Kanhai: ‘Surinaamse ex-vicepresident in vrijheid gesteld’

37
Oud-vicepresident Ashwin Adhin

De voormalige vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin, is vandaag in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris (rc) heeft de inverzekeringstelling onrechtmatig getoetst. Adhin’s advocaat Kanhai zou dit bevestigd hebben aan diverse Surinaamse media.

Adhin werd maandag thuis opgehaald door de politie. Zijn aanhouding had te maken met vernielingen van apparaturen van het kabinet van de vicepresident tijdens zijn bewind.

UPDATE: over Adhin’s vrijlating is onduidelijkheid. Enkele Surinaamse media melden achteraf dat hij nog niet op vrije voeten is. Het Openbaar Ministerie zou beroep tegen zijn vrijlating hebben aangetekend. Op basis hiervan mocht hij toch niet naar huis.


37 REACTIES

 1. Ach ja, de varkens hier zullen wel weer roepen dat er vuur is waar er rook is. Het is duidelijk dat Adhin politiek uitgeschakeld moest worden om de begroting die opgebouwd is uit leugens en misleiding, zonder commentaar goed te keuren want ze wisten dat hij die aan flarden zou schieten. En dem lagi dagu fu NPS nanga dem dom buriki fu ABOP die zaten erbij en keken ernaar, enkel maar om hun positie te behouden. Landverraders allemaal! Maar tja kun tja kun, karma wil have his day!!


  Maak melding

 2. Zonder de motivatie van de RC is dit artikel eigenlijk weinig zeggend.
  Blijkbaar was de RC van mening dat alle documenten en stukken om straks het proces tegen Adhin aan te spannen al verzameld zijn en dat de verdachte niet meer instaat is bewijzen te verduisteren of samen te spannen met andere verdachten. Gezien wat er nu al in d emedia verspreid is lijkt het er op dat er een duidelijke zaak komt en dat Adhi straks veroordeeld gaat worden voor deze misdaden. Zijn andere misdaden komen daarna nog


  Maak melding

 3. Adhin je heb nu de mogelijkheid om Zelf op te hangen of van de bosche brug te springen. RC weet dat je weer gepakt wordt maar dit keer via het parlement.. je bent een vloek voor de familie ADHIN


  Maak melding

 4. Openbare ministerie maakt je huiswerk eerst goed voordat je actie onderneemt. De wet Bescherming van politieke ambtsdragers heb je alleen in Suriname om geld te stelen van de samenleving. Recht voor 1 recht voor allen. Waarom heeft de Front in het verleden het niet geschrapt uit onze grondwet. Hopelijk wordt deze wet dit jaar alsnog geschrapt.


  Maak melding

 5. Dus toch. Dit is zo duidelijk. Men wilde met Adhin praten maar dat zou teveel achterdocht wekken bij de ndp. dus werd er iets onbenulligs verzonnen, waardoor hij vrij kon praten.
  Deze koeleie naait alle partijen zolang het hem maar goed uitkomt.
  Nu nu moet men extra gaan oppassen. Niemand weet aan wiens kant hij staat, als puntje bij paaltje komt verandert hij weer van gedachten.
  Volledig ONBETROUWBAAR


  Maak melding

 6. SR herald meldt dat de inverzekeringstelling onrechtmatig is.
  Star nieuws meldt hoger beroep en geen in vrijheidstelling.

  Ben benieuwd wat waar is.

  Adhin heeft zichzelf al beschuldigd met alle gedoe. Er zijn 3 verklaringen plus Brunswijk.
  Men hoeft echt niet te denken dat iemand het in zijn of haar hoofd haalt nu iets te gaan verklaren dat Brunswijk niet goed uit komt.

  Adhin hangt.


  Maak melding

 7. Hij zit nog achter de tralies hoor!!!
  Fijn weekend met je bamie en trie in de bajes.

  Wat een brutaliteit vd ndp om vrijheid te eisen. Schaamteloos gedrag om te juichen voor een verdachte, wat een mentaliteit.
  Walgelijk!

  President graag extra geld vrij maken om de corruptie onderzoeken te versnellen en de prio’s aanpassen.
  De teams moeten er bovenop zitten, check, check dubbel check.


  Maak melding

 8. Het lijkt erop dat deze procedure fout in scene is gezet. Ashwin Aloedin is rijp voor meerdere aanklachten.
  Bouta is ook opvallend terughoudend.

  Wordt er voorbereid op le moment supreme ?

  Justitia Pietas Fides.

  Gado de wi fesiman. Krakti !


  Maak melding

 9. Heel verwarrend. Ik de vooravond vernam ik dat de aanhouding is verlengd terwijl een ieder weet dat de regels van het Recht met de voeten van de VHP en het O.M waren betreden. De VHP en de Procureur Generaal hebben de rechtsregels zwaar overtreden.


  Maak melding

 10. Eenmaal een dief, altijd een dief. De verdediging van ex-VP door de ex-P, die overigens ook voor eeuwig getekend is als massa moordenaar, luidde: die computers en cameras waren al afgeschreven, waar praten we over?
  Ik had nooit geweten dat er dure wegwerp computers en dure wegwerp cameras bestonden, die na een paar jaar gebruikt te zijn, daarna waardeloos waren.


  Maak melding

 11. Santokhi en leden van zijn kabinet staan schaamteloos en sluw te liegen over de financiën bij de overheid. Het gaat puur om eigen belang. Hij en zijn regering zijn zogenaamd het perfecte beeld terwijl de vorige regering de boosdoener is.

  Santokhi doet het voorkomen alsof zijn regering het slachtoffer is van het handelen van de vorige regering. Hij hoopt hiermee positieve aandacht te krijgen door over van alles en nog wat leugens de wereld in te sturen. Vooral het liegen over geld is belangrijk voor Santokhi en leden van zijn kabinet en zijn politieke partij.

  Geld is macht en dat weet Santokhi als geen ander. Naar de buitenwereld doet hij het voorkomen slsof zijn regering geen geld heeft. Hij is zo zielig. Hij kan de aflossingen van de leningen niet meer betalen ondertussen geeft hij wel veel geld uit aan bonussen die meer dan 100.000 personen gaan ontvangen. Met de bonus hoopt hij zijn afgang te stuiten. Zijn ordinaire valuta maatregelen hebben de mensen in een diepe armoede val laten terechtgekomen. De leningen kan hij wel aflossen maar het geld geeft hij liever als bonus aan ambtenaren, gepensioneerden en overige uitkeringsgenieters om zijn positie te redden. Ook het schaamteloos laten oppakken van de gewezen v.p. is poging van hem om de aandacht af te leiden.


  Maak melding

 12. je kunt altijd nog zijn nek omdraaien , , en Dazlinger zou zeggen tijd voor een nekschot , , of bouta geeft hem zijn koord van zijn sportbroek en zo kan hij die om zijn nek doen en zich aan een stoel ophangen ( gelijk aan dat van Roy Horp) , maar daarvoor heeft bouta hem al vermoord , zo deed bouta het ook met zijn beste vriend Horp ,, daag adhin daaaaaaaag


  Maak melding

 13. Sowieso heeft Ashwin Aloedin een probleem. Er zijn strafbare feiten gepleegd dus linksom of rechtsom, vroeg of laat zal hij en al die andere oplichters de consequenties moeten accepteren.

  En zo zie je maar hoe het NDP-volk is. Ineens hebben ze weer vertrouwen in vrouwe Justitia, zolang het maar in hun voordeel is.
  Rare mensen dat NDP-volk, ze zijn in ieder geval zelf niet rechtvaardig maar beschermen en verdedigen criminaliteit.


  Maak melding

 14. RobG

  Denkt u nu echt dat Santohki in staat ia Lazard voor zijn karretje te spannen en er mee weg kan komen om Oppenheimer niet te betalen of NL te verleiden voor 25 november naar Su te komen.

  RobG als de NDP zo sterk zou zijn dan was Boefdraad niet van de aardbodem verdwenen.

  Kijk aub even naar de waterval aan schulden die boven water kwamen als correcties van allerlei vreemd gedoe in 2019. Die cijfers zijn nog onder Boefdraad boven water gekomen en niet onder Aichembersing.

  De nieuwe regering is al vaker met meer navolgbare cijfers in het parlement geweest dan de vorige regering in 10 jaar.

  Natuurlijk raak je de stank van de oude politiek niet direct kwijt en worden er rekeningen vereffend. Echter Adhin hoeft op weinig clementie te rekenen. Hij heeft zijn hersens geheel verkeerd in gezet en is gaan geloven in zijn eigen onzin. Lees aub het boek met de honderden verworven heden uit de NDP tijd. Er blijft weinig van over als je er de schulden tegen overzet en wat er echt gerealiseerd is.


  Maak melding

 15. Geen twijfel meer mogelijk, het is overduidelijk dat je niet spoort @Robg.
  Wat een kolder komt uit je strot, man man man.

  De mofina-ndp snapt vanwege het ocer-gebrul niet dat het geld aan de bovenkant vd ndp piramide gestript is, en oa gebruikt wordt voor de kerstbonus aan de onderkant.
  Zelf de top autist begrijpt het niet; waar doen ze het van vroeg hij.
  Nou het was een idee van één van de stagiaires.


  Maak melding

 16. schipper er is een tijdbom geplaatst op je scheepje , en zal spoedig geactiveerd worden, , ja en dat is het einde van schippertje , , o ja vraag of paki-RAT-igri met je mee wilt varen , , dan zijn wij ook van hem verlost , , en jullie hebben dan toch een mooi zeemansgraf


  Maak melding

 17. deze man wordt de volgende President, daar mag je zeker van zyn, dit soort handelingen van de regering maak de man alleen maar populiarder, het geeft een beeld van wat de vhp eigenlyk is


  Maak melding

 18. RobG: verbazend is die onzin die je hier op wtk. uitkraamt. Dus Santoki liegt over de leningen die jou baas met boefie is aangegaan invl.betreffende aflossingen en het verhogen van het leenplafond wat in de praktijk ver boven BPP uitkomt?
  Nou, je bent de draad volledig kwijt en verzint tekens weer iets nieuws als afleidingsmanoeuvre om deze regering in het kwaad daglicht te plaatsen. In al die maanden dat ze aan de macht zijn, hebben ze niet 1 lening afgesloten. Zeker weten dat jou baas Bouta dat niet na kan doen.


  Maak melding

 19. Meer en meer rijpt bij mij de opvatting dat deze kloot, Brunswijk zijn diploma heeft gekocht. Hoe kan je zo dom zijn, om je te bemoeien met de rechterlijke macht. Begrijpt hij dat de machten in een parlementaire democratie zijn gescheiden. Dat de uitvoerende macht zich niet mag bemoeien met de rechterlijke macht.
  Ik denk dat Suriname niks aan deze figuur heeft. Zou als ik de grootste coalitiepartij in dit kabinet ben, gaan denken aan de duurzaamheid van deze kabinet en aan de toekomst. Want de toekomst voorspelt niet zo veel goeds. Wat opgebouwd wordt door de noeste arbeid van de VHP zal weer verwoest worden door de ABOP in coöperatie van de NDP. Ik hoop dat de VHP tot een duurzaam Suriname komt, waarbij de kinderen van Suriname die nu nog in de schoolbanken zitten, een welvarend Suriname tegemoet gaan. En niet een roofland Suriname.
  Brunswijk is niet de partner die Suriname tot grote hoogten moet brengen.


  Maak melding

 20. Die zware criminelen konden een fris en fruitig blaadje wel goed gebruiken. Hij kan nu heel gemakkelijk poepen. Moet je goed op letten hoe die nu loopt, patja patja.


  Maak melding

 21. En, hoe nu verder, de hier gehate Adhin komt op vrije voeten en dan…..
  Men maakt van een mug een Olifant, ook toevallig het symbool van de VHP hahaha.
  Misschien een idee, Adhin overhalen van kamp te wisselen, zou het lukken!!!!
  ===
  Bouterse is misschien onaantastbaar, omdat hij dossiers van relevante politieke kopstukken heeft aangelegd met belastbare feiten die hen chantabel maken, ze eten immers uit dezelfde ruif en komen elkaar regelmatig op plekken tegen waar de gewone Surinamer niet welkom is.
  ===
  Waarom is Brunswijk plotseling op het toneel verschenen met het verhaal dat hij en Adhin contact hebben gehad over de spullen, dit had het onderzoeksteam van de PG al binnen enkele minuten kunnen weten, want dan had Adhin dit al aangehaald bij zijn aanhouding en gewacht van had gemaakt, maar omdat het toen nog niet speelde en pas later is opgedist, hebben zij hem terecht vastgehouden. Als dit niet waar is, waarom heerst er nu verwarring over zijn vrijlating. Misschien omdat onderdelen van het onderzoeksteam niet mee willen werken en politiek onder druk wordt gezet.
  Is dit de zoveelste doofpot affaire in de maak, want Suriname stikt ervan.


  Maak melding

 22. Adhin is weliswaar in vrijheid gesteld.
  Maar is in zichzelf opgesloten. Hij weet dat het nog niet afgelopen is.
  Hij is constant bezig de vluchtwegen te zoeken, ik hoop alleen dat hij niet voor de korste weg kiest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.