zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameVp Brunswijk benadrukt belang bilaterale relatie Suriname - Nederland

Vp Brunswijk benadrukt belang bilaterale relatie Suriname – Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft het belang van de bilaterale relatie tussen Suriname en Nederland benadrukt. De bewindsman heeft naast het belang ook aangehaald dat deze relatie gestoeld dient te zijn op principes van wederzijds respect en gelijkwaardigheid. Het is nu tijd dat wij met het voormalig moederland, Nederland, na meer dan 300 honderd jaar, op basis van gelijkwaardigheid en wederzijdse erkenning en respect voor elkaars soevereiniteit, een politieke, sociale, educatieve win-win relatie aangaan”, aldus vicepresident Brunswijk.

De vicepresident heeft tijdens zijn toespraak bij de Bijzondere Openbare Vergadering van De Nationale Assemblee, in verband met de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, zich nog meer geuit over de toekomst van de relatie tussen Suriname en Nederland. “Het zal de republiek Suriname en het Koninkrijk der Nederland sieren om na 45 jaar, bijna een half op volwassen wijze, met verantwoordelijkheid en respect met elkaar om te gaan. Ik denk dat het de eis is van beide volkeren om te gaan naar een high quality dialogue. Dit, in wederzijds belang.”

“De wereld van vandaag vraagt om diepe en doorleefde vriendschap. Zij vraagt ook een adequate oplossing voor gerezen onenigheden of conflicten.  Dit alles om te kunnen komen tot een situatie van vreedzame ontwikkeling. De geschiedenis eist dit van onze beide naties. Wij, de Surinamers van vandaag, zullen deze opdracht in eerlijkheid en met volle overtuiging uitvoeren”, aldus de vicepresident.

Vp Brunswijk benadrukt belang bilaterale relatie Suriname - Nederland
Vp Brunswijk en zijn echtgenote op Srefidensi – foto (c) Ronnie Brunswijk

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Je hoort het wel een goede oplossing vanwege het grenzen onenigheden en conflicten.
  Dat is pas goed gezegd en hoop dat het ook gebeurd want het wordt tijd.


  Maak melding
 2. Les Make Surinam Great Again Wir Shaffen Das.

  Beste Bourgondiër’s

  ik Vind Ronny Brunswijk Soms Ook Een Hoofd Pijn Dossier , Maar Zijn Wens Is In Vervulling Geraakt. Face 2 Face Met Minister Blok Buitenlandse Zaken..

  Ronny Brunswijk Die Had Het Nooit Onder Stoelen Of Banken Verscholen Dat Het Zn Brandende Wens Is Dat Suriname Weer Met Nederland In Zee
  Moet.

  Leek Me Een Mooi Moment Om Me Te Maken. (Zie pic)


  Maak melding
 3. Tsja, meneer de fotograaf; one in a million shot.

  Brunswijk straks op RTL, ik heb de here Jezus om hulp gevraagd, en kijk hier op mijn cellulair. Hij heeft 10 kg goud gevonden.

  Ik snap niet waarom die ndp ex-con en autist een podium krijgt tijdens de algemene vergadering vh DNA. Only in suri zit je 1 dag in jail en de volgende dag te liegen op een regeringsvergadering.

  Stelletje ongeregeld zooitje!


  Maak melding
 4. Suriname en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  De huidige relatie tussen beide landen is meer dan politiek. Beide volkeren zijn elkaars naasten. Zij steunen elkaar, discussieren met elkaar, vullen elkaar aan, geven elkaar gezelschap en genieten van elkaar.

  “Dekolonisatie” is een politieke spook dat de relatie met onze naasten beangstigt. “Dekolonisatie” is een verzonnen illusie om de aandacht af te leiden van de werkelijkheid.

  Suriname en Nederland zijn nu elkaars gelijken, beide met nazaten die liever niet terugkijken naar de zwarte bladzijden. Maar liever kijken naar mogelijkheden om samen op te trekken en om van en met elkaar te genieten.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding
 5. Psssssssssssst Dag Schoonheid

  Qqqq Sammy The Queen

  Ik Heb Meer Details Nodig Om Een Goed Oordeel Over Jou Te Kunnen Vellen Hoe Leuk Je Ben

  Zullen We Maar Eerst Met Je Foon Nummer Beginnen Dan.


  Maak melding
 6. Stef Blok, die lijkt te doen alsof een boer die kiespijn heeft. Moeilijke confrontatie. Denk dat hij straks nog een hoop heeft uit te leggen in de tweede kamer.
  En die idioot vindt dat we de VP niet strafrechtelijke mogen vervolgen. Wat voor idioot is dat. Deze figuur lijkt mij niet dat hij alles op een rijtje heeft. Bij rijpt meer en meer de opvatting dat hij zijn Diploma heeft gekocht. Dat weet ik nu zeker na alle koeterwaals van hem.
  Weet niet wat hij allemaal heeft toegezegd aan die Hellings en consorten die insubordinatie aan het plegen is ??? NDP adepten. Faciliteerders van de drug mafia gelieerd aan de NDP en Bouterse.
  Wij trouwens gaan geen ondermijning faciliteren, VP. Wij moeten een integere politiekorps hebben. Niet eentje met hele en meervoudige criminelen. VP, ik wil nog rustig kunnen slapen. En met mij heel veel Surinaamse burgers.
  Soms denk ik, ik kan ben beter beroofd worden door iemand op straat dat ik beroofd wordt door een zoon van Hermandad, die dank zij de ABOP politieagent mag spelen.


  Maak melding
 7. Esmerald , volkomen met je eens , die ex vp ndp-er , had toch niet het woord moeten voeren namens de boevenpartij ndp , nauwelijks een dag vrij uit de jail , wat een aanfluiting , die ndp stoort zich aan niets , en zal telkens weer met iets komen om de nieuwe regering in een kwaad licht te zetten , , maar die aardappelen-uien kop adhin zal weer snel opgepakt worden en weer terug geplaatst wordt in de jail


  Maak melding
 8. Deze dag is bestemd voor de bevolking van Suriname maar is weg gekaapt door de politiek
  jammer dat dit gebeurd is, men heefd er een staatslieden feest van gemaak en een derde wereeldtparade opgevoerd als of we zogenaamd een moderne solide leger bezitten ,belachelyk


  Maak melding
 9. Het lijkt mij dat de Brazilianen, Chinezen en Guyanezen zich
  gezegend voelen in Suriname en volop genieten.
  Tot de Surinamers zeg ik,
  Geef Suriname een plaats in je hart en je zult net als alle
  nieuwkomers gelukkig zijn.


  Maak melding
 10. Dat verdachte ex- VP Ashwin A. op het podium stond verraste nog meer mensen. Parmissar zou eigenlijk namens de NDP spreken. Bee had Ashwin A. en Parmissar op hun plaatsen kunnen zetten maar koos voor de reputatie van ons land en bleef professioneel.
  Het is gewoon een stukje aandachttrekkerrij van de NDP.
  Ashwin Aloedin wordt van ernstige misdrijven verdacht. En dan is het ergste niet de vernielingen maar valsheid in geschrifte. Een VP dat zich schuldig maakt aan valsheid in geschrifte is onbetrouwbaar.

  De NDP bevestigt door Ashwin Aloedin te presenteren als hun nieuwe leider hun onbetrouwbare mentaliteit en identiteit.


  Maak melding
 11. Mooie toespraken. Die van Santokhi vond ik een echte uitschieter: met vallen en opstaan, maar wij blijven staan, ik voeg eraan toe; en wij gaan voor niks en niemand liggen, Bondru na wi krakti. Ondanks onze verschillen, onze ruzies, ondanks ja ondanks alles……Sranan na wi, wi na Sranan!!!!! Op naar de volgende 45 jaren.

  Overigens, wat een stelletje idioten hier, lopen te schelden op onze Nationale Srefidensi dag, niks is goed, echte debielen.


  Maak melding
 12. Pony
  Er zijn genoeg die zijn gaan liggen. Kijk maar hoeveel nakomelingen Dino heeft geproduceerd.
  Suriname wilt produceren toch welnu neem een voorbeeld aan Dino alleen kunnen ze deze productie niet (voorlopig) exporteren omdat de kwaliteitscontrole en certificering ontbreekt


  Maak melding
 13. Dus al ik goed lees wort de alcoholist crimineel staatsmiddelen vernieler en dief Ashwien madhertjod aloe baba adhien de nieuwe mislijder van de ndplee. Wat een schande aan de familie adhien.


  Maak melding
 14. geen gezicht die hersenloze Bravo bij Stef blok. Ik vraag me echt af, hoe hij heeft gecommuniceerd met die blok. Ik hoop wel dat hij al die moeilijke woorden wel begreep hahahahahahhahaahah hersenloze staatsimbeciel, kowlo bankrover, verkrachter, coke-dealer, je bent een schande voor het land, ga terug naar je bush, of je inter moengo tapoe.
  Op dit toneel ben je een schande voor de regering!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES