zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandRuud Gullit aangeslagen na overlijden Maradona

Ruud Gullit aangeslagen na overlijden Maradona

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlands oud-voetballer Ruud Gullit is net als velen aangeslagen door het overlijden van de Argentijnse voetballegende Diego Armando Maradona Franco. Hij kwam op 25 november 2020 in La Plata in zijn thuisland, op 60-jarige leeftijd te overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand.

De 58-jarige Gullit kent Maradona van de tijd dat ze tegen elkaar hebben gevoetbald in de Italiaanse serie A (filmpje onder). Maradona kwam uit voor Napoli en Gullit voor Milan en ze werden beiden als de grootste spelers van dat moment gezien.

Gullit kent hem echter niet alleen van het voetbal maar ook persoonlijk. De twee hebben elkaar vaker buiten het voetbalveld om ontmoet. De laatste keer dat Gullit en Maradona elkaar ontmoette was in 2017 (foto) toen de Argentijn op bezoek was bij een wedstrijd van PSV tegen AZ. Volgens Gullit is Maradona nog altijd de beste voetballer aller tijden.

Na het overlijden van de Argentijns oud-voetballer is er in Argentinië drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Een zware slag is dat. Maradona heeft de wereld op stelten gezet. Ongeëvenaard waren zijn kunsten. Eigenhandig Argentinië het wereldkampioenschap bezorgd. Condoleances aan de familie ,het Argentijnse volk en natuurlijk de rest van het universum. Je had Pelé , Maradona en vervolgens heeft pakiratigri nooit betere voetballers aangetroffen. Rust zacht Maradona. You are written in the stone.


  Maak melding
 2. Was een goede voerballer,dat zeker.
  Maar verdrietig erom zijn?
  Zag eruit als een vet varken,leefde ongezond, wite spul gibg vaak door zijn neus, moet je dan verdrietig om zijn, heeft het zelfgezocht.
  Kijk maar naar pele 80 jaar oud en ziet er nog vitaal uit.


  Maak melding
 3. 35 jaar lang ongelimiteerd zuipen en snuiven heeft dit als gevolg.

  Deze dikke heroïne junk heeft jarenlang zijn best gedaan om zo te eindigen……e viola 👋👋👋👋👋👋


  Maak melding
 4. @ redskin verhaaltjes aan het maken?? wanneer ben ik failliet gegaan dan??
  een wereld voetballer??? is alleen een mening van sommigen.
  geleefd? ja duhhh anders kan je niet dood gaan eikel.
  mijn reactie bevalt je niet, dus is niet van toepassing??? typisch eigenwijs zeikerdje met een grote bek.


  Maak melding
 5. @glenn
  schande?? omdat mijn mening jouw niet bevalt?
  ben tenminste geen opvreter of rover van het land, zoals meer dan de helft van de bevolking.
  dus die schande valt dan wel mee.


  Maak melding
 6. Je praat erg naïef directeur zonder bedrijf. Waarom denk je dat er in Argentinië nationale rouwdagen zijn ingelast? Heus niet vanwege de leefstijl van Maradona. Als voetballer wordt hij in eerste instantie geërd. Wat hij allemaal uitgespookt heeft ,komt voor zijn rekening. Hoge bomen vangen veel wind en Maradona heeft altijd geprobeerd om aan de verwachting te voldoen van de mens. Op een gegeven moment kon het niet meer . Je moet blij wezen dat je niet in zijn positie gezeten hebt. Als je de vertaalslag maakt, was Maradona een Einstein ,een Picasso en Mozart. Gewoon geniaal ,maar hoge bomen vangen veel wind. Het zijn geen gewone hoge bomen.


  Maak melding
 7. Hé azijnpissers hier op wtk, altijd afgeven op NDPers en andersdenkenden en nu zijn jullie elkaar zelfs aan het opvreten hahaha, wat een wereld!!!!!!!🤡🤡🤡


  Maak melding
 8. Het is heel triest hoe zijn leven gegaan is. Jammer dat sommige mensen niet met weelde om kunnen gaan en als je omringd wordt met parasieten die je niet willen corrigeren, dan ben je gedoemd ten onder toegaan. Weet niet of zijn ma en pa invloed op hem gehad hebben, het zijn vaak degene die je met beide benen op de grond houden. Volgens een documentaire zou de maffia ook een rol gespeeld hebben in zijn drugsgebruik toen hij in Italië voetbalde. Erg hoe het gelopen is, dat geldt voor meerdere ex top sporters die aan lager wal geraakt zijn.


  Maak melding
 9. Ruud Gullit, oud Surinaams-Nederlandse voetballer. Niet omdat een bakra een Surinaamse vader heeft is hij Surinaams-Nederlands, Ruud is volgens mij nog nooit naar Suriname geweest, toen hij nog een rasta kapsel had, bezocht hij Jamaica en liet hij Suriname links liggen. Je kan hem.dus eerder een Jamaicaans-Nederlandse blaka bakra noemen.


  Maak melding
 10. t Moeilijkste van t voetballen wat Diego heeft gedaan en wat ik zelf heb gezien, was dat hij in een zware wedstrijd ((halve?) finale Wereldkampioenschap) vanaf t middenveld iedereen die hij tegenkwam passeerde en uiteindelijk ook de keeper.

  Ik vraag me altijd af , of Pele dat ook s heeft gedaan.


  Maak melding
 11. Maradona was een klasse beter dan Pelé. Maradona was met zijn onnavolgbare dribbels van zestien tot zestien gevaarlijk. Pelé alleen in het 16 meter gebied van de tegenstander. Maradona was rebels en dit trekt nu eenmaal veel mensen aan. Neen voor mij was Maradona de beste voetballer allertijden.


  Maak melding
 12. Ik zag laatst een documentaire over Maradona. Zijn val (verslaving) was het gevolg van de wraak die de Italianen op hem namen nadat Argentinië Italië in Napels had uitgeschakeld op het WK. De Napolitanen waren aan de hand van Argentinië en did pikte de rest van Italië niet. Ze zonnen op wraak en stelden Maradona verantwoordelijk.
  Ook de FIFA/UEFA deden mee om hem uit te schakelen (bn van 15 maanden, strenge dopingcontrole op specifiek Maradona), want ze wilden niet dat Argentinië weer de wereldkampioen zou worden op het WK in de US. Dat zou een zware slag zijn voor het door het met Europese geld gedomineerde FIFA.


  Maak melding
 13. Een mooie voetballer die echt alles kon met de bal. Als mens heeft hij de pech gehad in aanraking te zijn gekomen met drugs.
  Maar niks is verloren, want over 10 jaar wordt hij weer geboren en wordt opnieuw de allerbeste voetballer ter wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES