zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Diaspora Instituut Suriname (DIS) gelanceerd

VIDEO: Diaspora Instituut Suriname (DIS) gelanceerd

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens deze bijeenkomst is gisteren in Suriname het Diaspora Instituut Suriname (DIS) gelanceerd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking heeft daarbij een uitgebreide presentatie gehouden.

De Surinaamse president Chan Santokhi is blij met dit instituut. Volgens hem is de diasporagemeenschap belangrijk voor onder andere kennis, investeringen, onderwijs en het uitdragen van Suriname voor toerisme.

Het staatshoofd gaf aan dat het wenselijk is om diasporakapitaal aan trekken. In dat kader is een commissie ingesteld voor het opzetten van een diasporafonds en eventueel diasporabank.

Bekijk een videoverslag van FOCUS:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Yu Lau Maar Mi No Lau

  Beste Mensen

  Een Plan Die Nooit Ten Uit Voer Gebracht Gaat Kunnen Worden Blijft Een Plan

  Ik Denk Niet Dat De Diaspora Gek Zijn Om Hun Kapitaal Uit Een Veilig Land Gaat Willen Halen Om Naar Suriname Toe Te Brengen

  Koning Albert Ramdien Heeft Een Rijke Fantasie Laat Hij Maar Lekker Verder Dromen


  Maak melding
 2. Ik mag aannemen dat vele van jullie hier op WTK zich zullen aansluiten bij de DIS(ik bedoel geen avondmaal) en gehoor geven aan de hulpkreet van de regering.

  De felheid in verdediging van deze regering spat er vanaf, de grote liefde voor Suriname, mi kondre troe, vervult vele harten, de drang om van Suriname een geweldig land te maken kent geen grenzen, de wil de corruptie te verdrijven is zeer sterk, het rechtsgevoel, de barbaren van de vorige regering op te sporen en te berechten is groot, allemaal aanwezig, in elk van jullie.

  Santokhi verwacht jullie met open armen, de warme zonnestralen zullen jullie verkoelde harten weer verwarmen. Opo kondre man oeng opo, Sranan grond é kari oeng.
  Jullie zijn de Lafayettes van deze tijd, de buitenlandse reddingbrigade, de diaspora, de redding van Sranan.


  Maak melding
 3. Surinamers staan klaar om 5000 huizen de komende jaren te gaan bouwen .
  Jammer dat de Corona er gekomen is ,zonder Corona had je een heel andere beeld in Suriname nu .

  Wij in Nederland staan klaar om te komen helpen daar Suriname ook maar weinig mensen heeft .


  Maak melding
 4. Suriname krijgt niets, helemaal niets van niemand, daar hopen jullie op. Daar ging de sekte ndp vanuit. We stelen ons suf, als er dan een nieuwe regering komt mogen zij gaan bedelen, mogen zij impopulaire maatregelen nemen die het arme volk zwaar raken. En als, als alles geregeld is, geld binnen geharkt is dan dan komen wij het volk wijzen op de afgelopen zware jaren. We beloven ze van alles, en een kinderhand is gauw gevuld, net als een lege buik.
  Maar de fossielen kunnen zichzelf niet eens verschonen, laat staan een volk leiden.
  Dus als jullie vooruit willen komen dan op eigen kracht. Nul komma nul van ons, noch van Nederland noch van de EU, noch van de VS, noch van ……….
  Jullie moeten door het dal, jullie moeten voelen, jullie moeten lijden dan, misschien dan gaan de ogen open en bestormen jullie die mongolen die jullie dit hebben aangedaan.
  Zoek de oorzaak en vernietig deze


  Maak melding
 5. Ik Ben Geen ECONOOM Mijn Enigste Diploma Die Ik Ooit Gehaald Heb In Mijn Leven Is Mijn Zwem Diploma. Een Ider Kan Ook Aan Mijn Schrijfstijl Zien Dat A Dies No Kisie Skoro. Maar Goed.. Nix Mis Mee. Maaaaaaaaaaar

  Ik Zet Mijn Leven Op Het Spel Dat Er Iets Niet Klop Binnen Regering Santokie

  Santokie Heeft Een Failliet Land Over Genomen. Eerste 2 Maanden Moest De Minister Van Financien Bij De Banken geld Lenen Om De Ambtenaren Te Betalen. Nu Zijn We 4 Maanden Verder Wil Men Me Komen Wijs Maken Dat Er Nu Zoveel Geld In De Staats Kast Zit Dat De Minister Van Financien Bonussen Gaat Uit Geven.

  Waar Komt Al Dat Surinaams Geld In Eens Vandaan..

  Ons Land Kent Geen Economische Journalisten. (Journalistiek) Financieel Journalistiek

  Vandaar Van Zelke Dubieuze Handelingen


  Maak melding
 6. Wil Santokie Het Surinaams Volk Nu Wijs Komen Maken Dat Er Zoveel Surinaams Geld Verdiend Is Dat De Banken Hun Geld Al Hebben Ontvangen En Dat Er Zoveel Surinaams Geld Over Is Dat De Minister Bonussen Gaat UIT GEVEN.

  Mi No Kisie Scoro Maar Ik Hoop Dat Er Iemand Is Die Zich Zal Verdiepen In Deze Zaak

  Ik Vertrouw Het Niet Baas


  Maak melding
 7. Waar komt dit geld vandaan? Deze vraag vind ik interessant. Misschien dat rob less nu wel antwoord geeft.

  waterkant.net/suriname/2020/11/06/regering-komt-met-srefidensi-en-kerst-bonus/#comment-1601381

  Robles 6 november 2020 At 20:17
  Waar gaat dat van betaald worden?

  John 7 november 2020 At 17:01
  ………….. een retorische vraag rob less?

  Nooit een antwoord gekregen. het handelsmerk van rob, rbro en rob less

  het antwoord op de vraag waar het geld vandaan is gekomen ligt erg voor de hand. Tenminste als je rustig nadenkt en niet bevooroordeeld bent. Just common sense.
  La me helpen; waar komt al het geld vandaan dat in de schatkist ligt?
  Precies,
  Goed zo jochie

  Waarom zou je je leven op het spel zetten voor het spel van politici??
  Dit doet me denken aan die jampa die zijn leven wilde geven voor bouterse.
  BTW is deze jampa dood?😁😁😁😁

  Waarom zou iemand dit doen?
  Het enige dat ik kan bedenken is dat je iemand verafgood (jampa) of wil sterven om er voor te zorgen dat de tegenstander van je afgod het leven laat (Limbo)
  ” Ik Zet Mijn Leven Op Het Spel Dat Er Iets Niet Klop Binnen Regering Santokie”
  DIT IS ONGEZOND!!!!! al stelt je leven misschien weinig tot niets voor


  Maak melding
 8. Handig om eerst de bijdrage vd ex-diaspora onder de loep te nemen. Wat doen ze voor suri behalve rondhangen in het casino en op social media.

  Mijn voorstel is tomaten en pepers planten en kippetjes voeren. Kunnen ze vervolgens uitdelen aan de mofina.
  Oppas voor werkende alleenstaande moeders is ook een idee. Kun je de kids bijscholen en voorlezen tijdens de oppas. Kortom wat doet de ex-diaspora cq remigrant. Deze mensen zitten goed in de slappe was. Misschien extra CO2 belasting laten betalen in euro cq us dollars.


  Maak melding
 9. Ik denk dat het inderdaad goed is om de investeringen van de diaspora de afgelopen 45 jaar onder de loep te nemen; zowel de LEGALE als de ILLEGALE investeringen, roerend en onroerend. Dan zullen we zien, hoe bepaalde geldstromen zijn gelopen en lopen. En WIE bezig is met DRUGSCRIMINALITEIT en WIE niet.
  Niet dat gebral van opa D gisteren, dat de huidige regering bezig is met zwaar witwassen. Geval van: dief roept, hou de dief.
  Opa D, waar is Dino, hoe staat het met Jannasch, hoe staat het met boerenveen? En al jouw kornuiten, die op audiëntie kwamen vanaf 25 februari 1980 inclusief pablo E?
  Dus onderzoeken die hap graag.


  Maak melding
 10. Als Deze Regering Het Voor Elkaar Kan Krijgen Dat Ze Binnen 2 a 3 Maanden De Banken Terug hebben Betaald En Dat De Regering Op Eigenkracht De Maandelijkse Betalingen Kunnen Doen .. Moet Jij Je Afvragen Waar Het Land Financeel Over Anderhalf Jaar Gaat Zijn.

  Suriname Gaat Dan In Staat Kunnen Zijn Om Een Tunnel Onder De Suriname Rivier Richting Commewijne Kunnen Bouwen.

  Ik Blijf Dit Zeggen En Ik Zal Dit Ook Blijven Herhalen.
  Suriname Heeft Geen Financeel Expert Onderzoek Journalisten Of Economische Journalisten
  Daarom Is Het Makkelijk Voor Elk Regering Die Aan De Macht Komt Het Surinaams Volk Te Belazeren.


  Maak melding
 11. Poppenkas of tele poppie Suriname SUCCES!!!!
  Het land die erg goed is in bedelen voor de surinaamse rovers. Surinamers maken Surinamers kapot. Hoe dan Suriname helpen ontwikkelen. Is dit een grap of zo..


  Maak melding
 12. Niemand van jullie gaat zich aanmelden bij Santokhi !!!, jammer, eerst hier op WTK 10 jaar lang ageren tegen Bouterse en zijn kliek, en nu Santokhi aan de macht is een veel te grote broek aantrekken. Jullie geloven tog in Santokhi en zijn regering.
  Welnu mensen, waar blijven de daden, wie wil tomaten gaan plukken, wie wil meehelpen aan prijscontrole in de winkels, bij de importeurs, wie wil met kleine bootjes een veerdienst helpen onderhouden, wie wil bij de politie, wie wil als lagere ambtenaar aan de slag, wie wil bij de FAL bananen gaan telen, wie wil bij de vuilophaaldienst werken, wie wil in de klein tuinbouw werken, wie wil in de koeien houderij werken, wie wil als hovenier werken in de stadsparken, wie wil helpen de wegen te onderhouden, wie wil meehelpen de stad Par’bo schoonhouden, wie wil in de bouw werken, veel huizen bouwen, als stratenmakers, wie wil zorgen voor voldoende us dalla, wie wil voor ons de koers stabiliseren, animo?, geef jullie op , Sranan heeft jullie nodig, er is veel werk te verrichten, niet alleen op “bijltjes” dagen.

  WAT, hier ligt voor jouw een kans om een uitzendbureau op te starten, plenty jobs.


  Maak melding
 13. hé pony , wat denk jij , dat we dat zullen doen , , neen hoor we zijn gepensioneerd en hebben onze aov , dan meer dan 45 jaar werken , , dus doe het zelf , , o ja jij zal het zeker niet doen , jij weet niet wat werken is , en je houdt je handje op toch daar bij de gemeente


  Maak melding
 14. hé limbo (ivanoff limburg , , iedereen hier op WTK wist allang dat je ongeschoold bent , en dat zwemdiploma hebt je zeker gekocht , je kunt nog niet zwemmen op het droge , dus daarom begrijpt jij niets en je lult maar wat in het ronde , , stop ermee eikel , en denk eens na om toch nog naar een school te gaan , doei doei


  Maak melding
 15. MET ANDERE WOORDEN; ER IS GEEN KADER IN SURINAME.
  Ook de kip, tomaten, uien, knoflook en aardappel ontbreekt.
  WAT EEN GEESTELIJKE ARMOEDE en ZELFVERLOOCHENING.


  Maak melding
 16. Ik heb totaal geen vertrouwen in het Diaspora Instituut Suriname. Het draait teveel om geld. Je gelooft toch niet dat ik mijn zuur verdiende geld ga storten op diasporabank. Hebben ze een vergunning van AFM om hier bancaire activiteiten te kunnen doen. En welke boeven krijgen de leiding van die bank. Laten die initiatiefnemers middels deze bank hun zwart geld witwassen. Ik kom daar niet tussen.


  Maak melding
 17. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: Diaspora Instituut Suriname (DIS) gelanceerd.

  @Pieter 20 november 2020 At 11:34
  Je hebt in deze ook groot gelijk. En het AFM zal het zeker in de gaten houden.

  Raadpleeg ook het volgende artikel.
  Daarin zitten bepaalde DIASPORA FIGUREN die de dienst reeds jaren uitmaken.
  Google naar (Bron):
  ECLI:NL:RBAMS:2020:1722, Rechtbank Amsterdam, C/13 …uitspraken.rechtspraak.nl
  Uitspraken:

  Instantie
  Rechtbank Amsterdam
  Datum uitspraak
  13-03-2020
  Datum publicatie
  13-03-2020
  Zaaknummer
  C/13/679921 / KG ZA 20-153
  Rechtsgebieden
  Civiel recht
  Bijzondere kenmerken
  Kort geding
  Inhoudsindicatie
  Een Nederlandse bank mocht de rekening van een Surinaamse bank opzeggen vanwege onder meer het gevaar van witwassen.
  Vindplaatsen: Rechtspraak.nl JONDR 2020/567
  Verrijkte uitspraak

  Forumleden/Reageerders, raadplegen jullie zelf het uitgebreide vonnis.
  Stof tot NADENKEN.


  Maak melding
 18. Altijd gedacht dat diaspora, zij die buiten hun oorspronkelijke woongebied wonen, dus immigranten, betekende. Maar tegenwoordig betekent het meer, diaspora is een fenomeen.
  Ik heb geluisterd naar de heer Makka, man wat kan die vent lullen uit zijn nek, gaf een heel andere draai aan het begrip diaspora. Volgens Makka bezit diaspora veel kapitaal, diaspora heeft instituten, bezit bedrijven, ze hebben kennis en kunde, kortom diaspora is geen individu, maar een bundeling/cluster van alles wat een land nodig heeft om een ander land te helpen.
  Makka deed mij denken, aan de goede man, meneer Gadden, statenlid. Een grapje deed de ronde met Gadden als hoofdpersonage. Gaande een vergadering, vroeg meneer Gadden het woord, het onderwerp ging over het financiële plaatje van een project gesponsord door de EEG, dus vroeg Gadden het woord en zij: wie is meneer EEG, die ken ik niet, toen zij iemand, Gadden ga zitten, het is geen meneer maar een Europees gemeenschap, een instituut geen mens. (anders verwoord maar de essentie was hetzelfde)


  Maak melding
 19. Santokhi denkt misschien dat alle Surineds rijk zijn. Zoals ze vroeger in Suriname dachten over de landgenoten die naar Holland waren vertrokken en met vakantie kwamen pronken. De waarheid is heel anders. Nog geen 1% van de Surineds is heel rijk. De meeste doen het goed, maar tegen de 40% zit tegen het minimum aan of zit er net over heen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES