zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM-toestel maakt 'validation flight' naar Schiphol voor ETOPS certificering

SLM-toestel maakt ‘validation flight’ naar Schiphol voor ETOPS certificering

-

Does Travel - naar Suriname

De Boeing 777 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) stond zondagavond klaar op de luchthaven Zanderij (FOTO), voor vertrek naar Nederland. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat zou gaan om een ‘ETOPS Validation flight for operating ETOPS on the PBM-AMS v.v. route‘.

Om 20.47u steeg de kist op vanaf Suriname en zette koers richting Schiphol. Volgens planning zal het gaan om een vlucht van circa 8,5 uur. Naar verwachting zal het toestel om 09.30u landen op Schiphol.

Deze ‘validation flight’ zou een van de laatste stappen zijn in het ETOPS certificeringstraject. Hierna is het toestel eindelijk gereed voor commercieel gebruik.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. dit kost weer klauwen geld en ze hebben geen geld , , wie betaald dit , , is toch te gek van woorden dat de slm met dit toestel 777 nu rechtstreeks naar Schiphol mag vliegen voor zijn etops certificering , , raar hoor , , deze nieuwe regering maakt een grote fout met dit gedoe , , het lijkt wel dat ze alle schulden die ze betalen moeten aan schuldeisers naast zich neerleggen om die dure slm met veel teveel personeel en top mensen te behouden , , nieuwe regering jullie wedden op een verkeerd paard , en dat kan het einde zijn van jullie regering


  Maak melding
 2. No spang winti wai lanti pai. Een jaar na aanschaf? Jongoe geen wonder dat 45 jaar na onafhankelijkheid alleen achteruitgang te constateren is. Normaal wordt zou dit de dag na aanschaf uitgevoerd moeten worden.


  Maak melding
 3. Wat en ram singh, lees goed wat er staat! Hoelang wordt gewacht op een certificeren? Nu wordt die machine eindelijk operationeel,de vorige regering had alleen maar vriendjes in dienst en uiteindelijk was de slm gewoon failliet. Nu hopelijk zal er weer geld in het laadje komen om de slm weer een beetje gezond te maken. Laten we even geduld en kijken of het volgend idd ook zijn dienst gaat doen. Zoniet dan ga ik ook spugen de regering. Vooralsnog hoop ik echt dat dit het begin is van een gezonde slm. Laten we het even afwachten!


  Maak melding
 4. De 777 is geleased tot Mei 2021.
  Daarna gaat ’t terug naar de verhuurder.
  Suriname heeft veel schade geleden, omdat de vorige president speciaal de 777 wilde hebben die niet rechtstreeks naar Amsterdam mag vliegen zonder certificering!
  De directie van de SLM wilde een Airbus die 3 motoren heeft en wel rechtstreeks naar Amsterdam mag vliegen zonder certificering.
  Trek nu de conclusie, wie ons hiermee heeft opgescheept!


  Maak melding
 5. @49fox

  U schrift onzin. De A330 heeft 2 motoren en moet ook ETOPS gecertificeerd worden. Alleen de beoogde A330 was van Airbus waardoor de certificering eenvoudiger zou worden omdat men bij Airbus bleef en SLM een op het oog heel goed deal gemaakt had door een vrij jonge A 330 die gebruikt was als vliegendlab voor de ontwikkeling van de A350. Jong en weinig vlieguren en modern.

  U heeft gelijk Bouterse regeerde op basis van Emotie en wilde een Dreamliner als beeld voor vooruitgang en omdat de A340 een probleem geval was. Helaas beslissen zonder nadenken of te luisteren naar zij die er iets meer verstand van hebben is niet de kracht van Bouterse en zijn hofhouding.


  Maak melding
 6. Dit kolengestookte afdankertje maakt alleen maar proefvluchtjes.

  Over een paar maanden is het leasecontract verlopen en kunnen ze hem weer inleveren, zonder ook maar 1 passagier vervoerd te hebben in 1,5 jaar.


  Maak melding
 7. Slecht bestuur bij de slm en falend beleid van de vorige regering hebben ervoor gezorgd dat de testen destijds stilgelegd werden. Intussen is er al voor een vermogen betaald aan leasekosten, zonder dat het ook maar 1 srd is terug verdient.
  Op de foto staat een 777-X, de opvolger van de 8 en 9 maar, in het artikel is nergens beschreven om welk type het gaat. Hoogst waarschijnlijk de 777-200, jaartal eerste vlucht 1994. Een oude kist dus!


  Maak melding
 8. En vandaag is Wat politiek analist je praat een hoop stronterij alsof je geen verstand hebt
  Waarom stel jij jezelf niet beschikbaar als de nieuwe president hopelijk doe je het beter Watje


  Maak melding
 9. Laten wij hopen dat ze eindelijk commerciële vluchten kunnen gaan uitvoeren met deze kist.
  Het heeft lang geduurd, ze kunnen de opgelopen kosten een beetje reduceren. Het is niet de regering die het beleid bij de SLM uitstippelt en laat uitvoeren, het is de directie, die werkt zelfstandig, dus hier op WTK uitkramen dat de regering dit en dat doet dat is allemaal gelul.
  Het leeg graaien en afromen van de winsten door de regering moet op een adequate manier gebeuren en niet meer zoals in het verleden, lukraak zonder visie.

  We zien en maken mee wat er kan gebeuren als de politiek, in dit geval Bouterse, zich met het beleid gaat bemoeien, zie ook de andere overheidsbedrijven. Meestal zitten er kundige directies aan met goed beleid, maar het is de politiek met haar graaiende politici die er een janboel van maken.
  Ding wan jang moni en dan dé é potie soso famiri nanga matti in den bedrijf , soso foe regel a njang patoe.


  Maak melding
 10. En dan?
  SLM krijgt de certificatie rond van die oude ex Singapore airlines B777-200 die bijna een jaar aan de grond heeft gestaan en per maand zeker $750.000 aan lease kost.

  Hoe gaan ze dan in deze Corona tijd die 80 miljoen dollar schuld terug verdienen? Met 1 B777 op de atlantische route en twee B737-700 die geen winst maken in het Caraïbische gebied?

  Als ze bij de SLM kunnen rekenen dan weten ze het antwoord al. Maar dat is juist het probleem. De directie is zo dom dat ze niet kunnen rekenen. Ze zijn wel goed in business class ipb’en.


  Maak melding
 11. ha-ha-ha , theo 2020 en jan jansen en redskin , , jullie hersenen lozen , hebben nog minder hersentjes dan WAT , , jullie moeten de reactie van Jo Koe een goed lezen als jullie dat kunnen , en die van WAT nog eens , , maar jullie zullen het toch niet begrijpen , , de slm staat op kiepen , en op eigen benen kunnen ze niet staan , , zie de afgelopen 10 jaar , dus


  Maak melding
 12. Tegen de tijd dat deze 777 100% Etops gecertificeerd is, kunnen ze het weer inleveren bij de lease maatschappij.
  En anderhalf jaar later is er nog steeds niemand hiervoor verantwoordelijk gesteld. Hoe willen jullie dat Suriname vooruitgaat als er nog steeds geen wetten zijn om mensen aansprakelijk te houden voor hun daden? Iedereen doet maar wat. Die groente winkel om de hoek heeft zelf bewezen om beter te functioneren dan de Staat Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES