Onderwijsinspecteurs getraind in data-analyse en rapportage

2
Onderwijsinspecteurs getraind in data-analyse en rapportage

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in haar onderwijsvernieuwing een start gemaakt met de training van haar korps aan inspecteurs. Een van de vernieuwde taken van het inspectieteam is om een juist beeld te krijgen over het onderwijs en het monitoren van de kwaliteiten in onze onderwijsvernieuwing en onderwijsverbetering. De eerste training ging daarom over data-analyse en rapportage. Een concreet doel was het ontwikkelen van competenties om data te verzamelen, analyseren en te interpreteren om het onderwijs te verbeteren op scholen.

De vernieuwing in het onderwijs is gericht op de ontwikkeling van leerlingen en studenten dan het overbrengen van de leerstof. Onderwijskwaliteiten waarop data verzameld kan worden zijn o.m. de optimale toegang van het onderwijs voor elke leerling of student in elk district van Suriname; het betekenisvol leren en het inspirerend lesgeven krijgen een centrale rol in het onderwijs om de ontwikkeling van leerlingen en studenten te stimuleren en verbeteren.

Het Surinaamse korps leerde onderwijsrapporten te schrijven en hoe deze te presenteren aan verschillende stakeholders van het onderwijs. Dit gebeurde tijdens een online workshop, welke gehouden is van 17 t/m 20 november door de Jamaicaanse Inspecteur-Generaal Maureen Dwyer. In totaal hebben 43 inspecteurs, waarvan 2 in Nickerie, de workshop online bijgewoond.

Data is de cijfermatige weergave van de werkelijkheid en een doordacht actieplan gebaseerd op deze data zal uiteindelijk leiden tot verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs. De data voorziet stakeholders van informatie om te komen tot effectief onderwijsbeleid voor onze onderwijsvernieuwing.  De gedachtegang is tevens dat conclusies, besluiten en acties niet moeten worden genomen op basis van emotie of meningen, maar op basis van gedegen onderzoek en het vaststellen van feiten om ons onderwijs te helpen verbeteren.

2 REACTIES

  1. Er is anno 2020 tooling op de markt die je ondersteund in de uitvoering van data analyse.
    Voor pakweg €800 incl. licentie kun je een dergelijk pakket aanschaffen die wel eerst geconfigureerd moeten worden voordat je er wat aan hebt. Kibana elastic is zo’n tool.


    Maak melding

  2. En waar haalt men 800 euro of te wel 13600 srd voor zo’n leerpakket???????????
    Ik denk niet dat de gemiddelde onderwijsgevende Gekke Henkie is in Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.