijk te triest voor woorden. Er wordt van alles erbij gehaald om hun etnisch racisme te ondersteunen. Siekie Sanie.


  Maak melding
 19. Weet je wat het is, sommigen willen alleen maar over roofovervallen lezen. Ze willen iedereen over één kam scheren.
  Daarom vind ik dit initiatief goed. Laten mensen weten dat er genoeg mensen van Afrikaanse orgine zijn, die intelligent zijn, die op eerlijke manier aan hun boterham komen.
  Dat er genoeg jongeren zijn die muzikaal zijn, die op de universiteit zitten.
  In het verleden werd dat bewust verzwegen. Of anderen gingen met de eer strijken.

  @ Paul, ga de film ” something the Lord made”, bekijken
  Wat jij doet is gewoon uit jaloezie. Waarom zo’n reactie plaatsen?
  Overal heb je racisme, ook in India.
  Tegen de organisatie van BAM, zolang het nodig is doorgaan.
  Dat onze jongeren ook andere rolmodellen zien, dan drillen en gangster rappers.


  Maak melding
 20. He limbo snotneus, hang jij hier de gehele dag rond. man ga wat leren.
  Jij hebt HELEMAAL niets te vragen, mars ga je huiswerk leren in plaats van allerlei onzin en rotzooi hier te komen blèren.
  Ik heb geen vraag aan jou, maar een opdracht: opdonderen!! ga in een hoek liggen, ga krabben aan je ballen en dan maar likken. Stomme hond.
  Luie donder dat je bent.
  – Dus je lult de kast op -. Als je uitdrukkingen wilt gebruiken, zorg dan dat ze juist zijn. Buitendien je kan het niet laten he. je moet het over lullen hebben. Wel snotneus ik heb vanochtend een heerlijke lekkere lul gehad, van mijn partner. Ga maar lekker dromen over lullen.

  BTW het is het paard en niet de paard


  Maak melding
 21. I.Diana 6 december 2020 At 06:46
  Ik snap niks van deze discussie, dat deze mensen van Afrikaanse afkomst hard hebben gestudeerd en hun werk goed doen, keihard werken en een keer in het zonnetje worden gezet, en daar moet ook kritiek op komen,
  Je hebt helemal gelijk. Men discrimineert de blaka mang, maar als ze in het ziekenhuis komen dan moet je ze ineens klein en kruiperig zien worden. Dan zijn ze maar wat blij met die blaka mang


  Maak melding
 22. Helaas is mijn laatste posting nog niet goedgekeurd door de moderator. In mijn tegenreactie geef ik een nauwkeurige omschrijving van racisme. Op basis daarvan is mijn conclusie dan ook dat racisme niet alleen aan blanken voorbehouden is. Racisme komt evenwel ook voor onder zwarten, gelen, bruinen en noem maar op. Alleen zal een zwarte nooit toegeven dat hij racistisch is. Ene Sammy the Queen heeft gemeend om Ghandi als racist neer te zetten. Wel indien hij een racist is wordt hij door velen aanbeden. Niet door mij want ik die niet mee aan dat soort onzin.


  Maak melding
 23. Wat een geleuter allemaal!! 🙈🙈🙈
  I quit!
  Ik ga een goed boek lezen. Zonde van mijn tijd hier 🙉🙉🙉🙉🙉
  Ik dacht lekker discussiëren, maar dom gelul vol taalfouten! 🙉🙉🙉🙉🙉🙉


  Maak melding
 24. Ik Kan Tegen Kritiek.. Ik Luister Graag Naar. Als Je Mij Een Klootzak Vindt Moet Je Dat Ook Onderbouwen.. Kan Ik Van Leren

  Ik Ben Een Mannelijke Man Kort Om Een Volbloed Heer.


  Maak melding
 25. Frank
  6 december 2020 At 12:07
  Wat een geleuter allemaal!! 🙈🙈🙈
  I quit!
  Ik ga een goed boek lezen. Zonde van mijn tijd hier 🙉🙉🙉🙉🙉
  Ik dacht lekker discussiëren, maar dom gelul vol taalfouten! 🙉🙉🙉🙉🙉🙉

  Valt mee hoor Frank. Oke, je zult hier niet echt wijzer worden maar het is lachwekkend sommige reacties.


  Maak melding
 26. mensen die hun werk doen en daar goed voor betaald krijgen.
  dat ze tijdens corona doorgaan is lovenswaardig en is aandacht waard.
  maar waarom specifiek een black achievement award??
  waarom niet een algemene award?
  zijn dit alleen rolmodellen voor “blacks”?
  het gebruik van dit soort termen? black dit en black dat…. is per definitie racistisch aangezien je andere groepen ermee uitschakelt.
  en het zorgt alleen maar voor meer racisme

  deze mensen verrichten goed werk…. geef ze daar een award voor, niet vanwege hun kleurtje…. want je bent alleen die domme racisme hype aan het voeden.
  en het brengt de “blacks” totaal niets, alleen meer verdeeldheid die alsmaar doorgaat


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES