zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOvertollige ongebruikte medicijnen in Nederland gaan naar Suriname

Overtollige ongebruikte medicijnen in Nederland gaan naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 20 procent van de uitgegeven medicatie niet gebruikt. Dit percentage staat gelijk aan vele honderden miljoenen euro’s per jaar. Deze overtollige medicatie kan in Nederland ingeleverd worden. Deze medicijnen van Nederlandse ziekenhuizen, zorginstellingen maar ook van burgers, vinden hun weg steeds vaker naar ziekenhuizen in Suriname.

Het gaat daarbij om grote voorraden ongebruikte Nederlandse medicijnen, die goed gecontroleerd worden en nog heel goed bruikbaar zijn, meldt Breda Vandaag. In Breda worden deze medicijnen ingezameld door Logistics Community Brabant (LCB) en het Rode Kruis Midden- en West-Brabant met als doel om medicijnverspilling tegen te gaan. 

In Suriname kampen ziekenhuizen met schaarste aan medicijnen, waardoor elke zending van bruikbare en goed gecontroleerde geneesmiddelen momenteel van harte welkom is. De Surinaamse minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin, heeft afgelopen week een grote voorraad van deze ongebruikte Nederlandse medicijnen in ontvangst genomen.

De overhandigde voorraad Nederlandse medicijnen is bedoeld als een geschenkzending voor Suriname. Deze ongebruikte medicijnen gaan vervolgens naar ziekenhuizen in Suriname, waaronder ook het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar ze hard nodig zijn!

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Surinamers anno 2020 en…….zelfrespect…!?!?!!!?!!…..hoe verlies je normen…waarden….en tenslotte…….. jouw zelfrespect?…..Voor het her-krijgen van je zelfrespect, je waarden en je normen…..daar helpt zelf de aller grootste olievondst voor de kust, geen ene malle m*** aan. Een mens zonder enig zelfrespect…die heeft feitelijk helemaal geen medicijnen meer nodig aangezien de geest reeds lange tijd heeft afgehaakt…..


  Maak melding
 2. Die Surinamers zouden meer respect moeten hebben voor de diaspora. Die Surinamers schelden deze mensen altijd uit maar houden wel hun hand op voor hulp en die euro. Denk je dat Dilip Sardjoe dit had gedaan voor zijn eigen volk? Nee die is goed in het uitschelden van de diaspora.


  Maak melding
 3. Die Surinamers zouden meer respect moeten hebben voor de diaspora. Die Surinamers schelden deze mensen altijd uit maar houden wel hun hand op voor hulp en die euro. Denk je dat Dilip Sardjoe dit had gedaan voor zijn eigen volk? Nee die is goed in het uitschelden van de diaspora.


  Maak melding
 4. Dit is het resultaat v 10 jr roof en corruptie bouta1 en bouta2. En weer moet het buitenland bijspringen.
  Kun je nagaan, voor hun zelf en alle buitenvrouwen en kids hadden ze gratuz medische voorzieningen. Gelukkig heeft minister Bronto dit onmiddellijk stopgezet voor alle gereshuffelden, ex ministers en huidige ministers.
  Daarnaast hadden de paarsen een gold card (creditcard) en alle buitenvrouwen, lekker stopgezet. Daarom flippen ze nu op social media, whahahaha, linksom of rechtsom het echte recht zal zegevieren.

  Zitten er ook ‘waarheidspillen’ tussen voor die ex-lijder. Euthanasie-pilletjes mag ook.


  Maak melding
 5. In het verleden had Nederland ook een partij dozen met restant medicijnen verzonden naar Suriname, met een waarde van 1 miljoen NF. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze partij voornamelijk bestond uit vervallen geneesmiddelen en dat de waarde ervan slechts 50.000 NF bleek te zijn.
  Een gegeven paard moet men niet in de bek zien, maar extra controle op deze geneesmiddelen is zeer zeker gewenst.


  Maak melding
 6. Cent,
  Zeker heb jij deze zending persoonlijk ingepakt en weet je dat het bestaat uit vervallen geneesmiddelen. De diaspora met mensen zoals jij zijn sluw en daar moeten de Surinamers voor gewaarschuwd worden.


  Maak melding
 7. Cent,
  De partij zou pas moeten worden vrijgegeven na controle door de Inspectie van Geneesmiddelen. Ik maak 1 cent voor je over als dat daadwerkelijk is gebeurd.
  De apotheker van het academisch ziekenhuis heeft pas een functie gekregen van de minister, dus deze overdracht door de minister aan deze apotheker stinkt van alle kanten, net zoals de geneesmiddelen die uit de specifieke Nederlandse afvalton zijn gehaald en verstuurd naar Suriname. Wat niet goed genoeg is voor je kinderen, is ook niet goed genoeg voor het Surinaamse volk.


  Maak melding
 8. @Frank, de kolonisator heeft 400 jaar over Suriname geregeerd maar in die 400 jaar heeft het niet kunnen bereiken wat die fascistische dictator Bouterse in 10 jaar kon bereiken; hij heeft zijn zakken gevuld en hij alleen is verantwoordelijk voor de ellende in Suriname. Surinamers hebben een grote kwebbel maar altijd tegen de verkeerde ! Grote kwebbel over Nederland maar dit land staat toch altijd klaar om de mondjes van de Surinamer te vullen.


  Maak melding
 9. Alleen maar geklaag net als altijd en telkens weer……BIGI MOFO MAAR NIKSODERM…

  Geen stuiver te makken en toch een grote bek wanneer iemand probeert mee te denken en helpt de nood te ledigen. Wel jullie krijgen niks meer AKABA ……Doen jullie je pyjama uit en ga werken voor die paar SRIDSSSSSSSS…….EN KLAAG NIET MEER.


  Maak melding
 10. Nederland zal zeker geen medicijnen sturen die vervallen zijn , , de medicijnen die ze sturen zijn goed en de ziekenhuizen hier zijn er heel blij mee , , want kronto en die paarse frank , , 10 jaar lang heeft de regering bouta niets uitgegeven aan medische zorg , en jullie klagen toch nog , het is te hopen voor jullie als jullie ernstig ziek worden er wel een medicijn voor jullie klachten hier in Suriname zijn , , zitten jullie in Nederland gaan jullie natuurlijk smeken naar dat medicijn


  Maak melding
 11. Klaas de Groot

  Ik kan het staven met feiten en vraag alleen maar dat er een deskundige controle kan plaatsvinden op deze gift, ter voorkoming van mistanden die er zich voorheen hebben voorgedaan.
  Jouw onzekerheid zal maken dat je geen verschil gaat kunnen zien tussen waarheid en onwaarheid.
  Grootste gedeelten van de giften uit de diaspora zijn persoonlijk, en worden hartelijk ontvangen door de familieleden en vrienden in Suriname, de collectieve giften aan instanties dienen van een bepaalde standaard te zijn.
  Niks mis mee om kwaliteit te geven.


  Maak melding
 12. DDB zonder hersenen zei we hebben de witte mannen in korte broek niet nodig want hij en de hele paarse kliek gingen naar cuba voor medische hulp. En nu zal hij cubaanse prive artsen laten halen met die gestolen $200 miljoen.


  Maak melding
 13. @kronto
  je mag denken wat je wilt…. maar dat maken het nog geen feiten.
  zeggen dat je feiten hebt en dan totaal niets laten zien…
  een grote bek weer en niets om te laten zien… typisch weer


  Maak melding
 14. Surinamers hebben dit allemaal aan zichzelf te danken. Als je 40 jaar een gezwel hebt die de samenleving op elk gebied zit te tiranniseren, dan moet je dit uitroeien. En als je dit niet zelf kan, vraag dan ook hiervoor hulp aan. Hij heeft toch altijd al beweerd dat krachten uit Nederland en Amerika achter een staatsgreep zaten, laat het nu dan maar waarheid worden.
  Kan hij eindelijk achteraf zeggen, zie je wel, had ik toch gezegd?


  Maak melding
 15. @kronto

  Had je op de link hierboven geklikt (LCB), dan zou je het snappen. Nu roep je zomaar maar iets in de ruimte.
  Laat me raaien, de zending waarover jij het hebt was in de afgelopen 10jr, brrrr zelfs met medicijnen hebben ze gesjoemeld.

  Ga lezen meneertje.


  Maak melding
 16. Professor Dr Parabirsing, nu wijlen en voormalig directeur van de farmaceutische in Suriname had in samenwerking met de Inspectie voor Geneesmiddelen in Suriname, een beoordelingsbrief geschreven aan de toenmalige directeur van Volksgezond, onderbouwd met inventarislijsten, procesbaal en begeleidend schrijven, waarin de staat van de medicijnen als niet consumeerbaar werden beschreven.
  Als voorzitter van de registratie commissie, had professor Parabiersing ook, conform de wettelijke bepalingen voor ongeregistreerde geneesmiddelen, het advies gegeven aan de Directeur van Volksgezondheid, die de bevoegde persoon is om te oordelen over geneesmiddelen, en niet de Minister van Volksgezondheid.
  De Minister is nu al in overtreding door een partij geneesmiddelen aan te nemen en te geven aan de apotheker van AZ, zonder deze goederen te hebben gecontroleerd en een proces-verbaal te hebben opgemaakt, welke ondertekend moet zijn door de Directeur van Volksgezondheid,
  Dhr Balraadjsing heeft veel petten op en faciliteert de onbevoegde Minister om ongeregistreerde geneesmiddelen in omloop te brengen.
  Van Trikt is bij deze een voorbeeld van deze verkrommingen binnen het overheidsapparaat.
  De geneesmiddelen gift is een mooie geste, maar de afhandeling moet correct geschieden.


  Maak melding
 17. Sampa,

  Groot gelijk heb je, en als wij Chan kunnen helpen door op te letten dat er geen andere dumpplaats ontstaat, dan is dat een daad naar eer en geweten.


  Maak melding
 18. Nu blijkt weer eens hoe de Nederlanders onder controle worden gehouden: met heel veel pillen. De mensen hebben het door en zijn die pillen zat. Daarom wordt 20% niet gebruikt.
  Die Bolle heeft al wat afslankpillen opgehaald te Breda. Helemaal gratis. Miss LaTina en de 3 aapjes Akalia, Azalia en Ahalia volgen mogelijk.


  Maak melding
 19. @Xavier
  Altijd maar afgeven op Su, nooit iets positief over welk onderwerp dan ook. Blijf jij maar lekker in US of A. Naar Amerika gevlucht en net het hoofd boven water kunnen houden met je 3 banen(volgens jouw bewering een poos geleden)en maar zeuren over Su. Richt je maar op perfecte Amerika, hou je aan MAGA.


  Maak melding
 20. De minister, lees regering, maakt goede zier met deze geste, kijk volk kijk wij zorgen goed voor jullie; het buitenland houdt van ons Surinamers, met Bouterse was het anders, op die waren ze boos, op onze Chan niet, met hem zijn ze blij, straks krijgen wij ook nog geld van meneer IMF, en vergeet broeder Blok niet die heeft een pot met honing, MAKANDRA, speciaal voor ons Surinamers bij elkaar gesprokkeld, wat lief van NL, ze houden weer van ons, doen ze al 400 honderd jaar, O wat zijn wij blij de Sint, lees Blok, is nabij. Iedereen meezingen: moni moni moni, ala zee, lanti wani pai, ala pree.🙈


  Maak melding
 21. Allen,

  Kronto: wat je verteld is onzin, als er medicijnen verstuurd worden door de Nederlandse regering is het onmogelijk dat deze vervallen waren, hierop is er strenge controle in Nederland.
  Medicijnen die door particulieren(familie leden)verstuurd worden valt niet onder deze controle.
  Wij diaspora doen alles om te helpen, jammer dat het zover is gekomen dat Suriname hulp nodig heeft uit het buitenland, dit was vroeger wel anders.
  Ja ook ik stuur geregeld pakketten naar Suriname voor mijn schoon familie, mijn eigen familie hebben dit gelukkig niet nodig, wat ik hiermee wil zeggen: men moet stoppen om te klagen over de diaspora’s, wees dankbaar.
  SUCCES


  Maak melding
 22. In mei werd de medicatie van mijn moeder veranderd. Zij had een voorraad dure medicijnen die tot 2023 geldig waren. Ik vond het zonde om het weg te gooien omdat de medicijnen heel goed verpakt was en bracht het daarom terug naar de apotheek. Ze zeiden dat het vernietigd zouden worden. Dit vond ik heel erg. Als zulke medicijnen na selectie weer gebruikt kunnen worden is dat een heel goed idee.


  Maak melding
 23. Diana

  Als die medicijnen aan een ander worden gegeven, en die worden er ziek van of gaan dood, wie draagt daarvoor dan de verantwoordelijkheid.
  Waren de medicijnen veranderd, omdat er een fabrieksfout werd geconstateerd en alles teruggeroepen moest worden?
  Precies je weet het niet
  Alle verzonden geneesmiddelen die worden verstuurt moeten grondig worden bekeken, en dat is meer dan de vervaldatum alleen.
  Het is zonde, maar bij ondeskundige afgifte kan je zaken verergeren.


  Maak melding
 24. Kronto

  Jou psychiater, is zeker ook dood , kon er niet meer tegen ,dat gelul van jou, mocht jij ziek worden geen Nederlandse medicijnen in nemen die Nederlanders willen ze niet meer in nemen want die weten dat het verkeerde pillen zijn ,dus heeft men ze aan Suriname gegeven gratis ,doemdenker


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES