zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnregelmatigheden bij lichting rekruten Korps Politie Suriname

Onregelmatigheden bij lichting rekruten Korps Politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Na onderzoek voor het Quick Scan Team zijn er onregelmatigheden aan het licht gekomen bij de recente lichting politierekruten. Het ministerie van Justitie en Politie heeft daarom besloten opnieuw testen af te nemen. Dit gaf minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan tijdens de regeringspersconferentie op vrijdag 20 november.

In de lichting 2019-2020 zijn er 174 personen, die de Elementaire Politie Opleiding hebben gevolgd. De beëdiging en aanstelling van de rekruten zijn aangehouden. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat bepaalde rekruten niet aan de gestelde voorwaarden voldoen. Zo zou er sprake zijn van ongunstig resultaat van de medische en/of psychologische test en van het milieu en/of antecedentenonderzoek.

De rekruten met een gunstig resultaat na de nieuwe testen en onderzoek, zullen beëdigd en aangesteld worden als politieagent. Over de groep die negatief uitvalt in resultaat zal er nog een besluit volgen. Verder informeerde de bewindsman ook dat de lichting 2020-2021, waarvan de werving en selectie zijn afgerond, on hold is gezet voor een scanbeurt. Het blijkt namelijk dat de eerdergenoemde constateringen zich ook hier voordoen.

Met de Surinaamse Politie Bond (SPB) zijn gesprekken gaande over de door de bond aangenomen motie. Er ligt een besluitenlijst van het ministerie bij de SPB. Het onderhoud met betrekking tot looneisen zal in januari 2021 aanvangen.

Het ministerie is bezig met een nieuw project voor het aanmaken van nieuwe rijbewijzen. De afdeling Rijbewijzen is reeds gestart met de invoer van de gegevens van personen die geslaagd zijn voor hun rijexamen. Wanneer het project van start gaat, zal er meteen een aanvang worden gemaakt met het printen van de nieuwe rijbewijzen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid als de nieuwe rijbewijzen ook in oosten kunnen worden opgehaald.

Minister Amoksi waarschuwt ook tegen een tweede golf van COVID-19 in Suriname. Hij richt zich vooral tegen feestgangers. “Wij moeten ons niet veilig wanen. COVID is er nog steeds. We hebben geen capaciteit voor een tweede uitbraak.” Het blijkt namelijk dat veelvuldig feesten worden georganiseerd met meer dan het toegestane aantal personen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Is te verwachten zie maar de verkeersslachtoffers elke dag doodsoorzaak nummer 1 in Suriname door samenwerking van corrupte agenten en rijscholen. Mensen die niet eens de verkeersregels kennen. Rijbewijzen kopen voor 300 euro met als gevolg gevaren in het openbaar verkeer. Mensen die worden aangehouden met drugs door een eenvoudige telefoon van een drugsbaas, wordt drugs teruggegeven en de persoon invrijheid wordt gesteld. Politie die tjoekoe met camera beelden als bewijs wordt vrijgesproken met een verzinsels verhaal had de persoon geld geleend. De hele politie bond en de korpschef moet bedankt worden.


  Maak melding
 2. Die Minister Moet Vervangen Worden. Men Vertelde Dat Hij Bij De Rechterlijke Macht Zat,
  Vandaar De Overstap. Ik Heb De Indruk Dat Ze Daar Ook Af Van hem wilde,

  Toen Santokie In Het Begin Kenbaar Maakte Dat Zijn Minister De Dream Team Gaat Zijn Klapte Ik In Mijn Handen. Ik Dag Bij Me Zelf.. Mooi Mang

  Als Dit Het Is.. Bizaar,

  Ons Land Moet Goed Bestuurd Worden. Daarom Is Het Van Groot Belang Dat Er Top Bestuurders Op De Minister Posten Geplaats Moesten Worden, En Geen Koeken Bakker


  Maak melding
 3. ach Frank , , deze paarse eikel ivanoff limburg(limbo), heeft op zijn PC off Laptop off andere media , de knop Caps Lock geactiveerd , en die dommerik vind elk letter met een hoofdletter zo spannend , en hij geilt daarop , maar zijn reacties zijn letterlijk onder de maat , , hij is net zo dement als zijn baasje bouta , , alleen die bouta weet niet wat een hoofdletter is


  Maak melding
 4. ja deze laatste lichting (kinderen) zijn door die paarse ratten , begin 2020 op een dwaalspoor gebracht , zij zouden super agenten worden ( hitler jeugend ) ( het hakenkruis zit nog steeds op de voorgevel van de hoek Kwattaweg net voor de DSB bank , en de Kernkampweg ,bij de stoplichten , een of andere tegelzaak, bouwmarkt , , en die chineese eigenaar vind dit hakenkruis mooi , doet hem ook denken aan wij zijn de almachtige


  Maak melding
 5. 70 % zou niet geschikt zijn en niet voldoen aan de minimale eisen.
  Belfort wilt niet dat de ongeschikte rekruten brodeloos worden gemaakt en wilt dat ze ondanks niet geschikt zijn toch beedigd worden. Belfort kiest eerder voor een slechte kwaliteit Politie Korps dan voor herstructureren.

  Er zou een afdeling “Handhaving” ingericht kunnen worden dat ondergeschikt is aan de politie maar wel aanvullend en ondersteunend. Voor kleine akkefietjes, toezicht op straat, etc. kunnen zij ingezet worden ingezet.
  De kwaliteit van de korps blijft hoog, veiligheid op straat neemt toe en niemand wordt brodeloos.

  Ik vraag me wel af of Min JusPol Amoksi zelf wel geschikt is. Ik heb zo mijn twijfels.

  Wij willen een veilig en rechtvaardig Suriname.
  Jij toch ook.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES