In deplorabele staat verkerende lokalen OS 3 Meerzorg worden aangepakt

9
In deplorabele staat verkerende lokalen OS 3 Meerzorg worden aangepakt

De lokalen van OS 3 Meerzorg die in deplorabele staat verkeren, worden aangepakt. Het gaat om vier lokalen van een van de vijf vleugels van de school in Suriname. De situatie kreeg heel veel aandacht nadat een bezorgde ouder foto’s ervan had geplaatst op social media.

Districtscommissaris Mohamedsafiek Rajab van Commewijne is een van de eerste personen die actie heeft ondernomen. Van bureau first lady heeft hij materiaal ontvangen en de Surinaamse ministeries van Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling en Sport zijn ingekomen met manschappen.

In het weekend is men gestart met het herstellen van de plafonds en het bestrijden van houtluizen waarmee de school ook te kampen heeft. De lokalen zullen aan het einde van het werk ook geverfd worden. Tijdens de uitvoering was de burgervader ook aanwezig.

De ‘aangetaste’ vleugel verkeert al jaar en dag in deze situatie. Naar verluidt heeft de directeur meerdere malen aandacht ervoor gevraagd, maar echte hulp bleef uit. Er werden steeds alleen mensen gestuurd om houtluizen te bestrijden.

9 REACTIES

 1. Het leek wel een school die gebombardeerd werd in de tweede wereldoorlog ,terwijl anderen in de miljoenen zwemmen. Achterlijke gekke zieke wereld.


  Maak melding

 2. Bouta en zijn ndp-zaagsels hebben nooit aandacht hieraan geschonken. Ik kan mij tijdens het wan-bewind beelden herinneren van ouders die in deplorabele staat verkerende, onhygienische toiletten op scholen hadden gefilmd en dat op facebook hadden geplaatst.
  De schoonmakers kwamen niet opdagen, dus gingen ouders zelf de toiletten schoonmaken omdat ze zich zorgen maakten over de gezondheid van hun kroost op die school.
  Als de ndp een 100ste van het geleende geld daaraan hadden besteed, hadden kinderen in Suriname onderwijs onder betere omstandigheden. na wan troe-troe sjeng…


  Maak melding

 3. Ik telde 4 bazen en 1 werker bij deze activiteit. Het is een goed initiatief, maar als iedereen de handen uit de mouwen steekt zijn wij sneller en veel verder.
  Dit is geen commentaar , maar het viel mij direct op.


  Maak melding

 4. Alle Surinamers moeten zich schamen dat het zo lang duurt voordat wij zulke, eenvoudig op te lossen, wantoestanden herstellen. Met een beetje goede will en ‘gotong royong’ had het, vooral in Commewijne, niet zo lang moeten duren


  Maak melding

 5. Mij is opgevallen dat de DC, in samenwerking met de samenleving, achterstallige onderhoud cq renovatie aanpakt.
  Waar de vorige regering het opgaf, gaat onze deskundige regering verder.
  Verbeteringen zijn duidelijk zichtbaar.
  Onze kinderen, moeten straks de wereld leiden.


  Maak melding

 6. goed gezegd Leek , de vorige regering gaf het niet op , , maar stak het geld dat voor onderhoud bestemd was in eigen zakken , , maar jij bedoelt toch dat onze kinderen straks ons Suriname gaan leiden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.