vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP: "Aanhouding Adhin hoort bij poging om NDP met wortel en tak...

NDP: “Aanhouding Adhin hoort bij poging om NDP met wortel en tak uit te roeien”

-

Does Travel - naar Suriname

De NDP fractie heeft naar aanleiding van de aanhouding van gewezen vice-president en actief lid van De Nationale Assemblee Ashwin Adhin, een verklaring naar buiten gebracht. De fractie verliet vandaag de vergadering (foto) om in beraad te gaan over de aanhouding. De partij verklaart het volgende:

De fractie betreurt de abrupte wijze van aanhouding van betreffend lid van DNA en gewezen politieke ambstdrager. Deze handeling blijkt zoals de zaken zich nu voordoen, ook na raadpleging van enkele deskundigen, volstrekt in strijd met de wet van 27 augustus 2007, houdende wijziging van de Wet in Staat van Beschuldingingstelling Politieke Ambtsdragers (S.B. 2001 nr.72). Wanneer kritische oppositieleden op dergelijke discutabele manier worden aangehouden, waarbij wet en recht worden vertrapt, is dit een ernstige inbreuk op de democratie en voorts het recht van leden van de Nationale assemblee.

Leden van de oppositie en gewezen ambtsdragers worden bij voorbaat gecriminaliseerd door de regering en coalitieleden alvorens gedegen juridische feiten ten grondslag liggen, noch te min dat er een rechterlijk vonnis aanwezig is. Dit tegen het licht van het overschaduwen van werkelijke problemen in het land waarvan de samenleving moet worden afgeleid.

In dat kader is het zeer opportuun dat deze actie zich voltrekt op het tijdstip waarop de regering antwoord geeft op kritische vragen van De Nationale Assemblee (DNA). Tevens zijn er deze week acties aangekondigd van verschillende bonden. De aandacht wordt bewust afgeleid van het falend beleid en de strenge maatregelen die de regering heeft getroffen en nog gaat treffen ten koste van het volk. 

De verwevenheid van de huidige regering met de rechterlijke macht is een gevaarlijke ontwikkeling. De suggestieve uitspraken van enkele coalitieleden en zelfs van de vice-president R. Brunswijk heden gedaan in DNA; “ik zie een lid van u hier niet waarschijnlijk is hij gaan onderduiken”,  geruime tijd voor de aanhouding en in verzekering stelling van het geacht lid in kwestie, zijn in dit kader zeer opmerkelijk.

Het scenario wordt duidelijk ingezet in een poging om de NDP met ‘wortel en tak uit te roeien’, zoals de president voor de verkiezingen als fractieleider van de toenmalige oppositie, had aangekondigd. Echter staat de Nationale Democratische Partij rechtovereind als gevestigde groeiende politieke organisatie met een landelijk draagvlak en vertegenwoordiging vanuit elk district in DNA.

Wij dienen met zijn allen erop toe te zien dat het Openbaar Ministerie in een democratische rechtsstaat niet wordt misbruikt om politieke opponenten uit te schakelen. Wanneer onder leiding van de Procuceur Generaal selectief straf- cq. corruptiezaken worden onderzocht, is er sprake van willekeur. Wij wijzen in dat kader dat nepotisme en gelegenheidswetgeving ook corruptie is en vragen om met dezelfde haast die nepotistische zaken te onderzoeken. Wij protesteren en waarschuwen tegen deze ernstige vorm van aanranding van de rechtsstaat. De fractie zal gebruikmaken van alle ten haar beschikbare wettige, nationale en internationale rechtsmiddelen, om erop toe te zien dat de basisprincipes van de rechtsstaat cq. wet en recht gewaarborgd blijven. Wij roepen de totale samenleving op om waakzaamheid te betrachten.

UPDATE: Ook NDP’er Sharmila Mansaram van fake news pagina Faya Pepre News, heeft zojuist van zich laten horen over de aanhouding van Adhin. Volgens haar lijkt het er op dat men Adhin probeert uit te schakelen ‘omdat men bang is voor zijn oprukkende populariteit’:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

42 REACTIES
 1. Ik ben benieuwd welke informatie de NDP heeft om nu al te concluderen dat de aanhouding van Adhin is gedaan om de NDP met wortel en tak uit te roeien. Was het niet de NDP die de afgelopen 10 jaar ongemotiveerd allerlei beslissingen heeft genomen of tegengehouden? Denk aan de het verzoek in DNA om een onderzoek in te stellen naar Hoefdraad. En wat te denken van de andere grootschalige corruptie, zoals van Abrahams? Niet huilie huilie doen NDP. Jullie gedragen je als de Calimero van Suriname.


  Maak melding
 2. ndp ga je schamen. de term ndpotisme die hier ooit is geïntroduceerd is van toepassing
  Jullie proberen goed te praten dat deze adhin de rechterlijke macht schoffeert door geen gehoor te geven aan een omroep om te verschijnen. Hoe durven jullie
  Zouden jullie dit ook doen als het eenvoudige man was geweest die werd opgeroepen en niet zou verschijnen? Of zouden jullie dan het zwijgen er toe doen of erger de rechterlijke macht uitmaken voor alles wat vies en vuil is.
  Jullie geven een TOTAAL verkeerd beeld af aan de samenleving dat jullie dit optreden verwerpen.
  Hierdoor verziek je de samenleving. Jullie hebben een voorbeeldfunctie, gedraag je daar ook naar!
  Bah


  Maak melding
 3. Uit onbetrouwbare bron heb ik vernomen dat Hoefdraad zit ondergedoken en dat hij beschermt wordt door de huidige machtshebbers. Dit om hem te beschermen tegen zijn schoonpapa. Dankzij Hoefdraad komt er zoveel informatie vrij dat de gehele ndp moet vrezen


  Maak melding
 4. Wanneer onder leiding van de Procuceur Generaal selectief straf- cq. corruptiezaken worden onderzocht, is er sprake van willekeur.

  NDP
  Dit is de verantwoordelijkheid van de PG en niet van de DNA noch de president en of de vice president.
  De PG bepaald welke zaken worden aangepakt en voorgebracht.
  Indien de ex VP verdachte is wil niet zeggen dat hij schuldig is bevonden. Dus laten jullie de PG zijn werk naar behoren doen.
  Dit heeft m.i. niets te maken met uitroeiing of wat dan ook.


  Maak melding
 5. NDP: “Aanhouding Adhin hoort bij poging om NDP met wortel en tak uit te roeien”

  Wat is er daar dan mis mee?
  Zie:
  – 4 miljard US-dollar kan niet verantwoord worden door ddb-adhin en de rovers,
  – 8 december 1982 moorden,
  -Moiwana86 moorden
  – Opperheimer schuld van 550 miljoen US-dollar, rente van 25 miljoen us-dollar,
  – Alcoa/Suralco uit Suriname vertrokken,
  – opbrengsten van IAMGOLD en NEWMont worden gebruikt om grote leningen met hoge renten af te lossen,
  – grote armoede en grote ellende bij de Surinaamse bevolking,
  – ondernemingen die sluiten en werknemers massaal worden ontslagen,
  – hoge prijzen voor de schaarste primaire levensmiddelen, water/SWM, licht/EBS, brood, rijst, aardappelen, kokosolie, zeep, enz.
  – hoge prijzen voor brandstof bij de benzinepomp,
  – hoge criminaliteit, berovingen, slachtoffers, leed en schade, enz.
  – de topcriminelen van de ndp lopen nog allemaal vrij rond, ddb, abrahams, boefdraad, bouva, graanoogst, eddy jozefzoon, jules wijdenbosch, jenny simons, alibux, dilip sarjoe, enz, enz,

  Pe a Moni De?

  Al de ndp criminelen moeten worden opgepakt en mogen nooit meer in vrijheid komen en al hun bezittingen, kapitaal op buitenlandse rekeningen, belastingparadijzen, goederen/gronden, huizen, goud, diamanten, enz moeten in beslag genomen worden en weer van de staat Suriname worden.

  Oppakken en opsluiten. Suriname wees waakzaam en laat deze wolven in schaapskleding u geen savanna/tijgerbankzand in de ogen strooien.

  Wees waakzaam en trapt u niet meer in de valse verhalen van de uitgekookte wolven in schaapskleding. De top van de ndp, ook de huidige in de oppositie in de DNA van Suriname zijn zeer gevaarlijk en genadeloos.

  De ndp-criminelen moeten met wortel en tak worden uitgeroeid, Eens maar nooit weer.

  Laat het een wijze les zijn wat deze ndp-crimelen vanaf 25 februari 1980 tot heden met u, uw (klein)kinderen en Suriname heeft gedaan. Ze hebben Suriname straatarm gemaakt. De armoede waarin u leeft komt door de ndp-criminelen.


  Maak melding
 6. Hoogste tijd om deze criminele bende op te blazen.
  We hebben hier sws veel te lang mee gewacht.
  Deze dieven en moordenaars horen niet in onze samenleving thuis.
  We willen niet langer de beerput van de wereld zijn.
  Overheid ruim die hele morserij die zich NDP noemt aub zo snel mogelijk op.


  Maak melding
 7. goed zo ndp: jullie zeggen het zelf al , ndp met wortel en tak uitroeien
  dat deze ashwin adhin is opgepakt kon niet uit blijven en er zullen meer koppen rollen
  zie op die foto die twee en de gehele ndp krijgen hun zin niet en dan verlaten ze de DNA zaal
  ndp doei-doei-doei


  Maak melding
 8. schipper op zee denk jij heer en meester te zijn , , hé paarse piraat , , jij wordt ook nog opgepakt en dan samen met jou ndp overboord gegooid , , en dan merken jullie wie heer en meester is over de zee


  Maak melding
 9. Schijnheilig als of er niet aan de hand is. Het volk lijdt er nu onder stelletje zakkenwassers……Hoe zit het met de naschoolse opvang ….een njang patoe zoals jullie leider dat verwoorde. Schaamteloos………net als Hoefie…………Neks no FOUT..


  Maak melding
 10. Dat de NDP fractie, heeft de woorden: Democratie en rechtsstaat, laten vallen.
  Toen het juiste ogenblik daar was, heeft het geen gebruik gemaakt van de inhoud van die woorden.

  Het volk is toen aan haar lot overgelaten en heeft niet aan de
  verwachtingen beantwoord.
  Nu heeft de fractie de gelegenheid van die woorden baat te nemen.

  Nu roept de fractie de hulp van de totale samenleving op, om waakzaamheid te betrachten.

  De NDP, heeft geprobeerd om het land met wortel en tak uit te roeien, met de takken is het aardig geluk.
  Met deze regering, bloeien te takken weer.

  De gelegenheid, werd met vuur en vlam gegrepen om zichzelf te bevoordelen.
  Door hebzucht of angst, werden velen niet bestraft.

  De verklaring van deze fractie is geen wijsheid, die een collectieve ervaring of morele opvatting weergeeft. Het is een sensationele (aardappelen en uien) uitvoering.


  Maak melding
 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  NDP: “Aanhouding Ashwin Adhin hoort bij poging om NDP met wortel en tak uit te roeien”

  Paniek in de TENT van de PAARSE NDP.
  Beginnen ze nu echt SLAPLOZE NACHTEN te krijgen?

  En dan willen deze PAARSE NDP gasten een offensief beginnen op de BERM (OCER).
  NDP’ers roepen op Adhin massaal te ondersteunen.
  In een audiobericht worden NDP’ers opgeroepen zich in ‘Adhin-trui’ massaal aan te melden in partijcentrum Ocer om oud-vicepresident Ashwin Adhin te ondersteunen, die vanmorgen door de justitiële autoriteiten is aangehouden.

  Ook het lid BOUVA van de NDP begint SLAPELOZE NACHTEN te krijgen.

  Wij blijven de situatie volgen.


  Maak melding
 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  NDP: “Aanhouding Ashwin Adhin hoort bij poging om NDP met wortel en tak uit te roeien”

  Paniek in de TENT van de PAARSE NDP.
  Beginnen ze nu echt SLAPLOZE NACHTEN te krijgen?

  En dan willen deze PAARSE NDP gasten een offensief beginnen op de BERM (OCER).
  NDP’ers roepen op Adhin massaal te ondersteunen.
  In een audiobericht worden NDP’ers opgeroepen zich in ‘Adhin-trui’ massaal aan te melden in partijcentrum Ocer om oud-vicepresident Ashwin Adhin te ondersteunen, die vanmorgen door de justitiële autoriteiten is aangehouden.

  Ook het lid BOUVA van de NDP begint SLAPELOZE NACHTEN te krijgen.

  En wat is de inbreng van de volgende persoon in deze?
  En dan heb ik het over Madam Mansaram.

  Mansaram: ‘Poging Adhin uit te schakelen uit vrees voor z’n oprukkende populariteit’

  Wij blijven de situatie volgen.


  Maak melding
 13. Ndp wordt geknipt en geschoren!

  De regering werkt hard om geld te besparen en criminele activiteiten bloot te leggen:
  “Er is op verschillende manieren bespaard. Zo zijn wurgcontracten in Amerikaanse Dollars stopgezet, waarvan er geen deugdelijke tegenprestatie terug te zien was.
  Vlak voor de overdracht van bestuur bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) is een bedrag van 100.000 Amerikaanse Dollar overgemaakt naar een voormalig regeringsfunctionaris. Derryl Boetoe zwaaide de scepter bij Cevihas. Deze zaak is doorgeleid naar de procureur-generaal.

  De verspilling bij het huren van verschillende gebouwen is stopgezet. Terwijl enerzijds staatgebouwen werden verkocht, werden aan de andere kant gebouwen voor hoge bedragen gehuurd. In opdracht van de rechterlijke macht, zijn bepaalde gebouwen weer in de boezem van de staat. Allerlei toelagen aan functionarissen die daarvoor geen werk hebben verricht zijn stopgezet. Verschillende functionarissen hadden de mogelijkheid om wereldwijd gratis te kunnen bellen. De kosten hiervan liepen heel hoog op. Dat is nu ook stopgezet. Mensen die cash geld gingen halen bij overheidsinstellingen zonder een goede verklaring, kunnen dit niet meer doen. Momenteel is er een groot corruptieonderzoek gaande bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Belasting gelden die bestemd waren voor de overheid werden bij de SPSB gestort, en werden gelijk hierna weggehaald en naar privé rekeningen overgemaakt. Deze gelden gaan nu weer naar de Centrale Bank.
  Bron:Sun.sr


  Maak melding
 14. Ndp soso rotzooi gebracht in suriname, met wortel en tak laten verwijderen uit suriname, meer aanhoudingen aub, pg alle ndp en de heks simons ook op sluiten, zij hebben de miljarden onderling verdeeld, srot ding,alla mala, clean sweep against ndp all of them there is only one advice
  Destroy ndp, please pg please


  Maak melding
 15. Deze mensen moeten zich schamen en zullen zich in dit leven moeten verantwoorden voor hun hebberig corruptief en wan gedrag. Je kunt die auto’s niet meenemen in het graf, maar dat wist u al. U zult uw straf niet ontlopen.
  Ik wens u slapeloze nachten net zoals u mij dat ooit hebt toegewenst als sranangmang.


  Maak melding
 16. Bouta bo sroto afoe foe VHP in 2010. 10 jaar later Chan e sroto Adhin. Dolk in het paarse hart…..dit komen ze nooit meer te boven….a klarie kebaa.


  Maak melding
 17. Paars ratten zullen massaal opkomen voor Adhin als ze een pakketje aarappelen en uien word beloofd, zo niet dan is hij aan zijn lot over gelaten. May Allah be with you or whatever god you pray too.


  Maak melding
 18. Wat een onzin van de onkundige paarse met hun braaksel.
  Het OM heeft het volste recht om iemand voor verhoor, als getuige, op te roepen en dan ben je verplicht te komen. Als iemand geen gehoor geeft aan die oproep dan is het de normale procedure dat hij gegijzeld wordt tot hij eindelijk zijn verklaring heeft afgelegd.
  Op dit moment heeft het OM nog helemaal niet als verdachte aangemerkt maar slechts vragen over hoe het toezicht op het kabinet van de VP geregeld was. Blijkbaar weet Adhin meer en weet hij dat als hij met een verklaring moet komen hij dan gelijk de belangrijkste verdachte is.
  Of is hij net zo’n idioot als zijn baas die ook denkt dat hij boven de wet staat en van god gezonden is.


  Maak melding
 19. Jullie vd ndp hebben lef!!!

  Kijk in welke toestand jullie het land gebracht hebben.

  Er moeten meer aanhoudingen komen want er is veel meer verdwenen dan alleen computers.

  De ndp heeft surinamd bankroet gemaakt …en ja daar hoort ook bouta bij en zn coke en fraudeur matties bij.

  Dit had al jaren geleden moeten gebeuren!!!

  Zielig dat men suriname en de bevolking behandeld als criminelen …
  We hebben bijna 40 jaar bouta gehad wat resulteerde in een suriname dat bij de derde wereld behoort vandaag de dag.

  Na de onafhankelijkheid is suriname in rap tempo achteruit gegaan ..dankzij alle geweldige stelende en liegende presidenten.

  De grote spil in alles …bouta de moordenaar dealer.

  Bij mij telt alleen het eindresultaat …


  Maak melding
 20. Wat heerlijk om deze aso schurken op te sluiten en …vergeet vooral opa niet!!!!

  Straks is hij dood zonder veroordeeld te zijn!!!

  Als je de ndp echt wilt aanpakken pak dan bouta op, die moordenaar loopt nog steeds vrij…

  Zolang deze killer nog vrij is zal hij als een vloek in ons land zijn.

  Lang leve de democratie!!!!


  Maak melding
 21. “tegen het licht van het overschaduwen van werkelijke problemen in het land waarvan de samenleving moet worden afgeleid”

  Wie heeft vandaag de dag deze “werkelijke problemen” gecreëerd voor het volk???
  Jammer genoeg zijn er nog genoeg ezels die zich voor de kar willen laten spannen.


  Maak melding
 22. Op de foto: bobo rabin, die moet vrezen voor malversaties bij EBS en boeva, die moet vrezen voor malversaties bij Naschoolse opvang. Wie volgt? En er zijn nog meer uit ocer , die moeten vrezen.
  Over hun klaaggezang, ach ja. Ba soekoe, ba finish, ba tjari. Doorpakken OM.


  Maak melding
 23. Wat verstaan die klojo’s onder vertrappen van de democratie. Die so call revo mang heeft decenia alle rechten van het surinaamse volk vertrapt en mond dood gemaakt. Bij hem moeten ze verhaal gaan halen maar dat doen ze niet omdat al die ndp lui uit een pot vreten.


  Maak melding
 24. Heeft NDP nog wortels om te groeien ,na 40 jaren ellende van Bouterse .

  Bouterse en Abrahams te doorzichtig om na 40 jaren zo te stelen of anderen laten stelen .


  Maak melding
 25. Ahdin is 40 jaren oud ,op de dag van de staatgreep geboren ,Bouka of Bouva ook zo schurk nog net 40 jaren ook .

  De wortels van deze gasten is al verrot voor dat ze 50 jaren oud zijn .

  Limbo en Slooten van SRS Radio hebben jullie nog wortels om mensen bewuster te maken om te stelen .


  Maak melding
 26. DEZE HONDSE CRIMINELE ORGANISATIE DIE DE NDP IS MOET ECHT MET WORTEL EN TAK WORDEN UITGEROEID. DEZE ORGANISATIE HEEFT HET LAND TERUGGEWORPEN IN DE MIDDELEEUWEN. DAT DEZE CRIMINELEN HET LEF HEBBEN ZOALS PARMESSAR EN BOUVA DAT DE PG ONEIGENLIJK BEZIG ZOU ZIJN, IS HET DE GROTE GOTSPE WAT ER BESTAAT. HOOP DAT DE ANDERE GROTE DIEVEN EN CRIMINELEN OOK AAN DE BEURT KOMEN.
  DEZE ZAKKEN VAN DE NDP HEBBEN HET LAND VERARMD, DE MENSEN DOMMER GEMAAKT, HET LAND LEEGGEZOGEN EN VAN SURINAME EEN DERDE WERELD GEMAAKT.


  Maak melding
 27. NDP……..

  Bouterse, 20 JAAR BAJES voor massamoord.

  Bouterse, 11 JAAR BAJES voor drugssmokkel.

  v. Trikt, achter de tralies.

  Kromosoeto, in het gevang.

  Adhin, achter slot en grendel.

  Hoefdraad, op de vlucht geslagen.

  Dát is de corrupte, criminele organisatie NDP van veroordeelde en opgesloten criminelen.

  Uitroeien tot op het bot en vernietigen dat paarse gezwel.


  Maak melding
 28. Aloe bhaai heeft wat op zijn kerfstok. Je hoeft een pc niet te vernielen om bewijs te verdoezelen, want met het opnieuw formatteren van de harde schijf, ben je er ook. Hoe dom kun je zijn….
  Hij heeft wat uit te leggen, ik zou zeggen, in ploegendienst verhoren. Gun hem geen slaap en je zult zien dat hij na 2 dg. een volledige bekentenis aflegt.
  Het is dezelfde man die zichzelf en de plesident in 2016 met kerst $25.000 cadeau gaf en later voor de ndp-kar is gespannen om te vertellen dat hij voor $300.000 aan aardappelen en uien heeft gekocht.
  Ik zeg, hang him high!


  Maak melding
 29. Er is behoorlijk veel werk verzet door de regering. Helaas wordt dit heel summier belicht in de suri media. Sowieso bij de 2 revo kranten.

  Het was notabene Adhin die naar uitleg vroeg v betaling salarissen zonder lening. Deze ‘knapkop’ begreep er geen snars van. De vraag werd maandag beantwoordt.
  (Waar doen ze het van?).

  Besparing stopzetting privileges v ambtenaren. Adhin heeft 10jr lang zijn telkst niet betaald.
  Enkele quick wins; Internationaal bellen op kst vd overheid stopgezet. Goldcard ingetrokken. Medische kaart ingetrokken. Gratis huur v bijv pardi en miss cleopatra. Gratis elektra (airco) ingetrokken.
  Dit zijn de mensen die nu klagen en de gewone burger ophitsten.
  De vrijgekomen gelden zijn besteedt aan uitbetaling v salarissen.
  Dit is nog maar het begin én zonder lening.
  Mijn complimenten, sterke teams.
  Top 👍👍


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES