donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWerknemers organisatie VCB maakt bezwaar tegen benoeming nieuwe bankdirecteur

Werknemers organisatie VCB maakt bezwaar tegen benoeming nieuwe bankdirecteur

-

Does Travel - naar Suriname

Het bestuur van de Surinaamse Volkscredietbank Werknemers Organisatie (SVWO) heeft in een brief aan minister Achaibersingh van Financiën en Planning laten weten dat zij bezwaren heeft tegen de benoeming van dhr. Clint Fazal Alikhan tot directeur van de SVCB bank.

Volgens de SVWO staat de minister op het punt om Fazal Alikhan te benoemen tot directeur van de bank. Kenmerkend bij Fazal Alikhan is dat hij vooralsnog niet werkzaam is bij de SVCB bank, maar bij een andere financiële instelling namelijk de Republic Bank Suriname.

De werknemers organisatie noemt dit als een van de verschillende redenen waarom er bezwaren zijn tegen de benoeming van bovengenoemde persoon in de hoogste functie bij de bank. Daarmee wordt tegelijkertijd aangegeven dat zijdens de SVWO er geen enkel bezwaar bestaat tegen de benoeming in een onderdirecteurs functie.

De werknemers organisatie ziet de huidige leiding van de bank, te weten de heer Soechit en de heer Colli, als de personen die de CEO functie kunnen trekken. Fazal Alikhan kan zijn bijdrage volgens de SVWO wel leveren aan de VCB bank in de positie van onderdirecteur en uiteindelijk, gezien zijn leeftijd, doorgroeien naar de hoogste functie.

In een brief somt de SVWO haar bezwaren op en hoopt op een onderhoud met de minister, om dit te bespreken. De bezwaren:

 • De huidige leiding van de bank heeft de organisatie vanuit een moeilijke periode ( fusie met de Landbouwbank) geleid tot het niveau waarbij de objectieve beoordelings criteria voor banken (verschillende ratio’s) de toets der kritiek glansrijk kunnen doorstaan;
 • Binnen de VCB bestaat vanaf de oprichting de traditie dat opvolging van de direkteur altijd vanuit de bank zelf heeft plaatsgevonden. Dit is van belang voor een natuurlijke doorstroming van het personeel en het openen van groeimogelijkheden voor deze groep;
 • Het benoemen van de heer Fazal Alikhan zal daarom leiden tot demotivatie van het personeel;
 • Vanwege het feit dat voornoemde persoon nimmer heeft gefunctioneerd in een functie op directie niveau zal er veel stagnatie optreden in de bank operaties.


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. robles , paarse likker , jij wilt ndp poppetje daar neerzetten boefie – boefie – boefie , droplul ga toch naar leonsberg en doe daar je werk als kontenlikker


  Maak melding
 2. De minister bepaald wie op welke positie komt.
  Wie daar problemen mee heeft pakt zijn/haar biezen en vertrekt.
  Er is maar 1 kapitein op het schip.


  Maak melding
 3. Toen tijdens het ndp wanbewind mensen op posities werden geplaatst, was het goed, ondanks het feit dat ze niet gekwalificeerd waren. Maar het is een probleem omdat het weer een Hindoestaans is. Door dit etnisch denken, zal su nooit voorruit komen en blijft het, het meest racistisch land van zuid-Amerika. Soso dong….


  Maak melding
 4. Volgens de statistieken had de vorige regering meer Hindoestanen op beleidsposities dan de overige bevolkingsgroepen, daarom zie je veel Hindoestanen nu in het veroordelingsbankje dan de overige bevolking.


  Maak melding
 5. Koos 28 november 2020 At 09:37

  Macht van de vakbonden moet ingeperkt worden. Suriname gaat hieraan ten onder.
  ============================
  Helemaal mee eens.
  Meeste productie bedrijven door de jaren heen die over de kop zijn gegaan komt door de vakbonden, omdat ze hun macht hebben willen laten zien. Wat heb je nu, niks!!! Zorgen de vakbonden voor de mensen die toen werkloos zijn geworden, Nee!!!


  Maak melding
 6. Misschien is vervanging van buitenaf wel goed. Corruptie begint meestal in kringen van vriendjes op werk zelf en corruptie hoeft niet perse te maken hebben met diefstal, maar alles.


  Maak melding
 7. Allemaal kromme/domme praat hier op wtk. De minister benoemt, maar wij mogen vanuit gaan dat de minister ook een verstandige besluit neemt en niet zoals nu. Iemand van buiten halen voor de hoogste post op VCB is zeer onverstandig. De volkskrediet bank draait goed, heeft geen last van de politiek, dus minister no go por ing gi deng sma in VCB.
  Naast het personeel vindt ook Governor Roemer dhr Alikhan niet geschikt voor deze zware functie.


  Maak melding
 8. Of deze man geschikt is weten we geen van allen hier.
  Of de onderdirecteuren geschikt zijn evenmin
  Of er sprake is van vriendjespolitiek evenmin
  Wat weten we wel
  robles en albert (een nieuwe op de site? of gewoon een zwapneus met een extra account?) gooien het op ras. Hiermee geven zij gelijk aan wie zij zijn . Eigenlijk zou waterkant dit soort vieze vuile racisten moeten verbannen van de site.

  @ Koos ik ben het niet met je eens dat de macht van de vakbonden moet worden ingeperkt.
  Zij moeten opkomen voor de belangen van de arbeiders, zeker in een land als Suriname
  Maar, om zich te gaan bemoeien met benoemingen slaat nergens op. Hier gaat het om het belang van 1 persoon, bovendien valt dit buiten hun takenpakket

  Het verbaast me wel dat de regering zoveel poppetjes vervangt.
  Het verbaast me wel dat de governor mag blijven zitten terwijl hij heeft gefaald en nog faalt
  Hij heeft zelf zijn mond opengedaan over de benoeming lees ik hier. Hoe lang zit hij al in deze functie? Vele jaren? Zoveel jaren dat hij kennis van zaken heeft? Wat heeft hij tot nu toe gepresteerd? Aan welke eisen moet hij zelf voldoen? heeft hij een doelstelling voor zichzelf vastgesteld? Heeft er iemand een doelstelling voor hem vastgesteld.
  Ik denk gelijk terug aan de walgelijke vertoning van de vorige regering, die met klem ontkende dat de heer J. Boussaid het veld zou moeten ruimen. Niet lang daarna werd hem een loer gedraaid

  De argumenten van de vakbond vind ik heel heel zwak
  De huidige leiding heeft goed gepresteerd stellen zij. Mooi, ze zijn hiervoor beloond met salaris. Mooi dan mogen ze blijven zitten.
  Het is een gewoonte; slaat helemaal nergens op. Ja dus? Dus als het minkukels waren moet je ze bevorderen? want gewoonte. Hou op, ga je huiswerk beter doen
  Demotivatie. Nog zo’n zwak argument. Ze maken allemaal minder kans om ooit directeur te worden? Een arbeider werkt en doet zijn best. Hij krijgt hiervoor betaald. Hij hoopt op een hogere beloning, hij hoopt op promotie, maar of de onderdirecteur zijn promotie misloopt zal ze een zorg zijn. Kortom hij wil prettig werken met een goede beloning
  het laatste punt kan wel een argument zijn, maar hoeft dit niet te zijn. Daarvoor zou je meer over hem moeten weten. Hopelijk heeft de minister dit goed onderzocht, want hij is verantwoordelijk.
  De tijd dat je stomweg kan roepen
  best man for the job en hem daarna kan ontslaan ZONDER VERANTWOORDELIJKHEID te willen dragen is walgelijk. zo was het altijd onder bouterse. of dat nu ook zo zal zijn is afwachten. Of de waarzegger van de kermis halen en hem in zijn glazen bol laten kijken (rob


  Maak melding
 9. Het is de macht van de vakbonden die bepalend is. Die zijn teveel politiek gelieerd, je hebt ze aan je zij of niet.
  Het zijn de vakbonden die mede hebben geholpen bedrijven kapot te maken. Als deze bonden hun werk goed deden zoals men het hier probeert te verdedigen, dan had de vorige regering nooit zo ongebreideld mensen in dienst kunnen nemen. Het is ook mede door de macht van de vakbonden dat buitenlandse bedrijven voorzichtig zijn te investeren in Suriname.


  Maak melding
 10. RobG 28 november 2020 At 13:21

  Het lijkt alsof de Abopers, NPSers en PLers het nakijken hebben.🙄 VHP eist nu alle functies op.😁😁😁
  =======================
  Is in ieder geval 1000x beter als het leeg roven van de centrale bank toch, tralala.


  Maak melding
 11. ik ben een mens: niets menselijks is mij vreemd. In Suriname kom je niet verder met je kennis maar met je kennissen. We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Daarom gaan we niet vooruit in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES