Omroep Zwart heeft al bijna 44.000 leden van de 50.000

15
Omroep Zwart heeft al bijna 44.000 leden van de 50.000
Beeld: (c) Omroep Zwart Facebook

De onlangs aangekondigde Omroep Zwart heeft al bijna 44.000 leden binnen gehaald. De omroep heeft 50.000 leden nodig om toe te kunnen treden tot het Nederlandse publieke omroepbestel. Nieuwe omroepen hebben nog tot 1 januari de tijd om toegelaten te worden tot het omroepbestel.

“Hoe graag we ook overnight succes zouden willen behalen, een omroep starten kost tijd. Het begint bij het behalen van ruim 50.000 leden en vervolgens het krijgen van een ‘go’ van de minister. Daarna wordt de zendtijd verdeeld en kunnen we starten met de rijke programmering en eerste producties. Met jou erbij komen we weer een stapje dichterbij. Word lid” aldus de omroep, die een initiatief is van rapper-dichter Akwasi Ansah en filmer Gianni Grot.

Over de naam Zwart zegt de omroep: “Zwartgallig. Zwartrijden. Zwarte humor. In het Nederlands is het woord zwart vaak negatief, of eng. Tot nu. Dat is klaar. Want ZWART is positief, krachtig en uitnodigend. Dat is hoe we zijn. Dat is wie we zijn. Net als jij, toch? En het wordt echt niet zo moeilijk om te laten zien hoeveel energie er vrijkomt als je verschillen omarmt. Niet bang, maar nieuwsgierig. Als je alle kleuren op je palet maar goed genoeg mengt, krijg je vanzelf ZWART.”

Lid worden van de omroep kan hier voor slechts een tientje, eenmalig of jaarlijks.

15 REACTIES

 1. VERSCHILLEN OMARMEN?. Om een eenheid op basis van GELIJKHEID te vormen
  zal men eerst bewust moeten worden van eigen wilskracht/geestkracht en scheppingsvermogens. Verschillen en tegenstellingen (diversiteit) zullen altijd
  blijven bestaan.
  VINDT EERST JEZELF DAN ZAL DE WERELD JE ZIEN.


  Maak melding

 2. Voor Omroep Zwart schijnt er licht aan de horizon. Er komt meer kleur op de buis en op de radio. Ook de nieuwe Omroep X van Huilie Koster gun ik een vergunning om uit te zenden in het nieuwe seizoen. Wij hebben een tegengif nodig om te herstellen van de vervuiling die de traditionele media veroorzaakt.


  Maak melding

 3. Doen jullie je best maar want ik heb iptv ik hou niet zo van hokjes.
  Vroeger moesten wij verplicht uniformen aan waar anderen gewoon mooi gekleed gingen naar school. Je wist ’s morgens thuis al dat er minstens 1 persoon zou zijn die plagend Blauwkie zondro free zou naroepen. Nu dragen alle kinderen in Suriname schooluniformen. Ik ben een wereldburger die liever in het geheel opgaat. Oooit werden wij ook landelijk geronseld voor een Surinaamse omroep die alleen in delen van de randstad te bekijken/ontvangen was en langzaam de kraaienmars heeft geblazen. Dus het zal mijn tijd wel duren.


  Maak melding

 4. Veel succes
  Eindelijk eindelijk zal de macht van de witte rtl4, rtl5 rtl6 sbs6 rtl7 rrtl8 rtl9 rtl10 sbs9 worden doorbroken. Oftwel niet alles meer van de mol en oerlemans. Hopleijk krijgen we nu ee4n veel meer gediffertieerd aanbod. en dat voor maar €10. wij zijn hier allemaal lid. drie stuks
  binnen 1 maand 44500 leden.
  En voor de cinici het betekent NIET dat alleen zwart op de buis komt, het gat om veel meer kleur,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. robg , heb jij niet de reactie gelezen van GrietjeBie , dus binnenkort gaat je bril en contactlenzen op zwart , ja robje g , dan sta je schaakmat , en voor jou is het einde oefening , , en voor ons allen , zijn wij eindelijk verlost van die fantast


  Maak melding

 6. Ze moeten nog maar een paar honderd leden hebben. Ze krijgen dan zeker toestemming
  Akwasi kunnen ze niet tegen houden. Teveel macht.
  Zullen we dan eindelijk meer niet witte programma;s en witte mensen zien op de tv?
  Je kan H.Tan en J.Williams moeilijk niet-wit noemen.
  Kom op mensen wordt lid voor slechts €10


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.