President: ‘Geen visum meer nodig voor reizen naar Suriname’ (VIDEO)

23
Paspoort Suriname toeristenkaart

De Surinaamse president Santokhi heeft deze week laten doorschemeren dat reizigers naar Suriname geen visum meer nodig zullen hebben om het land te bezoeken. ‘Suriname wordt een visum vrij land zei Santokhi, tijdens een bijeenkomst met de Guyanese president Irfaan Ali en ondernemers. Volgens hem is het besluit hiervoor al genomen.

Suriname heeft de inkomsten van bezoekers wel nodig, dus zullen die een toeristenkaart moeten kopen om het land binnen te treden zei de president. “Men wil wel betalen, maar men wil geen ‘rompslomp'” zei het staatshoofd. Volgens hem moet het met moderne technologie mogelijk zijn om snelle background checks van bezoekers te doen.

Het visumvrij maken van het land is volgens Santokhi goed voor de economie en het toerisme.


23 REACTIES

 1. Goede ontwikkeling; we moeten in Suriname niet doen alsof ons grondgebied Heilig is, onnodige barrieres opwerpen voor toeristen en zakenlui, die ons land tijdelijk willen bezoeken, is dom.


  Maak melding

 2. President Santokhi/brunswijk heeft het heel goed gezegd, mensen willen geen gedoe, lekker naar Suriname zonder poespas. Dit is geweldig nieuws. Ga zo door president Santokhi/brunswijk,


  Maak melding

 3. Dit is een verkapte visum toeristenkaart is een visum chan je haal die visum weg of niet maar niet rompslomp weghalen maar toristenkaart blijf wand dat is geen visum vrij reizen geld heb je nodig wie hou je voor de gek je blijf maar liegen


  Maak melding

 4. Het is gemakkelijk de deuren van de gevangenis open te stellen voor allerlei bezoekers, terwijl de Surinaamse gevangenen vanwege de gecreëerde armoede en en Corona, nergens naar toe kunnen gaan.
  Diplomatie is ook een manier van goed bestuur, en de grenzen openstellen om economisch gewin is mijns inziens een zwak buitenlands beleid.


  Maak melding

 5. Laten wij rustig afwachten, tek ju ai Luku, de regering moet maar uitleggen wat ze met vrije visum en toch betalen voor een toetistenkaart bedoelen, een beetje verwarrend.

  Ik hoop niet dat de pres bedoelt, dat iedereen welkom is in Suriname om zich te vestigen. Of is het een tralalalaatje!!!!!


  Maak melding

 6. @Poppenkast, de voordelen van een toeristenkaart zijn o.a.: geen wachttijden voor het verkrijgen van een visum en geen lange formulieren invullen voor een visum. Daar komt bij dat een Toeristenkaart goedkoper is dan een visum. En laten we nu eerlijk zijn, de Staat moet er ook aan verdienen (en gelijk hebben ze)


  Maak melding

 7. Ik wil betalen maar geen rompslomp. Geef mij het bankrekeningnummer waar ik het geld moet overmaken en met het bewijs dat ik het bedrag heb overgemaakt wil ik het land binnen komen.


  Maak melding

 8. Kronto edeh jij hebt de hersencellen van ric,wat een dom gelul. Als je geen visa of toeristenkaart kan kopen,dan heb je ook niks om te reizen. Geouwehoer om een paar euro’s om je land te steunen. Straks wil men noggratis vliegen erbij. Ga werken dan kan je een ticket betalen.


  Maak melding

 9. Redskin,
  Een euro munt heeft twee kanten, jouw redenering gaat uit van slechts een kant. Het komt goed uit voor jouw, dus is het goed voor een ieder, jij kan het betalen dus moet een ander gaan werk zoeken om het te gaan betalen. Ik ben blij met mijn kronto cellen, ten minste werken die beter dan die rode garnalen cellen van jouw.


  Maak melding

 10. Met de visa heeft Suriname meer inkomsten dan met een toeristenkaart, het invoeren van de toeristen kaart is alleen maar in het voordeel van de diaspora. De blanke Nederlanders kennen de waarde van het land, en zullen niet moeilijk doen om de visum te betalen.
  Goedkoper maken om meer mensen Suriname binnen te krijgen is het stomste wat je kan doen.
  Onze economie zal op lang termijn meer geld uitgeven dan het binnen krijgt door deze methode, bovendien is ongecontroleerde ecotoerisme schadelijk voor ons milieu.


  Maak melding

 11. Ik denk dat Chan niet doelt op toeristen. Daarvoor is er al de toeristenkaart. Hij zal het makkelijker willen maken voor stagiaires en expats. Dat is inderdaad een hele goede zet als dat de bedoeling is.


  Maak melding

 12. Toeristenkaart en visum moeten voor Surineds worden afgeschaft.

  Een groot deel vd SuriNeds zijn in Suriname geboren en op grond daarvan moet ook de toeristenkaart niet voor hen van toepassing zijn.


  Maak melding

 13. langetab

  Je zou beter moeten lezen en als je het snapt dan pas een reactie geven.
  Een toeristenkaart is in principe ook een visum want zonder toeristenkaart kom je het land niet binnen. Dit is al jaren zo voor de Surineds. Santokhi zal het zoals blijkt niet afschaffen omdat het geld in het laadje brengt voor Suriname.
  Maar waarom ewen toeristenkaart zo duur moet zijn snap ik niet


  Maak melding

 14. duidelijke uitleg Bigi Sma , maar Santokhi moet zich eens gaan beraden dat die toeristenkaart veel te veel kost , en nu ook met corona dat veel geld kost voor de toeristen en Surineds , wat wij horen van vrienden daar in Nederland en Belgie dat voor hen Suriname echt geen vakantie land meer is , veel te duur , , ticket , , covid maatregelingen , voor de helft van de kosten kunnen ze naar vele mooiere landen , bijv, ABC eilanden , of naar Azie , Amerika en zelfs Australie en Nieuw Zeeland , en nog vele landen , , deze regering moet er naar kijken


  Maak melding

 15. hé pony , jou paarse baasje zei toch altijd , tra la la , tra la la , dus daarom zeg je dat , en het is jou toch een worst , , je houdt die worst liever voor je zelf hé , , zoals je paarse maatje viera zei , redt je zelf


  Maak melding

 16. Een Surinamer moet voor een bezoek aan Nederland een Schengenvisum halen. Dat kost inclusief de kosten van VFS Global momenteel 108 euro. Een Surined betaald een slordige 35 euro? En dan nog zeuren dat het duur is? Daarbij zijn retourtickets vanuit Nederland naar Suriname en terug meestal goedkoper dan andersom.

  Ik zou voorlopig niks doen aan de toeristenkaart alvorens een Surinamer visumvrij naar Nederland kan afreizen.


  Maak melding

 17. ook het moderniseren van luchthaven zanderij zal een heel grote vernieuwing zijn!
  ook de zg douaniers mag men gaan vernieuwen.
  een arrogantie van:ik heb hier voor het zeggen!!
  maar dat is typisch Srananmang.als ze voor het zeggen hebben; mie na bassie


  Maak melding

 18. Een goed initiatief om alleen voor een toeristenkaart t betalen, hoe zit het met mensen vanaf 65 jaar. Ik neem aan dat je dan ook geen foto hoeft in te leveren een kopie van je paspoort zou voldoende zijn. Ik zou dat geld voor de toeristen visum via de reisbureau laten innen en 1 keer per maand aan de regering van Suriname over laten maken. Zo heb je al je spullen op een locatie gedaan en dan kan je reizen naar Suriname. succes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.