zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politie per direct in actie

Surinaamse politie per direct in actie

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname gaat per direct actie voeren. Dat wil zeggen dat bepaalde politie werkzaamheden niet uitgevoerd zullen worden. De actie volgt na de algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politie Bond (SPB) vanmiddag.

Volgens SPB bestuurslid Gentle is het actiemodel dat de politie morgen niet mee doet met de Srefidensi parade en defilé en gaat de politie drumband en muziek eruit. Ook het Regio Bijstandsteam (RBT) en het BID-team op de luchthaven voeren actie. Verder zullen er geen COVID-19 represailles genomen worden.

De SPB eist van de minister van Justitie en Politie dat de hele lichting rekruten van 2019/2020 beëdigd moet worden en bevorderd tot aspirant agent van politie. Ook de beëdiging van de onderinspecteurs moet in orde worden gemaakt.

De actie zal duren totdat deze twee zaken in orde zijn gemaakt. Voor SPB voorzitter Hellings is de maat nu echt vol.

UPDATE: de actie is opgeheven na overleg met vp Brunswijk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Alle afval eruit wegens werkweigering. Wie hoog spel wil spelen kan behoorlijk omlaag vallen.
  Graag onderzoek naar het arbeidsverleden van de leiding die opgeroepen heeft tot staking.
  Een stok is zo gevonden
  Who the fuck denkt dit schorem dat ze zijn.
  Uiteindelijk zullen ze inzien dat ze weer dom bezig zijn en staat de leiding helemaal alleen net als pique


  Maak melding
 2. Wie zijn of haar werkzaamheden niet uitvoert zoals dat is overeengekomen bij de werkovereenkomst/contract is bepaald, zal voor de gevolgen moeten in staan.

  De minister moet kijken of hij ze niet op staande voet oneervol kan ontslaan, met aantekeningen: ongeschikt voor het politiewerk, de taken van uitvoering van het werk niet naar behoren te hebben uitgevoerd zoals dat is vastgelegd in het politiereglement, de regels heeft overtreden, zijn superieur de minister van Justitie en politie te kijk heeft gezet, onfatsoenlijk gedrag. Eens maar nooit weer. U wordt bedankt voor bewezen diensten, levert u per direct uw dienstwapen en uniform in, U kunt gaan. Daar is de deur. Tek joe bondroe dai hoepel op.


  Maak melding
 3. Ai ,tan teki. Moro schot e volg. Het eerste schot zal ervoor zorgen dat je een dekking opzoekt. Maar , je bent er niet vanaf. Je zal toch moeten kijken waar de schoten vandaan komen. Niet voor niets komen mensen in actie nietwaar? Het wordt verdomd moeilijk als er iedere keer schoten op je gericht worden. Zoek een oplossing.


  Maak melding
 4. Ik ben géën lid van de SPB., Mijn werk gaat door waarvoor ik ben aangenomen. Ik ben aangenomen door het Volk om hun te dienen. Vanavond ben ik aan het werk.


  Maak melding
 5. Dat de hele lichting rekruten van 2019/2020 beëdigd moet worden en bevorderd tot aspirant agent van politie. Ook de rotte appels.
  Onder Bouta hadden ze dit nooit geprobeert. De hele politie leiding zou gereshuffeld worden.

  Stelletje lam zakken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 6. aj baja, het bekende recept- schieten, schieten en nog eens schieten. Laat dit nou net iets zijn dat bouters niet kan gebruiken.
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig

  BTW heeft bhoefdraad zich al gemeld of is hij nog aan het dokken als een bobojantje

  Misschien kan het buitenland politiediensten komen verrichten. Schop verraders eruit.


  Maak melding
 7. Dit doe je niet als verantwoord persoon. Die onbevoegde rekruten kunnen 3x op hun hoofd gaan staan, je bent ongeschikt. Die bondsman spoort niet. Minister volhouden! Defensie erbij halen.

  Opeens mogen onbevoegden wel worden aangenomen. Maandenlang een gezeik over diploma’s en bullshit en plots wordt dit geaccepteerd. De politie wordt betaald met jullie belastingcenten en is in dienst van het volk.

  Maar goed, doodse stilte, ik zou in mijn hok blijven, geen politie, gratuzz covid halen geen avondklok en vrij drugs vervoeren. Wat een volk!


  Maak melding
 8. Zoals de NDP het deed: wie niet werkt maar staakt krijgt niet uitbetaald en wordt vervangen !

  Er zijn er genoeg die geschikt zijn en willen werken.

  No aksi sa yu kondre jan du gi yu,
  na aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 9. Leden van de politie bond, wij dienen het Volk en geen persoonlijke belangen dat er nu een gladharige als President zit of een kroeskop als President zat. Wij zijn er om het Volk te dienen. Laat je niet misleiden door deze gasten die hun persoonlijke belangen voorop stellen. Wees integer, daarvoor hebben we getekend.


  Maak melding
 10. Wie kunnen wij (de burgers) aansprakelijk stellen wanneer deze (niet geschikte) rekruten na aanstelling naar huis gaan met (door ons betaalde) dienstwapens en vervolgens huisgenoten en ook buren gaan bedreigen en vermoorden. De Politie bond of meneer Hellings?


  Maak melding
 11. Pad van dialoog opzoeken en bewandelen maar zeker niet toegeven met een mes op de keel.
  Minister jij bent degene die betaald en bepaald maar wees verstandig en laat het niet escaleren maar zeer zeker wel laten merken dat er maar 1 de baas kan zijn en dat ben jij minister.
  Overal ter wereld is de politien en leger geordend en gaan bedeesd om met zulke zaken en zullen geen al te grote bekopzetten waardoor ze aan het eind van het liedje beschaamd zullen zijn en ongeloofwaardig zullen overkomen bij het bakzeil halen.

  Common sense gebruiken politietop en geen zaken roepen en eisen waarvan jij en het korps de dupe van kunnen worden.


  Maak melding
 12. Vrij spel voor de criminaliteit. Ze durfden dit niet de afgelopen 10 jaar, toen opa D EN zijn paarse criminele boevenbende aan de macht waren.
  EN ze stellen zich a -nationaal op door minachting te tonen voor 45 jaar onafhankelijkheidsviering van de Republiek Suriname. Shame on you, zonen van hermandad.


  Maak melding
 13. Minister van Justitie en Politie ziet u het verslag over Hellings wat het resultaat van zijn psychologische test was.

  Deze man moet aan een nader onderzoek onderworpen worden of hij wel of niet geschikt is voor het politiewerk.

  Mocht het resultaat van hem wat het psychologisch onderzoek onder de maat te zijn, is dat een goede reden om hem op staande voet oneervol ontslag te geven met de aantekening ongeschikt voor het politiewerk.


  Maak melding
 14. De politiebond is er voorstander van dat het korps volgestopt wordt met ongeschikte kandidaten. Nu dit is uitgelekt zullen de burgers weinig respect hebben voor de politie. Daarnaast zie ik een vorm van sabotage van de nieuwe regering door de politietop die vooral bestaat uit NDP figuren. Het is geen geheim dat namen van sommige politietoppers regelmatig opduiken in zaken van de onderwereld.het is goed dat de Nederlandse politiebond hierover uitvoerig geïnformeerd zodat ze ze zich niet blindelings scharen achter de Surinaamse Politiebond. Ook bij de Nederlandse politie is de screening streng. Met een getuigschrift van de lagere school kom je niet in het korps.


  Maak melding
 15. Hellings weet heel goed dat deze actie niet proportioneel is en dat iedere agent die nu gaat staken zijn baan riskeert. Puur uit machtspolitiek, en mogelijk op aandrang van anderen, gaat hij op dit moment een staking afkondigen. Een duidelijk veel te zware stap die niets met een arbeidsconflict maar alles met politiek te maken heeft.
  Hopelijk zien de agenten dit tijdig in en gaan ze niet met vuur spelen. Hopelijk laten ze zich niet voor het duidelijk politiek gemotiveerde karretje spannen. Ik vraag mij ook af hoeveel agenten werkelijk, beteland en actief, lid zijn van die bond


  Maak melding
 16. Mooi visitekaartje met al die hoge gasten in het land. De politie heeft sinds de onafhankelijkheid niets betekent. Ze moesten altijd onderdanig zijn aan de militairen maar corruptie hebben ze altijd in hun vaandel gehad.
  Ik ben benieuwd naar de stakingsbrekers en hun opkomst denk dat het een grote sjene wordt voor de boutakawfoetoebois in de politiedienst.
  Die kip op de bovenstaande foto lijkt heel erg op tijgerbaard de onberispelijke ex minister van justitie. Mag hij daarom zo een grote scheur opzetten?
  Op een dag als die van morgen haal je als een werknemer met een eed aan land en volk dit niet uit. Zouden ze zoiets ook durven aan de vooravond van 25 februari jl?


  Maak melding
 17. Bij een arbeidsconflict moet er gepraat worden. Net wat Bigi Sma zegt, in dialoog gaan, praten over oplossingen etc en niet de boel laten escaleren.
  Al die heethoofden hier geven zichzelf een brevet van onvermogen, zijn ongeschikt voor leiding gevende functies.

  Esmeralda, we wachten nog steeds op jouw referaatje over 45 jaar Srefidensi, WAT, het is kort dag. Zijn er nog andere liefhebbers, Koos, Para express, e. a., ook de NDPers mogen meedoen, ben benieuwd naar de meningen.


  Maak melding
 18. Lees ook het artikel en de namen in het artikel van 20 nov jl in Star met de titel:
  “Korpschef Prade dient pg Baidjnath Panday van repliek”
  En bedenk dat over 6 dagen een andere belangrijke zaak voor het hof komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES