dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Rotterdam staat open voor samenwerking met Suriname'

‘Rotterdam staat open voor samenwerking met Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Raadslid Narsingh Balwantsingh van de PvdA Rotterdam heeft het college van Rotterdam schriftelijke vragen gesteld over hernieuwde samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en Suriname. Uit de antwoorden die het college heeft gegeven op de vragen blijkt dat de gemeente Rotterdam open staat voor samenwerking op basis van wederzijdse behoefte. Raadslid Balwantsingh is zeer positief over de opstelling van de gemeente Rotterdam. 

“Na 10 jaar regering Desi Bouterse is het nu aan de regering Chan Santokhi om Suriname uit de financiële malaise te trekken. De gemeente Rotterdam heeft voordat de regering Bouterse aan de macht kwam in 2010 veel samenwerking gehad met Suriname op het gebied van onderwijs, politie en veiligheid. Toen de regering Bouterse aan de macht kwam is die samenwerking doodgebloed. Nu er een nieuwe regering is brengt dat ook nieuwe mogelijkheden met zich mee en heb ik de gemeente Rotterdam de vraag gesteld samenwerking tussen Rotterdam en Suriname opnieuw opgestart kan worden” aldus Balwantsingh.

“Het college heeft zeer positief gereageerd op mijn vraag of nieuwe samenwerking mogelijk is. Suriname heeft bijvoorbeeld ooit uitgesproken behoefte te hebben aan een diepzeehaven en het havenbedrijf in Rotterdam heeft de nodige expertise. Een samenwerking op dat gebied kan zeer vruchtbaar kunnen zijn. Dit is een van de mogelijke samenwerkingen die ik in de toekomst voor mogelijk hou. Daarnaast zijn er legio initiatieven te bedenken op het gebied van zorg, economie, onderwijs en veiligheid en Justitie” zegt de politicus van Surinaamse afkomst.

Het college van Rotterdam staat zeer positief tegenover een hernieuwde samenwerking. Balwantsingh: “Wat ik wel belangrijk vind is dat samenwerking wel moet mij betreft op basis van gelijkwaardigheid en wederzijdse behoefte, maar ik zie de toekomst wat dat betreft zeer positief tegemoet. Suriname is een land met veel potentie, waar het economisch voorspoedig zou kunnen gaan mits er goed management plaatsvindt op resources van het land”.

“Mijn ouders zijn geboren in Suriname ik heb mijn wortels in Suriname, ik wens daarom Suriname en Surinamers altijd het allerbeste toe en ik ben er van overtuigd dat een goede samenwerking tussen Rotterdam en Suriname op verschillende gebieden kan bijdragen aan positieve ontwikkelingen op gebied van economie en welzijn voor alle Surinamers” besluit hij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Dit is fantastisch nieuws. Ik hoop dat R’dam bereid is ondersteuning te bieden voor Surinamers die complexe medische zorg nodig hebben. Maar ook zaken als het opleiden van artsen, verplegers en politieagenten. Wellicht zijn er ook bedrijven in R’dam die bereid zijn om een gedeelte van hun productie onder te brengen in Suriname en/of investeringen te doen.


  Maak melding
 2. MENEER BALWANT:
  ALS DE NEDERLANDERS MAAR VOORDEEL KUNNEN HALEN UIT DE SAMENWERKING IS ALLES PRIMA. JE KENT DE BLAUWE OGEN MENTALITEIT.
  HOPELIJK KEN JE HUN GESCHIEDENIS.
  VRAAG ZE ALVAST ONZE 19 MILJOEN EURO TERUG ALS JE ZO GEWELDIG KAN ONDERHANDELEN.
  GEWOON 19 MILJOEN EURO GESTOLEN VAN EEN ARM LAND. ( IN BESLAG GENOMEN BANKGELDEN)
  LOS DAT EERST OP DAN ZAL SURINAME BLIJ ZIJN.
  DUS NO LUL LUL WAN LO KA MI BOI


  Maak melding
 3. Ook al starten er op korte termijn geen samenwerkingsprojecten, de intentie al om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken is na 10 jaar stil staan positief te noemen.


  Maak melding
 4. MENEER BALWANT:

  VRAAG ROTTERDAM EEN LENING VOOR CEMENT OM EEN DIJK TE BOUWEN OP WEG NAAR ZEE. ZEG DIE BURGEMEESTER DAAR IN ROTTERDAM DAT ALLES AL ONDER WATER LOOPT. SURINAME HEEFT GEEN GELD VOOR CEMENT EN STENEN. GA EEN BEETJE BEDELEN. OOK WITTE STRAATVERF MOET JE VRAGEN. DE WEGEN HEBBEN GEEN MARKERINGEN. VRAAG DE BURGEMEESTER JERE MI BOI BALWANT.

  ZE HEBBEN HONDERDEN JAREN GEPLUNDERD. DUS NO FREDE!!!!! AKSI DEN KA BAKRA. JOE NA DIASPOOR.


  Maak melding
 5. Interessante zaak. Ten tijde van de NDP wilde men niets weten van Suriname omdat Bouterse aan de macht was. Nou ,als je Bouterse vergelijkt met Trump en prins Salman van Saoedi-Arabië waarmee Nederland wel goede banden meeheeft, is Bouterse gelijk aan de engel Gabriël. Nederland gaat wel in zee met duivels, maar Bouterse vertikt hij. Daardoor werd ook de Surinaamse bevolking verworpen die op Bouterse gestemd heeft. Nu waait er een andere wind. Echter, de Surinaamse bevolking blijft dezelfde constellatie behouden. Wat zal er gebeuren als er een andere regering over X-jaar aan de macht komt? Bijvoorbeeld de ABOP. Gaat Nederland dan alles weer intrekken? Dit is geen evenwichtig beleid van Nederland. Het is opportunistisch en nog steeds koloniaal aangezien de boodschap luidt dat er naar de Nederlandse pijpen gedanst moet worden. Hoezo een gezamenlijk verleden? Hoezo wederzijds respect en acceptatie?


  Maak melding
 6. Beste Ali, de heer Balwant, kent de geschiedenis van de wereld.
  En zeker de geschiedenis van Suriname.
  Jij, lijkt mij ” het ” persoon om naar Bouterse te stappen en alles wat hij met of zonder uw betrokkenheid, heeft geroofd van de arme samenleving, terug te geven.
  Alleen al uw poging zou geweldig zijn.
  Probeer de geschiedenis te kennen en come to the point.


  Maak melding
 7. Nederland/Rotterdam…..

  Niet aan beginnen, dit is de gebruikelijke verkapte bedeltoer. Suriname is eenmaal een corrupte, criminele narcostaat met hoofdzakelijk veroordeelde en in voorarrest zittende politici.

  Navelstreng met deze FAILED STATE definitief verbreken.


  Maak melding
 8. Het Opleiden Van Surinaamse Jounalisten Zou Ik Fantastisch Vinden . IK Vindt Het Jounalistiek Nivo Van Ons Land Zeer Matig. Ons Land Heeft Oa Ook Geen Economische Jounalisten.


  Maak melding
 9. Tijdens de regering Bouterse was Suriname volwassen en niet armlastig richting Nederland. Met de komst van de regering Santokhi gaat Suriname terug naar het zielig, ” begie begie, potie potie ” infantiel gedrag. Suriname is aan het handje van Santokhi op de bedeltoer. De trotsheid van het land en een volk wordt ingeruild voor een onderdanig opstelling voor een beetje polderzoet. Bedoelde Santokhi aan het volk dit met ” Wo sit Ing “…….? Het is duidelijk dat Santokhi niets kan regelen. Zijn regering zal uitlopen op een debacle voor het volk van Suriname.


  Maak melding
 10. Doe effe normaal oké @robg.

  Dit is een Surinaamse Nederlander tevens raadslid in Rotterdam, die zelfstandig het initiatief neemt om een bijdrage te leveren aan suri. Dit met behulp van de gemeente Rotterdam. Er is geen enkel bedel-factor.

  Wat is de bijdrage van Gruningen, of was het Diemen? 🤢
  Mijnens is rechtstreeks wkn 🙃.


  Maak melding
 11. Je zit dichter bij de fascist Bouterse die het land heeft leeggeplunderd. Ondanks de eeuwenlange uitbuiting door Nederland kende Suriname geen armoede of voedselpakkethulp. Dus wil je zo graag iets voor Suriname betekenen maak dan werk van de miljarden die door fascisten van de NDP naar het buitenland gesmokkeld is. Ga niet huilen of bedelen om 19 miljoen in beslag genomen geld.


  Maak melding
 12. Beste Flyer, u weet niet dat de tijden veranderd zijn?
  En daarmee ook de gedragingen.
  Kijk in uw directe omgeving, wat kapot ging of kapot werd gemaakt, is hersteld of bezig te herstellen.
  Hier gaat het om landen met een volk.
  U, gelooft het zelf niet, je bent blind voor de capaciteiten van deze landen en de deskundigen. U, voelt zich onzeker over wat ze kunnen.

  U, bent niet gericht op samenwerking met anderen en probeert anderen aan te zetten om het zelfde te doen.
  Niet doen, want u bent niet zo opgevoed.


  Maak melding
 13. Beste RobG,
  Deze regering is niet op de bedeltour.
  Het is bezig terug te halen, wat uw regering heeft verpandt.
  Duik dieper in de materie.
  U zult rust krijgen.


  Maak melding
 14. Omdat Suriname Geen Economische Journalisten Heeft Kon Hoefdraad Zijn Gang Gaan. Vaak Stuurde Men Jongens Met Een LTS Diploma Of Mulo Diploma Met Als Doel Om Hoefdraad Stevig Aan De Tand Te Voelen. Met Stijgende Verbazing Heb Ik Vaak Van Zulke Interview Gevolg

  Hoe Kan Iemand Met Een Lasser Diploma Of Mulo Diploma Een Governor Van De Centrale Bank
  Gaan Interviewen. Is Toch Bizaar


  Maak melding
 15. RobG

  18 november 2020 At 13:42

  Tijdens de regering Bouterse was Suriname volwassen en niet armlastig richting Nederland. Met de komst van de regering Santokhi gaat Suriname terug naar het zielig, ” begie begie, potie potie ” infantiel gedrag. Suriname is aan het handje van Santokhi op de bedeltoer. De trotsheid van het land en een volk wordt ingeruild voor een onderdanig opstelling voor een beetje polderzoet. Bedoelde Santokhi aan het volk dit met ” Wo sit Ing “…….? Het is duidelijk dat Santokhi niets kan regelen. Zijn regering zal uitlopen op een debacle voor het volk van Suriname.

  =================================================

  RobG je bent helemaal de weg kwijt. Het NDP heeft alleen met leningen gewerkt. En anno 2020 wordt de rekening gepresenteerd. Hoefdraad en Bouterse hebben van bedelen tot kunst verheven. In China liggen ze krom van het lachen.


  Maak melding
 16. Beste mensen…Even een resume van wat op sociale media circuleert… Hindoestanen, ook in Nederland hebben net de grootte feest Divali gekend…. Een moment voor oplichting… Wat lees ik nu.. Narsingh, ook bekend van de PvdA in Rotterdam heeft op npo 2 een TV optreden gedaan over divali.. . Narsingh heeft de Hindoestanen een half uur lang belachelijk staan maken ..,, De ene kwetsende opmerking na de andere,, lees ik… Op programma terugkijken schrik ik van de opmerkingen van narsingh Balwantsingh .. . Wat een heel simpel optreden moest worden is uitgelopen op een debacle voor Mijnheer narsingh Balwantsingh. Noem het maar gerust een tongbeet voor hem…Een duidelijke misser van narsingh is, toen hij zich negatief uitlaat over de.. Hindoestanen en de verschillende Indiase dorpse kasten uit elkaar haalt..,, Niet van toepassing in Nederland, lees ik op Facebook.. . Ik denk dat op een divali licht moment Hindoestanen niet gekwetst willen en mogen worden… Het geen politiek correcte moment… Beste mensen …Hij, narsingh Balwantsingh.. hoort het divali-programma zo snel mogelijk op tv over te doen, of door anderen over laten doen en zich te verontschuldigen….en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding
 17. @ Robg
  Als jij dit ziet als bedeltour dan zal het zo zijn uit jou optiek. Ik hoef gelukkig niet meer te zeggen hoe, wat, waar, waarom het bedelen om het volk uit dit troep eruit te halen. Dit zou je paarse baasje in ieder geval niet doen als hij nog een termijn zat, daar is hij te trots voor, hij zou Su liever een communistisch staat maken, ter info.


  Maak melding
 18. Wat de Rotterdammer, de heer Balwant zegt is niet zo belangrijk. Wat ze in Suriname vinden is belangrijker.
  Het westen is Oude Economie (koloniaal bezoedeld). Suriname moet zich richten op de Nieuwe Economie (eigen kracht en visie), dwz op Azië, Afrika en Latijns Amerika.


  Maak melding
 19. Wat Chan doet, doet hij goed. Hij gaat geen geld bedelen om het volk van Suriname te voeden. Suriname heeft al leningen tot de plafon. Zelf de rente kunnen ze niet afbetalen. De paarse regering heeft alles kapot gemaakt. Wat verwachten de mensen van Su dat Chan binnen een paar maanden alle schulden aflost? Met welke middelen? Su is alles aan het importeren ( levensmiddelen)enz niks exporteren. Su mensen kunnen alleen klagen en weten niet wat werken is. Door de regering van Bouterse zijn ze te veel verwend door al die hoge leningen. Nu hebben ze dat niet meer. Het duurt langer dan 10 jaar of meer om Su weer stabiel te krijgen, maar als ze zo lui blijven en aan de infuus willen blijven ben ik bang dat Su een derde wereldland wordt.


  Maak melding
 20. Leek,

  de tijden zijn idd verandert, maar de Surinaamse mentaliteit NIET.

  Vandaar mijn waarschuwing, en ik vraag jou niet om een waardeoordeel te geven over mijn opvoeding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES