Opzetten zonnepanelenpark in Coronie

4
Opzetten zonnepanelenpark in Coronie

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) is vorige week gestart met het opschonen van een terrein aan de Arthur Flustraat. Het terrein wordt bouwrijp gemaakt om een zonnepanelenpark op te zetten. Het is een pilot project van de EBS waarbij zonne-energie gebruikt zal worden om de gemeenschap te voorzien van elektrische energie.

Een deel van de energie die overdag wordt opgewekt door de zonnepanelen wordt opgeslagen in batterijen om deze ‘s avonds te gebruiken. De uitvoering van dit project ligt in handen van de subcontractor HSW Energy NV. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren. Dit project wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank.

In december zal er een minibeurs gehouden worden om de Coroniaanse gemeenschap te informeren over het zonnepanelenpark. Ook zullen er flyers en folders verdeeld worden. Districtscommissaris van Coronie, Maikel Winter, vindt het een uitstekend project, omdat de ondernemers gebruik kunnen maken van schonere en duurzame energie.


4 REACTIES

 1. Eindelijk heeft de EBS het licht gezien. Zelfs in Nederland met ’tjorotjoro’ zonlicht in vergelijking met Suriname, benut men meer zonne-energie. Als zonnepanelen invoerrechten vrij ingevoerd mogen worden, zullen veel burgers zelf zonnepanelen op hun dak zetten, maar daar denkt de overheid/EBS niets aan te verdienen, dus kunnen we het (voorlopig?) vergeten. Als (alle) Surinamers minder aan energie hoeven uit te geven, komt dat hele samenleving ten goede. Laten we hopen dat ook binnenkort de overheid het licht ziet en ervoor zorgt dat zonnepanelen goedkoop beschikbaar Komen voor iedereen.


  Maak melding

 2. Ik weet het niet, maar ik moet plotseling aan Max uit Coronie denken die z’n 40e verjaardag vierde.
  Familie was zo lief geweest om een Party-bus te organiseren voor een tour rond Coronie; per slot van rekening laat je een veertigste verjaardag niet zomaar aan je voorbijgaan.
  Aan het eind van de bustour werd aan Max gevraagd wat hij het leukste vond van de tour.
  Max antwoordde; “al die borden langs de weg met de melding “Max. 40”.


  Maak melding

 3. Dom om bomen te kappen voor zonnepanelen.
  De nieuwste technologie onderzoekt hoe van bomen zelf – die efficiënter omgaan met het zonlicht – electriciteit kan worden verkregen. Over 20 jaar zal een land met veel bos (bomen) een grote stroomleverancier zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.