donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit Suriname17.000 personen die gewerkt hebben tijdens verkiezingen worden eindelijk betaald

17.000 personen die gewerkt hebben tijdens verkiezingen worden eindelijk betaald

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het verkiezingspersoneel dat werkzaamheden heeft verricht tijdens de verkiezingen van 25 mei 2020 wordt in periode 15 december tot en met 24 december 2020 uitbetaald. Dit is op vrijdag 27 november 2020 tijdens een persconferentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) meegedeeld in de Congreshal, alwaar de instructies zijn gegeven aan de verschillende districtscommissarissen.

Het gaat in deze om 17.000 personen. Biza-directeur, Mohamad Eskak legde uit dat een deel van de uitbetaling zal geschieden door bankovermakingen en voor het ander deel met name het binnenland in contanten, door tussenkomst van de districtscommissariaten aldaar. 

Minister Bronto Somohardjo van Biza bedankt zijn collega’s Armand Achaibersing van Financiën en Planning voor de gepleegde inspanning om het geld vrij te krijgen, zonder te lenen en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport voor haar medewerking. Het ministerie van Financiën en Planning heeft een bedrag van ongeveer SRD 50 miljoen vrijgemaakt.

De Biza-minister merkte op dat de uitbetaling lang op zich heeft laten wachten, maar dat dit te maken heeft met de aangetroffen financiële crisis van de vorige regering. Desondanks hebben president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hun belofte voor de uitbetaling waargemaakt. De bewindsman gaf aan, dat het organiseren van verkiezingen niet gemakkelijk en een teaminspanning is van verschillende organen, genoemd in de wet. Hij is niet tevreden met de organisatie van de afgelopen verkiezingen

Somohardjo gaf aan dat het ministerie zich momenteel bevindt in post-electorale fase van de verkiezingen waarbij de verkiezingswerkzaamheden worden geëvalueerd en gekeken wordt naar verbeterpunten. Suriname staat volgens de bewindsman bekend voor het organiseren van transparante, eerlijke, algemene, geheime en vrije verkiezingen.

Hij benadrukte dat er samen gezorgd moet worden dat het goede imago van Suriname verder excelleert. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

7 REACTIES
 1. Wat mij betreft zijn verkiezingen de komende 15 jaar niet nodig. De huidige regering moet de kans krijgen om het land weer op te bouwen. Ndp mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding
 2. Sappel, deze vraag is ook gestelt door limbo. het antwoord is dacht ik ook al gegeven.
  Het lijkt mij, maar ik ben geen accountant of econoom dat er nu geld binnenkomt. Ik weet niet waarvandaan, maar het zal wel belasting zijn dat nu geïnd word.


  Maak melding
 3. pony , , deze regering werkt en krijgt geld binnen , , maar jou paarse regering bouta-adhin leenden alleen maar geld , en dat moest boefdraad regelen , , en zie wat van toren hoge schuld die jou paarse regering heeft achtergelaten , , en ook hebben ze geld gestolen van het volk ( kasreserve ) voor zelfverrijking , , dat ze nu die 17 000 mensen geld geven omdat ze gewerkt ???? hebben met de verkiezingen , , de huidige regering moet dit terug draaien , , laten die 17 000 mensen naar ocer en leonsberg gaan om daar hun gram te halen


  Maak melding
 4. dus pony jij hoort ook bij die mensen die niet klagen om belasting te betalen , , geen wonder jij hebt toch genoeg verdient de laatste 10 jaren paarse stront


  Maak melding
 5. Ik kan mij herinneren dat ik een tijdje geleden een stuk heb geschreven over de economische wet van de Verminderende meeropbrengst oftewel “The law of the diminishing returns’ en in mijn stuk heb ik het een en ander toegelicht met een simpel theoretisch voorbeeld. Iemand vroeg mij achteraf of ik het een en ander met een praktijkvoorbeeld kon staven en ik moest zwijgen omdat ik op dat moment geen voorbeelden voorhanden had. Welnu beste vraagsteller: een beter voorbeeld als het bovenstaande bestaat niet. 17.000 mensen op de stembureau’s van een klein landje als Suriname is overduidelijk te veel. Los van de vraag wat voor werkzaamheden deze mensen hebben verricht kan je het aan je blote oorlellen aanvoelen dat ze elkaar gaan tegenwerken in plaats van medewerken en mijn conclusie: geen wonder dat de verkiezingsuitslag zo lang op zich heeft laten wachten wordt hiermede bevestigd. Bouterse, adviseurs etc. Jullie hebben hiermede voor de zoveelste keer bewezen dat er geen denkers binnen de NDP aanwezig waren en overduidelijk een ramp(hebie) voor Suriname zijn geweest. Laten wij bidden dat jullie nooit meer in het politiek centrum terugkeren ter voorkoming dat wij op Honduras gaan lijken. Twee orkanen binnen korte tijd kan je vrijwel niet overleven. Santokie , bewijs je kennis en kunde door economischer te werk te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES