Omroep ZWART haalt 50.000 leden binnen

19
Omroep Zwart heeft al bijna 44.000 leden van de 50.000
Beeld: (c) Omroep Zwart Facebook

Het is gelukt: Omroep ZWART heeft vandaag haar 50.000 leden binnen gehaald. “We kunnen haast niet omschrijven hoe we ons voelen. Wat we jullie wél kunnen vertellen is dat we ontzettend gezegend zijn met zo’n sterke achterban. De afgelopen acht weken hebben we jullie allemaal keihard aan de bak gezien. Om de wereld te vertellen hoe het anders kan op tv én om samen die magische grens te behalen. En nu is het gewoon gelukt! Dank, dank, vijftigduizend keer dank. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zonder jullie geen Omroep ZWART” aldus de organisatie die verder zegt:

“50.000 is een getal waar we ontzettend trots op zijn, maar we zijn nog niet klaar. Want hoe meer leden we hebben, hoe meer content we kunnen maken, hoe meer talenten we kunnen laten zien. Daarom vragen we iedereen om al die goeie vibes online en offline nog even vast te houden. Op naar zo veel mogelijk leden!

Om toe te kunnen treden tot het publieke bestel, schrijven we nu een beleidsplan. Daarin vertellen we wat onze programma’s toevoegen aan de huidige programmering. Naast onze eigen ideeën maken we hiervoor gebruik van talloze initiatieven die zijn ingestuurd door leden. We zijn daarmee niet alleen vernieuwend met onze programma’s, maar ook met de manier waarop wij die programma’s maken. Het is tijd om heel Nederland en de rest van de wereld te laten zien hoeveel talent ons kleine landje rijk is. Fijn dat je erbij bent.”


19 REACTIES

 1. Mooi voor omroep Zwart.
  Ik hoop dat ze met talent ook gekleurde mensen in bijv de advocatuur bedoelen, artsen, leraren, ingenieurs, en niet alweer dansers en rappers. Ik zeg het maar.


  Maak melding

 2. vraag mij af,
  zijn deze mensen niet bevoorrecht dat zij in Nederland mogen blijven wonen!!!!
  willen zij op de stoel van onze president Marc Rutte gaan zitten!!
  zwarten in Amerika die hebben het “STRONT”moeilijk!!


  Maak melding

 3. Top initiatief. Voor degenen die nooit in Nederland hebben gewoont. De programmering op de nederlandse televisie is puur gericht op de Westerse samenleving. Er is weinig of geen tijd besteed aan programma’s die aandacht besteden aan bv het afrikaans continent, noch aan die van de vele gekleurde inwoners die al generaties lang in Nederland wonen. Televisie is een machtig middel om de mening mensen over tal van zaken te beinvloeden. Waarbij er niet altijd met dezelde bril word gekeken. Het is misschien cru om te zeggen, maar dat hoort nu eenmaal bij de policy die vandaag de dag nog word gebruikt door de witte overheersers om hun zwarte medemens onwetend te houden. Zaken zoals het internet hebben daar al grote verandering in gebracht. Nu juich ik dit initiatief toe om ook op de televisie, de wereld uit het perspectief van zijn zwarte bewoners te tonen. Bravo.. omroep Zwart. Ik hoop persoonlijk dat dit word goedgekeurd.


  Maak melding

 4. Verheugend nieuws. Goede ontwikkelingen. Je kunt een gezin hebben, bestaande uit man en vrouw en drie kinderen. Twee kinderen doen het fantastisch. Eentje niet. Wat ga je met dat kind doen? Aandacht schenken en het op weg helpen of links laten liggen? Het antwoord is overbodig aangezien we het hebben over goede ouders.


  Maak melding

 5. Beste famiri, het zal aan mij liggen dat ik sommige ”intelligente mensen” niet snap.
  Een radio-omroep die Zwart gaat heten omdat ze zich niet meer willen laten discrimineren.
  Kom op, hoe dom kan je het verzinnen!!!!


  Maak melding

 6. Altijd heb je mensen die afwijzend zullen zijn, omdat ze denken en hopen dat gekleurde mensen niks kunnen bereiken, terwijl ze zelf gekleurd zijn. Jongens …..Kom op… en probeert iets van te maken en laat velen hier die negatief zijn lekker naar Gordon, Martien Meiland enz kijken. Bij Redshin gaat bij Martien Meiland zeker de televisie aan.


  Maak melding

 7. Vreemd hoor?

  Blanken mogen het woord bijna niet meer gebruiken
  en zij zitten zichzelf te beledigen met een ”ZWARTE” zender

  Verwarrend hoor.


  Maak melding

 8. De omroep in oprichting heet Zwart. Dat moeten we niet racistisch zien want als je alle kleuren verf mengt dan krijg je zwart, dus zwart staat voor iedereen. Dan vraag ik mij af wat dan eigenlijk het probleem was van zwarte Piet. Zijn zwartheid staat toch voor alle kleuren? Zwarte Piet is de meest diverse persoon die er is en die mag niet meer!
  Als je overigens alle kleuren licht mengt dan krijg je wit. Dus wit staat ook voor alle kleuren en diversiteit maar dat wisten we al. Nergens zoveel verschil in kleuren van haar en ogen als bij de witte mens.

  Behalve Zwart zijn er ook nog Groen, de Omroep voor Aziaten, de omroep voor Indo’s, de omroep voor moslims en de omroep voor Ongehoord Nederland, zeg maar Wit, en misschien nog wel een paar. Steeds meer etnische segregatie in Nederland.

  Als ze allemaal toegelaten worden dan krijgen ze allemaal eens in de week een uurtje op Nederland 3 van 23.30 tot 0.30 uur en kijkt er niemand. De opgegeven aantallen leden moeten overigens nog gecontroleerd worden, ze tellen pas als ze betaald hebben. Dat kan een probleem worden. Vanuit Suriname weet ik dat bij Surinamers “zeker!” misschien betekent en “misschien” nee. Surinamers zeggen nooit nee omdat ze dat onbeleefd vinden.


  Maak melding

 9. Omroep ZWART is een aanvulling op het programma aanbod in Nederland. Ik gun hen van harte de positie die zijn gaan innemen. Naast Omroep ZWART gun ik OMROEP X van Guilie Koster en Yvette Foster ook een plek in het omroepbestel. Ook deze omroep moet de 50.000 of meer leden binnen zien te krijgen. Dus mensen, steun ook OMROEP X.


  Maak melding

 10. De bakra staat al in de startblokken om te voorkomen dat we met Zwart het recht op uitzending krijgen. Een argument is dat NTR al voorziet in de behoefte en daarmee is Zwart overbodig. Dus geen toestemming verlenen, hoe smerig
  Wie leiden NTR, wit.
  Wat hebben ze vernieuwends gebracht? Niks
  Het vechten tegen de gevestigde orde is vechten tegen de bierkaai.
  Dus nog meer leden, laat ons tonen dat we geen kleine splintergroep zijn, maar van betekenis voor het bestel


  Maak melding

 11. Mooi voor Omroep Zwart. Ik vraag me af hoeveel invloed je kunt uitoefenen met die 30 minuten zendtijd per week die je krijgt, dan ook nog op uren waar weinig mensen de tv aan hebben.
  Maar in ieder geval kan men ervaring opdoen en later proberen samen met andere minderheden de krachten te bundelen en een echte andere kijk te bieden op de zaken die zich in de maatschappij afspelen.


  Maak melding

 12. De bakra is al bezig met stelling te nemen
  Dezelfde dag dat 50000 werd gehaald riep de voorzitter van de NTR al dat alles wat Zwart wil brengen zij al doen
  Vandaag las ik dat NTR wil gaan samenwerken met een andere omroep/ het nog lastiger maken dus
  De minister is al bezig met terugbrengen van de salarissen voor de leiding. Nu wordt het misschien gekoppeld aan de grootte van de omroep. Overigens verdienen ze behoorlijk veel


  Maak melding

 13. Probeer eens wat zendtijd te krijgen bij de zender van die enge famirie Mol. Dan moet je per minuut zendtijd 50.000 euro dokken. Ze vreten je kaal en laten alleen wat nagels en haar van je achter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.