zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameOpinie: 'Bouterse een puppet en lafbek'

Opinie: ‘Bouterse een puppet en lafbek’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De opruiende, haatzaaiende en racistische uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse, om de macht over te nemen middels wapens zijn vrij ernstig. Ik denk dat hij de grootste ‘denkfout’ van zijn leven maakt om jongeren aan te zetten tot geweld. Volgens mij gaat hij ervan uit dat hij nog legerbevelhebber is. Door zijn uitspraken is de rechtsstaat met de voeten getreden. Het moet tot Bouterse goed doordringen dat wij niet meer leven in de dictatoriale periode van 1980-1987. 

Bouterse kan het niet verkroppen dat hij en zijn kornuiten de verkiezingen van 25 mei 2020 grandioos hebben verloren, zijn 3e termijn om president te worden is in rook opgegaan. Bouterse is van 34.000 stemmen teruggevallen naar 15.000 stemmen, dat is een vreselijke afgang. Die vreselijke afgang  betekent het begin van het einde tijdperk Bouterse. 

Nu Bouterse niet meer aan de macht is zet hij jongeren aan tot ongehoorzaamheid en geweld. Volgens hem moeten de jongeren naar de macht grijpen middels wapens. En als de jongeren niet naar de macht willen grijpen, zegt Bouterse, moeten ze als puppet door het leven gaan. Ik kan u wel zeggen dat hij zelf geen wapens gaat opnemen tegen de regering, want hij zelf is een grote puppet en lafbek. 

Het vuile werk laat Bouterse altijd doen door anderen, hij krijgt dan geen schuld, want hij lijdt aan het  ‘a no mi syndroom’. Bouterse en zijn kornuiten zijn in het nauw gedreven, dus de grote kat maakt nu rare sprongen. Ik ben ervan overtuigd dat onze jongeren zich niet gaan lenen om het vuile werk voor Bouterse te doen. Laat mij duidelijk zijn, Bouterse en zijn kornuiten moeten durven met geweld de wettige regering omver te werpen, het volk van Suriname zal gelijk afrekenen met deze paarse bende. 

De oproep van Bouterse om de macht met geweld over te nemen moet mede in het licht gezien worden van het 8 december strafproces, hij wil niet naar de gevangenis;  Bouterse wil ook niet dat de vele corruptiegevallen die tijdens zijn het bewind gepleegd zijn, onderzocht worden. 

Maar de corruptiebeerput van de NDP gaat langzaam maar zeker wijd open met een ondraaglijke stank. Het Openbaar Ministerie is voortvarend bezig om alle corruptiegevallen te onderzoeken en daarvoor is Bouterse en zijn kornuiten vreselijk bang. Stap voor stap sluit het net zich rond Bouterse en zijn kornuiten. 

Idris Naipal

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. Inderdaad een laffe hond van het laagste soort en idem de mensen die nog steeds achter deze fascist staan. Hij roept op tot geweld … ik vrees eerlijk gezegd dat het buitenland hem en zijn meute voorgoed het zwijgen zal leggen. Dat deze fascist ook een ordinaire racist is weten wij ook.


  Maak melding
 2. Treurig hoe deze man omgaat met de waarheid en met zijn verlies.
  Rare dingen roepen in de rechtbank. Wartaal uit kramen. Over bruggenhoofden bevochten door mensen die nog nooit een wapen aangeraakt hebben etc.
  Dan voor de nog heel beperkte achterban over gewapende herstel van de NDP orde spreken voor de oren van een gebrainwashte of hersenloze achterban. Helaas behandelt Bouterse zijn achterban als hersenloos.

  Als blijkt dat het dreigement geen effect heeft en het tegenovergestelde bewerkstelligt. komt Panka in de lucht en roept dat de geboelde wapens Ideologische wapens zijn. Nu de ideologie is die van roven en frauderen.


  Maak melding
 3. Vind ik ook een hele foute uitspraak dat van die wapens en geweld.

  Had dan beter iets gezegd van de nieuwe generatie zal met betere educatie en de pen in de hand moeten strijden voor een beter Suriname en niet met een Glock of een Smith&Wesson.


  Maak melding
 4. Anderzijds stelt de partij dat de heer Bouterse zich hiermee wederom schuldig maakt aan een strafbaar feit door in het openbaar burgers op te roepen en tot geweld aan te zetten.

  Het OM zou de oproerkraaier moeten oppakken en laten berechten voor het aanzetten van gewapende opstand tegen de huidige regering.

  Mensen in Suriname, regering van Suriname, PG en OM van Suriname laten jullie dit zomaar aan jullie voorbij gaan?
  Kan deze djonko dit allemaal ongestraft roepen?
  Niet optreden geeft jullie vrees en onmacht aan. Treden jullie niet op dan geef je deze djonko mang de ruimte om zijn grenzen te verleggen wat hij dan zeer zeker zal doen.
  Oppakken de duivel en laten zien dat Suriname een democratisch rechtsstaat is.

  Ben benieuwd suma abi dikati


  Maak melding
 5. Bouterse en zijn criminele leden is een kanker gezwel, die snel met de wortels vernietigd moet worden. Zo kan het land nooit in ontwikkeling komen, investeerders volgen ook de politiek situatie van land. Regering Santokie maak een einde aan de hoofdstuk Bouterse. Sluit alle criminele npd,ers. Wij Surinamers staan achter u laten wij aub het klus klaren en met schone lei beginnen.Weg met Bouterse, Abraham en andere criminele elite. Bouterse wij komen niet met pagara,s maar met cobra,s, weest gewaarschuwd en laat ons land met rust


  Maak melding
 6. Bouterse heeft opgeroepen om met wapens de macht over te nemen en dus de democratie omver te werpen. Hij is wat deze handelwijze betreft een ervaringsdeskundige. We kennen de rampzalige gevolgen. Waarom treedt de regering Santokhi niet op? Het Surinaamse Wetboek van Strafrecht biedt voldoende mogelijkheden om op te treden. Maar ook Bouterse zelf vindt dat er moet worden opgetreden als mensen bezig zijn met staatsgevaarlijke activiteiten. Lees de verklaring die hij op 30 november 2020 heeft voorgelezen. Hij zegt letterlijk het volgende: “Wanneer mensen worden verdacht van ernstige staatsgevaarlijke activiteiten dan is het volkomen legitiem om die onder arrest te plaatsen. Die arrestatie vindt overal in de wereld, altijd plaats zoals dat ook hier is gebeurd.” Hoe duidelijk en ernstig wil Santokhi de verdenking hebben. Ik zou zeggen: Santokhi, treedt op!


  Maak melding
 7. Vuile smerige moordenaar …

  Je bent fucking hond om te ontkennen way je gedaan hebt je kent geen schande nocj schaamte , zelfs op hoogbejaarde leeftyd wil je gangster spelen?

  Hou rekening dat je kids en kleinkids ook in su wonen…je hebt veel dierbaren die je pijn kunnen doen.
  Voordat je de pijp uitgaat heb je miss nog het geluk dat je moet gaan begraven.

  Jij moet ook voelen wat elke surinamer heeft gevoeld.

  Waarom lul je nog met de politiek irritante hond …niets wat je doet lukt het enige wat je kent is coke snuiven en je eigen mensen uitmoorden.

  Je bent een waardeloos stuk vreten hou je bek en ga in je hok!!!


  Maak melding
 8. Dat het openbaar ministerie voortvarend bezig is met het onderzoeken van alle corruptiegevallen vind ik een goede zaak, maar ik vind ook dat het openbaar ministerie en de Justitie in dit specifieke geval te veel te werk gaan als zachte heelmeesters, die stinkende wonden maken. Daarom kunnen politieke verdachten en zelfs reeds schuldig gevonden politiek gelieerde zware criminelen een grote bek opzetten. Met bedreigingen geuit aan het adres van het wettig gekozen gezag, waarvoor jij en ik al lang voor opgepakt waren, komen zij gewoon mee weg.


  Maak melding
 9. De reactie van de woordvoerder van de NDP laat zien dat Bouterse blijkbaar ook geschrokken is van zijn onzinnige uitspraken en dat hij zich realiseert dat hij zich met deze uitspraken schuldig maakt aan opruiing. En dus hebben wij het weer niet goed begrepen. Of toch weer een denkfout? Deze man is echt een ezel. Hoewel ik denk dat ik de ezels beledig door hen te vergelijken met Bouterse. Ezels zijn toch wat slimmer.


  Maak melding
 10. Viren Ajahiakumar werd na een nietszeggende, ‘drunguman’ bedreiging van Santokhi op Facebook meteen opgepakt door de politie en opgesloten. Bouterse bedreigt niet alleen Santokhi maar het hele wettig gekozen gezag en hij mag rustig blijven genieten van het mooie uitzicht op de rivier vanaf zijn balkon te Leonsberg. Viren is een sterke jonge man in de bloei van zijn leven en die wordt zonder angst en beven opgepakt, maar voor een seniele, oude, dementerende, oude man zijn ze bang.


  Maak melding
 11. Pakiratigrie,

  De veroordeelde Drugscrimineel maakt volgens jou gebruik van BEELDSPRAAK: MI EDEH NANGA YU YERE PAKIRATIGRIE.

  De regering moet hem voor het gerecht slepen wegens AANZETTEN TOT GEWELD


  Maak melding
 12. De veroordeelde fossiele massamoordenaar roept op tot een burgeroorlog.

  Deze gek heeft aangegeven dat hij denkfouten maakt, dus ook hier roeptoetert hij weer, hersenloze, kansloze kreten.

  De internationale opsporingsdiensten staan in de startblokken om deze imbeciel en zijn schoonzoon op te pakken.

  Lock hij up…🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊


  Maak melding
 13. Bullshit Bouta heeft niet alleen het gebruik van wapens aangehaald.

  Wat bedoelt hij bijvoorbeeld met
  “moeten we in de bres springen” en
  “historische taak” ?
  Dit verwijst regelrecht naar de sergeantencoup !

  Wij, het volk, hebben elkaar lief.
  Wi na Sranan. Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding
 14. Beste famiri, druga baas denkt dat hij Suriname bevrijdde in 1980. Hij een nationalist en socialist????? waarschijnlijk weet hij niet wat die woorden betekenen. Bouta heeft Suriname beroofd en is zelf kapitalist geworden. Dit is een schoonvoorbeeld van iemand die kraait: Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden.

  Ophitsen kan hij als geen ander, maar Suriname opbouwen? HOOO maar.


  Maak melding
 15. Die Profesoren , De Rechtsfilosofen En De Rector Magnificus Zijn Weer Uit Hun Hol.. Alleen Als Het Over Boutese Gaat Hebben Ze Een Mening

  Over Andere Belangerijke Zaken Zwijgen Ze Als Een


  Maak melding
 16. Deze Waterkant Profesoren Zitten 24/7 Achter Hun PC Te Wachten..
  Als Ze Een Topic Over Bouterse Zien Langs Komen Moet Je Ze Hun Smoel Horen..

  Andere Topic Over Buitenlandse Criminelen Hebben Voet Aan Wal Gezet In Ons Land.. Doet Ze Nix

  Alleen Bouterse Teld Bij Deze Mafkezen

  Ales Er De Helemaand Nix Over Bouterse Geplaats Wordt.. Zijn Ze Nergens Te Bekennen


  Maak melding
 17. Dit artikel is opruiend en geschreven met heel veel haatgevoelens. Zoals het de media betaamd bespeeld het u met woorden en het ligt aan u wat u slikt.

  Luisteren is een kunst. Suriname is een product van Nederland. En de kunst van het machtige westen is het verspreiden van chaos, daar waar de rijkdom voor het oprapen ligt. Daarin is men heer en meester. Geloof wat u wilt. Maar de geschiedenis spreekt voor zich. Alle ellende die zich sinds het verkrijgen van de onafhankelijkheid heeft voorgedaan. Had niet gehoeven indien de voormalig kolonisator zijn dominante inborst had gematigd en Suriname had ondersteund. Het land was in 1975 al verdeeld en het is nooit goed gekomen.

  In Suriname lijkt het alsof men blind en doof is voor deze feiten. Men kijkt nog steeds op naar Nederland alsof daar de oplossing vandaan moet komen. Welnu, kan ik u zeggen dat dat nooit en te nimmer zal gebeuren. Het dossier met vele antwoorden is voor 60 jaar achter slot en grendel gegooid. De Ndp en Bouterse hebben inderdaad veel fouten gemaakt. Maar het is niet alleen aan hun te danken dat we nu in deze zware tijden verkeren. Ken uw geschiedenis en neem de moed om op te staan en te ageren tegen het echte onrecht dat uw land is aangedaan.


  Maak melding
 18. Uitstekend geschreven, zoals we gewend zijn vd hr Naipal 👍.

  Behalve ‘denkfouten’ ook nog ‘spreekfouten’, yeah right. Nog effe LMFMO.
  De gemiddelde ndp’er is ongeschoold, dus alles wat deze man brult geloven ze. Iemand met een beetje algemene ontwikkeling zal zijn gezin nooit blootstellen aan de schrijnende normen en waarden vd afgelopen 10jr.
  Ze geloven heilig wat dit individu uitspuugt. Eeuwig is het de schuld ve ander. Daarom zijn deze uitspraken, eigenlijk fratsen, niet goed te praten. Walgelijk, weerzinwekkend, goor, onsmakelijk en vooral ziek.

  Het is erop of eronder ndp-stemmer. Of je gaat mee of je blijft de eeuwige martelaar tot je volgende reïncarnatie!

  De coalitie heeft zich gezamenlijk uitgesproken in een stevig bericht, alsook de individuele partijen 👍.


  Maak melding
 19. Limburg, heb je het nu pas door, ze reageren alleen op Bouterse of wat jij te zeggen hebt over de NDP. Ze hebben geen interesse in andere zaken, Suriname kan ze geen ene moer schelen. Moet je lezen wat ze schrijven, doen ze hier al ruim 10 jaar, alleen maar herhalingen, ze lijden aan de ziekte van Bouterse ( een soort ijlziekte).
  Als die “gek” Bouterse een scheet laat zijn ze des duivels.

  Voor de NDPers wordt het tijd dat Bouterse zich terugtrekt uit de politiek, had hij bij de laatste verkiezingen moeten doen, hij wordt teveel gelinkt aan duistere zaken en de afgelopen 10 jaren van wanbeleid. Het wordt tijd dat uit de gelederen van de NDP nieuwe leiders opstaan. Leiders met onbevlekte blazoen.

  Bouterse heeft gelijk als hij zegt dat er polarisatie plaats vindt, nepotisme viert hoogtij, personen uit een en dezelfde groep wordt geaccommodeerd, als reden geeft de president op, dat hij niemand vertrouwd en alleen mensen uit zijn naaste omgeving, dus familie en vrienden, maar het gekke is dat al zijn vrienden op hem lijken en niet op andere etniciteiten. Heeft hij onder de Creoolse , Javaanse, Chinese of Marron bevolkingsgroep geen vertrouwelijke vrienden. Lijdt hij aan een vorm van Xenofobie. Het is dezelfde Santohki die bij hoog en laag, tijdens de verkiezing hoog opgaf hoe divers zijn partij is, dat de VHP een multi culturele partij is en staat voor elke Surinaamse of Surinamer van welke geloof of afkomst ook. Nu zijn wij 5 maanden verder en zie de belangrijke benoemingen door de president gedaan.

  Velen leven in grote armoede, dat komt niet alleen door het beleid van de NDP de afgelopen 10 jaren. Ook onder de Frontregeringen was er grote armoede onder alle bevolkingsgroepen. Neem de jaren voor de onafhankelijkheid, er heerste armoede, ook onderleiding van Pengel, Lachman en Soemita. Is men dit vergeten. Nu doet men alsof het fantastisch onder die leiders was. Pengel met zijn NPS hield de Creolen dom, Lachman met zijn VHP hield de Hindostanen dom, Soemita deed dat met de Javanen. Grote armoede, alleen de elite van toen profiteerden. Vergelijk het onderwijs van toen met nu, zie dan de kenmerken van sociale discriminatie. Waarom stond men in meerderheid achter de Sergeanten coupe, waarom was men blij met het verjagen van de “oude” politiek.

  De strijd tegen de grote armoede is nog niet gestreden laat staan teneinde. Wij hebben jonge leiders nodig, niet de volgevreten leiders van nu, deze leiders staan voor de belangen van het Kapitalisme, denk je dat zij instaat zijn het volk te verheffen? Ze hebben maling aan het volksbelang, zelf onder 10 jaren Venetiaan was het sappelen, ga eens terug in de tijd en herbeleef.

  Deze regering is in overleg met het IMF, de voorwaarden zijn niet mals, de njang patoes zijn leeg, dus benne benieuwd welke keuze deze regering gaat maken. Het volk zal de komende tijd op een hard houtje moeten bijten en ik vrees zelf dat zij meer moet bijten dan (eten) kauwen.
  Dus, er is nog volop strijd te leveren, we lopen 40 jaar achter. Jip en Janneke


  Maak melding
 20. Konsensi of moet het sinsi die van ons gestolen (door de ndp) zijn.

  Vertel! Wie was de opdrachtgever van de moorddadige coup (1980) daags voor de vrije en geheime verkiezingen?

  Valt bij u het kwartje dat deze veroordeelde MOORDENAAR zich voor het karretje (uit hebzucht) van zijn voormalige werkgever heeft laten spannen. Dus een waardeloze landverrader!!!!

  Die samen met zijn Nationale Dieven Personen, miljarden USD’s van ons gestolen heeft.

  Zijn reactie was dat van een kat in het nauw. Tidi tamara het corruptieonderzoek e go moro fara.


  Maak melding
 21. Bullshit Bouta beweert dat kapitalisme niet goed is voor Suriname.
  Dit verklaart waarom de schulden zijn toegenomen, de inkomsten zijn afgenomen en er armoede heerst.
  Want met andere woorden: Suriname verdient het niet om winst te maken. Iedereen, behalve de leiders, moet even arm zijn.

  Door alleen de extremen van het kapitalisme te kennen en te noemen maakt Bullshit Bouta ook hier een denkfout en leert hij zijn volgers doemdenken.

  Sympathisanten van de Bouta-ideologie hebben duidelijk geen eigen kennis en geen eigen mening, zij slikken alleen wat voorgekauwd en uitgebraakt is.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft nu de leiding
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding
 22. @Konsensie
  Het artikel is niet opruiend geschreven. Je kunt de uitspraken streamen Konsensi en dan zul je letterlijk waarnemen wat Bouterse uitkraamde.

  Bouterse is een NL product die heel duidelijk verdeel en heers probeert toe te passen,


  Maak melding
 23. @ papiertijger
  Nou wat een beeldspraak zeg voor een ex president. Hoe heeft men kunnen kiezen voor zo een denkfout 2 termijnen. Zeg maar hoe het precies is, hij had/heeft ze alleen maar nodig aan de macht te blijven/komen, die zogenaamde kuli’s die jij bedoelt, anders heeft hij ze altijd gekleineerd.


  Maak melding
 24. Fascist Bouterse geeft af op Nederland maar het is dat land dat hem aan de macht geholpen. Fascist en dictator Bouterse heeft Suriname in de afgelopen periode van zijn regeermacht alleen zijn zakken en die zijn omgeving gevuld en gaf geen ene moer om het volk. Dat kan je wel gaan afgeven op Santokhi en de etniciteit waartoe hij behoort, maar ik zal pas na 5 jaren conclusies gaan trekken en niet al na 5 maanden! In ieder geval wordt het salaris van ambtenaren betaald en is de Kinderbijslag flink omhoog gegaan.


  Maak melding
 25. “Dit soort dingen kan je alleen met wapens weghalen”
  Wat een vieze vuile grote lafbek is die leider van de Nationale Denkfout Partij. Waarom heeft hij het maandag 30 november j.l. niet in zijn pagina’s dikke verklaring geschreven en dit aan de rechters voorgehouden.
  De man was en blijft een verrader en een gevaar voor de Surinaamse samenleving. Hoe meer vrijheid hij krijgt, hoe meer misbruik hij er van gaat maken. Het volk zou massaal aangifte moeten doen hiervan of gaat men weer wachten tot hij met zijn kornuiten weer dood en verderf zaait in het land.
  Zijn intenties en bedreigingen moeten voor elke Surinamer duidelijk zijn.


  Maak melding
 26. Weet je wie ik walgelijk vind? mensen die net doen alsof ze tegen de sekte ndp en zijn sektelijder zijn, maar intussen.
  Vroeg of laat komen ze naar buiten. net pissebedden. We kennen ze allemaal,
  ik begin met limbo, wat een schijthond, wie volgt


  Maak melding
 27. lachwekkend al die opmerkingen over nederland weer.
  de kortzichtigheid druipt van de domheid af.

  bouta heeft chan nu het middel gegeven om hem op te ruimen voorgoed.
  nu is het afwachten of chan zijn kans pakt en ook doet.
  doet hij het niet? dan zal er nooit een nieuw begin zijn voor suriname.

  ben ook niet blij met chan…. maar veel van wat er gebeurd wordt tegengewerkt door ndpers
  want die zijn never nooit niet te vertrouwen, dus hoe kan je dan een regering vormen?
  tijdens bouta tijd zijn er ook onrechtmatig wetten aangenomen met te weinig stemmen van dna leden….. waarom worden die wetten niet gewoon gecanceld?
  chan laat heel wat steken vallen en het begint erop te lijken dat hij bang is in zijn eigen rug te snijden.
  zonder opoffering komt suriname nergens….. en dat is precies wat chan dus niet wilt doen.
  teveel uitgaven en te weinig inkomsten.
  ambtenarij die pure bullshit is.
  teveel salarissen voor mensen die zelf niets doen.

  en dan wil je een land gaan leiden??? je zal toch eerst de broekriem aan moeten halen en gaan snijden waar noodzakelijk…. iets wat in 5 maanden nog steeds niet gebeurd is.
  tot zover mag het volk pinaren en de ratten vreten gezellig door


  Maak melding
 28. Wordt teveel geluld over de NDP en de honden en rovers van de NDP. Belangrijk is dat de staat met zijn gedelegeerde bevoegdheden en de mandaat die zij van de bevolking hebben gekregen een elite eenheid gaan formeren om deze schoften uit de samenleving weg te halen. Deze rotzooi en mensen die anderen aanzet tot geweld moeten uit de samenleving weggehaald worden. Goedschiks of kwaadschiks.
  laat Chan hulp vragen van het buitenland om een elite eenheid te formeren die loyaal is aan de macht van de staat welke op een democratische manier aan hen is gedelegeerd.
  De NDP is een destructieve partij en zal de geschiedenis in gaan als een partij van dieven. rovers, een partij die Suriname telkenmale bankroet heeft gemaakt en die het volk veel pijn heeft aangedaan.
  Een partij waarbij de elite zich op een schofterige manier heeft verrijkt. Kijk maar naar Bouterse, Abrahams, Graanoogst en nog velen.
  De scholieren in Suriname moeten geschiedonderwijs krijgen waarbij zij begrip krijgen wat de 8 december moorden inhouden. Ook Moiwana en de vele anderen mensenrechten schendingen in Suriname die onder het bewind van die smeerlap heeft voltrokken.


  Maak melding
 29. Veel dom geklets hier tussen. Gefrustreerde NDP-ers?
  Stuiptrekkingen van een gevaarlijke laffe lozer. Legerbevelhebber 🙈🙈
  Let op! Als de grond te heet wordt onder zijn voeten, is de grote Bouta opeens verdwenen. Hij heeft niet voor niks die villa met zwembad op Cuba.
  Zijn domme volgelingen blijven weer in de shit achter 😄


  Maak melding
 30. Deze Lummel heeft ons 10 jaar geluk en voorspoed ontnomen en heeft dus geen recht van praten. Hij moet een kruistocht tegen zich zelf beginnen. Op elk gebied heeft hij het volk van Suriname zand in de ogen gestrooid met een stelletje idioten als adviseur die nauwelijks onderwijs hebben gevolgd. In plaats dat hij vriendschappelijke banden onderhield met landen van betekenis, waar wij ons aan konden optrekken was hij voor zichzelf bezig op Cuba en Venezuela, waar wij niets van hebben geleerd. Met Amerika en Nederland de belangrijkste landen kon hij niet uit de voeten vanwege zijn criminele inborst en de kans dat hij zal worden opgepakt en berecht voor wandaden. Volk wordt toch wakker en stem nooit meer op de NDP.


  Maak melding
 31. Dat de DOMME MASSA nog naar de dwaze uitspraken van deze imbeciel gaat luisteren verwonderd mij niet. Het zijn meer de armsten onder de armen die naar dit dom gezwets gaat luisteren in de hoop dat zijn nog een blikje ,koekje of pakket kunnen bemachtigen.


  Maak melding
 32. Nu probeert Bouterse, de jeud mee te nemen op reis vol leugens en misleidingen.
  De leugen reist om de wereld. Ze moet, want ze wordt overal afgewezen, behalve bij de NDP.

  Velen hebben hun hele leven onder de juk van Bouterse geleefd.
  Zij hebben het nu pas ontdekt dat het leven onder bovengenoemde”juk”helemaal niet braaf en voorbeeldig was als Bouterse het deed vinden en geloven.

  Ze hebben op 25 mei 2020 de”JUK” verteld. Spreekwoordelijk gezegd:
  Ze gaven de juk een trap en overtuigde dat het niet zo is.
  De jeugd, weet hoe een land democratische, geleidt wordt.


  Maak melding
 33. Hoe zal het voelen een ex miltair die lafbek wordt genoemdt
  Opa is het waar dat ze je lafbek noemen? Ga ze zeggen dat het niet zo is. Zeg ze dat je geen lafbek bent

  Psst
  Is Hoefdraad op opgespoord op verstopt hij zch nog steeds


  Maak melding
 34. Ik vraag mij in gemoed af wat voor meerwaarde en maatschappelijke waarde hebben de NDP voormannen, leiders en quasi elite voor Suriname en het volk gehad???
  Wat voor waarde?? Noem 1 voor mij op.
  Ik weet dat zij destructief zijn geweest voor het land Suriname, voor het volk van Suriname, voor de jeugd van Suriname, en voor de toekomst van het land Suriname.
  Haat, dood,verderf, verval van waarden en normen, het verworden van het land tot cocaïne land, het op een schaamteloze manier van het zichzelf verrijken, het laten wegdragen van de rijkdommen van het land Suriname, het dom houden van een groot deel van het volk van Suriname, het verpauperen van het land Suriname, het laten afglijden van het land Suriname in een gewelddadige land, waar moord, roofmoord schering en inslag is, waar corruptie is een verdienste is van de NDP, waar vernieling en verduistering en valsheid in geschrifte het handelskenmerk is van een gewezen VP van de NDP, dat zijn de wrange vruchten van de NDP waarmee het land Suriname wordt opgezadeld.


  Maak melding
 35. Alert!

  “Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie roept de samenleving op om waakzaam, kalm en alert te blijven. Dit zei de minister naar aanleiding van de intimiderende uitspraken gedaan door ex-legerleider, ex-president en NDP-voorzitter Desi Bouterse. Op vragen van journalisten voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering (RvM) heeft minister Amoksi gezegd dat er afstemming zal plaatsvinden met de leiding van het land om verdere stappen te bespreken, omtrent het wel of niet oproepen van Bouterse voor verhoor. ‘Als justitie zijn wij ready om de adviezen te geven’, aldus Amoksi.”
  Bron:Sun.sr


  Maak melding
 36. pony jij schrijft een hoop , maar verteld eigenlijk niets , het zelfde als limbo (ivanoff limburg ) , , jullie denken de paarse gedachten valt niet op , , maar telkens bij elke reactie haal je het er zo uit.
  jullie zijn binnen , en hoeven niet op een houtje te bijten , en dankzij bouta lopen wij hier echt 40 jaar achter , en zal niet snel ingehaald kunnen worden.
  jullie zullen ook genoten hebben van de preek van bouta bij de krijgsraad , en later in ocer toen hij vertelde met wapens verdrijven we deze nieuwe regering , dus jullie zijn de messen al aan het scherpen


  Maak melding
 37. Ik denk dat niet alleen de veroordeelde couppleger scherp was in de bek maar ook zijn rechterhand “de vliegende boer” toen hij die criminele ex vp inhaalde na zijn vrijlating in hetzelfde gebouw.
  Hier in Nederland zou er met1 een online petitie worden gestart om de regering/DNA(bij jullie) bij een bepaald behaald aantal dat nodig is te dwingen om ook tussentijds naar de wil van het volk te luisteren en stappen te ondernemen.
  Maar we moeten voorzichtig zijn met bloedhonden!
  Vroeger gaven we onze honden rauw vlees om bijtgraag te worden. Als ik denk aan het gegeven dat deze criminele EX dictator eigenhandig Cyriel heeft ontmand…. Ik koester het boek “De decembermoorden in Suriname een verslag van een ooggetuige” Horb lucht ing ati en het heeft hem zijn leven gekost. Hij heeft over het graf heen zijn moordenaar zelf aangewezen. Deze wilde hond heeft implantaten dus kan nog stevig bijten.
  Ik vraag me al een jaar af wat er nog verder speelt in zijn Kwatapatoekop?:
  Hij zou vorig jaar na zijn onttrekingsvlucht van/voor de Krijgsraadzitting op de terugweg toch naar Cuba gaan voor een bezoek aan zijn artsen?
  Wie kent die mop ook? hij ging niet meer en is nu al bijna een jaar zonder tripjes buiten de grenzen. Alleen bonoetorie op broko bakka is het en sinds de veroordeling heeft zijn stuivertje verwisselen vrouw haar film en en oproepmacht aan de achterban stevig in handen om ze te voeden met poor njang en poor njang heeft een dubbele betekenis.


  Maak melding
 38. Wat leuk dat jullie in een zogenaamde Democratie wonen waar je een hele hoop ongenuanceerde stront mag uitkraaien zonder dat je iets aangedaan wordt
  myn Landgenoten zyn Laf ,en ondankbaar en doen aan krabbe politiek
  het is triest wat hier gebeurd en ik spreek niet graag voor myn beurt ,ik raadt een ieder aan zich goedt in de spiegel te bekyken , want morgen kan telaat zyn
  het is makelyk een ander fouten in de schoenen te schuiven, en doen alsof onze gehele Natie vlekkenloos zonder smet door de gerechterlyke deuren heen kan maar dat is Fake .
  ik kyk en ik lach en zie het krabbe Domein


  Maak melding
 39. ha-ha -ha , rbrowny met y , , de laatste 10 jaar was er geen democratie hier in Suriname , dankzij jou baasje bouta , paarse rat die je bent , , en je ziet daar geen fout in , terwijl jou paarse club 10 jaar de verkeerde schoenen aan had , , hadden ze maar achter de spiegel gekeken dan hadden ze niet voor hun beurt gesproken , die ellende die ze veroorzaakt hebben zal iedere paarse gezagdrager snel de open deur van het gerechtsgebouw vinden , , waar ze zich moeten melden , , en die laffe paarse ratten zullen een voor een door de rechter veroordeeld worden , en ze gaan met de foute schoenen de jail in , , en jij, meneer Y , komt ook nog aan de beurt , maar zal nog eventjes duren want Y is het op een na laatste letter van het alfabet , , of ga je ook onderduiken


  Maak melding
 40. Bouterse is gestoord en ziek, hij hoort thuis in een TBS inrichting. Als hij een beetje menselijkheid in zich heeft, dan moet hij zijn vonnis – 20 jaar celstraf – accepteren en geen toneel opzetten met zijn ziekelijke verklaring vol leugens en zogenaamde spijt. En meteen daarna roept hij zijn aanhang om weer de wapens te grijpen. Deze man lapt alle regels aan zijn laarzen, heeft totaal geen respect voor de Rechtstaat en de huidige regering.
  Eens een boef, altijd een boef!


  Maak melding
 41. DIE SANTOKIE VERDIENT OOK OPGEPAKT TE WORDEN WEGENS LEUGEN TEGEN HET VOLK HIJ IS MET VUILE STREKEN AAN DE MACHT GEKOMEN IK VIND HEM NIET LAGER DAN BOUTA MAAR GELIJK. IN EEN NORMALE WERLD TEORETISCH ZOU HIJ OPGEPAKT MOETEN WORDEN EN VEROORDEELD. MAAR JA, WIE IS NORMAAL IN DEZE TIJD ZE ZIJN ALLEMAAL MONGOLEN.


  Maak melding
 42. Opa is gewoon bang om opgepakt te worden.
  Vandaar de oorlog tegen ..jawel zn eigen kondremangs, hij had al een paar vermoord dus zal het niet verleerd hebben.

  Bouta yu ma bigi…..ga je terug waar je vandaan komt!!
  Ga ons niet lastig vallen met je opruiende woorden maak jezelf nuttig en hou je tandloze smoel je hebt suriname al bijna een halve eeuw lastig gevallen.

  Waarom lul je nog steeds met je broko smoel kijk hoe oud je bent geworden je loopt krom no ka….domburg wacht op je.
  Nederland waar je gewoond hebt wacht op je.
  Denk niet dat je gaat dood gaan zonder dat je je straf ontloopt

  Je bent de grootste looser aller tyden …niemand respecteerd je meer ze zien nu wie je bent.
  Een ouwe lul die denkt dat hij wat is…je bent een schande voor ons land en voor de bevolking!!!

  Ps we weten allemaal dat je brunsie powerd om president te worden….denk je dat de bevolking dom is !!!!
  We zien wat je doet ka smeerlap…in plaats dat je het land en de mensen helpt , verdoe je tyd met spelletjes spelen.

  Grow up mtf …suriname is geen kleuterklas!!!

  Ps doe ons een lol en snuif een kilo coke op aub.


  Maak melding
 43. Bouta spiegelt zich aan die andere gekken in Amerika, Brazilië en Venezuela🥴. Ze zijn allemaal van hetzelfde laken en pak. Narcistische egotrippers. Waarom maakt Chan hem niet monddood, hij kan voor opruiing worden opgesloten. In China ga je daarvoor minstens voor 60jaar de bak. Nu bekend is dat er zoveel miljarden verdwenen zijn , is er geen enkele reden om hem niet als hoofdelijke verantwoordelijke op te sluiten. Wat houd Chan tegen!🤔


  Maak melding
 44. Bouterse voelt zich verraden door het volk!!!

  Hij meende recht te hebben op nog vier jaar het zgn trumpeffect!
  Deze man is va het begin van zijn killercarriere idioot geweest met zijn dictarionale trekjes.

  Hij mocht in feite nooit president zijn geworden met zijn achtergrond maar ja in suriname kan nou eenmaal alles.

  Het is zielig dat deze man zoveel schade en schande over het land heeft gebracht dat suriname enkel met dubieuse landen verder moest…wie wilt tenslotte met een moordenaar en dealer samen werken.

  Dat hij nog actief is heeft puur te maken met angst…Nederland is weer in de picture tenslotte,vandaar dat deze zielige man af en toe para word en het volk om zich heen wilt hebben.

  Bouta no spang gezien je ziektebeeld heb je toch niet lang die ziekte is beter,dan lijd je tenslotte ook langer je ziet dr de laatste tyd ook steeds slechter uit….ik zie dat je niet meer loopt maar schuifelt, dat is toch mooi!!!

  Bouta je zal lijden….alle vermoorde mensen vervloeken je en verwensen je naar de hell, meestal op je sterfbed willen jullie gods naam noemen, bij deze weet je al wat hij gaat zeggen he.

  Wrong door!!!

  Jij hoort bij de vlgnd deur te zijn.


  Maak melding
 45. de mensen die de nieuwe regering verwijten maakt dat ze bouterse niet oppakt moeten beseffen dat er dan een burgeroorlog dreigt. je hoeft alleen maar hierboven te lezen dat er nog steeds hersenlozen achter die crimineel staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES