Braziliaan betrokken bij dood Surinaamse militair doodgeschoten

6
Braziliaan betrokken bij dood Surinaamse militair doodgeschoten
De doodgeschoten Braziliaanse bendeleider van een groep criminelen.

Deze Braziliaanse man, die ook in Suriname gezocht werd voor diverse berovingen in het binnenland, is donderdag in Brazilië om het leven gekomen bij een vuurgevecht met een tactische eenheid van de Braziliaanse militaire politie.

Het gaat om de 36-jarige Júlio César da Silva Souza, ook wel bekend als ‘Kiko’. Waterkant.Net verneemt dat hij bendeleider was van een groep criminelen, die vorig jaar november de 47-jarige Surinaamse militair Mario Vlijter doodschoten in het binnenland.

Vlijter zou voor het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) in het goudkamp bezig zijn met het verzamelen van informatie voor de dienst. Hij werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen.

Da Silva Souza behoorde volgens de politie tot een criminele organisatie die ook in de omgeving van het Braziliaanse Boa Vista verantwoordelijk zou zijn voor diverse roofovervallen. De tactische eenheid besloot een inval te doen in het huis van de man, omdat zij informatie had dat er daar wapens zouden liggen.

De crimineel was daar echter niet van gediend en besloot op de politie te schieten. Die vuurde terug, waarbij de man zwaargewond raakte. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij kort daarna kwam te overlijden. De politie nam 4 wapens in het huis in beslag.

Waterkant.Net verneemt verder dat de doodgeschoten crimineel ook een tijdje in Suriname was opgesloten wegens verschillende berovingen. Hij en zijn bende schroomde niet om het vuur te openen op de Surinaamse politie.


6 REACTIES

 1. dit is echt gerechtigheid , maar die kloot had terplekke dood moeten gaan ( 2kogels meer was het gelukt )
  kijk dit is een mooie les voor de Surinaamse elite korps , hoe ze criminelen moeten aanpakken (of niet Viera) , , dus op met jou elite korps naar leonsberg en schiet die grote crimineel bouta aan flarden , , maar dat durf je niet hé Viera , je kunt jou liefje niets aan doen , o o , maar toch doen hoor , , je zal als heldin begraven worden


  Maak melding

 2. Zo Suriname ik zou zeggen leer van Brazilië hoe men zulke criminele moet opsporen.
  Aangezien er heel veel Brazilianen in Suriname zijn is verstandig om met Brazilië samen te werken. Het Suriname geen wint eieren opleveren.


  Maak melding

 3. Die Brasjons zien het binnenland als het wilde westen. In hun eigen land zijn ze niks. Hier in Suriname komen ze Joe Dalton en Billy the Kid spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.