dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameWilgo Valies aangetrokken als beleidsadviseur voor SRD 8.000 per maand

Wilgo Valies aangetrokken als beleidsadviseur voor SRD 8.000 per maand

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-vakbondsleider en NPS’er Wilgo Valies is per 1 november voor de duur van een jaar door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aangetrokken als beleidsadviseur 1e klasse. Valies krijgt hiervoor een bezoldiging van ruim SRD 8.000 per maand.

Voor de functie is een afgeronde master of doctoraal vereist. Ondanks Valies slechts een MO-A akte bezit is hij aangetrokken. In een raadsvoorstel is als toelichting aangegeven dat de oud-vakbondsleider vanwege zijn jarenlange ervaring en know how in het onderwijs als docent op ener VOS school en zijn expertise op het beleidsgebied is aangetrokken.

Critici vinden het niet in de haak dat wederom iemand die niet voldoet aan alle vereisten voor een functie wordt geaccomodeerd. Daarnaast zijn zij er niet over te spreken dat ondanks verjonging meerdere keren beloofd is door de regering in Suriname, dat nog steeds uitblijft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

42 REACTIES
 1. Dit vind ik spijkers op laag water zoeken. Als de heer Valies bepaalde expertise meeneemt dan is er niks aan de hand. Deze man gaat werk leveren voor een duur van 1 jaar. Dat lijkt me wel duidelijk. Het is geen spookambtenaar. Aaai baja stop met alles onder een vergrootglas te leggen.


  Maak melding
 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Wilgo Valies aangetrokken als beleidsadviseur voor SRD 8.000 per maand.
  Dus de alom bekende KOFFERTJE is voor één jaar aangetrokken als beleidsadviseur 1e klasse.

  Ik keek naar zijn foto bij het artikel met opgestoken VINGER om hoog.
  Toen dacht ik direct aan een oud nummer van een Surinaamse Band met een bekend liedje.

  Master Blaster – Als Je Mij Je Vingertje Wijst, dan zal WILGO VALIES ze ook wat BEWIJZEN als Beleidsadviseur 1e Klasse.
  De vraag is of Wilgo Valies is blijven zitten of is hij overgegaan?


  Maak melding
 3. Welke ervaring heeft de verjonging tegenwoordig. Geen bal. Wat de jongeren nu moeten doen is ervaring opdoen bij heer valys.
  En dit ook massaal. Neem een vb bij minister van Ow. Werken naar de toekomst.


  Maak melding
 4. Men moet wel de ontwikkelingen blijven volgen. Vroeger had je Jezus en die beste man had geen diploma. But still, his words are written in the stone. Vandaag de dag wordt erkend dat ervaring gelijk is aan een diploma. Het is een voorbehoud. Het enige waar je naar moet kijken, is of de heer Valies geschikt is voor deze functie. Als het Zijne Excellentie behaagd heeft, de nederige heer Valies te benoemen tot adviseur, moge het dan zo wezen. Dit moet je niet verwarren met het nepotisme van Zijne Excellentie Chan. Op een gegeven moment raakt de arme bevolking de draad kwijt omdat schijnbaar alles elkaar doorkruist. Het is een moeilijk pad dat deze regering bewandelt.


  Maak melding
 5. 1) hoeveel mensen hebben op deze vacature gesolliciteerd

  2) hoeveel mensen voldeden aan het profiel

  3) hoeveel mensen zijn er op gesprek geweest

  Kan alleen gissen, vermoed dat er nauwelijks interesse is geweest. Dua ter overbrugging mag Vallies het een jaar doen. Laat de Minister v Onderwijs duidelijkheid hierover geven.


  Maak melding
 6. hé paki- RAT -igri , , wat heeft die jezus die je noemt te maken met de President , ,
  maar ja , , jij was toch ook vandaag daar in ocer bij je paarse ratten , , en het zal wel een fiasco zijn geweest hé , ze zitten allemaal op de blaren en schuifelen met hun billen van links naar rechts en het zweet staat op hun voorhoofd , er zal wel een lijst gemaakt zijn : wie is de volgende , en velen zullen achter hun oren krabben , en zullen net als boefdraad het hazenpad kiezen


  Maak melding
 7. Dames en heren, mijnheer valies is een man met veel ervaring, know how en expertise. Hoeveel zou zo iemand in Nederland gekost hebben?? Denk minstens 7000 euro. Wat verdient mijnheer Valies per maand?? 8000 Srd, neem aan bruto per maand. Hoeveel wordt dat netto. En hoeveel is 8000 srd tegen een koers van 18 omgezet in de waarde van euro ongeveer 450 euro per maand bruto. Dat de heer Valies heeft zich willen inhuren voor dit bedrag per maand, vind ik lovenswaardig. Ik zou het niet gedaan hebben, met al die ondankbare honden in Suriname. Allemaal kapiteins op het wal die het beter weten. Ik zou het niet gedaan hebben.
  En men mag weten op dit forum. Ik stuur per maand voor mensen zonder enige tegenprestatie te verwachten gemiddeld per maand meer dan 800 euro. Waar praten we nu over.
  Het land Suriname mag blij zijn met een man als Valies. Een man met een grote valies aan kennis en kunde. Kunnen de kinderen van Suriname er profijt van trekken.
  Mijnheer Valies ik ken u niet. U bent ook niet van mijn partij. Maar Suriname mag blij zijn en trots zijn dat zij zulke zonen heeft gebaard.


  Maak melding
 8. Wilco Valies is een goede keuze , er zal echt geen jongere zijn die dit kan uitstralen , en als je iemand van buiten aantrekt zal het zeker $ 8.000 per maand kosten


  Maak melding
 9. Wilgo Valies moet gehonoreerd worden. Deze man was vanaf dag één bij het aantreden van de regering Bouterse de persoon die via onderwijsstakingen continu de regering dwars zat. Met als mevrouw Mangre moet hij beloond worden voor bewezen diensten. Deze man heeft Santokhi hard nodig om te voorkomen dat de leraren gaan staken.

  Het zware gedonder zal t.z.t. in Suriname losbreken. De mensen voelen de wurging van Santokhi. De regering Santokhi is meer bezig met het beschuldigen van de vorige regering dan met haar eigen beleid. Santokhi loopt vast. De prijzen veranderen met de dag. Winkeliers veranderen continu de prijzen. De koopkracht van de mensen is gehalveerd vanaf het moment dat Santokhi aan de macht kwam.

  Mensen zijn zwaar telleurgesteld omdat de regering Santokhi zich ontpopt als een volk vijandig gezonde regering. De cambio’s houden zich ook niet aan de wisselkoersen. De koers gaat naar richting de 30 SRD voor één Euro of Dollar. Neem van mij aan dat het onder deze regering niet goed komt met Suriname. Het personeelsbeleid van Santokhi is een-en-al friends and family. Mensen worden ook aangespoord om geldwisselaars die meer bieden voor een euro of Dollar te verraden. De regering Santokhi faalt.


  Maak melding
 10. De jongeren van de vorige regering NDP hebben het zeker niet beter gedaan. Allemaal met hun ADEK opleiding hebben een criminele partij NDP en/of lijfelijk geholpen Suriname naar een bankroet te leiden. Die zijn stuk voor stuk allemaal hoofdelijk aansprakelijk voor de situatie waarin Suriname zich nu verkeerd. Hun naam zal ook zo komen te staan in de geschiedenis boeken.


  Maak melding
 11. Dit gaat niet over de persoon ,maar gewoon een politiek strategie voor stemmen winnen
  ondanks men roept dat er geen geldt is worden nog steeds mensen in dienst genomen.


  Maak melding
 12. Vergeleken bij diki boloe, weet je nog wel, die schoonmaakster uit ocer, aangetrokken door misikikaba als politiek beleidsadviseur bij sociale zaken, heeft valies WEL ervaring en opleiding in het onderwijs bestel van Su. En het is voor de duur van 1 jaar. En heeft boefa zijn belijdsadviseurschap van BUZA al neergelegd of zit hij duimen te draaien onder de mama bong of schuilt hij in ocer? Net als de rest van de paarse bende uit ocer, die niet naar hun werk als DNA lid gaan, maar wel cashen. Heeft bobo parmessar al ook zijn 3e salaris als directeur van EBS al ingeleverd?


  Maak melding
 13. Valies kan nog wat, maar Gregory die weer leider van de NPS wil worden, kan niets. Hij helpt de partij gewoon naar de afgrond. Waarom komen jullie daartegen niet in opstand.


  Maak melding
 14. Zooo! Typisch Surinaams gelul! Als je geen mr, drs of ir bent ben je niet geschikt.
  Een brok ervaring telt niet.
  Nog geen half jaar verder en het volk mort! Wat had men dan gedacht? Dit duurt nog zeker 1 a 2 jaar.Men snapt niet, dat men al in de afgrond ligt en er nu uit moet. De mesen met hun “vergaarde” rijkdommen, houden zich rustig en kijken naar het Klootjesvolk 🙈🙈🙈🙈🙈🙈😄😄


  Maak melding
 15. Deze man werd in 2017 door de meedogenloze PAARSE Bouta-Gestapo, samen met Curtis Hofwijks, gemolesteerd en geboeid in trucks afgevoerd.

  Nu zitten de échte criminelen zoals Adhin, Kromosoeto, v. Trikt inmiddels achter de tralies, volgt BOUTERSE binnenkort evenals Hoefdraad.

  Karma doet genadeloos zijn werk.

  🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊
  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
  👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋👋


  Maak melding
 16. Dit is wat Santokhi bedoelde met ” wo sit ing”. Het is een en al corruptie wat de klok slaat. Familie, vrienden en kennissen faciliteren. Daar draait alles om. Met deze figuren komt het helemaal niet goed met Suriname. De warme worst die Chandrika de mensen heeft voorgehouden is een farce geweest. De mensen voelen zich opgelicht door de koopman Santokhi. Hij wist zijn verzonnen verhaal goed te verkopen. Het volk heeft Chan nooit om deze ellende gevraagd. Deze man is wreed. Natuurlijk heeft een man die een ongewapende en onschuldige arrestant doodschiet geen geweten. Het volk gaat dood in de film van Chandrika Santokhi. De mensen hadden het beter onder de regering Bouterse. Zij konden onder de regering Bouterse met één SRD meer kopen. Weg met de regering Santokhi.


  Maak melding
 17. Ondertussen is de hele NPS partijtop onder de panne.
  Op het ministerie van Onderwijs krioelt het van beleidsmedewerkers, sommigen zitten thuis duimen te draaien, is toch van de gekke dat zij een nieuwe medewerker nodig denken te hebben. Al is het voor een jaar, mijnheer is al weg voordat hij iets op papier heeft staan. Dit is een njang, had ik nooit achter Wilgo gezocht, zo integer dat hij was als vakbondsman, nu zit hij nauwelijks een jaar in de politiek en zie……sari Torie Wilgo.


  Maak melding
 18. haha, de zwakzinnige rob less richt zich tot zijn alter ego robg . Ook rbro is er zie ik. even tijd vrij gemaakt om te herhalen wat een ander al had geschreven. Rbro ga je grondwet herschrijven, mars
  Nederland heeft AAA Suriname doet het “beter” CCC
  Nederland kent de drie j’s . Belgie K3 en Suriname (in Bijlmer) de drie R’s

  Als ik het gewauwel van rob lees kom ik niet ver
  zo schrijft deze onbenul
  “Het volk heeft Chan nooit om deze ellende gevraagd” Klopt volledig
  Het volk heeft er niet om gevraagd, maar toch besloten bobo en de uienman (bouters, boefdraad en adhin) het volk deze ellende te geven. En zoals deze ecognoom weet is de gevolgschade vaak vele malen groter dan de directe schade. Het arme volk van Suriname staat daarom nog veel ellende te wachten dankzij de ndp. Wat een walgelijke sekte
  BTW heeft de voortvluchtige ex minister van financien, die zooooooooo onschuldig is, zich al aangegeven? Of is hij nog op de vlucht, moet hij zich, als onschuldig man zijn leven lang verstoppen?
  Ach met zulke vrienden als rob heb je geen vijanden nodig. ook nu weer doet hij meer kwaad dan goed.

  Als ik beide reacties van hem lees dan, ja dan denk ik toch steeds aan een puf.
  Waarom? Leeg. luchtig, inhoudsloos, als het voorbij is stinkt het nog steeds.

  Lees ik wat Pony hier en bij een ander artikel schrijft dan zeg ik dit zegt iets.
  Om te beginnen met een negatief punt (omdat ik dit minbder belangrijk acht dan het andere)
  het minpunt is dat de regering Bouterse dus NIETS heeft gedaan aan het het wanbeleid van regeringen voor hem. Integendeel hij heeft dit gewoon voortgezet. Jammer
  Wat ik erger vind, omdat dit het begin kan zijn van veel ellende
  Santokhi is HELEMAAL verkeerd bezig op het gebeid van het plaatsen van arbeiders.
  Bij Bouterse begon het ook klein en eindigde in een ongekend ramp
  Santokhi slaat de verkeerde weg in. Misschien noodzaak, omdat hij (moreel) hiertoe verplicht is, maar dit is het VERKEERDE begin. Hier moet tegen worden geageerd. Gebeurt dit niet dan weten we waar we zullen eindigen; bouterse 2.0
  Als de poppetjes zijn geplaatst dan zal fase twee in werking treden.
  Om dit te voorkomen moet er nu worden ingegrepen.


  Maak melding
 19. Wat de NPS doet is om te huilen, ik ben een inheems Patriot niet van de nps maar wat ik nu zie gebeuren,doet my verlangen naar batjauw nanga alesi ,de party van Arme creolse mensen van welleer ,ik vraag me af wat NPS doet in deze regering .dus je maakt de ene uit voor crimineel en je gaat samen met een ander crimineel leg my nou goedt uit wat aan deze regering zo Fundamenteel beter is.
  menr Rusland met alle respect het zou toch beter geweest zyn als mevr Etnel als voorzitter de verkiezing was in gegaan ? u doet my denken aan een reclame, gelukkig heefd de een meer verstandt van verzekeringen. waarschynlyk hadt de NPS veel meer zetels behaald .
  wat nu gaat gebeuren is dat u vroeg of laat toch aan de voorkant of aan de achter deur deze regering gaat verlaten, my vraag aan u is wat gaan jullie aan de achterban vertellen ?
  Want jullie varen als balast mee op een verkeerde schip, en dat is jammer
  Beloof me dat jullie by de volgende verkiezing weer als de oude NPS de strydt aangaan
  De NATIONALE PARTY SURINAME ,wellicht hebben jullie meer succes


  Maak melding
 20. Deze heer wordt dus niet aangenomen als zodanig beleidtadviseur maar als beloning voor het oproepen tot de staking van pakweg 2 jaar geleden
  dit zyn nou van die politieke spelletje,s die nu beloond worden, wat is poliek toch vies en doorzichtig.


  Maak melding
 21. Namens de nps. aan rbro
  geef ons nog TIEN jaar dan zult u zien. Houdtd moedtdt. U zult weer genieten van batjauw nanga alesi
  Gaat u intussen rustig door met het herschrijven van de grondwedt, mannen zoals u kunnen wei gebruiken.
  Groetjes aan rob en rob de mindere


  Maak melding
 22. Rob, je bent om van te walgen. Sorry; ik citeer jou:” Natuurlijk heeft een man die een ongewapende en onschuldige arrestant doodschiet geen geweten”.
  Je bent hierboven al erop gewezen .
  De morele vraag: Heeft opa D (desi delano bouterse) in jouw betoog een geweten? Ik verwijs u naar de periode vanaf 25 februari 1980 tot op heden.
  Graag antwoord.


  Maak melding
 23. Rbrown 19 november 2020 At 16:24
  Ik erger my me doodt,dat jullie my aan anderen koppelen.
  ==================

  Ja ik erger mij daar ook flink aan. Kan een moderator daar niet even naar kijken?


  Maak melding
 24. rbro
  hoe schrijf je
  telleurgesteld of teleurgesteld
  welleer of weleer
  get it boy 😁😁😁

  of moet ik je meer vragen. ik denk, weet bijna zeker dat je deze vraag wel zal beantwoorden
  En hoe staat het met het herschrijven van het wedtdboek


  Maak melding
 25. Tja paarse aanhangers, wie de bal kaatst, moet het terug verwachten. Precies zoals jullie idolen uit ocer en leonsberg nu kwaken over rechtsstaat. Terwijl zij het sein gegeven hebben voor grootschalige en grondige verarming van het surinaams volk vanaf 25 februari 1980.
  En geef toe, dat het overgrote deel van de posters hier anti paars zijn. Net zoals jullie anti huidige regering zijn. Fair play zou ik zeggen.
  Dus niet zo onsportief en doorgaan met jullie paarse propaganda, zodat erop geschoten (niet letterlijk zoals opa D) kan worden.


  Maak melding
 26. Voor alle mensen die denken dat een andere regering het beter kan doen? Voor Hoelang? Hoelang kan je blijven lenen?
  Ik lees hier dat als Bouterse aan de macht zou zijn men meer te besteden zou hebben? Voor Hoelang? Hoelang kan je geld blijven lenen zonder terug te betalen? Eens komt er een einde en moet de rekening betaald worden. Welke regering er dan ook aan de macht is. Ik lees het graag van voorstanders van lenen!


  Maak melding
 27. ha ha robg , plaatst een reactie , en direct wordt hij weer aangevallen , , en terecht , de teksten die jij overschrijft uit een van je sprookjes boeken ,zijn fabels , , alleen jij robg en je holmaatjes robles en rbrown geloven in die onzin , , y y y ik hoor er niet by zegt rbrown en die rat robless kan de moderator even kijken , zal hij dat doen ??
  vorm samen een trio en robg weet wel een mooi plekje in het sprookjes bos


  Maak melding
 28. Mijn postings worden door de webredactie verwijdert. Vraag me af waarom, want ik laat iedereen in z’n waarde en mijn stukken zijn zonder ongepast taalgebruik. Blijkbaar heeft de webredacteur moeite met mijn schrijfstijl of hij is een stille ndp-er en matie van RobG.
  kijken of dit blijft staan.


  Maak melding
 29. Wilgjo Valies is een gewone volksjongen uit Zorg en Hoop, Opgegroeid aan de gouden regenstraat als ik het goed heb. Wij hebben samen op de Christiaan Davidschool gezeten.
  Later samen op Mulo school.
  Ik ken hem als een gedreven en vooruitstrevend persoon.
  Hij verdiend wat mij betreft alles wat hij heeft bereikt.
  Het was een harde werker.
  Wilgo Valies is Oké.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES