Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname heeft nieuwe rvc

1
Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname heeft nieuwe rvc

Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (rvc). De installatie vond plaats op dinsdag 24 november ten kantore van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De zittingsperiode van de vorige rvc onder leiding van Jenny Johns-Christopher was reeds verstreken. De regering moest hierdoor een nieuwe raad invullen. Er is een enorme uitdaging weggelegd voor de nieuwe rvc met betrekking tot het structureel probleem van het medicamenten beleid voor zowel de inkoop alsook het beleid omtrent de reorganisatie van het BGVS.

De nieuwe rvc zal de minister ondersteunen bij het farmaceutisch beleid en in dat kader gaf de minister ook gelijk aan dat ter ondersteuning van het medicamenten beleid, hij besloten heeft om een wijziging aan te brengen in de organisatiestructuur van het ministerie van Volksgezondheid, namelijk met de opzet van het onder directoraat Farmacie, waaronder de diverse instellingen en werkarmen van het ministerie met betrekking tot het farmaceutisch beleid zullen vallen.

Het onderdirectoraat moet een directe ondersteuning geven aan het BGVS, maar ook voorstellen doen voor het beleid omtrent medicamenten voorziening en gebruik, preventie en genezingsondersteuning.

De nieuwe rvc bestaat uit Wilfred Balraadjsing als president-commissaris en de overige leden zijn Marijke Mangal, Javier Jessurun, Hemwatie Ramadhin, Annisa A Beni, Freddy Palata en Ewald Gefferie.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.