woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoor politiekogel geraakte onschuldige jongeman (17) overleden

Door politiekogel geraakte onschuldige jongeman (17) overleden

-

Does Travel - naar Suriname

Een onschuldige jongeman, die op maandag 23 november in de buikstreek werd geraakt door een politiekogel, is dinsdag 1 december in de vooravond aan zijn verwondingen overleden in Suriname. Dat heeft een familielid bevestigd tegenover onze redactie. Het gaat om de 17-jarige Jereno Panali, ook wel bekend als ‘Rocker Rockobin’.

Het schietincident vond plaats op de hoek van de Mattheusweg te Pontbuiten. Volgens getuigen werd de jongen via zijn rug in de buik geraakt door een politiekogel. De agenten zouden roofverdachten hebben willen aanhouden, maar Jereno Panali had daar niets mee te maken en was onschuldig.

Een man werd zondagavond aan de Hiraweg beroofd door drie mannen met scherpe voorwerpen. Onder bedreiging werd de man van zijn sieraden en persoonlijke spullen beroofd. Maandagmiddag zag de man een van de verdachten in een groep in de Hiraweg.

Hij deed politiebureau Latour aan om aangifte te doen en gaf de Surinaamse politie te kennen de dader te hebben gezien. Toen de politie de locatie aandeed vluchtten de jongens in verschillende richtingen op. De politie sommeerde een van hen om te stoppen, maar die bleef rennen.

Na enkele waarschuwingsschoten werd gericht geschoten. De jongen werd in zijn buikstreek geraakt en zeeg neer op een erf:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Brunstijk heeft de minister van justitie overruled. De minister wilde geen politie rekruten aannemen die niet aan de eisen voldeden.

  Brunsie heeft zich weer van zijn slechtste kant laten zien met zijn hapsnap beleid.

  Santokhi zei bij zijn eerste speech als president dat hij de ministers weer de macht wilde geven.
  Iets wat bouta had ondergraven.

  Brunswijk gaat door het zelfde beleid van bouta.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. De TRIGGER HAPPY cowboys , die hun linker klauw niet van de rechter klauw kunnen onderscheiden, een wapen toevertrouwen, en dit is wat je krijgt.


  Maak melding
 3. Ik ben blij dat nu iets is gebeurd waarbij de afkomst van het slachtoffer geen algemeen Surinaams daderprofiel krijgt opgeplakt.
  Tevens leef ik mee met de ouders van deze minderjarige die hun zoon kwijt zijn door het niet gericht op abanies kunnen/willen schieten van een korps dat hem juist had moeten beschermen. Ik zou graag tigri barba hierover horen want hij is trots op het feit dat hij jaren bij de afdeling selectie van het korps heeft gezeten.
  Wat is Brunsie zijn reactie op dit ondoordachte optreden van een agent die gericht heeft geschoten want het was geen afgeketste kogel. De komende recruten moeten na dit gebeuren extra worden getest op risico inschatting en uitschakeling van verdachten.


  Maak melding
 4. Maar als hij niks met de berovong te maken had, waarom rent hij dan weg en bevel om te stoppen genegeerd??Pas 17 jaar,[misschien een aankomende crimineel?]


  Maak melding
 5. Dit kan gebeuren. En dit gebeurt ook in landen waar de politie gedegen is opgeleid, bijvoorbeeld Nederland.
  Ik ben het eens dat Brunswijk niet mag en moet toegeven aan de eisen van de politiebond omdat zo een eis kant noch wal raakt. Indien nu al kan worden aangetoond dat de lichting, die is ingezworen, middels vervalsing etc en niet door de procedure heeft afgelegd wordt aangenomen dan is er iets krom en scheef in de maatschappij.
  Je kunt dan zeker verwachten dat in het korps corruptie zal blijven bestaan.
  Begrijp me goed.
  Ik beweer niet dat mensen opnieuw een kans krijgen maar dan wel op een ordentelijke wijze en de gehele procedure aflopen.
  Wie de procedure niet heeft doorgelopen moet niet worden aangenomen en wie niet door de procedure heen komt moet zeker ook niet worden aangenomen.


  Maak melding
 6. Steeds masr iets in Suriname vergelijken met Nedetland geeft blijk van weinig vertrouwen in eigen kunnen. Nederland kent voedselbanken maar verwijst toch niet naar Suriname van ja maar in Suriname worden mensen ook met voedselpakketten gesteund.


  Maak melding
 7. Wanneer een gewapende macht je sommeert om te stoppen, dan moet je niet wegrennen.

  Waar mogen agenten op richten?

  Als sprake is van een waarschuwing wordt meestal eerst in de lucht geschoten. Als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld omdat iemand een gevaar voor omstanders is of wanneer een onbekende verdachte vlucht, mag er op de persoon worden geschoten. Schoten mogen dan alleen op de benen van de verdachte worden gericht.


  Maak melding
 8. Dit is triest, maar ja.
  De jongens bevinden zich op plaats delict, ze gaan er vandaar, vervolgens lost politie een waarschuwings schot. Daarna werd er gericht geschoten. Een puber kan ook vrij groot uitvallen waardoor je op het eerste gezicht denkt dat je met een volwassen te maken heb.


  Maak melding
 9. Hoe het ook zei, er is een leven weggenomen.
  Mensen oppassen, ook de politie kan mis schieten.
  Het is soms mooilijk, voor een agent om een wegrennend persoon, onder de middel te schieten.


  Maak melding
 10. Ali,
  Zo’n 12 jaar geleden werd de 19 jaar jonge, onschuldige en ongewapende Boyke Bikharie ook door een politieman vermoord. Ook in de rug geschoten. De reden voor deze laffe daad volgens betrokken agent: “Ik dacht dat hij een dief was”!
  Die politieman is nu President van de Republiek Suriname.
  Waarom dan de agent die nu geschoten heeft 20 jaar opsluiten?
  Misschien is er voor deze, trigger happy cowboy ook iets moois weggelegd in de toekomst. Wie weet, de opvolger van de huidige president ooit. Zo te zien heeft hij talent!


  Maak melding
 11. Waarom mijn commentaar weg sensureren? Ik scheld niemand uit en beledig niemand. Ik benoem slechts door de geschiedenis bewezen feiten die in Suriname bij iedereen bekend zijn. Hooguit een beetje uit het geheugen verdwenen. Mag de waarheid niet gezegd worden meneer de moderator?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES